20/3/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.450









 

Πλέι-οφ, Super League

Αεκ - ΠΑΟΚ - 0-1

Για την 2η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ με 0-1 (Για τους μη γνωρίζοντες τη ... γαλλική, η μετάφραση του τίτλου: Θα εύχεστε να είχε μετρήσει)

Μια ακόμη μεγάλη νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά, που έφυγε από το ΟΑΚΑ με το διπλό στις αποσκευές του, βυθίζοντας σε κατάθλιψη τους χάρτινους!

Ο Λουτσέσκου διαφοροποιώντας την αρχική ενδεκάδα που παρέταξε στη Γάνδη, έβαλε επτά (!) παίκτες που δεν είχαν ξεκινήσει στο Βέλγιο. Γνωρίζοντας πως δεν έχει στη διάθεσή του τους Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Μιχαηλίδη, Σάστρε, Ντόουγκλας, Μιχάι, ξεκίνησε με τους:

Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σίντκλεϊ, Βαρέλα, Ίνγκασον, Λύρατζη, αμυντικά χαφ τους Τσιγγάρα, Κούρτιτς, μπροστά τους τους Μιτρίτσα, Ζίβκοβιτς, Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης τον Τσόλακ.

Το πρώτο 45λεπτο, το παιχνίδι αν και είχε ρυθμό, δεν πρόσφερε συγκινήσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τους γηπεδούχους να είναι φλύαροι και τον ΠΑΟΚ να παίζει σφιχτά πίσω, έχοντας το νου του στην κόντρα.

Καλά διαβασμένος για ένα ακόμη ματς ο Λουτσέσκου, καθήλωσε τα επιθετικά ατού της αθηναϊκής ομάδας, που όσο περνούσε ο χρόνος και δεν έβγαζαν φάση, άρχισαν να αγχώνονται και να κάνουν λάθη, σε ένα παιχνίδι που ήταν ... σκακιέρα!

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 50' με τον Τσόλακ να εκμεταλλεύεται ιδανικά την ασίστ του Μιτρίτσα και να πλασάρει υποδειγματικά τον Στάνκοβιτς! Η αντίδραση της χάρτινης ήταν υποτονικότατη και με εξαίρεση μια φάση στο 87', όταν το τακουνάκι του Σιμάνσκι πέρασε άουτ, δεν απείλησαν!

Το σφύριγμα της λήξης από τον Δανό ρέφερι που κιτρίνιζε επιλεκτικά μόνο τους παίκτες μας, βρήκε να πανηγυρίζουμε το διπλό στο ... εξοχικό, την ώρα που χάρτινοι οπαδοί γιούχαραν τους παίκτες της ομάδας τους! Περαστικά σας...

Αεκ: Στάνκοβιτς, Μισελέν (85' Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί, Κριχόβιακ, Χατζισαφί (72' Σιμάνσκι), Άμραμπατ, Τσούμπερ (85' Ανσαριφάρντ), Μάνταλος (56' Γκαρσία), Αραούχο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σίντκλει, Βαρέλα, Ίνγκασον, Λύρατζης, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Ζαμπά (76' Τέιλορ), Α.Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (85' Άκπομ), Μiτρίτσα (67' Μπίσεσβαρ).

Ραζβάν Λουτσέσκου

Για το μέταλλο και τον χαρακτήρα που έδειξε ο ΠΑΟΚ ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο: «Συμφωνώ, είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτή την ομάδα, είναι απίστευτος ο τρόπος που παλεύουμε κάθε τρεις ημέρες την ώρα που οι άλλοι έχουν ένα παιχνίδι, έχουν τρόπο να χαλαρώσουν. Όποιος μπαίνει για να παίξει τα δίνει όλα πραγματικά, το έχουμε πετύχει με πολύ κόπο, έχουμε παίκτες που όταν δεν αγωνίζονται είναι λυπημένοι, έχουμε χτίσει κάτι πάρα πολύ καλό».

Για το αν σημαίνει κάτι από το ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που νίκησε σήμερα: «Όχι δεν το σκέφτομαι αυτό, σκέφτομαι το επόμενο παιχνίδι, θέλω να πολεμάμε, να είμαστε έτοιμοι, ξοδεύουμε αρκετή ενέργεια σωματικά και νοητικά στην Ευρώπη, είναι ωστόσο μία εμπειρία που μας δίνει την αυτοπεποίθηση και την εξυπνάδα να διαχειριζόμαστε τις στιγμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...