16/9/10

oxyro N1.252



paok-oxyro - Ανακοίνωση της Θύρας 4 για τους 5 οπαδούς του ΠΑΟΚ


5 οπαδοί του ΠΑΟΚ συνεχίζουν να βρίσκονται προφυλακιστέοι για κάποια γεγονότα που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν μία τέτοια συμπεριφορά από τις ελληνικές αρχές. Οι κινητοποιήσεις που έγιναν σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς στους 5, δεν είχανε το μαζικό χαρακτήρα που περιμέναμε σαν ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μας πτοήσει. Σίγουρα όμως πρέπει να μας προβληματίσει.
Έγιναν κάποια γεγονότα στον Αγιο Αθανάσιο που όπως μας πληροφορήσανε είχανε σαν αποτέλεσμα ένα σπασμένο τζάμι. Με βάση αυτά τα γεγονότα και τίποτε άλλο προφυλακίστηκαν οι 5 συνοπαδοί μας. Καμία συμμετοχή των 5 δεν αποδείχτηκε σε άλλα επεισόδια, άσχετα με το τι γράψανε κάποιες φυλλάδες. Και όμως 5 άτομα βρίσκονται προφυλακιστέοι. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα και απευθυνόμαστε κυρίως στον μέσο οπαδό του ΠΑΟΚ. Στον όχι και τόσο ενεργό, σε αυτόν που εξαιτίας των οικογενειακών ή επαγγελματικών του υποχρεώσεων μπορεί απλά να πηγαίνει κάθε 2 εβδομάδες στην Τούμπα και να βλέπει τον ΠΑΟΚ.
Ακόμα και όταν παρουσιάζονται θέματα βίας, ο μέσος ΠΑΟΚτσής δεν πρέπει να παρασύρεται από διάφορους καραγκιόζηδες - ρουφιάνους των ραδιοφώνων ή να παίρνει σαν δεδομένο πως οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές της χώρας είναι αντικειμενικές. Η αστυνομία και οι δικαστές μας λανσάρουνε την δική τους εκδοχή, που πολλές φορές προκαλεί και μάλιστα βάναυσα το κοινό αίσθημα. Για παράδειγμα τη στιγμή που όλη η χώρα έβλεπε έναν νεαρό Κύπριο φοιτητή να ξυλοκοπείται βάναυσα στο Σιντριβάνι από μερικούς ασφαλίτες, ενώ δεκάδες ένστολοι παρακολουθούσαν το θέαμα και τρώγανε σπόρια, η επίσημη εκδοχή της αστυνομίας για το συμβάν ήταν πως ο νεαρός έπεσε πάνω στη ζαρντινιέρα.
Εμείς σαν ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 δεν ανήκουμε σε αυτούς που καταδικάζουν απερίφραστα κάθε μορφή βίας. Επίσης δεν ανήκουμε σε αυτούς που επιδοκιμάζουν κάθε μορφή βίας. Η χρόνια ενασχόληση μας με τον ΠΑΟΚ, μας έχει μάθει καλά πως οι ακραίες καταστάσεις προκαλούνε ακραίες αντιδράσεις. Ακόμα όμως και σε περιπτώσεις βίας πρέπει να απαιτούμε ισονομία, δικαιοσύνη και αναλογικότητα στις ποινές. Δεν είναι δυνατόν για κάποια μικροεπεισόδια χωρίς καθόλου τραυματίες και με υλικές ζημιές, ένα σπασμένο τζάμι, να κρίνονται προφυλακιστέοι 5 άνθρωποι. Το μόνο ανάλογο περιστατικό που θυμόμαστε στη νεότερη ιστορία της πόλης με τόσες πολλές προφυλακίσεις είναι τον Ιούνιο του 2003, όταν προφυλακίστηκαν 7 διαδηλωτές, επειδή οι αρχές τους χρεώσανε συμμετοχή στα εκτεταμένα επεισόδια που είχανε προκύψει και είχανε σαν αποτέλεσμα καμένες τράπεζες και πάρα πολλές υλικές ζημιές. Η σύγκριση ανάμεσα στα 2 περιστατικά είναι τουλάχιστον αστεία
Επειδή θεωρούμε ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ανήκουνε στους σκεφτόμενους ανθρώπους και όχι στα φυτά που λογής λογής κατακλύζουνε την καθημερινότητά μας, θα θέλαμε να παραθέσουμε από την αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς τα γεγονότα ώστε να βγάλουνε όλοι τα συμπεράσματά τους. Ξεκινήσαμε με την πρόταση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης που έλεγε να μην παίρνουνε εισιτήρια οι σύνδεσμοι. ’ραγε ο αντίστοιχος της Αθήνας ή της Πάτρας ή του Ηρακλείου έπραξε το ίδιο; Η απάντηση είναι γνωστή. Ακολούθησε η προκλητική προφυλάκιση των 5 συνοπαδών μας. Τα είπαμε παραπάνω. Στο Βήμα που κυκλοφόρησε στις 15/9/2010 υπήρχε μία σελίδα που ανέφερε ότι ο υπουργός δικαιοσύνης είναι έτοιμος να επαναφέρει το χουντικό ιδιώνυμο του Ορφανού για να πατάξει τη βία των γηπέδων. Αυτό που έστειλε στη φυλακή τόσους οπαδούς μας για αστείους λόγους και που τόσο πολεμήθηκε από τους οργανωμένους οπαδούς. Για να μην αναφέρουμε τα περσινά περιστατικά που δεν είναι και λίγα.. Όπως για παράδειγμα στη Λειβαδιά όπου το λεωφορείο της 4 περικυκλώθηκε από δεκάδες αστυνομικούς που δεν μας επέτρεψαν να ξεκινήσουμε καν, παρόλο που η τοπική ομάδα μας έδινε εισιτήρια, όπως στα Τρίκαλα όπου η τοπική αστυνομία προτίμησε να αιματοκυλίσει την πόλη, παρά να μπούμε 100 άτομα στο γήπεδο για τον αγώνα μπάσκετ, άσχετα αν μετά από εμάς όλοι οι οπαδοί των υπόλοιπων ομάδων μπήκανε κανονικά στο γήπεδο των Τρικάλων, όπως στα Γιάννενα όπου σταματούσανε όλα τα αμάξια που είχανε πινακίδες από Θεσσαλονίκη. Τυχαία όλα αυτά; Δεν νομίζουμε.
Εφιστούμε την προσοχή στον μέσο οπαδό του ΠΑΟΚ να μην παρασύρεται τόσο εύκολα από τους καλοθελητές και να έχει εμπιστοσύνη στους οργανωμένους οπαδούς του συλλόγου. Είναι οφθαλμοφανές ότι υπάρχει μια «ιδιαίτερη» συμπεριφορά απέναντί μας και ότι μας προορίζουνε για ιδανικά πειραματόζωα στους άθλιους νόμους και στις πρακτικές που πάνε να περάσουν. Όσο ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν αντιδρά μαζικά απέναντι στις αυθαιρεσίες και στην ανισονομία του κράτους, τόσο θα δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για παρόμοια συμπεριφορά και προς την ομάδα π.χ. ρύθμιση χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μία τεράστια οικογένεια και τα μέλη της οφείλουνε να διέπονται από κάποιες αξίες. Η αγωνιστικότητα, η αλληλεγγύη, η αλλεργία στην αδικία, η συμπαράσταση, ο αλληλοσεβασμός ανάμεσα στον κόσμο μας είναι οι αξίες που μας έκαναν να βλέπουμε όλους τους ΠΑΟΚτσήδες σαν αδερφούς μας άσχετα από ο,τι μας χωρίζει. Και μέσα στους ΠΑΟΚτσήδες υπάρχουν όλες οι κατηγορίες ανθρώπων. Όπως ένας άρρωστος που βρίσκεται στο νοσοκομείο, περιμένει από συγγενείς και φίλους συμπαράσταση και όπως ένας φυλακισμένος περιμένει πως και πως ένα επισκεπτήριο από ένα αγαπημένο του πρόσωπο, έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται και ο κόσμος μας.
Ας μην επιτρέψουμε να δημιουργήσουνε το αίσθημα του φόβου πάνω στο οποίο ποντάρουνε, ώστε να εξαλείψουνε κάθε μορφή αντίδρασης στα επερχόμενα σχέδια τους. Γιατί ο φόβος είναι το μεγάλο τους όπλο και η αποδοχή των πρακτικών κρατικής τρομοκρατίας από το σύνολο του κόσμου ρίχνει νερό στο μύλο τους.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 5

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Μετά τιμής
Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...