1/4/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.462










Βόλεϊ ανδρών Τελικός, Κύπελλο Ελλάδος

Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - ΠΑΟΚ - 0-3

Κυπελλούχος Ελλάδος 2022 ΠΑΟΚ

Κυπελλούχος Ελλάδος αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 0-3 στον τελικό του Φοίνικα Σύρου. 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τους: Ουόλς, Μπαρνς, Κουμεντάκη, Ούντρις, Μπράουν, Πετρέα και λίμπερο τον Κοκκινάκη.

«Αφεντικό» του πρώτου σετ ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκίνησε δυνατά και επέβαλλε τον ρυθμό του. Με τον Ούντρις να είναι ασταμάτητος, ο Δικέφαλος πήρε από νωρίς προβάδισμα, 3-8. Στην συνέχεια, οι τυπικά γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν το σκορ, 14-16. Με «όπλο» του το μπλοκ, ο ΠΑΟΚ έδωσε τις δικές του απαντήσεις, αυξάνοντας την διαφορά, 16-21, η οποία του έδωσε... φτερά για το 0-1, στο οποίο έφτασε με 18-25. 

Σ' ένα συναρπαστικό δεύτερο σετ, το οποίο πρόσφερε μοναδικό θέαμα, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα, 8-2, ωστόσο ο Δικέφαλος αντέδρασε και ανέτρεψε το σκηνικό, 15-16. Με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να πιέζει την υποδοχή του Φοίνικα, η οποία ήταν στο 26%, η διαφορά παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα, 19-21. Στην συνέχεια, οι αντίπαλοι έβγαλαν αντίδραση και έστειλα το σετ σε «παράταση», 24-24, η οποία δεν ήταν η μοναδική. Προσφέροντας απίστευτο βόλεϊ οι δύο ομάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη αυταπάρνηση, το σετ συνέχισε να είναι στην κόψη του ξυραφιού, 26-26, 28-28, 30-30. Σ' εκείνο το σημείο δράση ανέλαβε ο Κουμεντάκης. Με τον Έλληνα ακραίο να είναι... σεληνιασμένος, ο ΠΑΟΚ έφτασε με 31-33 στο 0-2. 

Έχοντας την ψυχολογία της κατάκτησης του δεύτερου σετ, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν με... φόρα στο τρίτο σετ, και πήραν σημαντική διαφορά, 3-8. Οι αντίπαλοι προσπάθησαν να επιστρέψουν, ωστόσο με τον ΠΑΟΚ να λειτουργεί σαν «καλοκουρδισμένη μηχανή» δεν υπήρχε το παραμικρό περιθώριο. Παίζοντας σε υψηλό τέμπο οι «ασπρόμαυροι» έκαναν το 0-3 στα σετ και στέφθηκαν για τέταρτη φορά Κυπελλούχοι Ελλάδος. 

Γιάννης Καλμαζίδης:

«Κερδίσαμε μια δυνατή ομάδα σε έναν τελικό που υπάρχει πίεση και άγχος. Το ελέγξαμε παίξαμε καλύτερα και το αξίζαμε.

Έχουμε καλά στοιχεία σε όλους τους τομείς σαν ομάδα. Το όπλο του Φοίνικα είναι το σέρβις έκανε ένα σερί, μας δυσκόλεψε, αλλά όταν παίζετε η μπάλα ελέγχαμε το παιχνίδι.

Είναι μεγάλη η πίεση, είναι πολλά τα παιχνίδια, πρέπει να έχω το μυαλό μου εδώ, αλλά όταν τελειώνει το παιχνίδι ξεφεύγουμε όλοι και έτσι συνέβη και σήμερα με εμένα και τους πανηγυρισμούς μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...