16/9/17

oxyro N 3.162




 
 



Super League 4η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός - 1-0

Στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναιτωλικό με 1-0, για την 4η αγωνιστική της Super League...
Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Ρέι κάτω από τα δοκάρια, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς στην άμυνα, Κάτσε, Τσίμιροτ αμυντικά χαφ, Μακ, Κάμπος, Ελ Καντουρί στη μεσαία γραμμή και Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ραζβάν Λουτσέσκου
 "Αξίζαμε απόλυτα τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικά ημιχρονα. Στο πρώτο ελέγχαμε τη μπάλα, δεν την κυλούσαμε σωστά για να δημιουργήσουμε απειλές. Δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε υπεραριθμία, αλλά ο Παναιτωλικός είχε καλή αμυντική λειτουργία και είχε δυνατότητα για επικίνδυνες κόντρες, με γρήγορους παίκτες μπροστά.Ήμασταν προβλέψιμοι. Όσες μπάλες έφευγαν μπροστά, δεν ακολουθούσαμε σωστά, δεν είχαμε το σωστό τάιμινγκ στην περιοχή για ένα τελείωμα ή να πάρουμε τη δεύτερη μπάλα.
Το δεύτερο μέρος, ήταν λίγο διαφορετικό. Ο αντίπαλος έτρεχε πίσω από τη μπάλα κι αυτό τον κούρασε. Μπήκε κι ο Πέλκας που βοήθησε και είχε καλές συνεργασίες. Άρχισε να αυξάνει η ομάδα την αυτοπεποίθησή της, τον αριθμό της τελικής πάσας, άρχισε να ασκεί πίεση στον αντίπαλο.
 Κρατάμε τη νίκη, θα μας δώσει την ευκαιρία να έχουμε μια καλύτερη μέρα, να προχωρήσουμε. Βρισκόμαστε σε μια περίπλοκη κατάσταση και τέτοιες νίκες μας δίνουν καλύτερη ψυχολογία. Δεν είμαστε στο επιθυμητο επίπεδο ταχύτητας και έντασης, ξέρω ότι δεν σας αρέσει να το λέμε αυτό, αλλά θα έρθει"
Για τον Βιεϊρίνια: "Και ο ΠΑΟΚ πήγε πάρα πολύ καλά. Πίεσε καλά, πήγε πολύ καλά κάθετα, είχε καλή συνεννόηση με τον Ελ Καντουρί. Αλλά ο Αντρέ, είναι κάτι απίστευτο. Όχι μόνο μ' αυτό που μπορεί να δώσει αγωνιστικά, αλλά με την προσωπικότητά του. Χρειαζόμαστε την προσωπικότητά του, θα βοηθήσει κι άλλους παίκτες να δείξουν προσωπικότητα. Δεν μιλώ για το παιχνίδι. Μιλώ για την προπόνηση, για τη συμπεριφορά του, για το πόσο θέλει να επιστρέψει. Πολύ ώριμος και πολύ δυνατός χαρακτήρας".
Για τον Πρίγιοβιτς: "Είναι μια περίπλοκη περίοδος αυτή για την ομάδα, ισχύει και γι΄ αυτόν. Έχω πει ξανά ότι σε ένα – ενάμιση μήνα όλα θα είναι διαφορετικά. Θα έρθει μέσω της προπόνησης και της κατανόησης των καταστάσεων. Απέκτησε έναν παίκτη κλειδί, τον Ελ Καντουρί, με τον οποίο βρέθηκαν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Ή ο Κάτσε, που δεν συμμετείχε πολύ πέρσι. Και για τον Πρίγιοβιτς δεν είναι εύκολο να νιώσει τέλεια, σ΄ ότι αφορά την ενέργεια. Σκόραρε κι αυτό είναι σημαντικό, έβαλε ένα φανταστικό γκολ".
Για το συνεχές ροτέισον στα αμυντικά χαφ: "Πρέπει να δω και να καταλάβω ποιοι είναι οι παίκτες που είναι στην καλύτερη κατάσταση. Πρέπει να βρω και τη χημεία ανάμεσά του. Οι παίκτες που ήρθαν στο τέλος των μεταγραφών θα μας δώσουν μεγάλη ποιότητα, αλλά για να το κάνουν αυτό πρέπει να είναι στην καλύτερη κατάσταση και πρέπει να τους προστατεύσω. Να τους προετοιμάσω και να παίξουν αυτοί που είναι στην καλύτερη κατάσταση τώρα. Ο Κάνιας, ήρθε, τον είδε αυτές τις δύο εβδομάδες, αλλά ήρθε μετά από 3-4 εβδομάδες, που δεν είχε κάνει προπονήσεις. Είδα με τον Απόλλωνα, ότι θέλει λίγο χρόνο, θέλει περισσότερη ταχύτητα. Πριν την διακοπή για τις εθνικές δεν έβλεπα καλά τον Τσίμιροτ. Έπαιξε ένα ματς με την εθνική, αυτές τις μέρες τον είδα αλλιώς, γεμάτο ενέργεια, σήμερα μας έδωσε πολλά πράγματα, ήταν από τους καλύτερους".
Για την χρησιμοποίηση του Κουλούρη: "Επιστρέψτε μου να μην απαντήσω σ΄ αυτή την ερώτηση! Από τον Κουλούρη ήθελα την επιθετικότητα, την φρεσκάδα. Τον χρησιμοποίησα για να σταματήσουμε τις μεγάλες μπάλες του αντιπάλου μετά το 1-0 και τα πήγε πολύ καλά στα τελευταία 15 λεπτά, δίνοντας φρεσκάδα μπροστά".
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Στο τέλος θα είναι περήφανοι για μας".
Για το αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Μακ σαν φορ: "Θα μπορούσε να είναι μία λύση. Ανάλογα με το παιχνίδι. Απέναντι σε μια τέτοια ομάδα, όπως σήμερα, δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να παίξει μπροστά. Εκτός έδρας, κόντρα σε μια ομάδα, που προσεγγίσει το παιχνίδι διαφορετικά, θα μπορούσε να είναι μία λύση".

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
«Είναι μια σημαντική νίκη, γιατί δεν παίζουμε στο επίπεδο που θέλουμε αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Όλη την εβδομάδα προετοιμαστήκαμε πολύ έντονα, είπαμε κάτι στην προπόνηση που δεν το κάναμε. Όταν το κάναμε για ένα δεκάλεπτο πετύχαμε το γκολ. Πρέπει να το διορθώσουμε, να αλλάξουμε αυτή την εικόνα. Είναι αρχή της σεζόν, είναι μια δύσκολη κατάσταση για εμάς. Είναι δύσκολη για κάθε ομάδα, όταν πρέπει στην αρχή να βρει μια ομάδα τους αυτοματισμούς της. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς από σήμερα και κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια.
Η δουλειά μου είναι στην περιοχή και να δέχομαι μπαλιές όταν θα τροφοδοτούμαι σωστά θα κάνω ευκαιρίες. Σήμερα είχα μία και έγινε γκολ. Έχουμε καλούς παίκτες και θα με βοηθήσουν να βρω τα πατήματα μου»

Κρέσπο
«Να πω ότι το αφεντικό έχει πάντα δίκιο; Αλλά είναι κάτι που ισχύει εδώ! Έχουμε σπουδαίους παίκτες, αλλά πρέπει να κάνουμε ένα εξαιρετικό σύνολο, που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια και θα παίζει παντού για τη νίκη» δήλωσε ο Κρέσπο, ο οποίος μίλησε και για τη σημερινή νίκη του ΠΑΟΚ.
Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί. Δεν απειληθήκαμε ιδιαιτέρως σε αυτό το παιχνίδι, κοιτάμε το επόμενο και θέλουμε να συνεχίσουμε και εκεί με νίκη»

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάτσε (63' Βιεϊρίνια), Τσίμιροτ, Καντουρί, Μακ (52' Πέλκας), Κάμπος, Πρίγιοβιτς (80' Κουλούρης).

Παναιτωλικός : Κυριακίδης, Ρότσα, Μιχάι, Μόρας, Μαρινάκης, Πάουλο, Μπεχαράνο (73' Μπράβο), Ρόσα, Λόπες, Κλέσιο (79' Μάζουρεκ), Ντίαζ (72' Μαρκόφσκι).

Γκολ: Πρίγιοβιτς 75′ (κεφαλιά)
Κίτρινες: Πέλκας 71′ / Μπεχαράνο 36′, Κλέσιο 54′
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος
Βoηθοί: Αλεξέας, Γκάγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...