7/5/08

photo N504



paok-oxyro - Ο Γ. Γεωργιάδης αναλαμβάνει ρόλο Scouter
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Γιώργο Γεωργιάδη, που αναλαμβάνει αρμόδιος για θέματα scouting.

ENA ΚΑΤΑΠΛHΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ PAOKWORLD

Αφιέρωμα στον Γ.Χ.
Στην απόφαση να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ προχώρησε ο Γιώργος Γεωργιάδης, κάτι που γνωστοποίησε με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.
"Με την επιστροφή μου πέρυσι στον ΠΑΟΚ εκπληρώθηκε ένας από τους προσωπικούς μου στόχους. Τώρα θεωρώ ότι ήρθε για μένα η στιγμή να αγωνιστώ για τελευταία φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Αποφάσισα ότι η ιδανική στιγμή είναι ο τελευταίος φετινός αγώνας της ομάδας στην Τούμπα εναντίον της ΑΕΚ.
Στην καριέρα μου δεν φόρεσα μόνο τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά μόνο μΆ αυτό το σύλλογο συνδέθηκα τόσο. Δεν αισθάνομαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, είμαι πρώτα φίλαθλος της ομάδας. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη στήριξή του στο πρόσωπό μου στις όμορφες, αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές. Ευχαριστώ τους προπονητές και τους συμπαίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα στην ομάδα. Τέλος, ευχαριστώ τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του, που έχουν διαμορφώσει ένα καινούριο σκηνικό για τον ΠΑΟΚ, για τον οποίον είμαι βέβαιος ότι θα πάει πολύ καλύτερα από του χρόνου. ΣΆ αυτήν την προσπάθεια θα είμαι συμπαραστάτης. Προσκαλώ όλο τον κόσμο στο γήπεδο, για να τους αποχαιρετίσω και ελπίζω να πανηγυρίσουμε μαζί την τελευταία μου νίκη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ".
Ο «Μπέμπης» που έγινε «ΓΧ».
Ο Γιώργος Γεωργιάδης, γεννήθηκε στην Καβάλα στις 8 Μαρτίου του 1972. Όταν ήταν ενός έτους, η οικογένειά του μετανάστευσε και εγκαταστάθηκε σ' ένα προάστιο της Στουτγάρδης στη Γερμανία όπου εκεί έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Σε ηλικία 14ων ετών, γύρισε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στο δυναμικό του Κεραυνού Κρηνίδων, ομάδας της περιοχής καταγωγής του, όπως και στις μικτές ομάδες της Καβάλας, όπου ήταν συμπαίκτης με τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα. Με τον Ζαγοράκη άλλωστε ήταν και στο ίδιο γυμνάσιο. Οι πρώτοι προπονητές του άρχισαν να τον καθιερώνουν σε ρόλο μεσοεπιθετικού και το ταλέντο του άρχισε σιγά σιγά να ξεδιπλώνετε.Μέσα από τις πρώτες του ερασιτεχνικές επαφές με το ποδόσφαιρο, ο Γιώργος Γεωργιάδης συγκεντρώνει τα βλέμματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας και καλείται διαδοχικά στα συγκροτήματα της Εθνικής Παίδων και Νέων, με αποτέλεσμα να γίνει ευρέως γνωστός στον ποδοσφαιρικό χώρο. ¶νθρωποι της Δόξας Δράμας τον εντοπίζουν και καταφέρνουν να τον εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας τους, όπου και καθιερώνεται σε ηλικία 18 ετών. Στη Δράμα έπαιξε 77 παιχνίδια και απέκτησε και το παρατσούκλι "Μπέμπης" που τον συνοδεύει μέχρι και σήμερα, καθώς ήταν μικρός και είχε χαρακτηριστικό "baby face".Οι ομοσπονδιακοί προπονητές εξακολούθησαν να τον έχουν στο στόχαστρο τους και η κλήση του στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων δεν αργεί να έλθει. Ηταν το φυσιολογικό επακόλουθο της εξέλιξης ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή, πολλά υποσχόμενου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Παναθηναϊκός, με προπονητή τότε τον ΄Ιβιτσα Όσιμ, κάνει τα πάντα προκειμένου να δελεάσει την Δόξα Δράμας και να εντάξει στο δυναμικό του τον 20χρονο τότε Γιώργο Γεωργιάδη, κάτι που πετυχαίνει το 1992. Ο Γιώργος αφήνει την επαρχία και την Μακεδονία και μεταβαίνει στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό. Εκεί, ενώ υπήρξαν σκέψεις των πρασίνων να δοθεί ως αντάλλαγμα στον ΠΑΟΚ για να αποκτήσουν τον Γιώργου Τουρσουνίδη, εντελι κέρδισε αμέσως θέση βασικού στην ενδεκάδα και η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ άργησε κάποια χρόνια παραπάνω. Στην Παιανία έμεινε μέχρι το 1998 όπου κέρδισε δύο πρωταθλήματα (1995 και 1996), δύο κύπελλα (1994 και 1995). και 1 Σούπερ Καπ (1995).
Μετά τα 21 του, αφήνει την Εθνική Ελπίδων και εντάσσετε στην Εθνικής Ανδρών, όπου από τότε γίνετε αναπόσπαστο κομμάτι της. Με τον Παναθηναϊκό το 1996 ο Γεωργιάδης φθάνει στα ημιτελικά του Champions League το 1996 και γίνεται πολύ γνωστός ακόμη και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με συνέπεια να προσελκύσει προτάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου. Στην τελευταία του χρονιά στους «πράσινους» πέτυχε 21 γκολ και ανανέωσε το συμβόλαιο του, αλλά λίγο καιρό αργότερα, το καλοκαίρι του 1998, έκανε χρήση της ρήτρας που είχε και έναντι 420.000 λιρών εντάχθηκε στο δυναμικό της Νιουκαστλ ως επιλογή του μεγάλου Κένι Νταλγκλις, Αξιζει να σημειωθεί πως πριν μετακομίσει στην Αγγλία είχε προτάσεις από την Πάρμα και τη Βαλένθια.
Ο Κένι Νταλγκλις απολύθηκε και στην θέση του ανέλαβε ο Ρουντ Γκούλιτ όπου όμως δεν τον χρησιμοποίησε πολύ. Στο σύλλογο της Γηραιάς Αλβιόνας έπαιξε 10 ματς της Premier League και 5 αγώνες για το κύπελλο Αγγλίας, όπου έφτασε μέχρι και τον τελικό, τον όποιο και κέρδισε η Manchester United. Το καλοκαίρι του 1999, άρχισε να καλοσκέφτεται την επιστροφή του στην Ελλάδα. Ο Γιωργος είχε πρόταση στα χέρια του να συνεχίσει στην Σεβίλλη, όμως προτίμησε να έρθει στον ΠΑΟΚ, την Τούμπα, και να φορέσει την τρίτη γιαυτον ασπρόμαυρη φανέλα...Ο Γιώργος Γεωργιάδης συνδύασε την παρουσία του στον ΠΑΟΚ με την κατάκτηση τίτλων, μιας και ήταν βασικό στέλεχος της σπουδαίας ομάδας που κατέκτησε τα δύο κύπελλα. Παρών και μάλιστα σκόρερ και στους 2 τελικούς, κατάφερε και έγινε από τους πιο αγαπητούς παίκτες που πέρασαν ποτέ από τον σύλλογο μας. Ξεχώρισε πολύ γρήγορα για την ταχύτητα του, την τεχνική του και την σπιρτάδα του μέσα στο γήπεδο, όπως επίσης και για την ψυχή του και το πάθος του. Ο ίδιος είχε βάλει για τα καλά την σφραγίδα της αγωνιστικής του ποιότητάς στην πορεία της ομάδας και αυτό δεν άργησε να αποδειχτεί…. Πρώτος τίτλος με τον ΠΑΟΚ στις 12 Μαΐου του 2001 στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (4-2) και δεύτερος στις 17 Μαΐου του 2003 στην Τούμπα με αντίπαλο τον ¶ρη (1-0), όπου ο ΠΑΟΚ στέφτηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία του κυπελλούχος Ελλάδας. Ήρθε ο «Μπέμπης»
Ας τα πάρουμε από την αρχή.. Πριν από 8 χρόνια και σχεδόν 7 μήνες, είχε δοθεί η σέντρα του πρωταθλήματος της σεζόν 1999-2000. Ηταν το ματς πρεμιέρας, ΠΑΟΚ – αεκ στις 20 Σεπτεμβρίου 1999 στην Τούμπα. Εκει ο 27χρονος τοτε Γιώργος Γεωργιάδης, αποτελούσε μια από τις μεγάλες μεταγραφές του ΠΑΟΚ για εκείνο το καλοκαίρι, καθώς ο Γιώργος Μπατατούδης τον είχε φέρει πίσω στην Ελλάδα παρέα με τους Τετρατζε, Βενετιδη, Σαμπρι, Φροσσο, Χασιωτη, Μαραγκο, Κοβιτς, Νουνιες, Ντολμπεργκ, Καραδημο, Σαλπιγγιδη, Βοσκαριδη, Φωτακη και Αναστασςπουλο. Στο σύνολο τους 15 παίχτες. Στο γήπεδο δεν έπεφτε καρφίτσα (22.226 εισιτήρια) και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 4-4, με τον Γεωργιάδη να συμβάλει στην ανατροπή του σκορ για τον ΠΑΟΚ, καθώς με γκολ που πέτυχε στο 65Ά είχε μειώσει σε 3-4.O ΓΧ δυστυχώς, στην συνέχεια της πρώτης του χρονιάς στον ΠΑΟΚ, δεν έβαλε τα γκολ που όλοι περίμεναν (6 γκολ σε 26 συμμετοχές), οπότε και κρίθηκε αυστηρά από πολλούς στις κερκίδες και όχι μόνο. Ο ίδιος την σεζόν 2000-2001 δήλωσε :«Είναι αλήθεια ότι όταν πρωτοήρθα στον ΠΑΟΚ οι φίλαθλοι με έκριναν αυστηρά σε σχέση με τους συμπαίκτες μου. Πολλοί έλεγαν ότι δεν είχα διάθεση να παίξω για τον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Απλώς την πρώτη χρονιά η ομάδα δεν ήταν καθόλου καλή. Εγώ είμαι ένας παίχτης που μπορώ να αναδεχθώ μονό μέσα από ένα καλό σύνολο. Οι φίλαθλοι όμως περίμεναν κάτι περισσότερο από μένα. Φέτος στον πρώτο γύρο που δεν έβαζα ο ίδιος γκολ, αν δείτε πολλά γκολ ήταν αποτέλεσμα δικών μου μεταβιβάσεων. Τώρα που βάζω πολλά γκολ όλοι γράφουν για μένα. Δεν είναι όμως εύκολο να σκοράρεις συνέχεια. Σε κάποια παιχνίδια αγωνίστηκα ως δεξί back. Οι απαιτήσεις αυτής της θέσεις είναι διαφορετικές, αυτό όμως δεν το έβλεπαν οι φίλαθλοι. Ήθελαν τον Γεωργιάδη να σκοράρει.»
Η «τσόντα» γυρίστηκε στον Πειραιά.
Την 2η σεζόν του στον ΠΑΟΚ (2000-2001), ευτύχησε να πανηγυρίσει το 3ο κύπελλο της ιστορίας του ΠΑΟΚ έπειτα από 17 χρόνια. «Έχω παίξει σε 5 τελικούς, αυτός όμως είναι ο πιο σημαντικός γιατί ο ΠΑΟΚ έχει να πάρει τίτλο 17 χρόνια και στην ιστορία του έχει κατακτήσει λίγους τίτλους σε σχέση με τη δυναμική της ομάδας. Καθημερινά νιώθω τη διψά του κόσμου για έναν τίτλο. Τα προβλήματα που είχαμε για μένα δεν παίζουν κανένα ρόλο. Ξέρουμε πόσο ισχυρή ομάδα είναι ο ολυμπιακός, θα παίξουμε όμως για να κερδίσουμε. Όταν αγωνιζόμουν στον παναθηναϊκό, ο πανιώνιος μας κέρδισε στον τελικό και πηρέ το κύπελλο. Τότε ο πανιώνιος ήταν πολύ χειρότερη ομάδα από τον παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είναι σε σχέση με τον ολυμπιακό. Σε έναν τελικό όλοι πηγαίνουν για να κερδίσουν. Η συμμετοχή δεν έχει καμία αξία. Αξία έχει μόνο ο τίτλος.»12 Μάιου του 2001. Η βραδιά που όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες ηταν ντίρλα από τις ρετσίνες και τις μπύρες, περιμένοντας τον ΠΑΟΚ να κάνει το θαύμα και να φέρει το κύπελλο στον πύργο τον λευκό. Και όντος έτσι έγινε. Στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, με διαιτητή τον Κασναφέρη, η ΠΑΟΚαρα κατατρόπωσε τον πανίσχυρο Ολυ(ε)μπιακό φέρνοντας τον τίτλο στην Θεσσαλονίκη σε ένα αγώνα που θύμιζε ..«τσόντα» βγαλμένη απο τα παλιά! Ο Γ.Χ. πέτυχε το τρίτο γκολ απο τα 4, λίγα δευτερόλεπτα αφού ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο, κάνοντας το 0-3 και κόβοντας ουσιαστικά τα πόδια των ποδοσφαιριστών του ολυμπιακού, που ήθελαν να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα για να μειώσουν το ήδη βαρύ σκορ. Ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς έπαιξε στα ίσια τον θίασο του Ολυμπιακό και του συμπεριφέρθηκε όπως του άρμοζε. Τον ξέσκισε. Οι εφημερίδες τότε έγραφαν ενδεικτικά : «Κατάπιε 4-2 τον Πρωταθλητή», «Σκληρό πορνό», «Ντελίριο για το ξεβράκωμα», «Μαύρη Μαγεία», «ΠΑΟΚαρα απο άλλο πλανήτη, πανάξια Κυπελλούχος Ελλάδας».
