19/4/11

oxyro N1.427










ΦΙΛΙΚΟ



1987-88 ΤΟΥΜΠΑ ΟΦΗ - Αταλάντα-1-0



Στιγμές σχέσεων ΠΑΟΚ και ΟΦΗ

Δεν είναι καθόλου τυχαίες η σχέσεις ΠΑΟΚ και ΟΦΗ και πως ο κόσμος του ΟΦΗ ζήτησε να προσκληθεί ο ΠΑΟΚ για το σημερινό φιλικό, να θυμηθούμε στιγμές των δυο ομάδων

Η Φιλοξενία των Κρητικών στην Τούμπα

Η φιλοξενία των Κρητικών στην Τούμπα για τον αγώνα με την Αταλάντα για το ΟΥΕΦΑ
στις 21 Οκτωβρίου του 1987 η Τούμπα φιλοξένησε 15.000 οπαδούς των δυο ομάδων για να πανηγυρίσουν μαζί τη νίκη επί των Ιταλών με 1-0.

Οι δανεικές φανέλες

Ο αγώνας ΠΑΟΚ και ΟΦΗ το 1980 οι Κρητικοί αγωνίστηκαν με φανέλες του ΠΑΟΚ τοποθετώντας μόνο μια ταινία πάνω.

Η ιστορία επαναλήφθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1996 όταν ο ΠΑΟΚ ξέχασε να πάρει μαζί του στην Κρήτη τις φανέλες του.



- Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης στο «Sport103.fm»


«Οι οπαδοί μας ήθελαν μόνο τον ΠΑΟΚ»

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όχι μόνο σαν διοίκηση αλλά όλο το Ηράκλειο, τον Ζαγοράκη τους παίκτες το προπονητικό τιμ για τη στήριξη που δείχνουν στην ομάδα μας. Η αγάπη αυτή είναι αμοιβαία. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να βρούμε έσοδα για να πετύχουμε το στόχο μας. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει μεγάλη συμβολή σε αυτό και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε»

Για τους λόγους που επιλέχθηκε ο ΠΑΟΚ:

«Ο Νίκος Μαχλάς έχει άριστη σχέση με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι με την ΠΑΕ έχουμε καλή συνεργασία στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι που είχαμε δώσει με την Αταλάντα στη Θεσσαλονίκη. Οι φίλαθλοι ζήτησαν επίμονα την ομάδα του ΠΑΟΚ για να δουν τους παίκτες και να τους χειροκροτήσουν. Θα τύχουν μίας θερμής και ζεστής υποδοχής οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο".

- Ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για το αυριανό φιλικό του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, αλλά και για τα οικονομικά της ιστορικής Κρητικής ομάδας:

«Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ και η Κρήτη περνάνε δύσκολες ώρες. Είναι πράγματι λυπηρό για μια ιστορική ομάδα, με αξιοπρεπή παρουσία στη μεγάλη κατηγορία αλλά και στην Ευρώπη, να ανησυχεί για το αν θα εξασφαλίσει την άδεια για το νέο πρωτάθλημα. Πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ για το φιλικό που θα γίνει με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έχει αποδείξει και στο παρελθόν πολλές φορές ότι είναι δίπλα μας και τον ευχαριστούμε γι' αυτό. Είναι γνωστές οι άριστες και καθαρές σχέσεις της Κρήτης με την Μακεδονία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως όταν ο ΟΦΗ χρειάστηκε γήπεδο για να αντιμετωπίσει την Αταλάντα στο UEFA, ο ΠΑΟΚ του προσέφερε την Τούμπα. Μάλιστα η ατμόσφαιρα ήταν τέτοια που νόμιζες ότι έπαιζες στην Κρήτη. Έκαναν την Τούμπα ένα δεύτερο Γεντί Κουλέ»!

Τέλος, όσον αφορά τα οικονομικά της ομάδας, διευκρίνισε ότι δεν πάνε καλά:

«Τα περιθώρια στενεύουν και οι μέρες που έρχονται είναι πολύ κρίσιμες. Φοβάμαι ότι αν δεν τα καταφέρουμε, η μπάλα θα πάρει κι' άλλες ομάδες».

- Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων ΟΦΗ «Snakes 4 Heraklion Club», Γιώργος Ζερβός:

«Αδελφός μας ο ΠΑΟΚ»

«Αυτό που θα πως ίσως πειράξει κάποιους αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ο ΠΑΟΚ είναι αδελφός μας! Είναι το πρώτο όνομα που σκεφτήκαμε όταν χρειαζόμασταν βοήθεια. Την ώρα που καμία ομάδα δεν δεχόταν να παίξουμε φιλικό ο ΠΑΟΚ άνοιξε την αγκαλιά του. Όπως έκανε και στο παρελθόν, που μας δώρισε την Τούμπα για το ματς με την Αταλάντα. Έχουμε πολλά κοινά σημεία. Ελπίζω να μη χαλάσει ποτέ αυτή η σχέση που μας δένει»!

- Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον ΟΦΗ σε φιλικό παιχνίδι που θα γίνει στο Ηράκλειο και θ' αρχίσει στις 16.00' (απευθείας μετάδοση από τον Sport103 FM)

paok-oxyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...