2/5/08

photo N499



paok-oxyro - 02.05.2008 Η Συνέντευξη Τύπου του Θ.Ζαγοράκη
Για όλα τα θέματα μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θ. Ζαγοράκης, που απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων. Αναλυτικά οι δηλώσεις:
"Πολλά έφταιξαν για τη φετινή πορεία. Αν πω και αναλύσω κάποια πράγματα θα φάνουν σαν δικαιολογία. Είναι όμως πραγματικότητα. Πρέπει να πούμε αλήθειες για να ξέρουν όλοι τι συμβαίνει. Η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις που έχουμε σαν ΠΑΟΚ. Υπήρχε χρόνια αδράνεια αγωνιστικά και δεν περίμενα φέτος ότι θα δείξουμε αυτή την εικόνα, γιατί είχε απαλλαγεί από παρά πολλά πράγματα η ομάδα και ειλικρινά δεν το πίστευα ότι θα έχουμε αυτή την πορεία. Όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η πικρά βέβαια μένει και είναι μεγάλο πάθημα που σίγουρα μας έχει γίνει μάθημα.
Χτίσαμε μια ομάδα μέσα σε 10-15 μέρες. Υπήρχε πίεση χρόνου και απειρία. Το αναγνωρίζω και δεν φοβάμαι ούτε ντρέπομαι να το πω. Τα δείγματα ήρθαν από την αρχή και μοιραία ήρθε αυτή η άσχημη χρονιά.
Ήμουν σίγουρος ότι θα μέναμε αρκετή ώρα στο θέμα προπονητή. Καλώς ή κακώς ο Σάντος είναι προπονητής της ομάδας και θα είναι και του χρόνου. Τον γνωρίζω προσωπικά και γνωρίζω και την δουλειά του. Εδώ δεν έχω έρθει να κάνω δημόσιες σχέσεις ούτε δουλειές με κανέναν. Με ενδιαφέρει μονό η ομάδα του ΠΑΟΚ και το πώς πρέπει να πάει μπροστά. Από το καλοκαίρι ξέραμε ότι χτίστηκε μια ομάδα που δεν ήταν έτοιμη, σίγουρα όλοι έχουμε κάνει λάθη. Και ο Σάντος και εγώ. Αλλά ο Σάντος δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος. Και σας το λέω επειδή γνωρίζω πράγματα. Μιλάω με τους ποδοσφαιριστές κάθε μέρα και κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς φταίει. Ο κόσμος έχει δίκιο και ανησυχεί γιατί η χρονιά ήταν κακίστη. Σημαντικό είναι να ξεκινήσει η σεζόν σωστά, να κάνει προετοιμασία η ομάδα με τον προπονητή και να πάνε όλα καλά. Φέτος ο ΠΑΟΚ θα έχει στόχο. Πέρυσι είπα και συνεχίζω να λέω ότι κάνουμε πρωταθλητισμό στην εξυγίανση. Θα δείτε τα οικονομικά και τι ακριβώς συμβαίνει. Ξαφνικά ξεχάσαμε που ήταν η ομάδα το καλοκαίρι. Διαλυόταν. Και το ξέρετε αυτό καλύτερα από εμένα. Εσείς ήσασταν στα κοινά, εγώ ήμουν απλά ένας ποδοσφαιριστής. Ξαφνικά έχουν αλλάξει τα πάντα. Ξεπερνάμε χιλιάδες δυσκολίες. Κάθε εβδομάδα έρχεται κατασχετήριο και μην νομίζετε ότι δεν επηρεάζουν όλα αυτά την ομάδα. Αλλά δεν δικαιολογώ κανέναν. Όλοι έχουν ευθύνες για την κακή εμφάνιση της ομάδας.
Μου έχει τύχει να με υποτιμήσει ένας προπονητής. Παίζω 20 χρόνια ποδόσφαιρο. Όταν θες να αποδείξεις κάτι σε κάποιον περιμένεις πως και πώς να έρθει η Κυριακή για να το αποδείξεις. Αυτό δεν έγινε πότε. Πείραζε η αλήθεια δηλαδή; Μας πείραξε η λέξη; Το ότι δεν είμαστε καλά είναι αλήθεια. Μπορεί να φταίει η λέξη που ενοχλεί. Αλλά όταν σε ενοχλεί κάτι, πρέπει να αποδείξεις το αντίθετο. Και εμένα θα με πείραζε. Αλλά δεν μπορεί να συνεχίζεις και να δίνεις δίκαιο στον προπονητή. Δεν ήταν εικόνα αυτή ειδικά έκτος έδρας.
Είπα στην αρχή ότι πέρυσι είπαμε μόνο πρωταθλητισμό στην εξυγίανση και κατάλαβα φέτος ότι ήταν λάθος. Όταν υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα και σε ενδιαφέρει πιο πολύ ότι έχει να κάνει με το οικονομικό, όχι ότι παρατάς την ομάδα, αλλά όταν παραλαμβάνεις χρέος 31 εκατομμύρια και 8-9 προς τρίτους, ειδικά τα 8-9 είναι τεράστιος πονοκέφαλος.
Θεωρήσαμε και θεώρησα και εγώ ότι ξεκινήσαμε για εξυγίανση επειδή η ομάδα αιμορραγεί, και ότι θα απελευθερώναμε την ομάδα αν δεν βάζαμε συγκεκριμένο στόχο, αλλά δεν έγινε αυτό. Από την φύση του, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να είναι ομάδα χωρίς στόχους. Αλλά κάποια στιγμή να βλέπουμε και την πραγματικότητα και να δούμε ότι πρέπει να χτίσουμε από την αρχή μια ομάδα που έχει χάσει τα πάντα και πάνω από όλα την αίγλη της. Και αυτό θέλει χρόνο.
Περίμενα πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από όλους τους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο από τους αρχηγούς. Αλλά και από άτομα που είναι εδώ 5-6 χρόνια. Το λένε και οι ίδιοι. Δεν ανταποκρίθηκαν κάποιοι στις απαιτήσεις της ομάδας. Δεν πρέπει να μένουμε χωρίς απαιτήσεις άσχετα αν δεν έχουμε στόχους. Έχουμε ποδοσφαιριστές που για μένα είναι καλοί, αλλά έχει κλείσει ο κύκλος τους στον ΠΑΟΚ. Όταν θες αλλά δεν μπορείς να δώσεις, είναι κακό για τον παίκτη και για την ομάδα. Θα γίνουν κινήσεις και σας τα λέω αυτά για να καταλάβετε τον λόγο που πρέπει να γίνουν αυτές οι κινήσεις.
Αν πάρετε μια συνέντευξη του Παράσχου όταν έφυγε, είπε ότι έκανε τις μεταγραφές αυτός εκτός από δυο. Τον Βρύζα και τον Ουντέζε. Δεν έγινε καμία μεταγραφή εν αγνοία του κ Παράσχου. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ ως προπονητή και δεν θα ήθελα να συνεχιστεί το θέμα παραπάνω.
Εγωισμό να βγάλεις όταν κάποιος σε θίγει, πάντα θετικά βγαίνει. Έτσι λειτουργούσα εγώ. Άλλα θα μου πείτε δεν είναι όλοι το ίδιο. Αλλά σου θιγεί τον εγωισμό. Μπορεί να μην συμφωνώ με τις λέξεις, αλλά έχει να κάνει με εγωισμό και πρέπει να βγαίνεις και να αποδεικνύεις το αντίθετο. Δεν παίρνω το μέρος κανενός Σάντος. Δεν θέλω να κάνω δημόσιες σχέσεις, το ξαναείπα. Ούτε να φτιάξω όνομα. Ευτυχώς το ποδόσφαιρο μου τα έχει προσφέρει ήδη όλα αυτά. Τον ξέρω και επειδή τον γνωρίζω είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει να έρθει στην ομάδα και να συνεχίσει να είναι στην ομάδα.
Σαν ποδοσφαιριστές είναι παρά πολύ καλοί. Απλά πλέον ορισμένοι δεν μπορούν να δώσουν αυτά που πρέπει, πρέπει να αλλάξουμε. Δεν υπήρχε πνεύμα νικητή. Παίζαμε για να παίζουμε. Δεν το βλέπατε; Υπήρχαν πολλά προβλήματα και ίσως αυτά έχουν οδηγήσει σε αυτή την μετριότητα αγωνιστικά. Ήμουν χρόνια ποδοσφαιριστής και πάντα έφταιγε κάποιος άλλος. Έχουμε αλλάξει 7 προπονητές σε 5-6 χρόνια. Δεν μπορεί να φταίει πάντα ο προπονητής.
Καταρχήν θα πούμε και επίσημα ότι ο ΠΑΟΚ, ο στόχος που βάζει είναι να βγει Ευρώπη. Και ότι καλύτερο μπορεί να κάνει θα είναι καλοδεχούμενο. Αλλά επειδή ξέρουμε που μπούμε να φτάσουμε οικονομικά και σε μεταγραφές. Δεν μπορεί να είναι δυνατόν να ταλαντεύεται στις θέσεις 8-9. Πρέπει να αλλάξει νοοτροπία η ομάδα θέλει δεν θέλει. Να αποκτήσει πνεύμα νικητή που δεν υπήρχε. Και αυτό γίνεται με αλλαγή προσώπων.
Αν έκανε άλλη δήλωση θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα; Τι να αλλάξει στα αποδυτήρια; Να υπάρχει κόντρα παίκτες με προπονητή; Στεναχώριουνται και οι παίκτες παρά πολύ. Το θέμα είναι να αλλάξουμε όλο το κλίμα μέσα στην ομάδα.
Χρειάζονται νέα πρόσωπα. Καινούρια νοοτροπία. Δεν το είχαμε. Είναι πολλά αλλά σας είπα ήμουν και εγώ ποδοσφαιριστής. Δεν θέλω να πω πράγματα που με ενοχλούσαν. Βάζαμε γκολ και δεν πανηγυρίζαμε. Είναι λεπτομέρειες που δεν έχουν να κάνουν ούτε με προπονητή ούτε με τίποτα.
Είπα πάλι ότι τον γνωρίζω προσωπικά. Έχω δουλέψει μαζί του. Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι μέσα σε ένα ενάμιση χρόνο. Οπότε αλλού εστιάζεται το πρόβλημα. Είναι καθαρά μέσα στα αποδυτήρια το πνεύμα του νικητή. Υποθετικά για το τι θα γίνει του χρόνου δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει σε τίποτα να συζητήσουμε. Θέλω να ξεκινήσουμε όπως πέρυσι. Που ξεκινήσαμε καλά και με ένα πλάνο. Και ξαφνικά ξεχαστήκαν όλα αυτά. Ότι ξεκινήσαμε για εξυγίανση. Ξαφνικά μονό προπονητής απασχολεί τον κόσμο. Καλώς η κακώς παίρνω εγώ την απόφαση. Και για το κάλο του ΠΑΟΚ, όχι για τον εαυτό μου η κανέναν άλλον. Πιστεύω ότι έτσι θα είμαστε καλά.
Καλύτερα να μην ξεκινήσουμε καν αν είναι να έχει η ομάδα το μαχαίρι στο λαιμό. Τι θα πει μαχαίρι στο λαιμό; Ξεκινάμε μια χρονιά και έχουμε κάποιους στόχους. Αν από την αρχή υπάρχει γκρίνια με προπονητή, με 1-2 παίκτες η με την διοίκηση, καλύτερα να μην συνεχίσουμε. Είμαι εδώ για συσπείρωση όχι για διχασμό. Μονό η συσπείρωση θα οδηγήσει τον ΠΑΟΚ κάπου. Όλος ο κόσμος είναι πικραμένος, όπως και εγώ. Στα τελευταία παιχνίδια κάποιοι έβγαζαν παραπάνω πικρά. Κάποιοι που κάθονται μπροστά από εκεί που κάθομαι εγώ. Συγκεκριμένοι. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τελειώσουν.
Έχουμε όλο το χρόνο για να ελαχιστοποιήσουμε τις αποτυχίες ή τις λάθος επιλογές. Δεν είμαι ευχαριστημένος για την απόδοση από τις μεταγραφές που έγιναν το χειμώνα. Αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι αν βάλεις κάποιον σε στραβό κλίμα και νοοτροπία θα στραβώσει και αυτός. Δυστυχώς για την ομάδα, ενώ στην αρχή είδαμε κάτι διαφορετικό, όσο πέρναγε ο καιρός βλέπαμε το ίδιο πράγμα. Την ιδία εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι από το καλοκαίρι και ίσως από χρόνια υπήρχε το πρόβλημα και έβγαινε στο γήπεδο.
Οι παίκτες που θα έρθουν θα είναι ποιοτικοί. Το τι θεώρει ο καθένας μεγάλο η μικρό όνομα είναι θέμα του καθενός. Εμείς θα ξέρουμε ότι οποίος έρθει, θα είναι παίκτης που θα έρθει για να βοηθήσει την ομάδα. Έχουμε επικοινωνήσει με πολλούς, είμαστε εντός πλάνου και θα είμαστε έτοιμοι πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία. Και θα ξεκινήσει η προετοιμασία με το ροστερ που επιλεγούμε εμείς
Συγκεκριμένο αριθμό δεν μπορώ να πω. Ακούω για 11άδες, για 12-13 παίκτες. Δεν υπάρχουν αυτά. Ότι έχει να κάνει με το 20% αύξησης του μπάτζετ, ισχύει. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Δεν έχουμε ξεφύγει από το πλάνο. Αναλυτικά μέσα στον μήνα θα ακούσετε και που πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί είναι λεφτά του κόσμου και ο κόσμος ενδιαφέρεται και πρέπει να μάθει που πάνε τα λεφτά του. Και επιπλέον από έναν-δύο ανθρώπους που εξακολουθούν να συνεισφέρουν για μεταγραφές όπως έκαναν και τον Δεκέμβριο.
Ο στόχος είναι να δούμε ένα ΠΑΟΚ. Έχει χρόνια να δούμε ΠΑΟΚ.
Μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ παρόλη την πικρά που είχαμε όλοι μας, βγήκε μια αγανάκτηση η οποία υπήρχε και αρκετό καιρό πριν. Συγκεκριμένα άτομα, δεν θέλω να διχάσω γι’ αυτό δεν λέω ονόματα, που δεν έκαναν συνεργασία με τον ΠΑΟΚ σε κάποιες δουλειές, είναι μόνιμα που δημιουργούν κλίμα. Έχει ακουστεί ότι έχουμε πάρει και μίζα από χορηγίες εγώ και ο Βιολίδης. Είπαν ότι αν δεν ήταν ο Ζαγοράκης θα ερχόταν επενδυτής. Καταφέρονται συνεχεία κατά του προπονητή. Κάποιοι μεμονωμένοι. Αυτά τα ξέρετε και εσείς και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αυτά θα τελειώσουν εδώ στην Τούμπα. Θα μείνουν μόνο αυτοί που ενδιαφέρονται για τον ΠΑΟΚ και θέλουν να πάει η ομάδα ψηλά. Δεν ήρθα για δημόσιες σχέσεις ούτε για να κάνω όνομα. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρο θέμα. Όποιο άτομο θελήσει να πάρει την ομάδα θα έχει την βοήθεια μας όσο δεν πάει. Βάζει ένα ποσό στην αύξηση κεφαλαίου και θα είναι και αφεντικό. Ακούγεται σαν να διώχνουμε επενδυτές.
Όχι δεν μίλησα με Μπασινά. Ούτε με Παναθηναϊκό για Χριστοδουλόπουλο όπως βλέπω να γράφεται.
Ότι λέγαμε δεν αλλάζει. Όλοι πουλιούνται και όλοι αγοράζονται. Δεν ξεπουλιούνται όμως. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να συζητήσουμε. Γράφεται κάτι στις εφημερίδες χωρίς διάλογο. Τα γράφουν κάποιοι που θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα. Σημασία έχει τι λέει ο επίσημος ΠΑΟΚ. Και λέει ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Είναι κάποια πράγματα που είναι κάτι σαν δικός μας κωδικας. Είναι ένα σχέδιο που δεν πρέπει να δημισιοποιηθει. Απλά πηγαίνουμε πάνω σε αυτό. Έρχονται άτομα εμπιστοσύνης και με γνώσεις όπως είναι ο Ζήσης. Έχουμε τον προπονητή και πηγαίνουμε βάση πλάνου. Κάθε χρόνο η ομάδα να ανεβαίνει 1-2 σκαλοπάτια. Δεν μπορεί να ανεβαίνει 10 με τις παρούσες συνθήκες. Δεν είχε ομάδα ο ΠΑΟΚ φέτος όσο και αν μας πονάει. Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Πρέπει να αλλάξει χθες. Πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει.
Δεν είναι καθόλου αποτυχημένος ο φετινός χρόνος. Αυτός ο χρόνος μας προετοίμασε με δεκάδες χαστούκια για τον επόμενο χρόνο. Συζητάμε το τι εμπειρίες μπορείς να αποκτήσεις σε ένα χρόνο. Άλλο μια ιδιωτική επιχείρηση, άλλο μια ΠΑΕ. Άλλο ποδοσφαιριστής και άλλο πρόεδρος. Έχω κάνει λάθη και θα γίνουνε και άλλα λάθη και δεν φοβάμαι να το παραδεχτώ. Το θέμα είναι τα λάθη να μην τα πληρώνει η ομάδα.
Μπορεί να αλλάξει η νοοτροπία και το λέω με βεβαιότητα αυτό. Γιατί και εγώ έχω κάνει λάθη πάνω σε αυτό το πράγμα.
Ο ΠΑΟΚ θέτει ορούς για το μπάτζετ. Όχι ο κ. Σάντος. Επειδή είναι πολύ σημαντικό κομμάτι η αύξηση κεφαλαίου, θα γίνει συνέντευξη μέσα στον μήνα μόνο και μόνο για αυτό. Οπότε εκεί θα έχετε και πιο ξεκάθαρες απαντήσεις.
Είμαι σίγουρος ότι ειδικά στα τμήματα υποδομής γίνεται τεραστία δουλειά και αυτό μπορείτε να το δείτε αν πάτε κάποια στιγμή και εκεί που είναι τα παΐδια σε όλες τις ηλικίες. Θα αξιοποιηθούν όσοι πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Είναι δεδομένο. Ήδη κάποιοι έχουν φύγει και υπάρχουν σκέψεις επιστροφής. Κάποιοι θα πάνε κάπου αλλού για κάλο δικό τους και για να βοηθηθεί και η ομάδα. Αλλά δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη. Θέλει και αυτό τον χρόνο του. Και ο ΠΑΟΚ ξέρουμε όλοι ότι μπορεί να βγάζει μεγάλους ποδοσφαιριστές.
Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει να του χαδεύουν τα αυτιά και να του λένε μπράβο. Όταν είναι να γίνει κάτι, θα ανακοινωθεί όταν πιστεύω ότι είναι σωστό να γίνει. Από τα πρώτα πράγματα που ήθελα όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ είναι το αθλητικό κέντρο. Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια.
Για το προπονητικό team δεν είμαι σε θέση να απαντήσω γιατί δεν έχουμε ολοκληρώσει κάποιες συζητήσεις. Να ξεκινήσει προετοιμασία και στην επομένη συνέντευξη τύπου μπορεί να ξαναγίνει αυτή η ερώτηση.
Είπα κάτι, ότι δεν θα ξεπουλήσουμε παίκτη. Και αυτό θα ισχύσει. Από εκεί και περά εδώ είναι η ΠΑΕ κάθε μέρα. Να μπούμε σε διαπραγμάτευση. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα προς το συμφέρον της ομάδας.
Είμαι τόσο σίγουρος ότι ο κόσμος θα είναι κοντά στην ομάδα όπως ήταν πέρυσι το καλοκαίρι γιατί αυτοί καταλαβαίνουν καλύτερα από όλους τι συμβαίνει και τι γίνεται. Η πλειοψηφία αντιδράει σωστά. Με την ΑΕΚ η διαμαρτυρία ήταν αυτή που ήθελα να κάνω και εγώ. Να φύγω απλά από το γήπεδο. Και είχαμε πει ότι αυτό ενοχλεί κάποιους που θέλουν να λέγονται ΠΑΟΚ.
Ο κόσμος αυτό που έχω μάθει είναι ότι είναι ο πιο δίκαιος κριτής. Όχι οι μεμονωμένες απόψεις. Και χωρίς συμφέροντα. Οπότε καταλαβαίνω την πίκρα του καθενός. Καλή η εξυγίανση αλλά ο καθρέφτης της ομάδας είναι το γήπεδο. Αν δεν πάει καλά θα έχουμε όλα αυτά που είχαμε φέτος. Στο χέρι μας και στο χέρι της ομάδας είναι να αποδείξουμε ότι φέτος θα είναι καλύτερα.
Μπήκαμε και στον μήνα των επενδυτών! Όχι δεν έχει γίνει τίποτα. Έχουμε προσεγγίσει αρκετούς ανθρώπους και ακόμα και τώρα γίνονται κάποιες συζητήσεις. Είπαμε ότι οποίος ενδιαφέρεται να πάρει την ομάδα μπορεί να καλύψει την αύξηση και δεν θα τον εμποδίσει κανείς ούτε θα πει κανένας τίποτα. Ξέρετε ότι δεν ήταν στόχος μου να είμαι εδώ περά. Στόχος είναι να πάει καλά η ομάδα. Οποίος θέλει να έρθει δεν υπάρχει κάτι πιο ξεκάθαρο. Και θα αναλάβει κάτι υγιές. Τέλη Μαΐου θα μάθετε πόσο ξεκάθαρα είναι όλα. Πλέον κάποιος ξέρει τι παίρνει και τι δίνει. Έχει μπει νοικοκυριό. Δώσαμε 3 εκατομμύρια για τρίτους. Ξέρετε τι θα ήταν 3 εκατομμύρια για μεταγραφές; Κάθε εβδομάδα έρχεται κατασχετήριο στα γραφεία.
Έχεις σε κάθε παιχνίδι 20-25 χιλιάδες κόσμο. Πείτε μου άλλη ομάδα. Με αυτήν την πορεία. Και δεν είναι μόνο ότι είναι ο Ζαγοράκης στην διοίκηση. Είναι ότι πιστεύει ο κόσμος και θέλει να δει την ομάδα εκεί που πρέπει να είναι.
Τώρα έχω ακόμα περισσότερη όρεξη. Χωρίς αυτό να είναι στόχος μου, το να είμαι παράγοντας μια ζωή. Αλλά όταν είπαμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε την ομάδα να αποκτήσει την αίγλη της το εννοούμε και πιστεύω πως όλες αυτές οι προκλήσεις στο τέλος θα μπουν για το κάλο του ΠΑΟΚ.
Από τη στιγμή που ένα πρωτάθλημα κρίνεται στα δικαστήρια δεν είναι και ότι καλύτερο. Ελπίζω του χρόνου να είναι καλύτερα τα πράγματα.
Έχουν πέσει τα κάγκελα και δεν υπάρχει πρόβλημα. Τελειώνει ένας αγώνας και κάποιοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, φυσιολογικά. Για ποιο λόγο να πέσουν δακρυγόνα; Έτσι έγινε και με τον Αστέρα. Ήρθαν και διαμαρτυρηθήκαν και ζητήσαμε από τα ΜΑΤ να φύγουν. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την αστυνομία και τους οπαδούς. 15 παιχνίδια είχαμε κανένα πρόβλημα; Και πάλι όμως ο ΠΑΟΚ πρώτος σε συλλήψεις. Τι ανακοινώσεις να βγάλουμε;
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει άμεσα να κάνει καινούριο γήπεδο. Αθλητικό κέντρο επίσης πολύ σημαντικό. Όταν θες να είσαι μεγάλη ομάδα ναι μεν έχεις τον κόσμο άλλα θες και γήπεδο. Αθλητικό κέντρο. Γιατί τα δικαιούσαι.
Γίνονται συζητήσεις. Η Τούμπα είναι Τούμπα. Αν με ρωτήσετε προσωπικά θα ήθελα το γήπεδο να είναι στην Τούμπα.
Καταρχήν είναι τιμή για οποιονδήποτε να είναι πρόεδρος στον ΠΑΟΚ. Είναι θεσμός. Θα μιλήσω για μένα προσωπικά. Δεν ήταν στόχος μου πότε να γίνω παράγοντας. Ίσως αν υπήρχε υγιής διοίκηση να έπαιζα ακόμα μπάλα, ή να έβγαινα κάτω και να σχολίαζα. Το μονό εύκολο. Δεν είναι και ότι καλύτερο.
Η σχέση με τον Κατσαρή σαν διοίκηση της ΠΑΕ είναι μια χαρά. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Υπάρχει συνεννόηση και δεν έχει κάτι άσχημο η μεμπτό να πούμε. Και αυτό που συζητήσαμε είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα. Αλλά εγώ ξέρω «καλά» το ποδόσφαιρο. Από εκεί και περά μην μου λέτε για ερασιτέχνες, μπάσκετ και λοιπά. Εδώ είμαστε εμείς για το ποδόσφαιρο. Αν με ρωτάτε για την σχέση που έχει ο ΑΣ με την ΠΑΕ, είναι άψογη. Αν θέλει κάποιος να παραιτηθεί είναι καθαρά προσωπικό του θέμα.
Ο κύριος χορηγός είναι και πολύ σοβαρή πηγή εισόδων. Ένας υπουργός αθλητισμού πρέπει να γνωρίζει τι γίνεται σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ.
Είναι πρόεδρος στην ΕΠΟ. Άλλο να αφήνει να διαρρεύσει και άλλο να γίνει κάτι. Ας μην δημιουργούμε θέμα χωρίς να υπάρχει.
Όλοι είμαστε Εθνική Ελλάδας. Πιστεύω ότι είμαστε καλά. Έχει η ομάδα παρελθόν, παρόν και μέλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.20

6η αγωνιστική των play offs  Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - 2-1  Για την 6η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπια...