18/2/08

photo N356



paok-oxyro
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ
Τελικά ο πόλεμος που μας ξεκίνησαν η Super League, o ΠΣΑΠ, η ΕΡΤ, οι μικρομεσαίες ομάδες και η αστυνομία, συνεχίζεται. Και μάλιστα δίχως να προκαλέσουμε. Τούτη τη φορά, η αστυνομία ήταν αυτή η οποία καταφέρθηκε εναντίον μας και πιο συγκεκριμένα, εναντίον ενός οπαδού της ομάδας μας, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις της Αστυνομίας, πέταξε έναν πυρσό στο χθεσινό ματς και τον προσήγαγαν στο αυτόφωρο σαν να είναι ο … Πάσσαρης
Το αποτέλεσμα; Ποινή φυλάκισης 2 μηνών, δίχως αναστολή για τον αδερφό μας. Απόφαση στηριζόμενη πάνω στον γνωστό τρομονόμο Ορφανού… Τα αδέρφια που βρέθηκαν για συμπαράσταση το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο για να συμπαρασταθούν στο άτυχο αδερφό μας δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παρά μόνο να ελπίζουν, όπως και όλοι μας, μήπως τούτη τη φορά η Δικαιοσύνη αποδειχθεί «τυφλή».
Τελικά αρχίζω να πιστεύω ότι εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες είμαστε οι υπεύθυνοι για την κατάντια του δύσμοιρου ελληνικού πρωταθλήματος… Τουλάχιστον, αυτή την αίσθηση θέλουν να δώσουν στους Έλληνες πολίτες. Τα ίδια μας κάνανε και στο ματς του πρώτου γύρου με την Ξάνθη που μας κυνηγούσανε στα χωράφια, σαν να έχουμε σκοτώσει.. Τα ίδια και σε κάθε αγώνα που έχουμε με τον γαύρο, τον βάζελο και γενικότερα, όποτε έχουμε σημαντικό ματς στην έδρα μας.
Και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής στους οποίους ανευθυνουπεύθυνους έχουν επωμιστεί την ασφάλειά μας και φυσικά αναφέρομαι στην Ελληνική Αστυνομία. Κύριοι, απαντήστε μου ειλικρινά. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο πριν από ενάμισι μήνα περίπου, τα ΜΑΤ τα οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο σας ξεκίνησαν την απρόκλητη χρήση δακρυγόνων προς εμάς; Από πού πήραν εντολή τα ΜΑΤ; Με ποιο αιτιολογικό; Δεν ξέρατε ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα η οποία γεμίζει συνεχώς τα γήπεδα με την παρουσία, μάλιστα πολλών παιδιών και γυναικών ανάμεσά τους; Προφανώς δε σας ενδιαφέρει αυτό. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να αφανίσετε τον κόσμο από τα γήπεδα και να τα ξανακάνετε έρημα κλουβιά, όπως ήταν τόσα χρόνια.
Η σύλληψη του αδερφού μας μοιάζει με στιγμιότυπο από ταινία του Hollywood. Ήταν η στιγμή που ο Λάκης πέτυχε το γκολ για την ομάδα μας. Όπως ήταν φυσικό, τα καπνογόνα για τα πανηγύρια άναψαν. Το παλικάρι, σύμφωνα με πληροφορίες του paokmania.gr λίγο πριν σβήσει ο πυρσός, τον πέταξε προς το ταρτάν του γηπέδου, πίσω όμως από τις διαφημιστικές πινακίδες. Η ΕΛ.ΑΣ πήρε το dvd και τις φωτογραφίες από το κέντρο ελέγχου του γηπέδου και μετά από διακριτική παρακολούθηση, συνέλαβε τον αδερφό μας έξω από το σπίτι του, λίγα λεπτά μετά την έξοδό του από Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ.
Πέρασε αμέσως αυτόφωρο και σήμερα το πρωί δικάστηκε. Να θυμίσω πως οι ποινές για κατοχή ή εκτόξευση πυρσών κυμαίνονται από 10 ημέρες έως και 5 χρόνια. Ο εισαγγελέας εισηγήθη ποινή φυλάκισης 12 μηνών. Κάπου εκεί επαινέβη ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο κ. Στάμος ο οποίος υπενθύμισε στον εισαγγελέα πως ο ίδιος ήταν που πριν από λίγες ημέρες και για παρόμοιο ζήτημα είχε τιμωρήσει ακόμα έναν οπαδό του ΠΑΟΚ με 10 μέρες φυλάκιση!
