15/4/18

oxyro N 3.370






 

23η αγωνιστική της Basket League

ΠΑΟΚ - Λαυρίο - 92-87

Για την 23η αγωνιστική της Basket League, o Δικέφαλος κέρδισε στην PAOK Sports Arena, το Λαύριο με 92-87, σημειώνοντας την 7η συνεχόμενη φετινή του νίκη...
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Τεράν Πέτεγουεϊ, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 34 πόντους!

Ηλία Παπαθεοδώρου
«Έγινε ένα παιχνίδι πολύ καλής ποιότητας. Τόσο ατομικά όσο και τακτικά. Με τον τρόπο που έπαιξαν οι δυο ομάδες αναδείχθηκε το ταλέντο των παικτών τους. Αυτή είναι κι η ουσία του αθλήματος. 'Ήμασταν βέβαιοι πριν το παιχνίδι πως θα είναι δυσκολότερο από εκείνο με την ΑΕΚ. Και αγωνιστικά και πνευματικά. Το Λαύριο παίζει με ένα στυλ που προσαρμόζεται στις ικανότητες των παικτών του. Με τις αλλαγές στο ρόστερ του έχασε κάπως τη χημεία και το ρυθμό του. Παραμένει όμως δεμένη ομάδα με γρήγορο ρυθμό. Είχαμε την έλλειψη δυο σημαντικών παικτών και την κούραση από το παιχνίδι της Τετάρτης. Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν είχαμε ενέργεια κι ήμασταν παθητικοί στην άμυνα. Το Λαύριο με υπομονή γύρισε το παιχνίδι και στις αρχές της τρίτης περιόδου πήρε τη διαφορά. Πρώτη φορά ένιωσα τέτοια ατμόσφαιρα χωρίς να είναι ντέρμπι. Πήραμε ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση από τον κόσμο μας. Σε συνδυασμό με την άνοδο της απόδοσής μας στην άμυνα πήραμε τη νίκη. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Με την ενίσχυση του κόσμου και το παρόν υλικό μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Πρέπει να παίζουμε στο γήπεδο μας και να νιώθουμε την πίεση. Είναι επιπλέον κίνητρο για εμάς και μας δίνει μεγάλη ώθηση. Η διακοπή δεν είναι υπέρ μας. Έχουμε ψυχολογία και ρυθμό. Χρειαζόμαστε πάντως ξεκούραση λόγω των πολλών παιχνιδιών και των προβλημάτων τραυματισμών. Ελπίζω να παρουσιαστούμε με την ίδια και καλύτερη εικόνα και να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Συγχαρητήρια για το Λαύριο που μαζί με προμηθέα στα πρώτα 3/4 του πρωταθλήματος αποτελούν τις δύο ευχάριστες εκπλήξεις
Για την δεύτερη συνεχόμενη νίκη παρά τις απουσίες:
«Ξέρουμε ότι η ομάδα έχει δώδεκα παίκτες. Έχουμε ένα πραγματικά καλό και γεμάτο ρόστερ. Αυτό φαίνεται και στο ότι όλοι μαζί οι παίκτες κατάφεραν να καλύψουν τις απουσίες που είχαμε και να κερδίσουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Μπορεί πλέον να υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα αλλά είναι πολυτέλεια να έχουμε παίκτες που "διψούν" για να παίξουν και θέλουν να πετυχαίνουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».
Για τον Πέτεγουεϊ:
«Όταν ένας παίκτης βάζει 34 πόντους δεν το λες κι αναμενόμενο ή φυσιολογικό. Ο τρόπος που αμύνεται το Λαύριο, μας έδωσε την ικανότητα να εκμεταλλευτούμε το γεγονός πως έχουμε παίκτη που θα μπορέσει να βρει σκορ στο ένας με έναν. Ήταν καθοριστικός με τις αποφάσεις του και την εκτελεστική του ικανότητα. Τέτοιος παίκτης είναι ο Πέτεγουεϊ.
Για την διαιτησία
«Έχω τοποθετηθεί μια φορά επίσημα γι αυτό το θέμα. Θα είμαι ειλικρινής. Θεωρώ ότι υπάρχει αυτός ο παράγοντας στα παιχνίδια μας. Από την άλλη πλευρά, επειδή κι εγώ έχω βρεθεί σε ανάλογη θέση με τον κ. Σερέλη δε θα ήθελα να μειώσω την προσπάθεια της αντίπαλης ομάδας. Οι δύο εκ των τριών διαιτητών ήταν σε καλό επίπεδο. Εμείς έχουμε συζητήσει κάποια πράγματα με τους παίχτες μας και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα υπάρχοντα δεδομένα. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο 100%. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε κάτι αν ασχολούμαστε συνεχώς με αυτή την υπόθεση. Θεωρώ πως ο πρώτος διαιτητής του αγώνα κράτησε το παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο, ένα παιχνίδι με πολλές επαφές και δύσκολες φάσεις».

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 44-43, 62-58, 92-87

ΠΑΟΚ: Petteway 34 (3), Χρυσικόπουλος 8, Krubally 2, Τσόχλας 7 (1), Μαργαρίτης 10, Ζάρας 9 (1), Χαραλαμπόπουλος 5 (1), Κατσίβελης 4, Jackson 3 (1), Goss 10 (2)

Λαυρίο: Βεργίνης 2, Mehinti 1, Κουζέλογλου, Nixon 18 (2), Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης 9, Meier 9 (1), Wiggins 12 (2), Nwamu 14 (3), Moore 22 (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.23

Ποδόσφαιρο Γυναικών Νοκ-Αουτ Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Γήπεδο Νέων Επιβατών Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 16:00