20/9/13

oxyro N2.092



















 
 

O Ιβάν Σαββίδης με τους πολιτικούς στο Μακεδονία Παλλάς και η οι εξαγγελίες Σαββίδη για το τι σκοπεύει να κάνει τα επόμενα πέντε χρόνια με ένα ποσό 80 εκατομμυρίων ευρώ..

Παρών, ο Θόδωρος Ζαγοράκης ο Κώστας Ιωσηφίδης ο Παντελής Κωνσταντινίδης ο Ζήσης Βρύζας και όλο το Δ.Σ της ΠΑΕ, ενώ απο την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρόεδρος του ΑΣ Θανάσης Κατσαρής, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος και φυσικά η διοίκηση της ΚΑΕ, με τον Μπάνε Πρέλεβιτς και τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο.

Παρόντες ακόμα μεταξύ των άλλων ο Φράγκος Φραγκούλης, η πρώην βουλευτής Εύα Καϊλή, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θόδωρος Καράογλου,  ο πρώην διαιτητής και πρώην Δήμαρχος Πεύκων, Στέλιος Συμεωνίδης, αλλά και ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής, ο οποίος συνδέεται με πολύ καλή φιλία με τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο Ζήσης Βρύζας προλογίζει την εκδήλωση:
"Εμείς στον ΠΑΟΚ είχαμε την τύχη να βρούμε τον άνθρωπο που μας δίνει όραμα. Μέλημά μας είναι μέσα από συντονισμένες κινήσεις να φθάσουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που αξίζει. Εμείς ως συνεργάτες ελπίζω να φανούμε άξιοι των προσδοκιών. Σήμερα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θα παρουσιάσει ένα πεντατές πλάνο. Το όφελος δεν θα είναι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά όλων των φιλάθλων και της Βόρειας Ελλάδας. Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση στο βίντεο.

Στο βίντεο υπάρχουν στιγμές της ομάδας και μερικά σύντομα ποδοσφαιρικά μηνύματα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Μέσα από το βίντεο γίνεται αναφορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ μέχρι και σήμερα όπου ο σύλλογος αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα. "Ο ΠΑΟΚ δεν έχει οπαδούς αλλά πιστούς..."

Μήνυμα υπάρχει και για την Θεσσαλονίκη αλλά και την Μακεδονία με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

"Η ΠΑΕ με τον Ιβάν Σαββίδη πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις με ένα σύνολο 25 εκατομμυρίων. Από αυτά τα 12 εκατομμύρια πήγαν στο δημόσιο. Το ποσό των 10 εκατομμυρίων αφορά οφειλές προς τρίτους και τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος".

Αναφορά μέσα από το βίντεο γίνεται και στις βελτιωτικές εργασίες της Τούμπας που κόστισαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αλλά και τις 500 χιλιάδες ευρώ για τα έργα στην Μεσήμβρια. Μέσα από αυτή την ωραία παρουσίαση γίνεται αναφορά και στην οργανωμένη προσπάθεια των ακαδημιών με το ένα εκατομμύριο που έχει επενδυθεί σε αυτές. Ο Στέφανος Αθανασιάδης μιλάει για τις επιτυχίες των ακαδημιών.

"Η επένδυση των 25 εκατομμυρίων είναι η εκκίνηση ενός μεγάλου στρατηγικού σχεδίου που θα φέρει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Ο ΠΑΟΚ είναι πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό σε μία στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη θετικής προβολής.
Το πενταετές πλάνο θα φέρει επένδυση 80 εκατομμυρίων. 25 εκατομμυρίων για αθλητικό κέντρο, 40 εκατομμύρια για την ανακατασκευή της Τούμπας. 15 εκατομμύρια για έργα αθλητικής ανάπτυξης.
Η έκταση του αθλητικού κέντρου θα περιλαμβάνει, γήπεδο για την δεύτερη ομάδα, γήπεδα προπόνησης, ξενώνες, κλειστό γήπεδο πέντε χιλιάδως θέσεων και ξενοδοχείο 50 δωματίων.
Θα υπάρχουν εγκαταστάσεις ιαματικής θεραπείας για την ομάδα, αλλά και για το κοινό. Θα είναι θεραπευτήριο 100 δωματίων.

Αναφορά και στην Τούμπα: Νέο μεταλικό κέλυφος και νέο στέγαστρο για όλους, Επεκτείνεται η πτέρυγα διοίκησης, πιο πολλές σουίτες, 35 χιλιάδες θέσεις, νέοι χώροι εστίασης και μέριμνα για στάθμευση. 

Μέσα από την επένδυση των 80 εκατομμυρίων θα δημιουργηθούν 1000 θέσεις εργασίας με τον ΠΑΟΚ να καταβάλει 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην πολιτεία από φόρους.

Το βίντεο ολοκληρώνεται. Τον λόγο παίρνει ο Ιβάν Σαββίδης"

Ξεκινάει η ομιλία Σαββίδη: 

"Μόλις είδαμε την παρουσίαση του πλάνου μας, πιστεύοντας ότι σήμερα εδώ βρίσκονται πραγματικοί φίλοι του ΠΑΟΚ που δεν αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο. Ο ΠΑΟΚ δεν λειτουργεί χωριστά από την Ελληνικη κοινωνία. Συζητάμε τα προβλήματα του ΠΑΟΚ, αλλά και τα Πανελλήνια προβλήματα. Και εμείς βιώνουμε ως ομάδα τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης που σαν σκουριά διαβρώνει και τον λαό μας. Η ανεργία γίνεται συνήθεια και ο λαός χάνει την πίστη ότι μπορούμε να βγούμε απο τη κρίση. Έχει πληγεί η νεολαία που το 50% ψάχνει δουλειά, φεύγοντας και από την χώρα. Σε αυτή την περίοδο εμείς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σας καλέσαμε να μιλήσουμε για το μέλλον της ΠΑΕ και τις προοπτικές του ΠΑΟΚ. Αυτή η νέα γεννιά πρέπει να διοικήσει την χώρα και τις πληγές που εμείς αφήνουμε στο σώμα του λαού μας. Η κοινωνία ειναι καταδικασμένη αν δεν καλλιεργήσει πατριώτες. Σήμερα ο ΠΑΟΚ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τον ρόλο του στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της χώρας. Τι μπορεί να εξασφαλίσει την ενότητα του λαού; Ο ομαδικός αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει. Μία μορφή του το ποδόσφαιρο εξασφαλίζει την υγεία του λαού.

Σήμερα ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ ενώνει εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ένας στρατός που εγγυτάται την ενότητα. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασια στην ανάπτυξη των ακαδημιών σε τρία στάδια. Α) Ίδρυση δικτύου ακαδημιών στην Βόρεια Ελλάδα. Β) Ίδρυση δικτύου σε Ελλάδα και Κύπρο. Γ) Ίδρυση δικτύου στην Ελληνική διασπορά. Ηδιασπορά πρέπει να γίνει δότης του ΠΑΟΚ. Εκτιμούμε ότι πάνω απο 1500 παιδιά θα μετέχουν μόνο στην Ελλάδα. Σκοπεύουμε να στεγάσουμε την ακαδημία στην Θέρμη και δίπλα να στεγάσουμε το κέντρο αποκατάστασης με μηχανήματα νέας τεχνολογίας. Προτείνουμε να αξιοποιήσουμε 220 στρέμματα σε πρώτη φάση και 600 σε δεύτερη φάση. Το συνολικό ποσό επένδυσης μπορεί να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια. Χίλιες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν. Πρέπει να έχουμε οδηγό του κανόνες ΟΥΕΦΑ ΚΑΙ ΦΙΦΑ. Αυτοί είναι: Πλήρης διαφάνεια σε έσοδα και έξοδα ομάδας. Είμαστε ανοικτοί σε αυτό. Οι ομάδες πρέπει να είναι αυτοσυντηρούμενες και δεν πρεπει να ξοδεύουν παραππάνω απο όσα βγάζουν. Δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να εξαρτάται από έναν άνθρωπο. Ακομη και αν είναι ο Σαββίδης. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ανταγωνιστική ικανότηα ομάδας ενός και εκτός γηπέδων.    

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει ολόκληρη βιομηχανία που θα καλεί στην ομάδα χιλιάδες ανθρώπους. Γι αυτό προβλέπουμε τέτοια τμήματα, με ιδεολογική πλατφόρμα και αγωνιστική πλατφόρμα. Στα πλαίσια της κοινωνικής πλατφόρμας (αυτή έλειπε απο την ΠΑΕ) δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα με τον Κάτσε. Αυτή ήταν παρένθεση. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η θέση μας είναι στην άκρη του δρόμου. Θα έχουμε ως βάση τις παραδόσεις. Στον κόσμο δεν υπάρχει άλλη ομάδα με τέτοια ενέργεια και δυναμικη. Ο κόσμος μας κουράστηκε από την αναμονή. Σωστά ρωτάνε: Πόσο να περιμένουμε; Σήμερα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εκπροσωπεί συμφέροντα συγκεκριμένων ανθρώπων. Θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση, Δεν είμαστε επαναστάτες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ισχυρή ομάδα και ΠΑΕ. Δεν θέλουμε να μας εμποδίσουν σε αυτό. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα αποτελούμε μέρος ισχυρής οικογένειας. Όλα αυτά σχέδια είναι αδύνατο να υλοποιηθούν αν δεν δώσουμε προσοχή στα χρονίζοντα προβλήματα.

