14/9/09

oxyro N944








paok-oxyro - Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-1

Ο Δικέφαλος ήταν κατά διαστήματα αρκετά καλός, προηγήθηκε στο 48′ με σουτ του Φωτάκη, αλλά ένα τραγικό λάθος του Τσιρίλο έδωσε την ευκαιρία στο Σέζαρεκ να ισοφαρίσει από το… πουθενά σε 1-1 στο 62′.
Περίπου 800 φίλαθλοι του Δικεφάλου γέμισαν το ένα πέταλο του γηπέδου της Τρίπολης και δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα…

Φ. Σάντος:
«Από την αρχή ξέραμε ότι είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Γιατί ο Αστέρας είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα, παλεύει πάρα πολύ. Καλύπτει πολύ καλά τους χώρους, και πρεσάρει όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια της. Στο πρώτο ημίχρονο δεν τα πήγαμε τόσο καλά, όσο θα θέλαμε, γιατί δεν είχαμε σωστά μαρκαρίσματα και δε φτάναμε σωστά στην αντίπαλη περιοχή και δίναμε χώρους στον αντίπαλο. Γενικότερα, το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο, το θέαμα ήταν μέτριο. Στο δεύτερο, είπαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο ψηλά, να μην του αφήνουμε χώρους, κι έτσι μπήκαμε πάρα πολύ καλά, και ψάξαμε να κερδίσουμε μπάλες κοντά στην αντίπαλη περιοχή.
Έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε με τον Βιεϊρίνια την μπάλα και να βρεθούμε γρήγορα στην περιοχή του Αστέρα και να σκοράρουμε. Μετά είχαμε την υποχρέωση να ελέγξουμε καλύτερα το ρυθμό του αγώνα. Σίγουρα και ο Αστέρας έκανε ό,τι μπορούσε για να μπει στο ματς. Όμως, αντίθετα με το πρώτο μέρος που είχε ευκαιρίες, στο δεύτερο δεν είχε. Από δικό μας λάθος ισοφάρισε και πήγε έτσι ως το τέλος του αγώνα.
Εμείς είχαμε μια-δυο ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε τον αγώνα νωρίτερα, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δεχτήκαμε το γκολ της ισοφάρισης, θα έπρεπε κάποια πράγματα να τα κάναμε καλύτερα από αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Πλέον τελείωσε το ματς αυτό και κοιτάμε αμέσως την επόμενη αναμέτρηση. Σίγουρα στόχος μας ήταν οι 3 βαθμοί στην Τρίπολη, κρατάμε τον ένα βαθμό, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι».
«Αναλαμβάνω την ευθύνη»
Σε ερώτηση για τα ατομικά λάθη, από τα οποία ο Π.Α.Ο.Κ. έχει δεχτεί και τα τρία φετινά γκολ, ο Σάντος σχολίασε:
«Οι παίκτες είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Δυστυχώς τα έκαναν σε αυτά τα ματς, σίγουρα κανείς δεν ήθελε να τα κάνει. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να είναι 100% συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι και να αποφύγουν αυτά τα λάθη, γιατί τα λάθη στην άμυνα στοιχίζουν πολύ. Δεν πρέπει όμως να εστιάσουμε σε έναν παίκτη και να τον δείχνουμε με το δάκτυλο. Ο προπονητής φταίει πάντα για όλα και αναλαμβάνω την ευθύνη».

Μάριο Γκόμες :
"Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο απέναντι σε μία πολύ καλή και σκληρή ομάδα. Είχαμε καλύτερο χειρισμό της μπάλας από τα προηγούμενα παιχνίδια. Ήταν ένα παιχνίδι που μοιράστηκε γενικότερα.
Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τρεις καλές φάσεις με τον Βίλτσες, τον Τσέζαρεκ και τον Καρέρα στα τελευταία λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε φάσεις, αλλά δεν τις τελειώσαμε. Είναι κάτι που θα δουλέψουμε στις προπονήσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε από τα πλάγια με τον Βίλτσες και τον Καρέρα, αλλά ταυτόχρονα ζήτησα και γρήγορες επιστροφές στις επιθέσεις του ΠΑΟΚ".

ΦΑΣΕΙΣ
9': Σουτ του Βιεϊρίνια πέφτει και μπλοκάρει ο Ντεγκρά.
22': Σουτ του Ίβιτς στην κίνηση ο Αργυρόπουλος βάζει το σώμα του και διώχνει την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα.
25': Συνδυασμός Μουσλίμοβιτς-Κονσεϊσάο ο Πορτογάλος μπαίνει στην περιοχή, αλλά ο Ντεγκρά διώχνει ενστικτωδώς.
44': Κάθετη του Φωτάκη στον Μουσλίμοβιτς, ο Ντεγκρά απομακρύνει με το σώμα.
45': Ωραία ενέργεια του Έντερ, ο Βίλτσες κοντρολάρει, κατεβάζει, αλλά το σουτ του απομακρύνεται από τον Χαλκιά.
47': Εκπληκτικό σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα πήγε στο δεξί παραθυράκι του Ντεγκρά (0-1).
62': Βολέ του Ντεγκρά, ο Τσιρίλο δεν αντιλαμβάνεται τον Τσέζαρεκ, ο Κροάτης επωφελείται από το κακό γύρισμα του Ιταλού και ισοφαρίζει σε 1-1.
73': Ωραίος συνδυασμός των παικτών του ΠΑΟΚ, καταλήγει στον Κουτσιανικούλη, αλλά το δεξί σουτ μπλοκάρει εύκολα ο Ντεγκρά.

Aστέρας Τρίπολης : Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσέλο, Μπαστία, Καρντόσο, Καρέρα, Εντέρ, Βίλτσες, Τζέζαρεκ.

ΠΑΟΚ : Χαλκιάς, Αραμπατζής, Βιτόλο (8' Γκαρσία), Κονσεϊσάο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Λίνο, Φωτάκης, Βιερίνια, Ίβιτς, Σαβίνι.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας).
Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Αργύρος (Αθηνών)
Κίτρινες: Αραμπατζής, Καρντόσο, Φωτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου