21/12/19

oxyro N 3.889




Ποδόσφαιρο Γυναικών 9η αγωνιστική

Άβαντες Χαλκίδας - ΠΑΟΚ - 0-2

Άλλη μία νίκη και άλλο ένα clean sheet για τον ΠΑΟΚ Morris, μετά από ένα δύσκολο ταξίδι, στην Χαλκίδα κόντρα στις Άβαντες με 0-2, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α' Εθνικής κατηγορίας γυναικών.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο χωρίς όμως να καταφέρει να ξεκλειδώσει την άμυνα των Αβαντίδων, έχοντας χάσει σημαντικές ευκαιρίες με την Betancourt και την Βαρδαλή, να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα.

Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο οι ασπρόμαυρες άνοιξαν το σκορ με ωραίο πλασέ της Gisela Betancourt. Στο 71' σύγχυση στην άμυνα των Αβαντίδων, η Δημητρίου σκοράρει σε κενή εστία για το 0-2.

Τα κορίτσια του Σπύρου Φιλίππου απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι είναι το στολίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου, παίζοντας όμορφο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, ενώ κράτησαν το «μηδέν» στην άμυνα για ένα ακόμη παιχνίδι.

Επόμενος αγώνας για τον ΠΑΟΚ Morris, από την νέα χρονιά, εντός έδρας στο Προπονητικό Κέντρο Νέας Μεσήμβριας απέναντι στα Τρίκαλα 2011, στις 12 Ιανουαρίου.

Ημίχρονο: 0-0

Τελικό: 0-2

Σκόρερς: Betancourt, Δημητρίου

ΠΑΟΚ Morris (Φιλίππου): Παπακωνσταντίνου, Πατερνά, Χατζηγιαννίδου, Γκάτσου, Καραπέτσα (55' Μήτκου), Στράντζαλη, Πίτσιου (55' Κακαμπούκη), Βαρδαλή (80' Δοϊράνλη), Δημητρίου, Betancourt (85' Ακριβάκη), Πούλιου



Μπάσκετ Γυναικών 10η αγωνιστική

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ - Ελευθερία Μοσχάτου -  77-80

Για την 10η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ φιλοξένησε την Ελευθερία Μοσχάτου, γνωρίζοντας την ήττα με 77-80.

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Λύμουρα, Κωτούλα, Σύρρα, Ταρπάγκου και Μάλιγκαν, μην έχοντας στην διάθεση του τις Alexyz Vaioletama και Χρύσα Κιλαζίδου λόγω τραυματισμών.

Στην πρώτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ήταν καταιγιστικός και με όπλα του την καλή άμυνα και την ευστοχία από την γραμμή των τριών πόντων, κατάφερε να πάρει νωρίς διψήφια διαφορά στο παιχνίδι. Η περίοδος έκλεισε με «μπάζερ-μπίτερ» της Ταρπάγκου, με τον Δικέφαλο να προηγείται με 27-11.

Στην δεύτερη περίοδο, η επιθετική συγκομιδή του Δικεφάλου μοιράστηκε από τις Λύμουρα-Ταρπάγκου και Κωτούλα, οι οποίες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ έκανε διαχείριση του προβαδίσματος που είχε πάρει από την πρώτη περίοδο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με διαφορά δέκα πόντων, 47-37.

Στην τρίτη περίοδο, ο Δικέφαλος διατηρούσε την διψήφια διαφορά του πρώτου μέρους μέχρι και το 23', 53-42. Μετά από κείνο το σημείο, η διαφορά έκλεισε, με την περίοδο να κλείνει στο 61-58, δίνοντας «νότα» ντέρμπι στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο «άνοιξε» με τρίποντο της Λέξα, η οποία έκανε γρήγορα το 64-58. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με δύο σερί τρίποντα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ διατηρούσε το προβάδισμα των τεσσάρων πόντων, βρίσκοντας σκορ από τις Μάλιγκαν και Κωτούλα. Το πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου, έκλεισε με τον Δικέφαλο μπροστά με τέσσερις πόντους, 70-66. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού «κόλλησαν» επιθετικά, βρίσκοντας σε τρία λεπτά, ένα πόντο από τα χέρια της Ταρπάγκου, 71-76.

Τα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα ήταν δραματικά, με τον Δικέφαλο να τρέχει ένα απίστευτο σερί 6-0, περνώντας μπροστά με 77-76. Με 22" να απομένουν, οι φιλοξενούμενες με τέσσερις συνεχόμενες βολές, πέρασαν μπροστά σκορ, με τον Δικέφαλο να γνωρίζει την ήττα με 77-80.

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρά τις απουσίες των Vaioletama και Κιλαζίδου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, μοιράζοντας το σκοράρισμα στο επιθετικό κομμάτι. Ξεχώρισε η εμφάνιση της Λολίτας Λύμουρα, η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με «Triple-Double», έχοντας 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού, στις 5 Ιανουαρίου κόντρα στην Δάφνη Αγίου Δημητρίου, εκτός έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 27-11, 47-37, 61-58, 77-80

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Χατζηδάκη, Καρλάφτη 8(1), Λύμουρα 18(2), Κωτούλα 14, Σύρρα 5(1), Λέξα 3(1), Ταρπάγκου 15(1), Καρακούλα, Κουμαντσιώτου, Μάλιγκαν 14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....