19/2/14

oxyro N2.191













Χουμπ Στέφενς

Ποιες είναι οι μνήμες σας από όταν είχατε αντιμετωπίσει ξανά την Μπενφίκα και ποια η γνώμη σας για την ομάδα;
"Η Μπενφίκα είναι ένας σπουδαιος σύλλογος και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ωστόσο είμαστε και εμείς μία ομάδα που μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε αυτά τα παιχνίδια¨".

Πόσο δύσκολο είναι να φτιάχνετε δύο ομάδες, μία για την Ελλάδα και μία για την Ευρώπη με δεδομένες τις απουσίες για παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής;
"Δεν είναι δύσκολο το γνωρίζαμε όταν κάναμε μεταγραφές. Θέλει διαχείριση και από εμάς και από τους παίκτες. Για κάποιους παίκτες δεν είναι εύκολο αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν να προσαρμόζονται".

Εδώ και 1,5 μήνα ο ΠΑΟΚ έχει άλλο πρόσωπο εντός κι εκτός έδρας. Τι φταίει γι αυτό;
"Έχω εξήγηση αλλά δεν τις δίνω στους δημοσιογράφους. Το ξέρουμε αυτό και το έχουμε ξαναπεί ότι δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς αυτή την κατάσταση με τους νέους παίκτες. Θα πρέπει να το μάθουν. Αυτός είναι σημαντικός λόγος αλλά όχι ο μόνος. Τα υπόλοιπα πρέπει να τα συζητήσω με τους παίκτες μου και όχι δημοσίως.

Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει πολλά μεγάλα στο παρελθόν στην Τούμπα στην Ευρώπη όπως με τον Άγιαξ. Πιστεύει ότι το όνομα της Μπενφίκα θα τραβήξει τον εγωισμό των παικτών του να παίξουν καλά;
"Αν ένας αντίπαλος σαν την Μπενφίκα δε σου δίνει κίνητρο δεν ξέρω τι σου δίνει".

"Νιώθετε μια επιπλέον υποχρέωση λόγω του sold out της Τούμπας ότι έχετε εσείς και οι παίκτες σας μία επιπλέον υποχρέωση να κρατήσετε τον κόσμο στην Τούμπα;
"To ελπίζω. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι το οποίο ελπίζουν οι φίλαθλοι να χαρούν και το ίδιο εύχομαι και για τους ποδοσφαιριστές μου".

Στα χαρτιά η Μπενφίκα είναι το φαβορί. Πως θα παρατάξετε την ομάδας σας; Επιθετικά για να σκοράρετε και να κερδίσετε ή αμυντικά για να κρατήσετε το μηδέν πίσω;
"Θα είναι έκπληξη. Ένα είναι σίγουρο θα ξεκινήσουμε με 11 ποδοσφαιριστές. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα πρέπει να αμύνεσαι και όταν κάνεις επίθεση να έχεις την μπάλα στα πόδια σου".

Πόσο ήρεμος είστε μετά τα αρνητικά αποτελέσματα τελευαία και την κριτική σε εσάς και τους παίκτες σας;
"Στο τελευταιο παιχνίδι παίξαμε καλά, αλλά δεν κερδίσαμε. Ο αντίπαλος είχε μεγαλύτερη τύχη από εμάς. Θα πρέπει να μας δημιουργεί πίστη ότι μπορούμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που δείξαμε".

Έχετε αναλύσει την Μπενφίκα. Ξέρετε ότι οι Γκαράι, Γκαϊτάν και Καρντόσο είναι τραυματίες; Τι ομάδα περιμένετε να δείτε αύριο;
"Νομίζω ότι η Μπενφίκα έχει μεγάλο ρόστερ και δε θα έχει πρόβλημα να αντικαταστήσει τους ποδοσφαιριστές. Είναι το πρώτο παιχνίδι και δε θα πάρει ρίσκο η Μπενφίκα. Θα δούμε. Απομένει να δούμε εμείς πως θα διαχειριστούμε τον αγώνα".

Έχετε κερδίσει σαν παίκτης και προπονητής το Europa League, νομίζετε ότι έχετε πλεονέκτημα σε σχέση με τον κ. Ζέσους;
"Όχι. Τον γνωρίζω πολύ καιρό και τον σέβομαι για τη δουλειά που κάνει, είναι πολλά χρόνια στην Μπενφίκα και παράγει σπουδαίο έργο".

Αν παίζει ρόλο η παρουσία του Πλατινί στην Τούμπα και αν η παρουσία του κ. Σαρρή είναι μία καλή ευκαιρία για τους παίκτες του ΠΑΟΚ να δείξουν ότι η απόσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο μεγάλη;
"Δεν είναι τόσο σημαντικό για το ποιος θα κάτσει στις κερκίδες να παρακολουθήσει αυτό το παιχνίδι. Είναι σημαντικό για τους παίκτες να δείξουν πράγματα σε ένα μεγάλο παιχνίδι όπως αυτό. Και απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα θα έχουν αυτή την ευκαιρία".

Με ποιο αποτέλεσμα θα ήσασταν ικανοποιημένος αύριο;
"Θα σας πω μετά το παιχνίδι αύριο. Ίσως το 1-0 είναι καλό σκορ. Δεν μπορείς να το προδικάσεις τώρα. Αν όμως δεις ότι το αποτέλεσμα πάει διαφορετικά και για παράδειγμα χάσεις πολλές ευκαιρίες και με το 1-0 μπορεί να μην είσαι ευχαριστημένος".

Δημοσιογράφοι από την Αθήνα που δεν ασχολούναι με τον ΠΑΟΚ μιλάνε για εσάς και λένε ότι θα φύγετε. Έχετε να πείτε κάτι;
"Δε διαβάσω τις ελληνικές εφημερίδες. Καλά κάνω νομίζω και έτσι θα συνεχίσω. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος εγώ και οι παίκτες κόντρα στην Μπενφίκα. Γράφουν διάφορα γιατί αυτό πρέπει να κάνουν".

Μετά από 8 μήνες στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον;
"Όπως έχω πει και πιο παλιά δεν είναι εύκολα τα πράγματα στην Ελλάδα να αντιμετωπίζεις ως φαβορί τις ομάδες που είναι απέναντι σου. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά και ελπίζουμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα".












 Ιβάν Σαββίδης

"Καταλαβαίνω πολύ καλά τα συναισθήματα του κόσμου, γιατί τα ίδια διακατέχουν κι εμένα. Στροβιλιζόμαστε σε μια κατάσταση συνεχόμενων ηττών μακριά από την έδρα μας, κατάσταση από την οποία δεν μπορούμε να βγούμε καθώς δεν εμφανιζόμαστε ούτε εντυπωσιακοί, ούτε αποτελεσματικοί.
Ολοι γνωρίζουμε ότι αθλητισμός χωρίς ήττες δεν υπάρχει, αλλά το πιο σημαντικό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να γινόμαστε πιο δυνατοί μετά την ήττα, να μην απελπιζόμαστε και να μην παραδινόμαστε. Εμείς ξέρουμε πώς να διορθώσουμε την κατάσταση και τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε πιο δυνατοί. Και θα το κάνουμε μαζί, καθώς χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας κι εγώ πιστεύω και σε εσάς και στον ΠΑΟΚ.
Την Πέμπτη μας περιμένει ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ματς. Ενας σημαντικός αγώνας με αντίπαλο τη Μπενφίκα. Σας παρακαλώ όλους να έρθετε και να στηρίξετε την ομάδα. Πιστεύω, ότι τόσο στον αντίπαλό μας όσο και στους υψηλούς φιλοξενούμενους από την UEFA θα δείξουμε, ότι όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε την ομάδα μας με πάθος και χωρίς ακρότητες επιβεβαιώνοντας ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα η οποία μπορεί να βρίσκεται στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Σας περιμένουμε στην Τούμπα για να κάνουμε όλοι μαζί αυτή τη βραδιά αξέχαστη και λαμπερή!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου