7/8/14

oxyro N2.318


























Ο  Δημήτρης Τσεκερίδης, χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης στο μικρό τελικό των 84 κιλών

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ο Δημήτρης Τσεκερίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 84 κιλών, επικρατώντας στον αγώνα για τις θέσεις 3-5 του Σουηδού Σαντάλ. Αυτό είναι το 12ο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα εφήβων και το πρώτο "μεγάλο" στην καριέρα του νεαρού παλαιστή του ΠΑΟΚ.

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ μπορεί να καμαρώνει για τον σπουδαίο αθλητή που έχει στις τάξεις της και που τώρα βρίσκεται στο ξεκίνημα μία λαμπρής καριέρας. Διότι στα 19 χρόνια του, με ένα χάλκινο μετάλλιο παγκοσμίου πρωταθλήματος στην κατοχή του, μόνο λαμπρή μπορεί να είναι η καριέρα του. Αρκεί να προσεχθεί από το σωματείο, την ομοσπονδία και τον κόσμο της πάλης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ κουρασμένος, ήταν πολύ δύσκολη διοργάνωση με τρομερό ανταγωνισμό. Το ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο, μου έλειψε σε προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις και τώρα δεν ήθελα να το χάσω με τίποτα. Στον μικρό τέλικό βρέθηκα να χάνω από τον Σουηδό με 2-0. Έβγαλα ψυχή, έσφιξα τα δόντια και κατάφερα να γυρίσω τον αγώνα και να νικήσω με 4-2»

Το μετάλλιο πανηγυρίστηκε δεόντως. Ο πατέρας του, Δημήτρης, πριν καν ο γιος του ανακηρυχθεί νικητής , μπήκε στην παλαίστρα για να τον αγκαλιάσει. Η συνέχεια δόθηκε στο ξενοδοχείο: «Λίγη μπίρα και πολλή ποντιακή λύρα. Και στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ λύρα παίζαμε και στη Θεσσαλονίκη όταν επιστρέψαμε. Στο αεροδρόμιο ήρθαν πολλοί άνθρωποι, φίλοι συγγενείς και γνωστοί. Ήταν και ο Γιώργος Ποικιλίδης, ο αδερφός του Παναγιώτη. Συγκινήθηκα από αυτή την υποδοχή».

Πού αφιερώνει το μετάλλιο: «Στους προπονητές μου, στην οικογένειά μου και στη μνήμη του μεγαλύτερου Έλληνα παλαιστή που δυστυχώς δεν βρίσκεται κοντά μας. Αναφέρομαι φυσικά στον Παναγιώτη Ποικιλίδη. Δεν πρέπει να τον ξεχνάμε, αλλά να τον τιμούμε κάθε μέρα», ήταν η απάντηση του Τσεκερίδη.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί που ασχολείται με την πάλη. «Η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν επιτρέπει στους Έλληνες παλαιστές να εξελιχθούν. Και στον ΠΑΟΚ είναι δύσκολα τα πράγματα. Εγώ βέβαια, ΠΑΟΚ είμαι, σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μέσα στο σύλλογο βρίσκομαι. Θα θέλαμε λίγο παραπάνω στήριξη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς». Για του λόγου το αληθές, ακόμη και στα διεθνή τουρνουά, που εκπροσωπεί την Εθνική, με τα ρούχα του ΠΑΟΚ κυκλοφορεί, για να διαφημίζει τον σύλλογο…

Αναφορικά με τους μελλοντικούς στόχους του.«πλέον τέλειωσα ως έφηβος και μπαίνω σε επίπεδο ανδρών. Πρωταρχικός στόχος είναι να αναδειχθώ πρωταθλητής Ελλάδος. Το 2016 υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο. Η πρόκριση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά θα το παλέψω».

Τα προηγούμενα χρόνια, ο Δημήτρης όταν είχε ευκαιρία βοηθούσε τον πατέρα του στον πάγκο που στήνουν στις λαϊκές αγορές. «Τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις και δεν μου ζητάει συχνά να τον βοηθήσω. Εννοείται, όμως, ότι όποτε μου το ζητήσει εγώ θα πάω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...