Για το συγκεκριμένο θέμα, η συντονιστική επιτροπή των συνδέσμων αποφάσισε την συγκέντρωση των οργανωμένων οπαδών στο γήπεδο της Τούμπας, σήμερα το απόγευμα στις 7 με την παρουσία και στελεχών της ΠΑΕ και ίσως και του ίδιου του Θοδωρή Ζαγοράκη.
Από κει κι έπειτα, αδέρφια, χρέος όλων μας είναι να προστατεύουμε εμείς οι ίδιοι την ομάδα μας γιατί και στα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο πρέπει να βρισκόμαστε όλοι εκεί, κοντά, δίπλα στον ΠΑΟΚ μας. Αυτό που είδα χθες εγώ και όσοι βρισκόμασταν στο γήπεδο με την είσοδο των οπαδών μας στον αγωνιστικό χώρο στο γκολ του Ίλιεφ δε θέλω να το ξαναδώ. Μας έχουν στην μπούκα. Οποιοδήποτε δικαίωμα τους δώσουμε, αυτοί θα το χρησιμοποιήσουν εναντίον μας.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑi
Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ
ΥΓ.1 Την είσοδο των ΜΑΤ στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα δε θα τη σχολιάσω … Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
ΥΓ.2 Η εικόνα που είχε το παλατάκι το Σάββατο με το Μαρούσι, ήταν αποκαρδιωτική παιδιά. Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;
Δραστικά μέτρα για την πάταξη της βίας φαίνεται που αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου, που παρέθεσαν ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, προανήγγειλαν μεταξύ άλλων την μετατροπή των συνδέσμων σε λέσχες φιλάθλων, καθώς και την απαγόρευση οποιασδήποτε οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων.
Αναλυτικά, το εν λόγω νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τα τέλη Μαρτίου, μεταξύ άλλων προβλέπει…
*Το κλείσιμο των οργανωμένων συνδέσμων και την μετατροπή αυτών σε λέσχες φιλάθλων.
*Την κατάργηση της πώλησης εισιτηρίων στις λέσχες.
*Την απαγόρευση οποιασδήποτε οργανωμένης μετακίνησης.
*Την απαγόρευση σε οποιαδήποτε γηπεδούχο ομάδα να κρατήσει μια κερκίδα κενή για τις ανάγκες οπαδών της φιλοξενούμενης.
*Το προσωπικό ασφαλείας (security) θα έχει το δικαίωμα να κάνει σωματικό έλεγχο κατά την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ενώ θα είναι στην δικαιοδοσία τους να συλλαμβάνουν τους ταραξίες και να τους παραδίδουν (Από το contra.gr)
Δηλαδή με δυο λόγια, παύουν να υφίστανται οι Σύνδεσμοι. Εισιτήρια πλέον δεν θα δίνονται από τις ομάδες στους οργανωμένους οπαδούς. Αυτό σημαίνει πως δε θα μπορούμε εμείς οι ΠΑΟΚτζήδες να πάρουμε εισιτήρια και να πάμε οργανωμένα να δούμε το ματς με τη Γριά στο Καυταντζογλειο, όπως κάναμε πριν από 3 βδομάδες. Τα εισιτήρια θα είναι όλα ονομαστικά και όσοι πηγαίνουν στα γήπεδα θα χτυπούν τον αντίστοιχο κωδικό που θα υπάρχει στο εισιτήριο. Το μοναδικό γήπεδο στην Ελλάδα όπου ακολουθείται ήδη η συγκεκριμένη διαδικασία είναι το Καραϊσκάκη.
Άρα ξεχνάμε τις μαζικές (φανερά τουλάχιστον) εξορμήσεις μας στα εκτός έδρας ματς, ακόμη κι αν παίζουμε με την Καλαμαριά!!!!!…..
Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι όποιος έχει εισιτήριο διάρκειας, γλιτώνει από αυτή τη διαδικασία. Για επεξήγηση, η αστυνομία είναι υπεύθυνη να διενεργεί το σωματικό έλεγχο προς όσους μπαίνουν στο γήπεδο, από κει και πέρα είναι δουλειά των σεκιούριτι να διαφυλάξουν την ηρεμία στις κερκίδες.
Φυσικά αυτό το νομοσχέδιο μέχρι να τεθεί σε λειτουργία θα δεχθεί και αρκετές τροποποιήσεις για τι έχει πάρα πολλά κενά.
Όσο για αλλαγή του τρομονόμου Ορφανού, ούτε συζήτηση...PAOKMANIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...