8/8/14

oxyro N2.319












H κλήρωσης των πλέι οφ για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Zίμπρου  από την Μολδαβία για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, το πρώτο ματς εκτός έδρας στις 21 Αυγούστου και το δεύτερο στην Τούμπα στις 28 Αυγούστου

Τα ζευγάρια των πλέι οφ

Ζίμπρου (Μολδαβία) - ΠΑΟΚ (Ελλάδα)
Αστέρας Τρίπολης (Ελλάδα) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Παναθηναϊκός (Ελλάδα) - Μίντιλαντ (Δανία)
Σαράγεβο (Βοσνία) - Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
Αστάνα (Καζακστάν) - Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Τσβόλε (Ολλανδία) - Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Ντνίπρο (Ουκρανία) - Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) - Τβέντε (Ολλανδία)
Ομόνοια (Κύπρος) - Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)
Λιόν (Γαλλία) - Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία)
Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) - Παρτιζάν (Σερβία)
Έλφσμποργκ (Σουηδία) - Ρίο Άβε (Πορτογαλία)
Καραμπίκσπορ (Τουρκία) - Σεντ Ετιέν (Γαλλία)
Γκράσχοπερς (Ελβετία) - Μπριζ (Βέλγιο)
Ριγέκα (Κροατία) - Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία)
Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) - Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσίας)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)
Σπάρτακ Τέρναβα (Σλοβακία) - Ζυρίχη (Ελβετία)
ΑΕΛ (Κύπρος) - Τότεναμ (Αγγλία)
Ντιναμό Μίνσκ (Λευκορωσία) - Νασιονάλ Μαδέιρα (Πορτογαλία)
Πετρολούλ (Ρουμανία) - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Τράμπζονσπορ (Τουρκία) - Ρόστοφ (Ρωσία)
Σπλιτ (Κροατία) - Τορίνο (Ιταλία)
Ακτόμπε (Καζακστάν) - Λέγκια (Πολωνία)
Λόκερεν (Βέλγιο) - Χαλ (Αγγλία)
Ρουχ Χορζόφ (Πολωνία) - Μέταλιστ (Ουκρανία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία) - Σαχτιόρ Σάλιχορσκ (Λευκορωσία)
Στιάρναν (Ισλανδία) - Ίντερ (Ιταλία)
Φέγενορντ (Ολλανδία) - Ζόρια (Ουκρανία)
Ρεάλ Σοθιεδάδ (Ισπανία) - Κράσνονταρ (Ρωσία)












Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για Ζίμπρου

Την περυσινή κυπελλούχο και 5η πρωτάθλημα Μολδαβίας, την Ζίμπρου Κισινάου, θα βρεί στο δρόμο του ο ΠΑΟΚ, στην προσπάθειά του να μπει στους ομίλους του Europa League! Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 21/8 στην Μολδαβική πρωτεύουσα και ο επαναληπτικός στις 28/8 στην Τούμπα.
H Ζίμπρου Κισινάου είναι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Μολδαβικού ποδοσφαίρου με 8 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα στο ενεργητικό της, με τελευταίο τρόπαιο το Κύπελλο Μολδαβίας 2014. Το τελευταίο της Πρωτάθλημα ωστόσο το έχει κατακτήσει το 2000.
Προπονητής της είναι ο Λευκορώσος Όλεγκ Κουμπάρεφ από τον Σεπτέμβριο του 2013. Για να φτάσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, η Ζίμπρου απέκλεισε στον πρώτο γύρο την Σκεντίγια Τέτοβο από τα Σκόπια (2-1 ήττα για τη Ζίμπρου στα Σκόπια και νίκη 2-0 στο Κισινάου), αμέσως μετά την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (1-1 στη Βουλγαρία, 0-0 στη Μολδαβία) και την Αυστριακή Γκρόντιγκ (1-2 νίκη εκτός και 0-1 ήττα εντός για την Ζίμπρου).
Το πρωτάθλημα στη χώρα της έχει ξεκινήσει και στην πρώτη αγωνιστική κέρδισε 0-2 την «συμπολίτισσα» AC Κισινάου, ενώ μέχρι τον πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟΚ θα έχει αγωνιστεί εντός έδρας με την Βερίς (10/8) και εκτός με την Τίραλσπορ (16/8).
Στο περυσινό πρωτάθλημα βρέθηκε στην 5η θέση με 61 βαθμούς. Έχει στη σύνθεσή της 7 Μολδαβούς διεθνής, με τον σέντερ φορ Σεργκέι Αλεξέεφ που ενσωματώθηκε φέτος από την Βερίς να μετράει 20 συμμετοχές και 5 γκολ με το εθνόσημο. Ο ίδιος έχει πετύχει ήδη 2 γκολ φέτος στα ευρωπαϊκά ματς της Ζίμπρου (τα καθοριστικά εκτός με ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Γκρόντιγκ) και θεωρείται ο πιο επικίνδυνος επιθετικός της, ενώ και ο μεσοεπιθετικός Αλεξάντρου Ντέντοφ είναι αυτός που συνήθως τροφοτεί με ασίστ και αναλαμβάνει τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων. Αρχηγός της είναι ο Ιουλιάν Ερχάν, ενώ στο ρόστερ της έχει 3 ξένους: τους Λευκορώσους Κιρίλ Πάβλιουτσεκ (κεντρικός αμυντικός) και Ντμίτρι Κλίμοβιτς (αριστερός μπακ) και τον Γάλλο Ζαν Μαρί Αμανί (μέσος). Ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών της δεν ξεπερνά τα 24,3 χρόνια.
Το γήπεδο της Ζίμπρου στο Κισινάου χωράει 10.500 θεατές. Το Κισινάου είναι η πρωτεύουσα της Μολδαβίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με περίπου 800.000 κατοίκους. Για τους Μολδαβούς αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, καθώς είχαν αντιμετωπίσει και τον Άρη 10 χρόνια πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...