2/8/14

oxyro N2.315




 

 
















Φιλικό Παιχνίδι

Νάπολι ΠΑΟΚ - 2-0


O ΠΑΟΚ έχασε στο φιλικό προετοιμασίας από τη Νάπολι στο Σαν Πάολο  με  2-0 λόγω της κάκιστης αμυντικής του εικόνας. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ρόμπερτ Μακ.
Για την οικογένεια της Νάπολι ήταν κάτι πολύ  σημαντικό το φιλικό με τον ΠΑΟΚ ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής σε ένα νεαρό παιδί που έφυγε από τη ζωή. Το όνομα του Τσίρο Εσπόζιτο θα γραφτεί στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας όχι μόνο της Νάπολι, αλλά και ολόκληρου του ιταλικού ποδοσφαίρου. Έφυγε από την ζωή στα τέλη Ιουνίου, μετά τον τραυματισμό του στα επεισόδια που έγιναν πριν τον τελικό του Κόπα Ιτάλια ανάμεσα σε οπαδούς των "παρτενοπέι" και της Ρόμα.

Άγγελος Αναστασιάδης
"Εμείς δουλεύουμε πολύ στο να μην κάνουμε λάθη παιδικά, αλλά δυστυχώς τα κάναμε στο ματς σήμερα. Η ουσία είναι ότι η ομάδα παλεύει τα ματς αλλά όχι μέχρι το σημείο που θέλω εγώ. Σήμερα θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αυτόν τον αντίπαλο που είναι και δυνατός και πιο έτοιμος από εμάς. Θα μπορούσαμε και να ισοφαρίσουμε και να κερδίσουμε και με τρελαίνει που δεν το κάναμε. Είμαι όμως ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Απλά θέλω να τους δω να λειτουργούν και με τα μυαλά τους κουρασμένα, γιατί είναι κουρασμένα από την πρωτόγνωρη προετοιμασία."
Για το κακό πρώτο 15λεπτο: "Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ξαναπαίξει σε τέτοιο γήπεδο και με τέτοιους αντιπάλους. Αλλά επειδή εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα θα παίζουμε συνεχώς απέναντι σε μεγάλες ομάδες και έτσι θέλησα να βάλω αυτά τα παιδιά στην φωτιά και να μάθουν..." -
Για το αν η ομάδα θα είναι έτοιμη στην πρώτη της επίσημη υποχρέωση:"Δεν ανησυχώ για την ομάδα και θα πάρουμε αυτά που θέλουμε από αυτή. Δουλεύουμε καθημερινά. Δεν είμαστε φρέσκοι τώρα, αλλά θα είμαστε όταν πρέπει. Τα παιδιά με τέτοιο ματς σαν αυτό αποκτούν εμπειρία."
Για το τι θα έλεγε στον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Θα πω στον κόσμο να είναι ήσυχος, δουλεύουμε πολύ και θα είμαστε καλά στο τέλος."

Ο τεχνικός της Νάπολι, Ράφα Μπενίτεθ
"Για μένα ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, νομίζω πως η ομάδα δείχνει μεγάλη ποιότητα και πολλές δυνατότητες στην προετοιμασία. Είχαμε καλή ανταπόκριση σε όλα τα παιχνίδια, όχι μόνο ομαδικά αλλά και ατομικά από κάθε παίκτη. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα είδαμε τον Γκαργκάνο να κάνει μεγάλη προσπάθεια και να βοηθάει τους συμπαίκτες του. Έχουμε βαθύ ρόστερ και θέλουμε να το βελτιώσουμε, αλλά πρέπει να πω πως ο Γκαργκάνο δίνει πάντα το 100% σε κάθε παιχνίδι"

Στέφανος Αθανασιάδης
"Θέλουμε να πούμε συλλυπητήρια στην οικογένεια της Νάπολι. Είναι θλιβερά αυτά που συμβαίνουν, έχουμε και εμείς οργανωμένους οπαδούς και θέλουν στήριξη. Μακάρι να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Ηταν ένα δυνατό τεστ, πιστεύτω ως έναν βαθμό ήμασταν θετικοί, μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ, αλλά η Νάπολι είναι καλή ομάδα και πιο έτοιμη από εμάς και αυτό φάνηκε".
Για το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο έπαιξε και ως περιφερειακός επιθετικός σχολίασε: "Εντάξει θα παίζω όπου με βάλει ο  προπονητής. Δοκιμάσαμε αρκετά συστήματα στην προετοιμασία και μέχρι να ξεκινήσουμε τα επίσημα ματς ο προπονητής θα βγάλει ένα βασικό σύστημα".
Για τους νεαρούς που προσπαθούν να κερδίσουν μία θέση στη ενδεκάδα: "Ημουν και εγώ κάποτε στη θέση των παιδιών. Χρειάζονται στήριξη από τον κόσμο, θέλουν στήριξη για να μπορέσουν να αποδείξουν τι αξίζουν. Ο προπονητής θα κρίνει ποιοι μπορούν και ποιοι όχι, όλοι θα προσπαθήσουμε για να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Περιμένουμε από τον κόσμο να βρεθεί δίπλα μας. Είναι σημαντικό το περιβραχιόνιο και είμαι χαρούμενος που το φοράω. Είμαστε σε καλό δρόμο για την ανανέωση, νομίζω θα κλείσει το θέμα".

ΝΑΠΟΛΙ:  Ράφαελ (72’ Κολόμπο), Μέστο (61΄Μάτζιο), Αλμπιόλ (69’ Λουπέρτο), Κουλιμπαλί, Μπρίτος (46’ Γκουλάμ), Γκάργκανο (61’ Ραντόσεβιτς), Ζορζίνιο (46’ Ινλέρ), Βάργκας (46’ Τζεμαιλί), Χάμσικ (69’ Πάντεφ), Καγεχιόν (46’ Μέρτενς), Ζαπάτα (46’ Μίτσου)
ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Κίτσιου (69’ Κωνσταντινίδης), Ρατς (53’ Σπυρόπουλος), Βίτορ (53’ Σκόνδρας), Κατσικάς (61’ Ποζατζίδης), Μαντούρο (46’ Κάτσε), Τζανδάρης (56’ Σαββίδης), Γκολάσα (53’ Μάρτενς), Μακ, Περέιρα (61’ Κουλούρης), Αθανασιάδης
Γκολ: 3' Καγιεχόν, 91' Ραντόσεβιτς
Κάρτες: 59' Γκουλάμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.20

6η αγωνιστική των play offs  Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - 2-1  Για την 6η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπια...