26/4/15

oxyroN2.520
















Βόλεϊ  Τελικος 2oς αγώνας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ - 2-3

Μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου βρίσκεται  o ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΟΚ που κέρδισε τον γάβρο, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος volley, με 2-3.... (20-25, 25-22, 25-17, 18-25, 6-15) επί του Ολυμπιακού μέσα στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη. Αν και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 2-1 από τον Ολυμπιακό κατάφερε με πάθος και επιμονή για τη νίκη να ισοφαρίσει σε 2-2 και να κάνει πάρτι στο τάι μπρέικ

Γιάννης Καλμαζίδης:
"Όπως όλοι βλέπετε είναι πολύ σκληρά τα παιχνίδια των τελικών. Μπορεί να επανέλθει ο Ολυμπιακός, παρά τη σημερινή νίκη μας. Υπήρξαν αλλαγές στην τακτική στη διάρκεια του αγώνα. Υπήρξαν δυσκολίες και για τις δυο ομάδες μέσα στο παιχνίδι. Πετύχαμε το μπρέικ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πολλά πράγματα, πέρα από μια νίκη. Έχουμε το πλεονέκτημα και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε στο γήπεδο μας την Τετάρτη. Αφήνουμε στην άκρη αυτό το παιχνίδι και σκεφτόμαστε πλέον το επόμενο, γιατί θέλουμε να είναι το τελευταίο της σειράς, Δείχνουμε σταθερότητα σε όλο το πρωτάθλημα. Είμαστε σκληρή ομάδα και είναι πολύ δύσκολο να μας κερδίσουν οι αντίπαλοί μας".
Όσο για το ματς της Τετάρτης: "Την Τετάρτη θα πάει φωτιά το γήπεδο. Γνωρίζουμε τι θα συμβεί. Αυτό που όμως πρέπει να έχουμε εμείς σαν ομάδα είναι ενέργεια, υπομονή και επιμονή για να φτάσουμε σε μια νίκη και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".

Βασίλης Κουρνέτας:
Αρχικά μιλώντας για την αξία της νίκης τόνισε: "Νίκη τίτλου είναι πάντα η τρίτη. Η δεύτερη δε σημαίνει τίποτα, αλλά και πολλά. Με τη σημερινή μας νίκη έχουμε πλέον αβαντάζ. Στο τρίτο ή στο τέταρτο παιχνίδι -εύχομαι στο τρίτο- πρέπει επίσης  να είμαστε σοβαροί. Εχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε αυτό το 2-0 υπέρ μας και μόνο αν δείξουμε το καλύτερο πρόσωπό μας θα πάρουμε τον τίτλο. Σήμερα όταν χάσαμε το μυαλό και τη συγκέντρωση, όταν χάσαμε την ηρεμία μας, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1. Πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε".
Για την παρουσία των Χιμένες - Γκόμεζ και τη συμβολή τους στη νίκη είπε: "Η νίκη ήρθε από ομαδική δουλειά. Στην πίεση βέβαια ξεχωρίζουν οι δύο που αναφέρατε. Δεν μπορεί η ομάδα να στηρίζεται αποκλειστικά σε ένα παίχτη, όπως έγινε στο πρώτο παιχνίδι, στην Πυλαία. Αυτό είναι κάτι που δνε βγαίνει πάντα σε καλό. Πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα την κούρασή μας. Πιτεύω πως όταν έχεις καλή υποδοχή, έχεις περισσότερες επιλογές. Σήμερα είχαμε καλή υποδοχή στπ παιχνίδι μας. Έπρεπε να βάλουμε τον Χιμένεθ στο παιχνίδι, τα καταφέραμε αλλά σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να βρίσκουμε τη λύση σαν ομάδα στα ζητήματα που μας βάζει ο Ολυμπιακός. Δε μπορεί σε κάθε παιχνίδι να είναι ίδιοι οι πρωταγωνιστές".
Όσο για τον κόσμο που θα βρεθεί την Τετάρτης στην PAOK Sports Arena: "Θα πω σε αυτούς το ίδιο που θα πω και στους συμπάικτες μου. Πρέπει να διαχειριστούμε ήρεμα το παιχνίδι της Τετάρτης. Δεν είναι πάρτυ τίτλου, είναι απλά ο 3ος τελικός. Ότι αποτέλεσμα και να έχουμε φέρει στο προηγούμενο παιχνίδι, οφείλουμε πάντα να κοιτάμε το επόμενο με σοβαρότητα. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να ξεκουραστούμε. Όλοι όσοι θα έρθουν στο γήπεδο την Τετάρτη, πρέπει να δείξουν υπομονή. Όπως σήμερα είχαμε νεκρά διαστήματα και καταφέραμε και το γυρίσαμε, το ίδιο μπορεί να γίνει και την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη".

Ερνάντο Γκόμεζ 

«Νομίζω ότι κάναμε πολύ καλά τη δουλειά μας. Βρήκαμε ρυθμό και το παιχνίδι μας στο τέταρτο και πέμπτο σετ και στο μπλοκ και στις κόντρα επιθέσεις. Είχαμε καλή νοοτροπία γιατί το παιχνίδι είχε σκαμπανεβάσματα. Είχαμε ποιότητα στις δύσκολες στιγμές και πάθος. Οι τελικοί τελειώνουν όταν πάρεις τον τελευταίο πόντο. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ιστορία, είναι πρωταθλητής και για να πάρουμε το πρωτάθλημα πρέπει να τον νικήσουμε τρεις φορές. Τους έχουμε νικήσει δύο φορές και πρέπει να ξεχάσουμε τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Ο προπονητής μας είπε πριν το ματς να σκεφτούμε ότι αυτό είναι σαν το τελευταίο ματς. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι».

Τα σετ: 2-3 (20-25, 25-22, 25-17, 18-25, 6-15)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 6 (6/13 επ, 60%υπ-50% άριστες), Γιούρισιτς 8 (5/12 επ,1άσσος, 2μπλοκ), Ντιάτσκοφ 6 (6/18 επ, 50% υπ-36% άριστες), Προύσαλης, Κόιστρα 7 (6/14 επ, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 12 (6/9 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ)/ Στεφάνου (λ, 64% υπ-43% άριστες), Μαρούλης, Κοκκινάκης 12 (9/20 επ,1 άσσος, 2μπλοκ, 89%υπ – 61% άριστες), Τζελάτης 17 (16/30 επ, 1 άσσος)

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 23 (22/40 επ, 1 μπλοκ, 40% υπ, 35% άριστες), Παντακίδης 7 (5/10 επ, 2 μπλοκ), Κουρνέτας 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκόμεζ 31 (26/42 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Ρανγκέλ 12 (8/13 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 3 (2/8 επ, 1 μπλοκ, 84% υπ – 53% άριστες) / Γκαράς (λ, 73% υπ – 36% άριστες), Ντίνας, Εφραιμίδης 2 (2/6 επ, 47% υπ -33% άριστες), Καρασαββίδης, Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...