Χωρίς αυτόι δεν έχουμε λόγο να συνεχίσουμε στην μακροχρόνια στρατηγική. Αυτά είναι προβλήματα Ελληνικης πραγματικότητας. Η χώρα έχει ανάγκη επενδυτές απο εξωτερικό., Εμείς εδώ είμαστε. Η χώρα έχει ανάγκη χρήματα. Εμείς λέμε... πάρτε τα. Λέμε που θα επενδύσουμε. Όλοι λένε αγαπάνε ποδόσφαιρο και ΠΑΟΚ, ενδεχομένως ήρθε η στιγμή να το αποδείξουν. Η λάσπη που συγκεντρώθηκε στο σώμα του ΠΑΟΚ πρέπει να καθαριστεί. Δυστυχώς όλα εξαρτώνται από την Τρόικα. Στο κεφάλια οφειλής μας έχουν βάλει τόκους και πρόστιμα πάνω από 200%. Δεν θέλουμε να πληρώσουμε κι δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε. Αυτή απαίτηση δενμπορεί να υλοποιηθεί. Τέτοιες πρακτικές είναι αρνητικές για την Ελλάδα. Σε λίγο συμπληρώνεται έτος απο τότε που είπαμε ότι μπορούμε να ξεχρεώσουμε κεφάλαιο οφειλής. Δεν προσχωρήσαμε βήμα σε αυτό. Αν ληφθεί αυτή απόφαση ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να καταβάλει ποσό και μετά κάθε χρόνο να δίνει 10 εκατομμύρια σε φόρους στο κράτος. Έτσι ο δημόσιος προυπολογισμός μπορεί να λάβει πάνω απο 20 εκατομμύρια και έτσι θα ξεκινήσει η συνολική επένδυση πάνω από 80 εκατομμύρια απο το σύνολο των 150 εκατομμυρίων που θέλουμε να επενδύσουνμε.; Όλα αυτά δεν αξίζουν προσοχή κράτους. Σήμερα συναντιόμαστε φιλικά και θα ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον του ΠΑΟΚ και εμείς θα λάβουμε υπόψη τις απόψεις σας.

Δεν θέλω να ενεργοποιήσω άλλες πρακτικές πληρωμής χρεών στην Ελλάδα. Δεν θέλω να χάσω χρόνο. Χρειαζόμαστε ενέργειες που δινουν ελπίδες. Εμείς μπορούμε να κάνουμε και... κάνουμε. Θέλουμε την βοήθειά σας. Ο ΠΑΟΚ είναι εκτός πολιτικής.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον. Μαζί μπορούμε να βρούμε σωστή λύση. Εμείς θα είμαστε διαφανείς σε όλες τις αρχές μας. Είμαστε έτοιμοι να σας ενημερώσουμε τι κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Καλή επιτυχία στον αγώνα μας.
Προσωπικά ποτέ δεν σταματάω στην μέση του δρόμου. Θέλω να ζήσω ευτυχισμένος με τον ΠΑΟΚ. ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει τέτοια ομάδα που δεν θα έχει εξάρτηση από έναν άνθρωπο".

Τον λόγο παίρνει ο κ. Τραιανός Χατζηδημητρίου: "Παρακαλώ τις σύντομες απόψεις σας"

Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ ρωτάει για το ύψος των προστίμων και των προσαυξήσεων των χρεών του ΠΑΟΚ.

Ο κ. Σαββίδης απαντάει δείχνοντας τον πίνακα: "Από το 2002 μέχρι το 2006 συγκεντρώθηκαν οφειλές 11 εκατομμυρίων ευρώ, Σε αυτά ήρθαν πρόστιμα και επιπλέον προσαυξήσεις και σε σχέση με το κεφάλαιο, η άυξηση του κεφαλαίου είναι στο 200% του αρχικού ποσού,. Σήμερα μας λένε ότι πρέπει να πληρώσουμε 33 εκ. ευρώ. Είμαι πεπεισμένος ότι μιλάω σε Ελληνικό ακροατήριο. Πρέπει να σκεφτούμε λογικά. Είπα ότι δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε διαγραφή. Η παραδοσιακή οδός είναι να μην πληρώσουμε, να πάμε σε άλλη κατηγορία, να χάσουμε 2-3 χρόνια (εμείο δεν θέλουμε) αλλά μετά θα επιστρέψουμε καθαροί. Είπα ένα χρόνο πριν στην κυβέρνηση ότι είμαι έτοιμος να καταβάλω οφειλές. Είμαι έτοιμος να δώσω 11 εκατομμύρια. Αν δεςν θέλετε χρήματα δεν θα πάρετε τίποτα. Αυτό εμποδίζει ανάπτυξη ΠΑΟΚ και καταστρέφει την δική μας στρατηγική ανάπτυξη. Αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με αυτό. Η Τρόικα δεν συνιστά να κάνουμε αυτό. Παλιότερα ο Έλληνας φοβόνταν την Θεία Δίκη και τώρα λέμε ότι φοβόμαστε τη, Τρόικα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τμήμα της οικονομίας της Ελλάδας. Είμαι έτοιμος να προστατεύω επενδυτικό μου πρόγραμμα και στην Βουλη. Ο ΠΑΟΚ χρωστάει και θα πληρώσει. Όχι όμως τα ανήθικα ποσά. Όχι το 200% της αύξησης. Στους σιδηρόδρομους θα διαγράψουν πολλά εκατομμύρια και αυτό θα συμβει παντού. Και στις τράπεζες. Για τον ΠΑΟΚ δεν πρέπει; Και ρωτάω εαυτό μου: Μήπως το κάνουν γιατί δεν θέλουν τον ΠΑΟΚ μεγάλο και δυνατό; Αν δεν θα με ακούσουν θα πω για σας... Ίσως το θέλουν αυτό. Γι αυτό λέω πάρτε απόφαση. Σας κάλεσα γιατί έχω κραυγή της ψυχής μου... Αν αγαπάμε ομάδα και θέλουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας πρέπει να ακούσουμε. Εδώ και 8 μήνες ο ΠΑΟΚ έχει πληρώσει στο κράτος 12 εκατομμύρια φόρους. Τι νομίζετε δεν ήξερα να αποφύγω να τα πληρώσω; Δενμου επιτρέπει η συνείδησή μου. Είπα στον Πρωθυπουργό ότι πρέπει να με πάρουν ως παράδειγμα ότι έτσι πρέπει να πληρώνονται οι φόροι. Απαιτούμε ίδια συμπεριφορά σε όλα μέλη ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.  Η θέση της Ελλάδας πέφτει συνεχώς στο ποδόσφαιρο. Την επόμενη σεζόν πρωταθλητής Ελλάδας δεν θα πάρει πρόκριση σε ομιλους Τσ. Λήγκ. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει ποδόσφαιρο.

Τον ΠΑΟΚ δεν τον γνώρισα πέρυσι. Εφτά χρόνια τον αγοράζω... Και δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν".

Ο λόγος στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη: "Ο Δήμος είχε οφειλή εφτά εκατομμυρίων που έφθασε στα 22 απο την περίφημη υπεξαίρεση. Με απόφαση υπουργείου οικονομικων τα πρόστιμα θα διαγραφούν αφού πληρωθεί το κεφάλαιο. Ήδη πληρώσαμε τα 6 εκατομμύρια.

-"Είστε ευτυχισμένος άνθρωπος..." λέει ο Σαββίδης.

Συνεχίζει ο κ. Μπουτάρης: "Αυτή η πρόταση που αναφέρει ο Σαββίδης γινεται. Υπάρχει προηγούμενο. Ποια Τρόικα όταν στην ΑΕΚ διέγραψαν τόσα λεφτά; Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι στο πλευρό του Σαββίδη και του ΠΑΟΚ σε οποιαδήποτε βοήθεια. Και οι συνάδελφοι δήμαρχοι οι ΠΑΟΚτσήδες, το ίδιο,  εγώ είμαι Αρειανός, αν και ο μπαμπάς μου ήταν Ηρακλής και τα εγγόνια είναι ΠΑΟΚτσήδες"

ΣΑΒΒΊΔΗΣ: "Ευχαριστούμε για την στήριξή σας. Αυτό που είπατε είναι το μόνο λάθος στην ζωή σας, το οποίο μπορούμε να διορθώσουμε".

Τον λόγο η Μαρία Κόλλια (αντιπρόεδρος Βουλής): "Τι θα κάνετε αν συνεχίσουν να σας αγννοούν. Γιατι συμβαίνει αυτό;"

ΣΑΒΒΙΔΗΣ: "Δεν θέλω να αναλύσω κάποια θέματα. Γιατί οι θέσεις μου μπορεί να αποδυναμώσουν θέσεις ΠΑΟΚ. Ο Δαλάι Λάμα έλεγε: Όταν κάποιος έχει πολλά προβλήματα, επιτρέπεις τον εαυτό σου να αγχωθείς, αρρωσταίνει το μυαλό και ενισχύεις την θέση των απέναντι. Δεν θα ήθελα να σας πω ονόματα, αλλά μιλώντας για ολιγοπώλειο ποδοσφαίρου και συμφέροντα συγκεκριμένων, πρέπει να με καταλάβετε. Δεν φοβάμαι αυτούς. Αυτοί όμως ενώθηκαν με το κράτος. Και αυτό δεν λύνεται με βία. Μονο με διάλογο. Πάλι μια εβδομάδα πριν είχα συνομιλία με τον κ. Σαμαρά. Και τους λέω πάρτε 11 εκατομμύρια. Αν δεν φύγουμε σε άλλη κατηγορία, κάθε χρόνο θα πληρώνουμε κάθε χρόνο δέκα εκατομμύρια φόρους. Την πρώτη χρονιά θα πάρετε πάνω από 20 και από το επόμενο πάνω από δέκα εκ. Μέχρι την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων. Τότε η φορολογική βάση θα είναι ακομη μεγαλύτερη, Δεν λέω κούφια λόγια για 1000 θέσεις εργασίες. Προτείνω 11 εκ. ή σταθερότητα, ή δεύτερη λύση. Οι φίλαθλοι θα με βρίζουν, αλλά αυτό δεν το σκέφτομαι. Ίσως προσέξατε κ. Βρύζας με παρουσίασε είπε ιδιοκτήτης. Επιθυμώ να με παρουσιάσουν ως αρχηγό οικογένειας ΠΑΟΚ. Και γι αυτό πρέπει να παλέψω. Θέλω να με πιστέψετε. Αν εγώ αναγνωριστώ ως αρχηγός οικογένειας, αυτή θέση μεγαλύτερη από αυτή Πρωθυπουργού χώρας (χειροκροτήματα)".

Τον λόγο παίρνει ο κ. Τζιτζικώστας ως περιφερειάρχης: "Ακούσαμε το σχέδιο Ιβάν Σαββίδη, αντιλαμβανόμενοι σημαντική  συμβολή ΠΑΟΚ στην ανάπτυξη της περιφέρειάς μας, εγώ και η περιφέρεια στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ".  

Ο κ. Δριβελέγκας αντιπρόεδρος της Βουλής: "Είναι αυτονόητο ότι θέλουμε να βοηθήσουμε. Μόνο ευχές δεν φθάνουν. Έχω κάνει ερώτηση που θα συζητηθεί την Πέμπτη, Όλοι οι βουλευτές ας συνυπογράψουμε αυτή πρόταση, αν πιστεύουμε ότι δεν γίνεται εξαίρεση. Όταν μας δώσετε όλα στοιχεία να την συνυπογράψουμε βουλευτές απο όλα τα κόμματα, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από τα κόμματα"

Ο λόγος στον κ. Καράογλου, υπουργός ΜΑΚ. Θράκης: "Ένας άνθρωπος, ένας οομογενής θέλει να επενδύσει 80 εκατομμύρια σε πέντε χρόναι και 150 στα 8. Πάση θυσια αυτή επένδυση πρέπει να γίνει. Υπάρχει ένα πρόβλημα, η Κυβέρνηση το ξέρει, εγώ δεν μπορώ να πω ότι αύριο θα λυθεί. Στα πλαίσια της νομοθεσίας μπορεί να λυθεί. Υπάρχει πρόθεση ο κ. Σαββίδης να πληρώσει. Αύριο κιόλας θα μιλήσω με αρμόδιο υπουργό να δούμε ποια θα είναι η αντιμετώπιση του θέματος".

ΣΑΒΒΙΔΗΣ: "Τονίζεται για την επένδυση 150 εκατομμύρια σε οκτώ χρόνια. Αυτά αφορούν μόνο τον ΠΑΟΚ. Σε αυτό ξενοδοχείο θα επενδύσουμε 10-12 εκατομμύρια. Υπάρχουν και άλλες επενδύσεις και έχουμε πρόθεση να επενδύσουμε στην Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση. Συμβαίνουν όμως ανεξήγητα πράγματα. Σκέφτομαι και ο Τύπος το γράφει. Σα να παρακολουθούν την σκέψη μου. Αυτό είναι κακό. Σέβομαι εκπροσώπους Τύπου, και σας καλώ, σας παρακαλώ, μην κάνετε ενέργειες που χειροτερεύουν επενδυτικό κλίμα. Δεν έχουμε ουρά απο επενδυτές. Πρέπει να χαιρόμαστε σε κάθε επενδυτη που έρχεται. Μερικές φορές οι δημοσιογράφοι δεν ενισχύουν αυτό, αλλά εμποδίζουν. Κάπου διάβασα ότι έχω ένα κοστούμι και πως να κάνω επένδυση; Πρέπει να σας πω ότι πρώτες επενδύσεις έκανα χωρίς κανένα κοστούμι. Θα κάνουμε ενέργεεις και εσείς θα κρίνετε. Στην Ρωσία λένε ότι αν ρίχνουν λάσπη στον Σαββίδη, εμάς τι θα μας κάνουν; Έχουμε κάνει πολλά λάθη. Αλλά σας παρακαλώ αντιμετωπίστε τα με επιοίκεια. Να μην χάσω συναίσθημα. Είχα σκέψη να χτίσω καινούριο γήπεδο. Σε μία συνάντηση με φίλαθλο του ΠΑΟΚ, μου είπε ότι έφευγε απο σχολείο για να χτίσει αυτό το γήπεδο. Σκέφτηκα: Θα είναι σκεφτώ να παρατήσω την Τούμπα;  Γι αυτό είχα ιδέα να χτίσω γήπεδο με μεταλλικό περίβλημα. Συνεχίζουμε συζητήσεις για νέο γήπεδο. Έχουμε ιδέες και είμαστε πεποισμένοι ότι θα πετύχουμε μαζί. Στο αεροδρόμιο με σταμάτησε μεγάλη κυρία και μου είπε αν είμαι ο Σαββίδης; Της είπα: Ναι ακόμη. Μου είπε ότι είμαι ΠΑΟΚ απο μικρή και τώρα έμαθα ότι και το αίμα έχει μαύρο χρώμα. Είχε μεγάλη αγάπη μέσα της. Στο αεροπλάνο σκεφτόμουν αυτή εικόνα. Πόσο πρέπει να αγαπάς τον ΠΑΟΚ για να πεις σε έναν άγνωστο αυτά τα λόγια. Δεν μπορώ να απογοητεύσω αυτούς ανθρώπους. Γι αυτό ακούστε μας. Καταλάβετέ μας. Εμείς θα είμαστε ειλικρινείς".

Θεόφιλος Λεονταρίδης Βουλευτής  Σερρών: "Αγαπώ το ποδόσφαιρο, το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, το τίμιο ποδόσφαιρο. Όλοι συμφωνούμε με τον πρόεδρο και τις προτάσεις που έκανε. Είναι τυχερός ο ΠΑΟΚ που τον έχει πρόεδρο. Αλλά και ο Σαββίδης είναι τυχερός που έχει τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του στο πλευρό του. Το πλάνο σας είναι πράγματι φιλόδοξο. Όλοι μας θα είμαστε συμπαραστάτες. Θα μπορέσουμε να παλέψουμε τα προβλήματα".

Θόδωρος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Θέρμης: "Ίσως να διαφωνούμε σε εκτίμηση που έχεις για την κατάσταση στην Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να διαφωνεί για στόχο σου που έχεις για την ομάδα. Τα λεγόμενά σου μου δημιούργησαν ανησυχία. Ανησυχία και ως δήμαρχος που επέλεξες να βρίσκεται στο σχεδιασμό σου για την επένδυση. Θέλω να σε ρωτήσω: Αν δεν αποδεχθούν την πρότασή σου για διευθέτηση χρεών, αυτό θα σημάνει τέλος εποχής Σαββίδη, ή μία επιβράδυνση επένδυσης;  Προτείνω να μας αξιοποιήσεις και εμάς και τον κόσμο".

ΣΑΒΒΙΔΗΣ: "Δεν θα απαντήσω τι θα κάνω αν δεν με ακούσουν. Ότι και να κάνω θα ζητήσω κατανόηση από τον κόσμο. Αν κάποιος έκλεβε αυτά τα χρήματα τότε η πολιτεία θα τον τιμωρούσε. Αν δεν γίνει τίποτα, θα αλλάξω σελίδα του ΠΑΟΚ. Αν δεν με ακούσουν τοτε δεν είμαι πεποισμένος ότι δεν θέλω να κάνω σοβαρές επενδύσεις σε χώρα που δεν ακούν. Σας λέω πάρτε χρήματα, μου λέτε δεν θέλω, ε τότε φεύγω.  Ο Δήμαρχος Θέρμης ξέρει καλά ότι εγώ είμαι σκληρός Πόντιος. Λέω ξανά, ότι θέλω να γίνω μέλος οικογένειας ΠΑΟΚ και αρχηγός της οικογένειας. Εμείς ξοφλήσαμε όσους χρωστούσαμε. 12 εκατομμύρια. Τις αναγνωρίσαμε και πληρώσαμε. Σε παίκτες, σε εταιρίες και κράτος. Δεν καταλαβαίνουμε πως μπορείς να ζητησεις να πληρώθούν 200% προσαυξησεις και έτσι να καταστρέφεις βιοσιμότητα οικονομίας. Προτείνω να μην με αντιμετωπίζουν ως Έλληνα και να με έχουν ως ξένος παρέχοντάς μου αντίστοιχη κάλυψη".

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε μεγάλη αναφορά σε φορολογικά ζητήματα και έφθασε στο θέμα Κάτσε:

Για το θέμα Κάτσε: "Επιτρέπεται να το ανεβάσουν σε τέτοιο βαθμό και να μας πιέζουν να το λύσουμε όπως θέλουν. Ο ΠΑΟΚ θα τα λύνει τα προβλήματα μόνος του. Το θέμα Κάτσε μας άνοιξε τα μάτια. Άνθρωποι που δεν είναι έτοιμοι σε Ελληνική νοοτροπία θα ετοιμαστούν κατάλληλα".

Η κ. Χρυσούλα Γιαταγάνα απο τους Ανεξάρτητους Έλληνες: "Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ομάδα χωρίς φιλόδοξα σχέδια και πριν ξεκινησει πρωτάθλημα το έχει κερδίσει. Αυτός ειναι ο Ολυμπιακός. Εμας μας αδικούν συνέχεια. Κάνατε ένα φιλόδοξο σχέδια με 150 εκατομμύρια σε βάθος χρόνου. Βρίσκεται δυσκολίες. Πολεμήστε το. Εδώ οι Μαμεδόνες αγαπούν τον ΠΑΟΚ. Οι ΠΑΟΚτσήδες θέλουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα".

Ο στρατηγός κ. Φράγκος λέει: "Άκουσα το πενταετές πρόγραμμα και την επένδυση των 80 εκατομμυρίων. Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα την μεγάληπαρουσία εκπροσώπων του κοινοβουλίου. Εκτιμώ ότι όλοι όσοι τοποθετήθηκαν είπαν ότι θα συμπαρασταθούν. Θα ρωτήσω: Χωρίς να αναφέρομαι σε ομάδα, ξέρω ότι υποβιβάστηκε και της χαρίστηκαν τα χρέη. Η Τρόικα λέει οτι ο ΠΑΟΚ πρέπει να πληρώσει προσαυξήσεις. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί εν μέσω κρίσης άλλος περιφερειάρχης δίνει 20 εκατομμύρια για γήπεδο που... θα γίνει. Και εδώ δεν δέχονται χρήματα. Πως γίνεται αυτό;"

ΣΑΒΒΙΔΗΣ: "Αυτή είναι η Ελληνική πραγματικότητα. Δεν είναι στα πλαίσια κοινής λογικής. Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν θα δείξει με δάκτυλο μειονεκτήματα άλλων. Ότι θέλουν ας κάνουν. Θέλουμε να μας ακούσουν. Σας δίνω τον λόγο μου ότι στην θητεία μου, αυτά τα προβλήματα δεν θα υπάρχουν. Εννοώ αυτά που είπα στην ομιλία μου σαν λάσπη στο σώμα του ΠΑΟΚ.  Όταν χάσαμε με Σάλκε στεναχωρήθηκα γιατί άλλη ομάδα χαίρονταν με τα χρήματα που κέρδισε. Ήμουν ακόμη φίλαθλος στην Ρωσία, όταν ήμουν υπέρ του Ολυμπιακού, όταν έπαιζε στην Ευρώπη. Τώρα αδιαφορώ αν είναι Ελληνικη ομάδα. Έχασαν προχθές και σκέφτηκα ότι αυτή είναι η τιμωρία τους".

Ο κ. Αλέκος Κοντός, πρών υφυπουργός, λέει: "  Ένας ομογενής είναι πολύ σημαντικό που τώρα επενδύει στην πατρίδα μας. Από πολλούς ακούμε λόγια, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης το έχει κάνει πράξη αυτό. Η συζήτηση ξέφυγε και πήγε σε θέμα επενδυτικό. Κανείς δεν θα έρθει να αγοράσει προβληματική επιχείρηση αν δεν χαριστεί μεγάλο κομμάτι απο τα χρέη. Και ο ΟΣΕ για να ιδιωτικοποιηθεί πρέπει να χαριστεί μεγάλο μέρος χρεών. Γιατί γίνεται σε ολους χάρισμα χρεών και στον ΠΑΟΚ γιατί δεν χαρίζονται πρόστιμα και προσαυξήσεις; Το θέμα πρέπει να περπατήσει με κοινοβουλευτική παρέμβαση μέσα στην Βουλή

ΣΑΒΒΙΔΗΣ: "Οι περισσότεροι στην Βουλή είναι οπαδοί του Ολυμπιακού"

ΚΟΝΤΟΣ: "¨Εμείς πρέπει να στηρίξουμε το αίτημα του ΠΑΟΚ. Να καταθέσουμε τροπολογία για διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων για τις ΠΑΕ. Αυτή είναι η λύση¨.

Ο συντονιστής κ. Χατζηδημητρίου προτείνει: "Όσοι είστε εδώ μπορείτε να υπογράψετε τώρα ένα κείμενο ως ερώτηση..."

Η κ. Μακρίδου απο την Κοζάνη, Βουλευτής ΑΝΕΞ. Ελλήνων ρωτάει: "¨Λίαρ Τζετ έχετε κ. Σαββίδη;"

ΣΑΒΒΙΔΗΣ:"Γιατί ρωτάτε; Ένα κοστούμι έχω..."

ΜΑΚΡΙΔΟΥ: "Αν είχατε θα το διαθέτατε στους προέδρους ΤΑΥΠΕΔ, σε πολιτικούς και θα σας έλυναν προβλήματα και θα σας ανέθεταν έργα..."

ΣΑΒΒΙΔΗΣ: "Στο δικό μου αεροπλάνο πετάνε ωραίες γυναίκες σας εσάς. Προτιμώ να συζητάω με ωραίες γυναικες σε μεγάλα ύψη και όχι άλλα...  Και στην Ρωσία τα χρήματα που βγάζω δεν έρχονται μέσα από κυβερνητικές πρακτικές. Είναι ιδιωτικά. Τις παρατηρήσεις σας θα τις λάβω σοβαρά υπόψιν. Στο αεροδρόμιο θα δείτε ένα μεγάλο μαύρο αεροπλάνο με τον Αετό".

Χατζηδημητρίου: "Ο κ. Βεζυρόπουλος μέλως οικονομικών της Βουλής θα αναλάβει να συντάξει ερώτηση. Όσοι θέλουν ας την υπογράψουν..."

ΚΟΥΛΗΣ ΓΕΔΕΩΝ (επιχειρηματίας, εκπρόσωπος συνδέσμου εξαγωγέων): "Στην χώρα που επενδύετε έχουμε βάλει φυλακή τον Κολοκωτρώνη. Δεν γνωρίζω αν το κότερό σας το έχετε σε εταιρία του εξωτερικού. Κύριε Σαββίδη όλο το σύστημα κολλάει σε αυτό που λέγεται οριζόντια πολιτική. Σωστά πρέπει να υπάρχουν προσαυξήσεις και κολλάνε σε αυτό. Σε όλα τα μέρη του κόσμου υπάρχει άλλη λογική. Η κατά περίπτωση πολιτική. Είναι κατ εξοχήν πατριωτική πολιτική. Αυτό κάνουν και οι Γερμανοί. Η Γερμανική δικονομία έπρεπε να εξαφανίσει την Siemens. Η πατριωτική πολιτική όμως τους οδήγησε σε συμβιβασμό με την επιχείρηση και με στελέχη της επιχείρησης. Η εκτίμησή μου είναι ότι πρέπει να πείσετε τους πολιτικούς να αλλάξουν την πολιτική από την οριζόντια στην κατά περίπτωση..."

ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: (ΑΣ ΚΑΙ ΠΑΕ ΠΑΟΚ- ): "Αγανάκτησα επειδή κάποιοι βουλευτές δεν ήρθαν και κάποιοι άλλοι πήραν τον λόγο και έφυγαν. Σήμερα ο κ. Σαββίδης τους έκανε την τιμη να τους καλέσει σε σημαντική εκδήλωση. Φαίνεται ότι δεν έλαβαν το μηνυμα. Ένα δίκαιο αίτημα να πληρώσει 11 εκατομμύρια δεν βρίσκει συμπαραστάτες. Μίλησαν και είπαν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...  Νομίζω η πρόταση του κ. Κοντού είναι η πιο ρεαλιστική. Όλοι πρέπει να συνταχθούν με τον κ Σαββίδη. Να κατατεθεί η τροπολογία και να προχωρήσοθυμε στην αναγέννηση του ΠΑΟΚ. Βρέθηκε ένας να βάλει χρήματα στην Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα να αλλάξουν άποψη και να συνταχθούν με το αίτημα του κ. Σαββίδη".

ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Ολοκληρώνουμε την συνάντηση. Φεύγω θέλοντας και άλλη επικοινωνία μαζί σας. Δεν έχω πρόβλημα και δέκα ώρες μπορώ να μιλάω. Αλλά οι σκέψεις μου έχουν πάει στην Τούμπα. Τώρα έχουμε ματς.  Τώρα σκέφτομαι το ματς. Σας ευχαριστώ επειδή ήρθατε". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου