11/4/18

oxyro N 3.367














22η αγωνιστική της  Basket League

Αεκ - ΠΑΟΚ - 72-81

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την 6η συνεχόμενη νίκη του στην Basket League, καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με 72-81 στο ΟΑΚΑ για την 22η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 10-5 στο 3΄, αλλά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε βρίσκοντας λύσεις από τον Darnell Jackson, ο οποίος είχε 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε με 21-25 στο 10΄.

Το παιχνίδι ήταν πιο «κλειστό» στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ να έχει, πάντως, συνεχώς το προβάδισμα. Με 5 συνεχόμενους πόντους του Βαγγέλη Μαργαρίτη, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 29-34 στο 15΄ενώ το 33-38, τα οποίο ήταν και το σκορ με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε με ένα καλάθι του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμα καλύτερος στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ πλησίασε στο καλάθι με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε απάντηση με τα δύο τρίποντα των Darnell  και Phil Goss (38-46). Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κράτησε το προβάδισμα και με ένα τρίποντο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου προηγήθηκε με 53-62 στο 30΄.

Όπως ήταν λογικό, η ΑΕΚ προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή της στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αποφασισμένος να πάρει τη νίκη. Ένα τρίποντο του Θοδωρή Ζάρα τον έφερε στο +13 (56-69) στο 34΄, ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο, παρά το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες του ήταν φορτωμένοι με φάουλ, είχε απάντησε σε κάθε πρόβλημα που του έβαζε η ΑΕΚ. Ένα μεγάλο τρίποντο και ένα καλάθι και φάουλ  του Phil Goss, έκρινα οριστικά τον τελικό νικητή, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 72-81.

Ηλίας Παπαθεοδώρου:
«Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς σήμερα, απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος προέρχεται από πολύ μεγάλες επιτυχίες το τελευταίο δίμηνο, όπως η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και την πρόκριση στο final four του Basketball Champions League.
Θεωρώ ότι η συγκέντρωσή μας ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Πράγματα τα οποία είχαμε συζητήσει με τα παιδιά, ειδικά στην άμυνά μας τα εκτελέσαμε με καλό τρόπο. Δώσαμε πράγματα στην ΑΕΚ που θεωρούσαμε ότι δεν μπορεί να τα υποστηρίξει το ίδιο καλά, όπως υποστηρίζει κάποια άλλα και ταυτόχρονα εκτελέσαμε πολύ καλά το σύνολο των επιθέσεων μας, έχοντας σχεδόν πάντα καλές αποφάσεις και καλές δημιουργίες. Αν εξαιρέσουμε ένα κομμάτι που η ΑΕΚ μπήκε πολλά καλά στις αλλαγές στα σκριν και μας πάγωσε το ρυθμό και την κυκλοφορία, στα υπόλοιπα λεπτά είχαμε πάντα έξτρα πάσες και ανοιχτά σουτ. Νομίζω ότι κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού, γιατί αλλιώς δεν μπορείς να κερδίσεις μια ομάδα σαν την ΑΕΚ στο γήπεδό της. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την σημερινή τους εμφάνιση, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε όλο αυτό το διάστημα μετά τον αποκλεισμό μας από την Ευρώπη. Νομίζω ότι ο χρόνος που έχουμε για να προετοιμάσουμε τα παιχνίδια μας είναι περισσότερος και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πιο έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ και καλή επιτυχία στο final four του Basketball Champions League».

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 33-38, 53-62, 72-81

Αεκ: Punter, James 5, Green 10 (1), Harris 7, Ξανθόπουλος 3 (1), Σακοτα 21 (1), Atic 2, Λαρεντζάκης 10 (2), Μαυροειδής 2, Hunter 12

ΠΑΟΚ: Petteway 3 (1), Χρυσικόπουλος 2, Krubally 2, Τσόχλας, Μαργαρίτης 11 (1), Ζάρας 12 (1), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Κατσίβελης 9, Jackson 16 (2), Goss 19 (3)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.23

Ποδόσφαιρο Γυναικών Νοκ-Αουτ Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Γήπεδο Νέων Επιβατών Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 16:00