4/3/14

oxyro N2.202














 ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέσα στις τελευταίες μέρες είχαμε δύο περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν, σε πρώτη ανάλυση, το συνδεσμιακό χώρο του ΠΑΟΚ, αλλά, με μία πιο γενική ματιά, και όλους όσους θέλουν να αποκαλούνται οπαδοί του ΠΑΟΚ.
Το πρώτο περιστατικό έχει να κάνει με το βούλευμα που αφορά τα άτομα που είχαν μπει στο στόχαστρο της αστυνομίας τον Ιούνιο του 2012 και το δεύτερο περιστατικό είναι η πρόσφατη εισβολή-«έρευνα» στον ΣΦ ΠΑΟΚ Αμπαλαέα. Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο και ας πληροφορήσουμε κάθε καλοπροαίρετο ενδιαφερόμενο ότι η μυθική hollywood-ιανή υπερπαραγωγή που στήθηκε τον Ιούνιο του 2012 κατέρρευσε παταγωδώς. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αποδίδονται κατηγορίες σε 42 οπαδούς του ΠΑΟΚ, ενώ το δικαστικό συμβούλιο τους απαλλάσσει από την πράξη της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, το δικαστικό συμβούλιο, με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσει από κάθε κατηγορία 111 άτομα, οπαδούς του ΠΑΟΚ, τα ονόματα των οποίων είχαν συμπεριληφθεί στο ίδιο κατηγορητήριο. Για όσους δεν θυμούνται, μιλάμε για το θερμό καλοκαίρι του 2012, όπου ο πολυμήχανος και ακούραστος Αθηναγόρας Παζαρλής μαζί με τα υπόλοιπα τσακάλια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν εξαρθρώσει περίπου 4-5 «εγκληματικές οργανώσεις» μέσα σε ένα μήνα. Σήμερα και παρά τις άπειρες βλακείες που ακούστηκαν και γράφτηκαν με αφορμή αυτή την υπόθεση, παρά τα εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα, παρά τα μακροσκελή ρεπορτάζ, κυρίως σε ξεφτιλισμένα καθεστωτικά ΜΜΕ που παπαγαλίζουν χωρίς ίχνος ντροπής τις μπατσικές φαντασιώσεις, έχουμε τα εξής δεδομένα: Από τους 153 οπαδούς του ΠΑΟΚ που κατηγορήθηκαν για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση οι 111 απαλλάσονται απο κάθε κατηγορία! Τόσο οργανωμένη ήταν η επιχείρηση, τόσο αξιόπιστα ήταν τα στοιχεία, τόσο «δεμένη» ήταν η υπόθεση, τόση δουλειά έκανε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ, που οι 111 από τους 153 δεν θα δικαστούν ποτέ, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον τους. Όσο για τους 42 που θα δικαστούν, αυτοί απαλλάσονται από την πράξη της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης προτού καν ξεκινήσει το δικαστήριο! Μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια; 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ προφυλακίστηκαν τότε γιατί θεωρήθηκαν αρχηγοί εγκληματικής οργάνωσης, αλλά σήμερα οι δικαστές μας λένε ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Αυτή είναι η ελληνική δημοκρατία και αυτή είναι η λειτουργία των θεσμών στην περήφανη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Βέβαια, όλα αυτά ήταν αναμενόμενα:
