17/4/18

oxyro N 3.373










Δεύτερος ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

ΠΑΟΚ - Πανιωνίος- 3-1

Στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Πανιώνιο, με 3-1 και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης, για 19η φορά στην ιστορία του.
Στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα τον Πανιώνιο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα.
Ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα, τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Αζεβέδο, αμυντικά χαφ οι Σάκχοφ, Μαουρίσιο, μεσοεπιθετικά οι Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουλούρης

Ράζβαν Λουτσέσκου:
Για την εικόνα του ματς: "Ήταν μία μείξη συναισθημάτων εκείνη τη στιγμή. Αρχικά ήμουν εκνευρισμένος επειδή ειδικά στο πρώτο μέρος αντιμετωπίσαμε υπεροπτικά το παιχνίδι. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και θα έπρεπε να σκοράρουμε περισσότερα τέρματα κι όχι μόνο ένα. Δεχθήκαμε κι ένα γκολ, στο οποίο δεν σεβαστήκαμε κάτι που έπρεπε να κάνουμε εκείνη τη στιγμή.
Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε στο παιχνίδι με μία διαφορετική νοοτροπία. Σκοράραμε ένα γκολ, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να μας απειλήσει, αλλά και πάλι θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ. Είναι περίεργη κατάσταση γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχτείς γκολ αν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Ένα ακόμη γκολ για τον Πανιώνιο και μετά θα μπορούσαμε να μπούμε σε κίνδυνο. Σε κάθε περίπτωση όμως, όταν υπάρχει μία πρόκριση που είναι στη μέση υπάρχει ένταση. Οι παίκτες είναι νέοι και ίσως δεν το καταλαβαίνουν τόσο, αλλά έχω εγώ αυτή την ένταση. Ήθελα η ομάδα να φτάσει στον τελικό έχοντας το απόλυτο. Για εμάς, για τη νοοτροπία του συλλόγου, για τη δουλειά μας πιστεύω ότι το αξίζαμε. Για όλα αυτά που είπαμε είχα αυτά τα συναισθήματα, αλλά μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος".
Για την απουσία του κόσμου: "Είναι λυπηρό το ότι δεν είχαμε τον κόσμο μαζί μας. Θα ήταν μία τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα και θα προετοιμαζόμασταν όλοι μαζί για τον τελικό. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δίκαιο το τι συνέβη για εμάς, για όλη τη χρονιά. Μας έκλεψαν 9 πόντους για ένα ρολό χαρτί, μας ακύρωσαν ένα κανονικό γκολ. Εμείς συνεχίζουμε στην ίδια απόδοση, με πάρα πολύ καλή απόδοση όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν επιτέθηκα ποτέ και δεν άσκησα κριτική σε καμία αντίπαλη ομάδα, λέγοντας ότι είναι καλύτερη ή χειρότερη από εμάς. Δεν επεσήμανα λάθη που έγιναν εις βάρος άλλων ομάδων και δεν θα το κάνω ποτέ. Ξέρω πως είναι να σέβομαι τους άλλους και τη δουλειά τους όταν πρέπει να γίνει αυτό. Αλλά ξέρω ποια είναι η αλήθεια. Όπως έχω ξαναπεί θα λέω την αλήθεια, θα το κάνω κάθε στιγμή που μου δίνεται η δυνατότητα και αυτό θα πρέπει να το ΄χουν στο μυαλό μας οι αντίπαλοι, ότι έκλεψαν από εμάς. Με ακούσατε να πω στο ματς με τον Αστέρα ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω; Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να χάνουμε το ματς με 3-0 χωρίς καν να το παίξουμε; Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ να ακυρώνεται ένα καθαρό και μετά η ομάδα που το πέτυχε να βγαίνει χαμένη; Μετά ήρθε μία πρωτόδικη απόφαση που ήταν κι αυτή άδικη. Θα πρέπει να κλείσουν το στόμα τους αυτοί οι άνθρωποι, αλλά τολμούν να ζητήσουν και κάτι παραπάνω από τις επιτροπές. Είναι ντροπή! Η ζωή είναι αυτή όμως και ο Θεός είναι ψηλά".
Για τον Ελ Καντουρί: "Αυτή τη στιγμή όχι, θα εξαρτηθεί από τις καταστάσεις του παιχνιδιού. Θα μπορούσε να είναι μία λύση. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ πάνω σε αυτό. Είναι μία λύση ειδικών συνθηκών. Υπάρχει συναγωνισμός και πίεση και θα πρέπει ο κάθε παίκτης να σκέφτεται ότι πρέπει να κάνει καλά παιχνίδια, γιατί ανά πάσα στιγμή ένας συμπαίκτης του μπορεί να του "κλέψει" τη θέση".
Για τον αντίπαλο στον τελικό: "Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Ο τελικός είναι τελικός και οποιαδήποτε ομάδα θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Θα πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, γιατί ο τελικός θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάθε παίκτης θα δώσει ότι μπορεί από τον εαυτό του, γιατί θα έχει τη δυνατότητα να σηκώσει ένα τρόπαιο στον αέρα".

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (76' Κάνιας), Αζεβέδο, Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Πέλκας, Λημνιός (60΄Κάμπος), Μπίσεσβαρ, Κουλούρης (62' Πρίγιοβιτς).

Πανιωνίος: Κότνικ, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς (46' Πινιώτης), Κόρμπος, Οικονομίδης, Μακρύλλος, Μασούρας (63' Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (74' Νόβακ), Γεσίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...