28/2/14

oxyro N2.197































 
Europa League φάση των "32"

Μπενφίκα - ΠΑΟΚ - 3-0

O ΠΑΟΚ μπροστά σε 1.500 οπαδούς μας στο Ντα Λουζ για τη φάση των "32" του Europa League, έχασε στη Λισσαβόνα από την Benfica με 3-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, σε ένα παιχνίδι στο οποίο στιγματίστηκε από την αποβολή του Κατσουράνη.
Ο κόσμος παρά το άτυχο αποτέλεσμα δεν σταμάτησαν στιγμή να ενθαρρύνει την ομάδα, παρέδωσε  μαθήματα κερκίδας και συμπαράστασης προς την ομάδα και κέρδισε το χειροκρότημα ακόμη και των Πορτογάλων. Ακόμη και όταν ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 3-0 για τους γηπεδούχους, ήταν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση και ακουγόταν συνέχεια.

Χουμπ Στέφενς
"Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, όχι όμως από την προσπάθεια. Σήμερα παίξαμε με καλή αμυντική οργάνωση και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι από τη Μπενφίκα μέχρι που μείναμε με 10 παίκτες. Μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Οταν χάνεις με ένα γκολ οφσάιντ στην Τούμπα και σήμερα πρέπει να παίξεις με 10 παίκτες, είναι δύσκολο και το τελικό αποτέλεσμα μας αφήνει δυσαρεστημένους".
Για την αλλαγή στην αλλαγή του Στοχ: "Του είπα ότι τον θεωρώ έναν πολύ καλό επιθετικό ποδοσφαιριστή. Ο Νίνης έχει καλύτερα αμυντικά χαρακτηριστικά, και σε εκείνο το σημείο δεν θέλαμε να ανοίξει περισσότερο η ψαλίδα στο σκορ".
Για την είκονα της Μπενφίκα: "Πιστεύω πως στο πρώτο ματς έπαιξε καλύτερα αλλά σήμερα και εμείς ήμασταν καλύτεροι από την Μπενφίκα".
Για το αν ο ΠΑΟΚ κέρδισε κάτι από τις αναμετρήσεις με τη Μπενφίκα: "Ελπίζω πως οι παίκτες μου έμαθαν κάτι από αυτές τις αναμετρήσεις. Δείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια αυτές τις ομάδες και η Μπενφίκα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα".
Για το αν ο ΠΑΟΚ σεβάστηκε υπερβολικά τη Μπενφίκα: "Σήμερα πήραμε περισσότερα ρίσκα από το πρώτο παιχνίδι. Αν πάρεις παραπάνω ρίσκα απ' όσο πρέπει ίσως να φύγεις 5 ή 6 γκολ. Πιστεύω ότι μέχρι το σημείο της αποβολής συνεχώς βελτιωνόμασταν μέσα στο παιχνίδι και είχαμε την ευκαιρία μας".

Παναγιώτης Γλύκος 
"Είναι κομβικό σημείο η κόκκινη κάρτα, γιατί μετά η Μπενφίκα μας πίεσε πολύ. Συνολικά σταθήκαμε καλά στο παιχνίδι μέχρι το σημείο της αποβολής και αυτή την εμφάνιση την κρατάμε. Τώρα στεκόμαστε στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο που είναι οι επόμενοι στόχοι μας".
Σε ερώτηση αν η πρόκριση κρίθηκε στη Τούμπα, απάντησε: "Δεν κρίθηκε στη Τούμπα γιατί όσο ήταν 0-0 από μία φάση θα μπορούσαμε να μπούμε στο ματς όπως πήγε να γίνει με τον Μαντούρο και τα πράγματα να ήταν αλλιώς".
Για το αν το συνολικό 4-0 δείχνει τη διαφορά των δύο ομάδων, ανέφερε: "Δεν θα έλεγα πως αξίζαμε τα τέσσερα γκολ. Στην Τούμπα το γκολ ήταν οφσάιντ, ενώ και σήμερα αν δεν υπήρξε η φάση της αποβολής δεν θα δεχόσουν τρία γκολ, γιατί με δέκα έγιναν περισσότερες φάσεις".
Για το τι συζητήθηκε στα αποδυτήρια μετά τη λήξη σημείωσε: "Μιλήσαμε για την επόμενη μέρα, θα κοιτάξουμε να το ξεχάσουμε το σημερινό γιατί πλέον αυτό το παιχνίδι με την Μπενφίκα ανήκει στο παρελθόν".
Για την φάση της αποβολής του Κατσουράνη δήλωσε: "Θεωρώ πως η κόκκινη στον Κώστα είναι λίγο υπερβολική. Ο διαιτητής το καταλόγισε και έδωσε την κόκκινη".

Στέλιος Κίτσιου
«Είχαμε την μεγάλη ευκαιρία με τον Μαντούρο στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε όμως και την ευκαιρία με τον Λούκας στο πρώτο ημίχρονο. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ και το πληρώσαμε, είναι σημαντικό που φτάσαμε μέχρι εδώ, αλλά θα θέλαμε κάτι περισσότερο. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε, θα καταφέρουμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω, σίγουρα το Κύπελλο είναι ένας τίτλος και δεν γίνεται να μην είναι πιο πάνω σαν στόχος. Το θέλουμε πιο πολύ. Θα προσπαθήσουμε όμως να κρατήσουμε και την 2η θέση στο πρωτάθλημα».

Μπενφίκα: Αρτούρ, Γκαράι,  Λουιζάο, Περέιρα, Σίλβιο, Αμορίμ, Γκαϊτάν, Τζούρισιτς (79' Ροντρίγκο), Γκόμεζ, Καρντόσο (60' Λίμα), Σάλβιο (60' Μάρκοβιτς). 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κάτσε, Μαντούρο, Λούκας (74' Βούκιτς), Ολίσε (46' Στοχ, 83' Νίνης), Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.23

Ποδόσφαιρο Γυναικών Νοκ-Αουτ Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Γήπεδο Νέων Επιβατών Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 16:00