5/4/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.470





















 

1ος αγώνας Προημιτελική Φάση, UEFA Europa Conference League

Olympique de Marseille - ΠΑΟΚ - 2-1

Για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Conference League, o ΠΑΟΚ έχασε εκτός έδρας με 2-1 από τη Μαρσέιγ .

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε 2-1 από την Μαρσέιγ, αλλά έδειξε ότι μπορεί να πιστεύει στην πρόκριση επί της γαλλικής ομάδας, ειδικότερα μετά την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, όπου βρήκε το γκολ με τον Ελ Καντουρί, κράτησε την Μαρσέιγ μακριά από την περιοχή του και είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Τσούμπα Άκπομ για το 2-2.

Πέραν της απόδοσης του Ομάρ Ελ Καντουρί που άλλαξε την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, καθοριστικός ήταν και πάλι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που είχε 4 σημαντικές αποκρούσεις και άφησε την Μαρσέιγ μόνο στα γκολ των Γκέρσον και Παγιέτ.

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Λύρατζη, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, αμυντικά χαφ τους Τσιγγάρα, Κούρτιτς, μπροστά τους τους Μπίσεσβαρ, Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ.

Οι Γάλλοι μπήκαν πιεστικά στο ματς και στο 13ο λεπτό, έγινε το 1-0 από τον Ζέρσον με τους παίκτες μας να δείχνουν υπερβολικό "σεβασμό" στη Μαρσέιγ. Οι γηπεδούχοι είχαν καλές στιγμές με τον Παγέτ στο 28', στο 30ό λεπτό ο Πασχαλάκης σταμάτησε τον Ουντέρ, μετά από τραγικό λάθος του Ντόουγκλας στη μεσαία γραμμή και στο 36ο λεπτό ο Κρέσπο πρόλαβε και έδιωξε προ του Μπακαμπού.

Στο 45ο λεπτό σημείωσε το 2-0 ο Παγέτ με ασύλληπτο σουτ. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Πασχαλάκη αρχικά και του Ίνγκασον στη συνέχεια, που παραχώρησε αβίαστα κόρνερ!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τον Ελ Καντουρί και ο Μαροκινός στο 48' με εξαιρετικό σουτ μετά από μπαλιά του Ζίβκοβιτς μείωσε σε 2-1. Δέκα λεπτά αργότερα σε θέση τετ α τετ ο Άκπομ, ο οποίος πλάσαρε άουτ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία, μετά από μπαλιά του Ντόουγκλας!

Στο 67ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τη Μαρσέιγ με το σουτ του Παγέτ να περνάει άουτ, στην τελευταία ουσιαστικά αξιόλογη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων.

Πλέον η πρόκριση θα κριθεί στην Τούμπα, εκεί όπου η Μαρσέιγ θα έρθει χωρίς τρεις βασικούς της παίκτες (ένας αποβλήθηκε σήμερα και οι άλλοι δύο συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες)...

Μαρσέιγ: Μανταντά, Λιρολα (63' Ρονζιέ), Σαλιμπά, Τσαλετά Τσαρ, Κολάζινατς (63' Καμαρά), Γκεντουζί, Γκουεγιέ, Γκέρσον, Μπακαμπού (46' Ντιένγκ), Παγιέτ, Ουντέρ. 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (46' Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75' Μιτρίτσα), Άκπομ (75' Τσόλακ).

Ραζβάν Λουτσέσκου: 

«Έπρεπε να έχουμε παίξει με τον ίδιο τρόπο και στο πρώτο ημίχρονο. Ακόμα κι αν αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με τέτοια ποιότητα και το δεύτερο γκολ που πέτυχαν δείχνει τι ποιότητα έχουν. Δεν έπρεπε να την αφήσουμε να έχει τη μπάλα και να μας δημιουργήσει προβλήματα. Στο δεύτερο παίξαμε όπως θέλαμε και αν εξαιρέσουμε το τελευταίο δεκάλεπτο που η Μαρσέιγ προσπάθησε να πιέσει από στημένες φάσεις, θα μπορούσαμε να έχουμε κι ένα δεύτερο γκολ και να φύγουμε από εδώ με καλύτερο αποτέλεσμα».

Για την εξέλιξη που είχε ο αγώνας: «Δεν αλλάζω καθόλου τις εντυπώσεις μου από το παιχνίδι: «Εξελίχθηκε όπως το περιμέναμε. Η Μαρσέιγ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δε δημιούργησε πολλές φάσεις. Μου άρεσε η αυτοπεποίθηση που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό είναι το παιχνίδι που περίμενα και δεν αλλάζει τίποτα στο μυαλό μου».

Για τις απουσίες λόγω καρτών της Μαρσέιγ στη ρεβάνς και αν ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα: «Όπως ξαναείπα δε με απασχολεί. Όποιος δεχτεί κίτρινη κάρτα, θα πάλευε για την ομάδα. Αν έμενε έξω θα έμπαινε κάποιος άλλος στο επόμενο παιχνίδι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...