Λίγους μήνες πριν, την ιδία χρονιά, στο ματς πρωταθλήματος με τον ολυμπιακό, ο Γεωργιάδης «γνωρίζει» απο πρώτο χέρι τι εστί κασναφέρης. Ήταν εκείνο το πλασματικό ΠΑΟΚ – Ολυ(ε)μπιακος 2-4 που έγινε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου κάτω απο ασταμάτητη βροχή. Στο 37Ά του αγώνα, ο κασναφερης αποβάλει αδικαιολόγητα με δεύτερη κίτρινη τον Γεωργιάδη, και τις 2 φορές για θέατρο. 2 κάρτες που έγιναν μέσα σε 15 λεπτά. Ο Γεωργιάδης έπεσε 3 φορές και τις 2 ήταν περιφανέστατο πέναλτι. Όπως πέναλτι ήταν και η φάση του 13Ά λεπτού που ο αμανατίδης ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Ναλιτζή. Τι να πει κανείς για αυτό το ματς, όταν ο ίδιος ο κασναφέρης στο ημίχρονο ομολογεί οτι έκανε λάθη γιατί... είναι άνθρωπος, όπως είπε.. Σφαγή που το μαχαίρι ακόμα είναι ζεστό αν το πιάσεις... Την επόμενη σεζόν 2001-2002 κάνει μια από τις καλύτερες του χρονιές στην Τούμπα, έχοντας σε 25 συμμετοχές 15 γκολ. Ο ΠΑΟΚ τερματίζει 4ος στο πρωτάθλημα έχοντας μόλις 10 βαθμούς από τον 1ο.
Σειρά είχε ο ρούλης..
Το 2003, ο Γιώργαρος «λατρεύτηκε» όσο λίγοι στην Τούμπα, καθώς ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στο ερπετό (1-0) στις 17 Μαΐου 2003. Ο Μάρκος στο 25ο λεπτό του τελικού βρήκε τον Γεωργιάδη, ο όποιος κατέβασε την μπάλα αρχοντικά και με μια εξαιρετική και αλησμόνητη προσποίηση άδειασε πρώτα τον Κολτσίδα και στη συνέχεια τον Λαμπάκη και πέτυχε εκείνο το καταπληχτικό γκολ που έβαλε φωτιά στις κερκίδες της Τούμπας. Στο 61ο λεπτό θα μπορούσε να κάνει και το 2-0, όταν ο Οκκάς πέρασε ασίστ στον Γιώργαρο ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Λαμπάκη, όμως ο τελευταίος απέκρουσε και κράτησε το τελικό 1-0. Ο ΠΑΟΚ στέφετε κυπελλούχος Ελλάδας για 4η φορά στην ιστορία του (16 φορές φιναλίστ) και ο αρούλης παίρνει το γνωστό για αυτούς κύπελλο παπόρι.
Ήταν η ρεβάνς από τον ρούλη μετά από 33 χρόνια. Ήταν η βραδιά του Γ.Χ. που στο 25” πέτυχε το νικητήριο τέρμα ξεφτιλίζοντας σχεδόν όλη την άμυνα του ρούλη. Ήταν η βραδιά που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ λάνσαραν το ΅Σήκωσέ το, το γαμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένωΆ που έγινε σουξέ ένα χρόνο αργότερα στους αγώνες της Εθνικής στην Πορτογαλία. Για την ιστορία, ο ΠΑΟΚ πήρε το κύπελλο όντας αήττητος, ενώ για να φθάσει στον τελικό απέκλεισε στα προημιτελικά τον Ολυμπιακό και στα ημιτελικά την ΑΕΚ. Όλο το πρόγραμμα αναλυτικάΛεωνίδιο - ΠΑΟΚ 0 - 1 ΠΑΟΚ - Λεωνίδιο 0 - 0 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου 2 - 0 Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ 0 - 0 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 0 - 0 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1 - 1 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1 - 2 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0 - 1 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1 - 1 ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 0 - 1(έτσι παίρνονται τα κύπελλα κάμπιες…) Επίσης στην σεζόν αυτή, είχαμε και την εκπληκτική εμφάνιση του Γιώργαρου στο 4-1 του ΠΑΟΚ επί του βάζελου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Εκεί όπου ο ΓΧ σε εξαιρετική φόρμα, ήταν αυτός που με δύο δικά του τέρματά, οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη μεγάλη νίκη, σε μία περίοδο όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τα γνωστά διοικητικά προβλήματα. Ήταν ένα ματς που ο ΓΧ πάτησε την πρώην ομάδα του, όπως έλεγαν τότε η εφημερίδες.Ο ηγέτης έγινε προδότης?
Ο ΓΧ έκανε πολύ υπομονή τα 4 χρόνια που έμεινε στον ΠΑΟΚ. Έπαιζε απλήρωτος όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι παίχτες της ομάδας. Είδε όμως και πολλους απο αυτους να φεύγουν αυτός έμενε. Δέχτηκε 2-3 φορές μειώσει απολαβών στο συμβόλαιο του, αλλά στο τέλος δεν άντεξε. Ο ΓΧ έφυγε τελευταίος και έκλεισε την πόρτα, σε ένα ΠΑΟΚ που ήταν πλέον υπό διάλυση.. Ήθελε να μείνει αλλά είχε φιλοδοξίες και ήθελε να παίξει μπάλα. Αγάπησε τον ΠΑΟΚ και τον λαό του, αλλά δεν άντεξε την αρρωστημένη κατάσταση που εξελισσόταν τότε στους κόλπους της ομάδας. Ο Γεωργιάδης έγινε μπαλάκι από τους παράγοντες του ΠΑΟΚ και όπως έλεγε τότε στα ΜΜΕ, περίμενε εναγωνίως ένα τηλεφώνημα που ποτέ δεν ήρθε.. Κατήγγειλε παιχνίδια που γίνονταν εις βάρος του και δήλωνε κουρασμένος από την όλη κατάσταση που επικρατούσε τότε στον ΠΑΟΚ. Ο ΓΧ δυστυχώς ήταν πλέον παρελθόν.
«Η καριέρα μου στον ΠΑΟΚ τελείωσε. Είμαι κουρασμένος από όλα αυτά. Φεύγω, δεν μπορώ άλλο. Προσπάθησα, πάλεψα πολύ καιρό με τις σκέψεις μου και την καρδιά μου, αλλά δεν κατάφερα να πείσω τον εαυτό μου. Δεν βλέπω να κινείται τίποτα, δεν βλέπω "φως" στην ομάδα, για το παρόν της και το μέλλον της. Είναι δύσκολη η αποχώρηση. Θα πάρω μαζί μου την αγάπη του κόσμου. Είναι απίστευτος ο κόσμος. Μόνο στον ΠΑΟΚ υπάρχουν τόσο αφοσιωμένοι φίλαθλοι στην ομάδα. Είναι φοβερό το συναίσθημα να τους βλέπεις και ακόμη πιο φοβερό να τους λες ότι πρέπει να φύγεις, γιατί δεν πάει άλλο. Τις τελευταίες ημέρες πέντε διαφορετικοί άνθρωποι που δεν τους γνώριζα με πήραν και μου είπαν να μείνω στην ομάδα, καθώς εκείνοι θα ήταν οι νέοι επενδυτές.»«Από τον ΠΑΟΚ θα διεκδικήσω μόνο τα δεδουλευμένα και όχι τα χρήματα που θα επιδικαστούν βάσει του συμβολαίου μου. Το μόνο που θέλω να πω είναι συγγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ»Ο Γεωργιάδης όντως παραιτείτε από τα χρήματα που του επιδικάστηκαν από την Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ε.Π.Ο. Ακολουθεί η ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.«Ο πρώην ποδοσφαιριστής μας Γεώργιος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους, εις ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στην ομάδα μας δεν αξίωσε, καίτοι υπήρχε τελεσίδικη απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ε.Π.Ο. εις βάρος του ΠΑΟΚ, το ποσό των 560.000 ευρώ από την είσπραξη του οποίου παραιτήθηκε. Κατόπιν τούτου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστεί δημοσίως τον Γεώργιο Γεωργιάδη για την ανωτέρω συμπεριφορά του διότι απέδειξε έμπρακτα το ήθος, τη γενναιοψυχία και την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ» Ακολουθεί ένα κομμάτι μιας συνέντευξης του εφΆ όλης της ύλης, από τις ελάχιστες που έχει κάνει, στην sportime. «Η απόφαση του να φύγει από τον ΠΑΟΚ και να πάει στον Ολυμπιακό είχε φέρει ένταση στην Τούμπα.-Όταν έφυγες από τον ΠΑΟΚ δέχτηκες αρκετή κρητική. Είχες κάνει κάποτε μια δήλωση «δεν θα πάω ποτέ στον Ολυμπιακό». Ειπώθηκαν πολλά. Τα είχες μάθει?Ναι. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως. Είμαι τέσσερα χρόνια σε μία ομάδα και γράφουν όλοι ότι «είσαι ηγέτης», «αρχηγός» και «το καλύτερο παιδί». Την Κυριακή το βράδυ είμαι έτσι και τη Δευτέρα το πρωί είσαι «ο χειρότερος άνθρωπος, ο προδότης». Αυτά τα κάνουν νομίζω οι δημοσιογράφοι για να δώσουν τροφή στον κόσμο.-Ναι, αλλά πήγες στον Ολυμπιακό, που ξέρεις τι είναι για τον ΠΑΟΚ.Καταλαβαίνω ότι πολύς κόσμος στενοχωρήθηκε, ήταν μια δύσκολη απόφαση. Ως επαγγελματίας, όμως, πρέπει να κάνεις τη δουλεία σου και κάποια στιγμή να γίνεις και σκληρός με τον εαυτό σου και να παίρνεις αποφάσεις που μπορούν να πονέσουν κι εσένα. Έτσι είναι οι καταστάσεις.-Ποια ήταν η στιγμή που πικράθηκες περισσότερο?Συναισθηματικά μου στοίχισε πολύ η απόφαση να φύγω από τον ΠΑΟΚ και να πάω στον Ολυμπιακό. Δεν ήθελα να φύγω, αναγκάστηκα όμως λόγω προβλημάτων. Πάντα λέω όμως ότι όταν φεύγεις από μια ομάδα και υπάρχει τόση ένταση, όπως αυτά που έλεγαν στον ΠΑΟΚ ή στον Παναθηναϊκό με τα δικαστήρια, σημαίνει ότι φεύγει ένας καλός παίκτης που προσφέρει πολλά. Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα ασχολιόταν και κανένας.»
Ο Γ.Χ. συνέχισε στον Ολυμπιακό για 2 χρόνια με απολαβές σχεδόν ίδιες με αυτές που είχε στον ΠΑΟΚ. Εκεί κατέκτησε το νταμπλ το 2005. Η μεγαλύτερη στιγμή του στο λιμάνι του Πειραιά καταγράφεται τον Γενάρχη του 2004 στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2, όταν ο ΓΧ που έχει βγει αλλαγή στο 57Ά πανηγυρίζει φωνάζοντας το 2ο γκολ του ΠΑΟΚ. Παραθέτω αυτούσιο το κομμάτι του άρθρου που έγραψε ο Σταύρος Κόλκας και δημοσιεύτηκε στην sporday και το http://www.sportfm.gr/. «Ως παίκτης του Ολυμπιακού, στον δεύτερο χρόνο της παρουσίας του στην ομάδα του Πειραιά, όντας βασικός σ' εκείνο το διάστημα, είχε ειδοποιήσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ πως θέλει να επιστρέψει το καλοκαίρι. Ακολούθησε ο μεγαλύτερος τραυματισμός της καριέρας του και ο ΠΑΟΚ δεν ασχολήθηκε μαζί του, κυρίως λόγω της αρνητικής στάσης του Γούμενου. Το περιστατικό που θα μείνει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χαραγμένο στη μνήμη όσων το είδαν, ήταν αυτό που διαδραματίστηκε στη φυσούνα της Ριζούπολης, στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού με 2-1 τον Γενάρη του 2004. Ο Γεωργιάδης ήταν στις αρχικές επιλογές του Προτάσοφ, αλλά έγινε αλλαγή στο 57'. Προς το τέλος του αγώνα κατευθύνθηκε στη φυσούνα και κάθισε εκεί να δει τα τελευταία λεπτά. Μαζί του ήταν οι άνθρωποι της ασφάλειας του Ολυμπιακού και τρεις φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που τους έβαλε εκεί ο τότε γενικός αρχηγός Νίκος Παπαβραμίδης επειδή υπήρχε ο κίνδυνος επεισοδίων. Στο 87' ο Σπάσιτς πέτυχε το τέρμα της νίκης για τον ΠΑΟΚ και ακούστηκε ένα δυνατό γκολ μέσα στη φυσούνα. Αυτός που το φώναξε δεν ήταν ούτε ο Παπαβραμίδης ούτε οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης.»
Μετά λοιπόν από την περιπέτεια που είχε με τον σημαντικό τραυματισμό του και την επέμβαση αποκατάστασης των χιαστών του, αποχωρεί από τον Πειραιά με επόμενο προορισμό την Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή, μιας και ο ΠΑΟΚ κι ο γούμενος δεν έπαιρναν το ρίσκο να τον εντάξουν στην ομάδα. Ο ΓΧ έκανε τα πάντα για να βρει την φόρμα του και να φτάσει σε ένα επίπεδο τέτοιο, ώστε να μπορέσει να μεταγραφτεί σύντομα και πάλι στον ΠΑΟΚ. Ο Ηρακλής με τον Γ.Χ. στις τάξεις του, κατακτά την 4η θέση και εξασφαλίζει την έξοδο της ομάδας στο κύπελλο Uefa. Την επόμενη χρονιά, αρχίζουν τα προβλήματα για τον Ηρακλή. Ο Σπανουδάκης του προτείνει την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά ο Γ.Χ. του ζητάει την πρόωρη αποδέσμευση του. Μετά από πολλές συναντήσεις, πολλά σχόλια από τον τύπο και κατάθεση προσφυγής από τον ποδοσφαιριστή, ο Γ.Χ αποδεσμεύεται από τον Ηρακλή και στις 19/01/2007 ανακοινώνεται από την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. η απόκτηση του για 1,5 χρόνο: «H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Χ. Γεωργιάδη για τον επόμενο 1,5 χρόνο.».
Γ.Χ. η επιστροφή και η... απόδειξη της αγάπης.Ο Γ.Χ. υπογράφει ένα συμβόλαιο μικρότερο χρηματικά από αυτό που είχε στον Ηρακλή, ενώ παραιτήθηκε και δύο φορές από χρήματα που του χρωστούσε ο Ηρακλής, ώστε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη ελευθερία του και να παίξει και πάλι στην Τούμπα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη δήλωση του : «η Τούμπα και το "Ανφιλντ" είναι στην Ευρώπη, δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοια ατμόσφαιρα».Όλα πλέον έδειχναν, ότι τελικά ο Γ.Χ. θα τελείωνε την καριέρα του, έτσι όπως επιθυμούσε… στην αγαπημένη του ομάδα…Τον Π.Α.Ο.Κ. Στο πρώτο 6μινο της επανένταξης του στην ομάδα, Ο ΓΧ έδειξε ότι ήρθε για να παλέψει για την ομάδα με όσες δυνάμεις είχε και να αποδείξει την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστική η εμφάνιση του στο ματς κυπέλλου με τον βάζελο στο ΟΑΚΑ, όπου μπήκε αλλαγή και έδωσε μια άλλη πνοή στην κοιμισμένη ως τότε ομάδα μας. Μπορεί να μην ήταν σε τόσο καλή κατάσταση, να μην είχε τα τρεξίματα και την σπιρτάδα του παρελθόντος, αλλά έδινε όσο μπορούσε.. Ήταν συγκινητικός. Έδωσε πάθος, δύναμη και ψυχή στην ομάδα, έδωσε τσαμπουκά και απασχόλησε αρκετά τους αμυντικούς του βάζελου. Έδωσε και ένα γκολ, το μοναδικό για τον ΠΑΟΚ σε εκείνη την σημαντική αναμέτρηση. Το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε μιας και αποκλειστήκαμε στην παράταση με 3-1 (κανονικό ματς 2-1), αλλά ο ΓΧ έδειξε πως πρέπει να παίζει ένας παίχτης που θέλει να λέει πως τιμά τον δικέφαλο αετό που φοράει στο στήθος, ακόμα και αν δεν είναι στην καλύτερη του φόρμα. Ήταν η πρώτη φορά μετά απο 3,5 χρόνια που μας θύμισε πως είναι όταν γυαλίζει μάτι του.
Την επόμενη χρονιά αναλαμβάνει διοίκηση ο Ζαγοράκης. Είναι η χρονιά που διανύουμε. Ο ΓΧ κάνει την παρακάτω δήλωση που νομίζω πως θα πρέπει να εκτυπωθεί και να μοιραστεί στους συναδέλφους του.
«Ο ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει τίτλους θα πρέπει να ξεκινήσει ήδη από το σημείο που βρίσκεται τώρα. Η καινούργια διοίκηση από την πρώτη στιγμή κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου και τον συσπείρωσε, κάτι που άλλοι χρειάζονται χρόνια για να το πετύχουν. Από αυτή τη βάση θα πρέπει να ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ ώστε στο μέλλον, σε ένα χρόνο... σε δύο χρόνια να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα κάνει υπομονή ως ένα σημείο. ¶λλωστε και εμείς δεν ζητάμε πολλά. Αν ο κόσμος βλέπει μια ομάδα να μάχεται μέσα στο γήπεδο πιστεύω ότι θα είναι ευχαριστημένος, ακόμη και όταν χάνουμε αρκεί να τα δίνουμε όλα. Αν εμείς παίζουμε όπως πρέπει και οι άλλοι είναι καλύτεροι τότε ας μας κερδίζουν. Εμείς όμως θα πρέπει να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια».Ο Γεωργιάδης φέτος τιμήθηκε ουκ ολίγες φόρες για τα κατορθώματα του. Βραβεύτηκε ως MVP της 8ης και 11ης αγωνιστικής, στα Π.Α.Ο.Κ.-Εργοτέλης και Π.Α.Ο.Κ.-Βέροια αντίστοιχα, όπως επίσης και για το καλύτερο γκολ της 9ης αγωνιστικής στο παιχνίδι Π.Α.Ο.Κ.-ΠανιώνιοςΦέτος έκανε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο και όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, κράτησε τον ΠΑΟΚ στην κατηγορία.. Σύμμαχος σε αυτόν τον πρώτο γύρο μόνο ο κόσμος, άντε και ο Παντελής ο Κωνσταντινίδης. Όλοι λέγανε πως δεν γίνετε ο ΠΑΟΚ να στηριχτεί όλη την χρονιά απο την απόδοση του Γιώργαρου και του Παντέλα και είχαν δίκιο. Δυστυχώς, λίγοι φιλοτιμήθηκαν και έπαιξαν μπάλα φέτος με αποτέλεσμα ο 1ος γύρος που άντεξε ο Γεωργιάδης, τελικά να σώζει την ομάδα απο τα χειρότερα.
Την περασμένη Κυριακή, στο τελευταίο δράμα αυτού του φετινού θίασου, ο ΓΧ αποχαιρέτησε τον κόσμο σε ένα ματς ντροπή για την ιστορία του ΠΑΟΚ. Ένα ματς που ο αρχηγός Γιώργος Γεωργιάδης αλλιώς θα το φανταζόταν, αλλιώς του ήρθε και σίγουρα θα θέλει να το ξεχάσει όπως και όλοι εμείς. Σίγουρα όμως δεν θα ξεχάσει το τελευταίο μεγάλο χειροκρότημα απο όλο αυτόν τον κόσμο που τον λάτρεψε όσο λίγους. Το χειροκρότημα για αυτόν τον μεγάλο παίχτη που δεν γεννήθηκε ΠΑΟΚ. Που έγινε ΠΑΟΚ για την Τούμπα και τον κόσμο της.Στην τελευταία παράσταση της καριέρας του, η μοίρα τον έφερε αντίπαλο πάλι με την ΑΕΚ όπως ακριβώς έγινε και στο ασπρόμαυρο ντεμπούτο του σε παιχνίδι πρωταθλήματος, πριν από 8,5 χρόνια.Μπήκε στο γήπεδο κρατώντας από το χέρι το γιο και την κόρη του, την ώρα που τον έβλεπαν από τις εξέδρες η γυναίκα του και διάσημος πατέρας του Χαράλαμπος Γεωργιάδης, που στα νιάτα του ήταν και αυτός ποδοσφαιριστής. Είχε στο μυαλό να βγει από το παιχνίδι λίγο πριν από το τέλος, να ακούσει το χειροκρότημα της εξέδρας και να ανταποδώσει, ήθελε να μιλήσει και στη συνέντευξη Τύπου, αλλά με το 0-4 και την αναστάτωση που ακολούθησε, δεν ήταν δυνατόν να γίνει σχεδόν τίποτε από όλα αυτά. Τουλάχιστον του έμεινε το ζεστό χειροκρότημα της Τούμπας, που τον αποθέωσε φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του, όπως και τα 2 μεγάλα πανό που είχαν αναρτηθεί στην θύρα 4α και στην θύρα 5. Το ένα έγραφε «Γιώργαρε, σΆ ευχαριστούμε για όλα» και το άλλο «Γιώργο, σΆ ευχαριστούμε 2001-2003».
Με την τελευταία του συμμετοχή, φτάνει συνολικά τις 476 στην αΆ εθνική, κάτι που τον φέρνει στην 9η θέση των παικτών με τις περισσότερες εμφανίσεις, ενώ αν δεν είχε μεσολαβήσει το διάστημα στην Αγγλία (μια σεζόν) θα είχε μπει σίγουρα στο κλαμπ των «500άρηδων».Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν η ανάδειξή του ως πρωταθλητής Ευρώπης, με την Εθνική στο Euro 2004. Ντεμπούτο με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας έκανε τον Μάρτιο του 1993 σε φιλικό με την Αυστρία. Συνολικά είχε 72 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος και πέτυχε 11 γκολ.
Πλέον εμείς οπαδοί του ΠΑΟΚ περιμένουμε τον Γιώργο να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλο πόστο, με κουστούμι και γραβάτα δίπλα από τον Ζήση Βρύζα...Γιώργο να ξέρεις πως θα μας λείψεις. Θα μας λείψουν οι μοναδικές μπούκες σου, το αστείρευτο ταλέντο σου, η τεράστια προσωπικότητά σου, η ποδοσφαιρική μαγκιά σου και το αξεπέραστο πάθος σου που ζωγραφιζοτανε καθε φορα στα μάτια σου. Και όλα αυτά για την ασπρομαυρη φανελα που τοσο αγάπησες και τίμησες όσο λίγοι. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα χάσει από τον αγωνιστικό χώρο τον παιχταρά Γεωργιάδη, αλλά αυτό που μας μετριάζει τη λύπη, είναι πως ο άνθρωπος Γεωργιάδης θα μείνει για πάντα κοντά μας και θα συνεχίσει να δίνει τα πάντα, για να πάει τον ΠΑΟΚ μας όσο πιο ψηλά γίνετε, έστω κι από άλλο μετερίζι.. Αλλά κι από κει θα το κερδίσει το στοίχημα. Γιατί έτσι είναι ο Γιώργαρος... Νικητής!Η καριέρα του σε αριθμούς
ΓΙΩΡΓΑΡΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.23

Ποδόσφαιρο Γυναικών Νοκ-Αουτ Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Γήπεδο Νέων Επιβατών Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 16:00