Οι ΣΦ ΠΑΟΚ με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τον Ιούλιο του 2012 έλεγαν: «Στις μέρες που βρισκόμασταν με τις ώρες έξω από τα δικαστήρια, για να δώσουμε λίγο κουράγιο σε συγγενείς-φίλους και για να δηλώσουμε ευθαρσώς την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα αδέρφια μας, μιλήσαμε με πολλούς δικηγόρους που γνωρίζουν τον τρόπο δράσης της αστυνομίας. Όλοι συμφώνησαν ότι η κατηγορία περί "εγκληματικής οργάνωσης" είναι εντελώς αυθαίρετη και δεν δίστασαν να προβλέψουν ότι θα καταπέσει στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, η αστυνομία προτιμάει να τοποθετεί αυτή την κατηγορία γιατί συνιστά διαρκές έγκλημα και για να προσδώσει ένα άρωμα επικινδυνότητας, τόσο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, όσο και στους συλληφθέντες. Επιπλέον, μας εξήγησαν ότι όσο πιο εντυπωσιακά ξεκινάνε αυτές οι υποθέσεις, τόσο πιο γρήγορα ξεφουσκώνουν στο πέρασμα του χρόνου».
Παρά την εκωφαντική δικαστική σφαλιάρα – η οποία θάφτηκε επιμελώς απο όσους σπεύδουν να καταδικάσουν τους πάντες χωρίς δίκη, η ακούραστη ελληνική αστυνομία συνεχίζει το τεράστιο έργο της. Λίγες μέρες πριν είχαμε νέα εισβολή-«έρευνα» στον ΣΦ ΠΑΟΚ Αμπαλαέα, νέα στοιχεία, νέες συλλήψεις και νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες με 8 κράνη, ένα πυρσό, δύο κάσες με άδεια μπουκάλια, μία ψησταριά και 5 ψωμάκια με γύρο χωρίς ντομάτα, κάτι που θα ερευνηθεί απο ειδικά κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής. Οι γνωστές φωτογραφίες με τα «εγκληματικά» ευρήματα γέμισαν τις σελίδες και τις ιστοσελίδες των συνεργαζόμενων με την αστυνομία ΜΜΕ, αλλά πλέον δεν υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος που θα τους πιστέψει. Όποιος κάνει τον κόπο να συσχετίσει τα δύο περιστατικά θα βγάλει τα συμπεράσματα του. Θα καταλάβει ότι μιλάμε για μία κλιμάκωση της αστυνομοκρατίας, που βιώνουμε σήμερα σε κάθε επίπεδο και την εδραίωση της γελοίας νοοτροπίας «Καλά, εμείς τους πιάνουμε και εσείς τους αφήνετε;».
Θα καταλάβει ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι υπάλληλοι που πληρώνει, για να έχει επαφή με τον κόσμο της ομάδας και να αφουγκράζεται τα προβλήματα του, δεν άκουσε, δεν είδε και δεν έμαθε τίποτα για όσα γράφουμε παραπάνω. Θα καταλάβει ότι ο μπάτσος που αλωνίζει μέσα στα γραφεία της ΠΑΕ δεν έχει καμία διάθεση να εργαστεί σαν εκπρόσωπος της ΠΑΕ στις συσκέψεις με την αστυνομία, γιατί θεωρεί ότι είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της αστυνομίας μέσα στην ΠΑΕ. Εκτός απο αυτά, θα καταλάβει και κάτι πολύ πιο σημαντικό: όσο δεν ασχολούμαστε με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας αυτά, καλώς ή κακώς, δεν μπορούν να θεωρούνται δεδομένα. Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να είναι σε εγρήγορση και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

ΥΓ.Ποικιλίδης,Βρύζας,Ζαγοράκης,Γεροντίδης,Γκαγκάτσης,Μαυροφρύδης, Ιωσηφίδης και όλα τα απόβλητα της εθνικής και του βάζελου πάρτε τον μπούλο.

Οι Σύνδεσμοι  
ΝΕΑΠΟΛΗ,ΘΥΡΑ 4,ΕΥΟΣΜΟΣ,ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ,ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ,CLUB ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,ΤΟΥΜΠΑ,ΑΜΠΑΛΑΕΑ,ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ,ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ,
ΠΑΝΟΡΑΜΑ,ΠΟΛΙΧΝΗ,ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ,ΚΟΡΔΕΛΙΟ,
WEST REBELS ΚΟΖΑΝΗ,
ΛΕΠTΟΚΑΡYΑ,ΚΟΥΦΑΛΙΑ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ,ΒΕΡΟΙΑ,ΒΑΛΜΑΔΑ,ΧΑΛΑΣΤΡΑ,
ΚΟΜΟΤΗΝΗ,ΣΕΡΡΕΣ,ΣΙΝΔΟΣ,
ΚΡΗΝΗ,ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ,ΠΕΡΑΙΑ,ΘΕΡΜΗ,ΕΠΑΝΟΜΗ,
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙO ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ,ΒΕΜ,ΕΔΕΣΣΑ,ΜYΤΙΛΗNΗ,ΚΑΡΔΙΤΣΑ,
ΒΟΡΕΙΟΙ,
ΜΑΛΓΑΡΑ,ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ,ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑ,ΔΡΑΜΑ,ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ,ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ,CLUB ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΔΕΣΚΑΤΗ















ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΑΘΗΝΩΝ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Aν και ως οπαδοί γνωρίζουμε ότι η θέση μας δεν είναι να κάνουμε τους παράγοντες ούτε τους προπονητές και να ασχολούμαστε ειδικά με αγωνιστικά ζητήματα, οι πρόσφατες εξελίξεις στην ομάδα μας αναγκάζουν να παρέμβουμε.

Το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση προχώρησε στην πιο ηχηρή μεταγραφή εδώ και πολλά χρόνια, φέρνοντας στο τιμόνι της ομάδας έναν πολύ μεγάλο προπονητή. Δυστυχώς τα καλά νέα σταμάτησαν εκεί. Ο προπονητής αυτός δεν πλαισιώθηκε από σοβαρές μεταγραφές, πράγμα για το οποίο φέρει ευθύνη και ο ίδιος, ενώ η χαρακτηριστική έλλειψη οργάνωσης και σοβαρότητας στους αμέτρητους ανθρώπους που διοικούν ( ; ) την ΠΑΕ και που δεν ξέρουν ποιος είναι αρμόδιος για τι, έφερε κωμικοτραγικές μεταγραφές ημετέρων και παντελώς γελοίες καταστάσεις. Έτσι σφράγισε για τα καλά η είσοδος στον σύλλογο και ο σφετερισμός αυτού από το γνωστό παρεάκι του σιχάματος που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο και του εμετού που αποκαλείται εθνικής Ελλάδος. Ένα παρεάκι το οποίο είναι καβάλα στʼάλογο εδώ και 10 χρόνια και αποτελείται από μια τεράστια κλίκα πρώην και εν ενεργεία «παικτών», παραγόντων, αυτοκαλούμενων προπονητών και κυρίως μανατζαραίων, χωρίς να ξεχνάμε φυσικά τους αργυρώνητους αμόρφωτους αρχιτσογλαναράδες ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Θεσσαλονίκης αλλά και Αθηνών, που πουλάνε για μια τυρόπιτα τη μάνα τους και τρώνε όλοι μαζί από την ίδια πίτα.

Η ομάδα έπεσε σε απόδοση κατακόρυφα από τον Σεπτέμβρη ήδη αρχίζοντας να κάνει βήματα προς τα πίσω, γιατί εμάς από τότε δεν μας ξεγελούσε η όποια βαθμολογική συγκομιδή και οι επιτυχίες με αντιπάλους της πλάκας. Αποκορύφωμα της εξαγριωτικής αδιαφορίας και τρανό παράδειγμα της νοοτροπίας κάποιων είναι η τεράστια διαφορά ανάμεσα στην απόδοση των Ελλήνων «παικτών» όταν αγωνίζονται με τον ΠΑΟΚ και με την απόδοσή τους στα επίσημα παιχνίδια της εθνικής Vodafone-Sakis Rouvas, μέσα σε διάστημα 3 ημερών.

Αφού λοιπόν η ιστορία κύλησε κάπως έτσι όλο το φθινόπωρο με τα ρουφιανάκια που κάνουν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ να αρχίζουν από τα υπονοούμενα για τον προπονητή και να φτάνουν στην ωμή προπαγανδιστική κριτική, ενώ οι εξ Αθηνών φωστήρες της δημοσιογραφίας σιγόνταραν σε μια εκπληκτική σύμπνοια (επειδή ακριβώς ανήκουν όλοι στο ίδιο κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τρώνε από την ίδια πίτα). Τον Γενάρη πραγματοποιήθηκαν εντυπωσιακές, αλλά και ουσιαστικές μεταγραφές. Κι εκεί που πίστευαν όλοι ότι η ομάδα θα πήγαινε καλύτερα, οι δημοσιογράφοι άρχισαν με τα πρώτα στραβά αποτελέσματα τις ξεκάθαρες προτροπές για απομάκρυνση του προπονητή, και σε συνδυασμό με την εμφανή επιθυμία των παικτών να τον φάνε, φτάσαμε στην άνοιξη για να απολυθεί τελικά ο Στέφενς. Υπ’ όψιν, όλο αυτόν τον καιρό η «διοίκηση» του ΠΑΟΚ φρόντιζε να αδειάζει τον προπονητή της (στον οποίο υποτίθεται ότι επένδυσε), θυμίζουμε λ.χ. τις διαρροές για τη διαιτησία μετά τον αγώνα στην κουνέλα, την ίδια στιγμή που πέρσυ ίδιο καιρό ανέβαζε βιντεάκια αυτοματισμών για να πειστούν οι παγανιστές άπιστοι θωμάδες για την έλευση του Μεσσία, άλλως Μουρίνιο του Λαγκαδά.

Και η ζωή κυλάει ήρεμα, ο ΠΑΟΚ μικραίνει όλο και περισσότερο, ο μεγαλομέτοχος σπρώχνει κάποια ρούβλια πού και πού, αλλά προκοπή δε βλέπει με τα λαμόγια που έχει μπλέξει, κάποιος καρπαζοεισπράκτορας-δούλος των τραπεζιτών (και μέχρι προσφάτως θαμών του λυόμενου φαληρικού ποδηλατοδρομίου για να μην ξεχνιόμαστε) που παριστάνει τον πρωθυπουργό, αφού φτάνει μέχρι και να ειρωνευτεί μες στα μούτρα του μεγαλομετόχου την ομάδα του, συνεχίζει να του πουλάει εκδούλευση για τα χρέη. Και μια ωραία πρωία θα μας πει κι αυτός σπασίμπα και ντα ζβιντάνια.

Η αστεία κατάσταση λοιπόν στον ΠΑΟΚ συνοψίζεται στα εξής: διώξαμε τον Στέφενς και κρατήσαμε τον μινάρα, που έκανε αμέτρητα δώρα (μέχρι και την αποβολή του) στα δύο ματς με τις πρώην ομάδες του σε λεωφλώρο και Ντα Λουζ. Διώξαμε τον Στέφενς και κρατήσαμε τη γλάστρα στην προεδρία. Διώξαμε τον Στέφενς και συνεχίζουμε να κρατάμε τον εδώ και 8 χρόνια πρώην ποδοσφαιριστή κοντό. Διώξαμε τον Στέφενς και πάμε να κάνουμε με το ζόρι πρώτο προπονητή τον Γεωργιάδη.
Δεν θα τα βάλουμε όμως με κανέναν Βρύζα, με κανέναν ΓΧ, με κανέναν Τσιστιακόφ, με κανέναν μινάρα, με κανέναν κοντό, με καμία κλίκα της εθνικής, με κανέναν μανατζαραίο, με κανένα τσιράκι δημοσιογράφο που τους αβαντάρει.
Γιατί ήρθε η ώρα ο μεγαλομέτοχος να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, να αποβάλλει την γνωστή υπαλληλική γάγγραινα και να πάψει τις προσπάθειες να θεραπεύσει τον καρκίνο με παυσίπονα.

Αν δεν κοπεί ΚΑΘΕ ΔΕΣΜΟΣ με το αμαρτωλό παρελθόν, αν δεν ξηλωθεί ο οποιοσδήποτε τσάτσος εκεί μέσα που θυμίζει το χτες, ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να προχωρήσει. Και αν ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να προχωρήσει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μένει εδώ ο μεγαλομέτοχος. Θα το πούμε ξεκάθαρα: εμείς πιστεύουμε ακόμα και τώρα πως ο μεγαλομέτοχος έχει (τουλάχιστον) την οικονομική δυνατότητα να αλλάξει τις ισορροπίες στον βούρκο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να πάμε όλοι μαζί τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει.
Nα θυμίσουμε σε κάποιους θιασώτες της θεωρίας της «ελληνικής πραγματικότητας» που την ξέρει δήθεν ο Πορτογάλος ψυχοβγάλτης και δεν μπορούσε να την πιάσει ο Στέφενς, ότι ο ΠΑΟΚ διαχρονικά ποτέ δεν έφτιαξε ομάδα με αυτή τη θεωρία. Οι μεγάλοι προπονητές που έχτισαν τις ομαδάρες του ΠΑΟΚ, έφεραν τους πρώτους τίτλους και κατέκτησαν τα δύο πρωταθλήματα του Συλλόγου ήταν όλοι ξένοι και καμία σχέση δεν είχαν με την ελληνική πραγματικότητα και νοοτροπία: Χόρβατ, Σάνον, Λόραντ, Τσερνάι, Σκότσικ.

Το να προειδοποιήσουμε τα αστεία παικτάκια που φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ ότι δεν θα έχουν από πού να φύγουν αν δεν ματώσουν ως το τέλος της χρονιάς, είναι πλέον ανώφελο.
Το να προειδοποιήσουμε τους ρουφιάνους δημοσιογράφους ότι αν δεν βάλουν κάποιο όριο στην προπαγάνδα τους και το τσατσιλίκι τους θα κάνουμε εμείς αυτό που δεν βλέπουμε να κάνουν άλλοι πιο κοντά, και πάλι είναι ανώφελο.
Τα πολλά λόγια εξάλλου είναι φτώχια και από αυτά χορτάσαμε όλοι. Πράξεις χρειάζονται γιατί μόνο έτσι θα το δουν το έργο αλλιώς όλοι τους.

Για αυτό θα προτρέψουμε πολύ απλά τον μεγαλομέτοχο να αποφασίσει τι θέλει. Αν θέλει να βρει το πρόβλημα, ας κοιτάξει τους ανθρώπους που έχει βάλει να διοικούν την ομάδα και τα γελοία παικτάκια της εθνικής στα οποία έχει και αδυναμία. Το αστείο με μερικούς παρατράβηξε, αρκετά αφαίμαξαν τον ΠΑΟΚ, αρκετά τον διέλυσαν. Αν θέλει ο μεγαλομέτοχος να βλέπει την ομάδα να καταστρέφεται και να κάνουν κουμάντο οι παραπάνω, αν δεν θέλει σε τελική ανάλυση να προστατεύσει την επένδυσή του, να ξέρει ότι εμείς θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο αυτό που αγαπάμε όσο τίποτα άλλο σε αυτή τη ζωή. Τα συμφέροντά μας στην παρούσα φάση θέλουμε να πιστεύουμε ότι ταυτίζονται ακόμα, ελπίζουμε να μπορεί να το δει και εκείνος και να αρχίσει να πράττει αναλόγως. Οφείλει να βγει πρώτος αυτός και να καθαρίσει την κλίκα και να κόψει τον βήχα στα φερέφωνα των ΜΜΕ. Οφείλει να αποφασίσει αν είναι σοβαρή κίνηση να επαναφέρει εκείνον που έφυγε τρέχοντας από όλες τις ομάδες όταν ήρθε η ώρα να κάνει πρωταθλητισμό. Ή αν θα καθαρίσει για τα καλά τον ΠΑΟΚ από κάθε σκουπίδι-Δούρειο Ίππο του συστήματος που τον διοικεί εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες.

Είναι στο χέρι του. Από εδώ και πέρα η ευθύνη είναι όλη δική του.












Ανακοίνωση για τα επεισόδια που συνέβησαν στη Λισσαβόνα εξέδωσαν δέκα σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό

"Προς το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
κ. ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ


Για ακόμα μια φορά ζήσαμε την αδιαφορία της ΠΑΕ κυρίως μέσω των υπαλλήλων της, προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ που κάνει χιλιόμετρα για να βρίσκεται παντού δίπλα στην ομάδα. Απο την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη Λισσαβώνα, η μόνη ενημέρωση απο την ΠΑΕ ήταν για την ώρα και το σημείο συνάντησης των οπαδών. Η ώρα έφτασε και για άλλη μια φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι, δεν υπήρχε κανείς υπεύθυνος απο την ΠΑΕ, αφήνοντας τον κόσμο απροστάτευτο στο έλεος και τις προκλήσεις της πορτογαλικής αστυνομίας. Μια αστυνομία που ήταν προκλητική με τη στάση της απο το σημείο συνάντησης μας ακόμα, γελώντας ειρωνικά, παίζοντας με τα λεγόμενα "γκλοπ" συνεχώς στα χέρια! Το τι επακολούθησε κατεβαίνοντας να πάρουμε το μετρό για το γήπεδο, μόνο οι παρώντες θα μπορέσουν να το μεταφέρουν. Κάτι που δεν μπορεί δυστυχώς να κάνει η ΠΑΕ, καθώς δεν υπήρχε κανείς εκεί! Κάποιες αντεγκλήσεις στα εισιτήρια του μετρό ήταν η αιτία να χρησιμοποιήσει η αστυνομία το μεγαλύτερο μίσος που έχουμε δει στα τόσα χρόνια που τρέχουμε στα γήπεδα, χτυπώντας ανελέητα όποιον βρουν μπροστά τους και χωρις διακριτικότητα, άντρες, γυναίκες, παιδιά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, όταν βγαίνοντας απο το μετρό και ενώ συνέλαβαν δικά μας άτομα, ακόμα και λιπόθημα συνέχιζαν να τα χτυπούν με μίσος! Στο σημείο εκείνο είχαμε 4 συλλήψεις απο την αστυνομία γιατί απλά "έτσι γούσταρε", 2 εξ αυτών χρειάστηκαν και ιατρική περίθαλψη. Η ΠΑΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ; Πρώτη φορά συναντήσαμε υπάλληλο της λίγο πριν το γήπεδο. Απο εκεί είχαμε και την πρώτη ενημέρωση για τα αδέρφια μας, ότι την επόμενη μέρα θα δικαστούν και παρά τις διαβεβαιώσεις της ΠΑΕ πως την επόμενη μέρα θα είναι στα δικαστήρια, αδιαφόρησε για άλλη μια φορά! Μετά απο πίεση δικιά μας τελικά ήρθαν εκπρόσωποι της ΠΑΕ, μάλλον "για τα μάτια του κόσμου", καθώς στην αρχή μας έλεγαν οτι θα πάνε στην προπόνηση και δεν μπορούνε να έρθουν! Ο κ. Ποικιλίδης στις συζητήσεις που είχαμε μας ειπε "αν κάνετε εσείς μ....ες, η ΠΑΕ τι φταίει;"! Λες και ήταν κανείς απο αυτούς του κυρίους παρώντες στα γεγονότα να εκφέρει και άποψη! Χαρακτηριστικό και εδώ το ότι ο κ. Γεροντίδης -υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ- ήρθε χωρίς διαβατήριο στα δικαστήρια και σε όλη την κατάσταση έμεινε ανεπηρέαστος απολαμβάνοντας τον καφέ του παραδίπλα! Τα αδέρφια μας τα βοήθησε κυριολεκτικά ΜΟΝΟ η ελληνική μας πρεσβεία στη Λισσαβώνα. Όλα αυτά μετά απο προσωπική απαίτηση των κρατουμένων ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! έχοντας το δικαίωμα σαν έλληνες πολίτες. Ο κ. Ποικιλίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους κρατούμενους, απλά δε μπόρεσε να κάνει το αυτονόητο, να ενημερώσει την πρεσβεία και να φέρουν ένα δικηγόρο όπως του ζήτησαν επιτακτικά οι οπαδοί μας, καθώς δε γνώριζε τις κινήσεις! Απλά πρέπει εδώ να επισημάνουμε, η πίεση που άσκησαν οι κρατούμενοι προς την αστυνομία, ήταν αυτή που τους έβγαλε απο το κρατητήριο....αν περιμένανε απο την ΠΑΕ, ακόμα μέσα θα ήταν! Αν δε γνωρίζετε κύριοι τα βασικά στα διοικητικά σας πόστα, απλά είστε λίγοι! Προσβάλετε και την ΠΑΕ με την πλήρη άγνοια και αδιαφορία σας! Μια τυπική ενημέρωση που είχε ο πρόξενος απο την ΠΑΕ και τον κ. Γκαγκάτση , ήταν μόνο για 2 τραυματίες, τίποτα για τους άλλους 2 κρατούμενους! Ότι να ναι! Αυτά να τα γνωρίζει ο κόσμος, γιατί λάθος πληροφορίες βγαίνουν προς τα έξω απο τα Μ.Μ.Ε. Μάλιστα κ. Σαββίδη! Αυτοί είναι οι υπάλληλοι της τεράστιας ομάδας που ονειρευόμαστε όλοι! Έτσι θέλετε να φτιάξουν οι σχέσεις σας με τον κόσμο της ομάδος; Φανταζόμαστε πως ενημερωθήκατε -αν ευαισθητοποιήθηκε- απο τον πρώην αστυνομικό διευθυντή που έχετε σαν "υπέυθυνο" ασφαλείας για τα όσα έγιναν στη Λισσαβώνα. Ενημέρωση που σίγουρα ήταν ψεύτικη!

Υ.Γ. Κύριε Σαββίδη, ο κόσμος της ομάδος δεν είναι το μαύρο πρόβατο όπως πολλοί πάνε να περάσουν μέσω των Μ.Μ.Ε.

Υ.Γ.1 Κύριε μεγαλομέτοχε, ο κόσμος του ΠΑΟΚ που εσείς δεν έχετε άμεση επαφή, περιμένει πολλές αλλαγές και στη διοίκηση. Δεν είμαστε αυτοί που θα σας πούμε τι θα κάνετε. Έχουμε όμως το κουράγιο να σας χτυπήσουμε το καμπανάκι του κινδύνου.

Υ.Γ.2 Τέλος, θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε τον διευθύνων σύμβουλο απο το προξενείο της Λισσαβώνας, κ. Κων/νο Κάττουλα καθώς και την αξιότιμη μεταφράστρια κα Βίκυ Ντώνη, για τις φιλότιμες, ακούραστες προσπάθειες και ώρες που βρέθηκαν στο πλευρό των αδερφών μας εως τέλους !

Μετα τιμής

ΠΑΟΚ Club Stuttgart
ΠΑΟΚ Club Düsseldorf
ΠΑΟΚ Club Frankfurt
ΠΑΟΚ Club Hannover
ΠΑΟΚ Club Reutlingen
ΠΑΟΚ Club Dortmund
ΠΑΟΚ Club Lüdenscheid
ΠΑΟΚ Club Troisdorf
ΠΑΟΚ Club Duisburg
ΠΑΟΚ G4 Zürich".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...