3/3/14

oxyro N2.201





 














Superleague  Αγωνιστική: 27η 

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ- 2-2

Ο ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής της Super Leaue "αυτοκτόνησε" για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από την Τούμπα και δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει το τρίποντο, αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, αν και προηγούνταν 0-2 μέχρι το 71'..

Aνακοίνωση  ΠΑΕ ΠΑΟΚ 
"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με δεδομένη την εμφανή και παρατεταμένη αγωνιστική κρίση του τελευταίου διμήνου, αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας της με τον Χουμπ Στέφενς.
Ήταν μεγάλη μας επιθυμία να ευοδωθεί η συνεργασία με τον κ. Στέφενς και συνεργαστήκαμε στενά ώστε να στεφθεί με επιτυχία το πλάνο του. Δυστυχώς, η εικόνα στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη απέχει πολύ από τις απαιτήσεις που υπάρχουν και κρίνουμε την αλλαγή επιβεβλημένη ενόψει των κρισιμότατων αγώνων για πρωτάθλημα και Κύπελλο και την επίτευξη των στόχων που έχουν απομείνει.
Διατηρούμε απόλυτο σεβασμό στον κ. Στέφενς και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στο μέλλον."

Huub Stevens
"Νομίζω πως είδαμε δύο πρόσωπα. Αυτό του πρώτου μέρους και λίγο στην επανάληψη, και τα υπόλοιπα ως το τέλος. Είναι απίστευτο. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας και φερθήκαμε τεμπέλικα. Χτίσαμε την αυτοπεποίθηση του αντιπάλου. Απαγορεύεται να ξεχνάς πως το παιχνίδι κρατά 90 λεπτά. Οι ίδιοι παίκτες συμμετείχαν αρχικά στα θετικά και μετά οι ίδιοι στα αρνητικά.
Ποια είναι τα αίτια; Πως πρέπει να τα αντιμετωπίσετε;
Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Και νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να καταλάβει τι λάθος έκανε και μετά να ασχοληθεί με των υπολοίπων. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να έχεις εκτός έδρας ένα προβάδισμα και μετά να σταματάς να ασχολείσαι με το παιχνίδι.
Τα λάθη είναι επαναλαμβανόμενα. Τα είδαμε και στα Χανιά και στη Τρίπολη. Πως εξηγείται;
Όλη η ομάδα ευθύνεται για αυτό. Αλλά από κάποιον ξεκινάει. Επίσης κάναμε λάθη και στο πρώτο μέρος. Δεν ήμασταν αλάνθαστοι. Όταν όμως βάζεις δύο όμορφα γκολ, πιστεύεις ότι μπορείς να παίξεις το ποδόσφαιρο που θέλεις. Αντ αυτού, εμείς σταματήσαμε. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην είσαι τουλάχιστον συγκεντρωμένος. Δεν είναι μόνο από ένα παίκτη. Είναι ολόκληρη η ομάδα.
Συνεχώς υπάρχουν σκαμπανεβάσματα από βδομάδα σε ομάδα, από ημίχρονο σε ημίχρονο. Η ομάδα είναι άρρωστη;
Νομίζω πως δεν είναι αρρώστια. Είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Γιατί σταματάς να παίζεις ποδόσφαιρο στο 47’ ;
Έχετε κάνει πολλές παρατηρήσεις στους ίδιους τομείς, σε διάφορα ματς. Τι έχετε να πειτε για την αντίληψη των παικτών σε όσα τους λέτε;
Δεν ξέρω αν δεν κάνουν αυτά που τους λέω. Ξέρω πως μιλήσαμε πριν το ματς για συγκέντρωση και αγωνιστικότητα. Νομίζω πως από αυτό βλέπουμε πως ίσως είναι καλύτερο όταν δεχόμαστε πρώτοι γκολ γιατί τότε οι παίκτες κυνηγούν κάτι και μένουν σε εγρήγορση. Αντίθετα όταν νικάμε σταματάμε να ασχολούμαστε.
Βάσει των ευκαιριών που έγιναν στον αγώνα, περιμένετε πως η ομάδα του άξιζε κάτι καλύτερο;
Νομίζω πως και εμείς είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε κι άλλο γκολ στο πρώτο μέρος. Ανεξάρτητα από την ομάδα του Εργοτέλη, όταν προηγείσαι 2-0 δεν μπορεί να χάνεις το παιχνίδι. Κάναμε λάθη που έβαλαν τον αντίπαλο στο παιχνίδι.
Η κατάσταση διορθώνεται πλέον;
Ελπίζω πως ναι. Φυσικά θα δουλέψουμε. Θα φύγουν αρκετοί με Εθνικές ομάδες και θα δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται. Θα επιμείνουμε όμως και ελπίζω πως θα έρθει η βελτίωση.
Για ποιο λόγο επιλέχθηκε ο ρόμβος; Είναι κάτι που θα επαναληφθεί;
Κατ αρχήν είχε να κάνει με τους παίκτες που είδαμε πως είχαν διάθεση στις προπονήσεις. Φυσικά και σχετιζόταν με την απόδοση παικτών στο προηγούμενο ματς. Επιλέξαμε και τους δυο επιθετικούς. Δεν νομίζω πως ήταν τακτικό το πρόβλημά μας, αλλά θέμα νοοτροπίας. Επίσης, χωρίς να είναι δικαιολογία, είχαμε κι ένα μεγάλο ταξίδι. Δεν είναι δικαιολογία γιατί ένας επαγγελματίας πρέπει να ανταπεξέρχεται. Αλλά όταν σε ένα τέτοιο παιχνίδι έχεις τέτοιο προβάδισμα, απαγορεύεται να το χάσεις."

Κοστίν Λάζαρ
«Το παιχνίδι φάνηκε να είναι εύκολο για εμάς, αλλά δεν μπορώ να δώσω καμία εξήγηση για το μετά. Πρέπει να συζητήσουμε και να βρούμε τι φταίει για να το λύσουμε.
Περνάμε άσχημη περίοδο με κακά αποτελέσματα. Έχουμε όλοι επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καλές και κακές περίοδοι, πρέπει να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την κακή περίοδο για εμάς, γιατί ακολουθούν πολύ δύσκολα ματς και δεν γίνεται να συνεχίσουμε να χάνουμε.
Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το αν οι συχνές αλλαγές στην ενδεκάδα επηρεάζουν την ομάδα. Αρμόδιος για αυτό το θέμα είναι ο προπονητής».

Ντάνι Χούσεν
«Δεν ξέρω τι πήγε λάθος. Μετά το 2-0 ίσως κάποιοι πίστεψαν πως το παιχνίδι τελείωσε, αλλά το ματς διαρκεί 90 λεπτά και ιδιαίτερα απέναντι σε τέτοιες ομάδες που παλεύουν σε όλη τη διάρκεια του ματς δεν αρκεί να είσαι συγκεντρωμένος μόνο για 60 λεπτά.
Στο ημίχρονο είπαμε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω, αποφεύγοντας τα ανόητα λάθη. Με την εμφάνισή μας μετά το 2-0 δώσαμε δικαίωμα στον αντίπαλο.
Δεν νομίζω πως συνδέεται το αποτέλεσμα με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη δεν έχει από μόνο του τόση σημασία, θα πρέπει να ανασυνταχθούμε μέσα στην εβδομάδα, να βρούμε ένα ισχυρό κίνητρο και να παλέψουμε για ότι καλύτερο».

Εργοτέλης : Στοίκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόσο, Χαντί (55' Ρομάνο), Ιμπραίμ, Κούμπικ (55' Μπουχαλάκης), Μονακέλο (90' Κοζορώνης), Μπαντιμπαγκά. 

Π.Α.Ο.Κ.: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Ινσαουράλντε, Λάζαρ, Κάτσε (81' Βούκιτς), Μαντούρο, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (81' Λούκας), Χούσεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου