20/2/14

oxyro N2.192





































 
UEFA Europa League 32

ΠAOK - MΠΕΝΦΙΚΑ - 0-1

O ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα  για τους "32" του Europa League στην Τούμπα, στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, ωστόσο  τραγική η διαιτησία των Γερμανών διαιτητή και βοηθών,η  λανθασμένη απόφαση του επόπτη ο οποίος δεν ακύρωσε ως οφσάιτ το γκολ του Λίμα,  διαμόρφωσε το αποτέλεσμα ...   και  έτσι ηττήθηκε από την Μπενφίκα με 0-1 , και πλέον το έργο του όσον αφορά στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης είναι εξαιρετικά δύσκολο.  
Με την παρουσίαση των ομάδων ξετυλίχτηκε και το τεράστιο πανό στις θύρες 5 και 6 από τον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Μηχανιώνας.

Ιβάν Σαββίδης
"Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και το ίδιο ισχύει για την υποστήριξη του κόσμου του ΠΑΟΚ, ο οποίος στη μεγάλη πλειοψηφία του συμπαραστάθηκε και έσπρωξε την ομάδα και στα 90 λεπτά της διάρκειας του αγώνα».

Ο Ιβάν Σαββίδης ευχαρίστησε τον κόσμο του ΠΑΟΚ: 
«Τα συναισθήματα που γεννά το κατάμεστο γήπεδο της Τούμπας, είναι τέτοια που σε ακολουθούν για πάντα και για αυτόν τον λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο του ΠΑΟΚ που ήρθε στο γήπεδο και φώναξε ενισχύοντας την προσπάθεια της ομάδας».

O πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Μισέλ Πλατινί. 
«Η φωνή και ο παλμός του κόσμου ήταν καταπληκτικός. Ηταν μια πραγματικά συγκλονιστική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα» είπε ο πρόεδρος της UEFA"

Χουμπ Στέφενς
«Είμαστε απογοητευμένοι για την ήττα, καθώς παλέψαμε σκληρά σήμερα. Ο αντίπαλος μας έκανε μόλις μία ευκαιρία, όταν ανοιχτήκαμε μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Μου είπαν ότι το γκολ της Μπενφίκα ήταν οφσάιντ. Μίλησα με τον διαιτητή και μου είπε ότι ο βοηθός του επιμένει ότι το γκολ δεν ήταν οφσάιντ. Δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο για αυτό το θέμα.  Με τέτοιες ομάδες δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για γκολ. Είχαμε μία ή δύο και δεν τα καταφέραμε. Όμως, είμαι περήφανος για την ομάδα που πάλεψε με αυτό τον τρόπο».

Για τις δηλώσεις του Ζέσους περί λάθος θέσης του βοηθού: «Δεν μπορώ να σχολιάσω αυτό που είπε ο Ζέσους, από εκεί που ήμουν δεν μπορούσα να δω που ήταν ο βοηθός».

Αν θεωρεί ότι ήταν το καλύτερο ματς του ΠΑΟΚ από αμυντικής άποψης: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, από τα καλύτερα από τότε που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Στον αγωνιστικό χώρο ο καθένας κάνει τη δουλειά του».

Αν θεωρεί ότι περιορίζονται πλέον οι ελπίδες πρόκρισης: «Φυσικά είναι πολύ δύσκολο όταν χάνεις στην έδρα σου. Δεν θα είναι εύκολη η ρεβάνς στη Λισαβόνα. Θα πάμε εκεί για να παίξουμε ένα ματς σαν το σημερινό. Αν το κάνουμε, τότε θα έχουμε ελπίδες».

Αν ο Νίνης και ο Ολίσε έπαιξαν λόγω καλής φόρμας ή τακτικής αντιμετώπισης του αγώνα: «Ήταν θέμα τακτικής. Στα τελευταία παιχνίδια κάποιοι παίκτες δεν ήταν τόσο καλοί. Θέλαμε να παίξουμε με παίκτες που μπορούν να παίξουν πιο καλά αμυντικά, όπως ο Νίνης σε σχέση με το Λούκας. Περιμέναμε ότι θα πρεσάρει η Μπενφίκα. Ο Ολίσε έχει τη δυνατότητα να τρέξει με μεγάλες μπαλιές και να παίξει στο χώρο».

Αν θεωρεί ότι η ομάδα σήμερα κέρδισε τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο: "Το ελπίζω. Οι οπαδοί δίνουν ψύχή στην ομάδα με την υποστήριξή τους. Οφείλω να τους ευχαριστήσω γι αυτό". 

Λίνο
«Ήταν δύσκολα τα πράγματα σήμερα. Πρέπει να σκοράρουμε στον επαναληπτικό για να πάρουμε την πρόκριση. Έχουμε λίγες πιθανότητες μετά το σημερινό αποτέλεσμα, αλλά όχι τόσο λίγες για να μην το παλέψουμε εκεί. Σήμερα δείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε, κλείσαμε χώρους  και θα πάμε στην Πορτογαλία για διεκδικήσουμε τη νίκη».

Παναγιώτης Γλύκος 
"Νομίζω πως σταθήκαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά έγιναν διαιτητικά λάθη. Με πληροφόρησαν ότ το γκολ της Μπενφίκα ήταν οφστάιντ. Σήμερα παίξαμε κυρίως αμυντικά, αφήσαμε τη Μπενφίκα να πάρει το χώρο στο γήπεδο και προσπαθήσαμε να σημειώσουμε ένα γκολ με αντεπιθέσεις. Δεν τα παρατάμε θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τη ρεβάνς. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη στην υπθεση πρόκριση, μένουν άλλα 90 λεπτά"...

Στέφανος Αθανασιάδης
"Πρώτα απ« όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο γι» αυτή τη στήριξη που είχαμε 90 λεπτά, εμείς προσωπικά ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα πάρα πολύ καλή, αλλά πιστεύω με την εικόνα του παιχνιδιού αν είχαμε λίγο περισσότερη τύχη ίσως το σκορ να ήταν διαφορετικό".

Για το πλάνο που είχε ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα: "Αυτό που έπρεπε εμείς, είμαστε, ήτανε να είναι όλες οι γραμμές κοντά, να μην αφήσουμε χώρους στην πλάτη μας για μια κάθετη πάσα, πιστεύω ότι το κάναμε πάρα πολύ καλά σ« όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και την απόλυτη συγκέντρωση πιστεύω ότι την είχαμε, αλλά όπως είπα λίγο περισσότερη τύχη ίσως το σκορ να ήταν διαφορετικό".

Για την Μπενφίκα: "Εντάξει, είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, πάρα πολύ δουλεμένη, με συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού, αυτό που ήταν να κάνουμε εμείς όπως είπα πριν ήταν να μείνουμε συγκεντρωμένοι και κοντά οι γραμμές, πιστεύω το καταφέραμε, αλλά έτσι είναι η μπάλα, καταφέραμε, δεχθήκαμε ένα γκολ, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι οφσάιντ, αλλά αυτό δεν έχει καμίa σημασία, συνεχίζουμε".

Για τον δεύτερο αγώνα: "Τίποτα, έχουμε ακόμα ένα ημίχρονο, θα πάμε εμείς στη Λισαβόνα να τα δώσουμε όλα, πάλι συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε να πετύχουμε την πρόκριση".

Για το εκτός έδρας σερί του ΠΑΟΚ: "Σίγουρα μακάρι να συνεχιστεί και στο επόμενο παιχνίδι, να καταφέρουμε να» χουμε περισσότερη τύχη κι ίσως το διατηρήσουμε".

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Κίτσιου, Μαντούρο, Κάτσε, Λάζαρ (81' Σαλπιγγίδης), Νίνης (63' Λούκας), Ολίσε (75' Στοχ), Αθανασιάδης. 

Μπενφίκα: Αρτούρ, Σίλβιο, Ζαρντέλ, Λουιζάο, Περέιρα, Αμορίμ, Γκόμεζ (66' Μάρκοβιτς), Πέρεζ (63' Φέισα), Σουλεϊμανί (75' Σάλβιο), Τζούριτσιτς, Λίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...