7/4/10

oxyro N1.123


paok-oxyro - Απο metrospor
Τα σενάρια για τα πλέι-οφ
Στα πλέι – οφ συμμετέχουν οι ομάδες που τερματίζουν στις θέσεις 2-5. Φέτος (οριστικά μετά από την 28η αγωνιστική) αυτές θα είναι οι Ολυμπιακός (58 βαθμοί), ΠΑΟΚ (56 βαθμοί), ΑΕΚ (49 βαθμοί) και Άρης (46 βαθμοί).Ο ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στα δύο ματς που μένουν, θα είναι 2ος ή 3ος .
Η προκύρηξη των πλέι-οφ αναφέρει ότι
- η ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση ξεκινά με 1/5 των βαθμώνδιαφοράς που έχει από την 5η ομάδα
- η ομάδα που κατέλαβε την 2η θέση ξεκινά με 1/5 των βαθμώνδιαφοράς που έχει από την 5η ομάδα
Σημείωση: όπου η σχετική διαίρεση δεν παράγει ακέραιο αριθμό, το αποτέλεσμα στρογγυλοποιείται: π.χ. 4,3 = 4 ενώ 4,6 = 5
Οι διαγωνιζόμενες ομάδες αγωνίζονται όλες απέναντι σε όλες σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις οι οποίες ορίζονται μετά από κλήρωση.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μπει στα πλέι-οφ έχοντας από 1 έως 3 βαθμούς. Τα δύο ματς που του μένουν είναι στην Τούμπα με την Καβάλα και τον Εργοτέλη.
Τα σενάρια που υπάρχουν είναι τα εξής:
* Για να ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ με 3 βαθμούς στα πλέι-οφ, θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον τρεις βαθμούς περισσότερους από τον Αρη ή έξι περισσότερους από την ΑΕΚ. Με δύο δικές του νίκες και μία ήττα του Άρη ή με ένα δικό του τρίποντο και δύο ήττες του συμπολίτη, τότε θα μπει στα πλέι-οφ με τρεις βαθμούς. Υπάρχει και σενάριο που τον φέρνει στους 3 βαθμούς με δύο ήττες της ΑΕΚ και δύο νίκες του ΠΑΟΚ.
* Για να είναι σίγουρος ο ΠΑΟΚ ότι θα ξεκινήσει τα πλέι-οφ με τουλάχιστον 2 βαθμούς ανεξαρτήτως τι θα κάνουν οι άλλοι, χρειάζεται τέσσερις βαθμούς στα δύο του παιχνίδια.* Εξασφαλίζει επίσης σίγουρα τους 2 βαθμούς ακόμα και αν δεν πάρει βαθμό, σε περίπτωση που δεν νικήσει κανένα παιχνίδι ο 5ος ως τώρα Άρης.
* Με 2 βαθμούς θα πάει σίγουρα στα πλέι-οφ αν πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό περισσσότερο στα δύο μάτς που μένουν από ότι η ΑΕΚ (που έτσι μπορεί να μείνει και στην 5η θέση)
* Το χειρότερο σενάριο είναι να πάει στα πλέι οφ με 1 βαθμό. Αυτό θα συμβεί εάν συγκεντρώσει στις δύο αγωνιστικές που μένουν τουλάχιστον τρεις βαθμούς λιγότερους από τον 5ο ως τώρα Άρη και την ίδια ώρα η ΑΕΚ μαζέψει στα ίδια ματς τους ίδιους βαθμούς με τον ΠΑΟΚ.
Τι γίνεται στις ισοβαθμίες
Βάσει της προκύρηξης των πλέι-οφ, σε περίπτωση που δύο (2) ή παραπάνω ομάδες ισοβαθμούν στη λήξη των Aγώνων Κατάταξης (πλέι-οφ) και στον σχετικό πίνακα βαθμολογίας, θα υπολογίζονται τα μεταξύ τους παιχνίδια κατά τη διάρκεια των Αγώνων Κατάταξης (με βάση τα κριτήρια που αναφέρει ο Κ.Α.Π. σε περίπτωση ισοβαθμίας). Σε περίπτωση που οι ομάδες παραμένουν εκ νέου ισόβαθμες, την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία των Αγώνων Κατάταξης καταλαμβάνει η ομάδα που κατατάχθηκε υψηλότερα κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της “Super League Ελλάδα”.Γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια που μένουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για να πιάσει ή να περάσει τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία και να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στα πλέι-οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου