8/4/15

oxyroN2.508

























Tελικός  του Πρωταθλήματος Super League Κ15

Ολυμπιακος - ΠΑΟΚ - 0-1

Συγχαρητήρια στα παιδιά της Κ15 για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας!

Πρωταθλητής Superleague Κ15 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας στον τελικό του Ολυμπιακού με 0-1. Το «χρυσός» σκόρερ της αναμέτρησης ο Δούμτσης στο 20’ σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με ένταση πάθος και όμορφο ποδόσφαιρο, με μοναδικό μελανό σημείο τα απαράδεκτα υβριστικά και αντιεθνικά συνθήματα από πλευράς φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Ο Βασίλης Μήττας παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο έχοντας επιθετικό δίδυμο τους Γκαργκαλατζίδη και Γαϊτανίδη, και μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και έψαξε το γκολ, το οποίο δεν άργησε να έρθει.
Στο 20’ ο Γκαργκαλατζίδης βγήκε όμορφα από αριστερά και σούταρε δυνατά, ο Νικοπολίδης έδιωξε και ο επερχόμενος Δούμτσης άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας. Στο 31’ ο Χατζής έχασε μία καλή ευκαιρία καθώς το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Ο Δικέφαλος είχε την κατοχή και παίζοντας χαμηλά την μπάλα δημιουργούσε όμορφες ευκαιρίες.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδωσε μέτρα στην ομάδα του Ολυμπιακού και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 46’ ο Χατζής απείλησε και πάλι με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι νεαροί παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική στην κόντρα και αν σε κάποιες περιπτώσεις είχαν καθαρό μυαλό και έλλειψη άγχους θα μπορούσαν να τελειώσουν την αναμέτρηση.
Η άμυνα ήταν άψογη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και ο Μαβίδης όσες φορές χρειάστηκε καθάρισε τις φάσεις, με αποκορύφωμα την φάση του 80’+5 όπου σταμάτησε σε τετ α τετ τον Βοϊλη. Το παιχνίδι είχε ιδιαίτερο πάθος, πολλές δυνατές μονομαχίες και κάποια νεύρα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με αποτέλεσμα στο 75’ να αποβληθεί ο Καριμπίδης από πλευράς Ολυμπιακού για χτύπημα σε παίκτη του ΠΑΟΚ εκτός φάσης.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ήταν το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους παίκτες της ομάδας μας και το τεχνικό τιμ.

Ο προπονητής της Κ15 Βασίλης Μήττας
«Για τον ΠΑΟΚ και το στάδιο που περνάνε αυτά τα παιδιά, είναι μία εκπαιδευτική διαδικασία και τίποτα περισσότερο. Δεν ήταν κάτι που το περιμέναμε πως και πως, αυτά τα παιδιά έχουν ζήσει κατακτήσεις τροπαίων, για αυτά τα παιδιά είναι το αυτονόητο αυτό που πέτυχαν. Εμένα προσωπικά με απασχολεί να βλέπω ακόμη και σε αγώνες υψηλής πίεσης γιατί έτσι πρέπει, αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις, τα στοιχεία της φιλοσοφίας που προσπαθούμε να περάσουμε. Θέλουμε να παρουσιάζουμε ένα ποιοτικό συνδυαστικό ποδόσφαιρο, να δείξουμε την ποιότητά μας και τα καταφέραμε»
Πως πήγε το παιχνίδι;
«Νομίζω πως το ελέγχαμε από την αρχή και αν πετυχαίναμε ένα δεύτερο γκολ στις φάσεις που κάναμε, το σκορ θα άνοιγε ακόμη περισσότερο. Κυριαρχήσαμε και βγάλαμε όλα τα στοιχεία που έχουμε»
Για τα όσα ακούστηκαν από μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού απέναντι σε 14χρονά παιδιά τι έχετε να πείτε;
«Πρώτα απ όλα πρέπει να πω πως οι παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριφέρθηκαν άψογα παρά την κρισιμότητα του αγώνα και δεν επιδίωξαν την ένταση. Από εκεί και πέρα, ξέχωρα από το επίπεδο αυτών που μιλάνε έτσι σε παιδιά, εμείς οφείλουμε να μάθουμε στους παίκτες μας να αντιμετωπίζουν και τέτοιες καταστάσεις έτσι ώστε να είναι έτοιμοι όταν τις συναντήσουν στο μέλλον. Πρέπει να κλείνουν τα αυτιά τους και να συγκεντρώνονται μόνο στη φωνή του προπονητή τους και νομίζω πως και σε αυτόν τον τομέα λειτούργησαν έξυπνα»
Πόσα χρόνια είσαι με αυτή την ομάδα και που σκοπεύεις να φτάσεις με αυτή;
«Τα παιδιά τα έχω μαζί μου από το 2008. Έχουμε πολύ ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές, το ρόστερ διαθέτει πολύ ποιότητα. Έχουμε προσαρμόσει την ομάδα αυτή στις ανάγκες των αγώνων, τον ΠΑΟΚ παραδοσιακά τον αντιμετωπίζουν κλειστές άμυνες και έχουμε στήσει μία ομάδα που παίζει σωστά και συνδυαστικό ποδόσφαιρο αλλά έχει τα στοιχεία να επικρατήσει βγάζοντας παίκτες της στο ένας με έναν. Πιστεύω πολύ σε αυτά τα παιδιά»

ΠΑΟΚ: Μαβίδης, Εφραιμίδης, Βουτσάς, Λύρατζης, Μανιώτης, Τσιγγάρας (46’ Κύρτσος), Δούμτσης (80’ Κύρκου), Γαϊτανίδης, Τσαούσης, Χατζής (69’ Κωνσταντίνου), Γκαργκαλατζίδης

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μαργαρίτης (60’ Τσερκώνης), Ιτσκάρας (41’ Φυτόπουλος), Παπαδόπουλος, Ράμα, Βοϊλής, Γαλούπης, Κατσούκης (73’ Χατζηπαπάς, Σουράνης (51’ Καριμπίδης), Τσιριγώτης, Νεοφυτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου