22/9/13

oxyro N2.096















O Βασίλης Νικολόπουλος, ο πατέρας του μικρού Σήφη και της μικρούλας Άννας – Μαρίας 

«Ήταν πολύ ωραία στην Τούμπα. Για να σας πω την αλήθεια, ούτε το γκολ του Βούκιτς είδα. Το είδα μετά στο ριπλέι. Ήμουν τόσο πλημμυρισμένος από την αγάπη που ένιωσα, που ήμουν σαν κινούμενο ζόμπι. Ο μικρός το ευχαριστήθηκε πάρα πολύ. Πανηγύρισε και αυτός το γκολ παρότι δεν το είδε. Ήθελε λίγο να παίξει με την μπάλα στο χορτάρι, αλλά μας τα χάλασε ο ψεκασμός του γηπέδου»

«Πραγματικά είναι απίστευτο αυτό που έχει σκεφτεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εγώ πιστεύω πως είναι μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Τέτοια πράγματα συνήθως γίνονται Χριστούγεννα, Πάσχα ή γιορτές. Ο ΠΑΟΚ το κάνει πράξη και πέρα από τα καθιερωμένα. Μάλιστα, είναι πολύ σημαντικό πως την πρωτοβουλία αυτή δεν την διαφημίζει ούτε την προβάλλει πολύ. Δεν στηρίζουν κάτι σε αυτή την προσπάθεια, να έχουν δηλαδή κέρδος. Λέγεται πολύ σωστά πως δεν πρέπει να προβάλλονται σκηνές βίας. Τέτοιες σκηνές όμως και τέτοιες πρωτοβουλίες, πρέπει να τις διαφημίζουμε όλοι μας. Η Λίβερπουλ λέει «δεν θα περπατήσεις ποτέ μόνος». Η Μπαρτσελόνα λέει «κάτι περισσότερο από ένα κλαμπ». Ο ΠΑΟΚ τα κάνει αυτά πράξη».

«Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους ανθρώπους που ήρθαν στο γήπεδο, σε δύσκολες εποχές. Δεχθήκαμε μηνύματα και από φιλάθλους άλλων ομάδων, που μας έλεγαν πως δεν θα πάνε στο γήπεδο αλλά θα αγοράσουν εισιτήριο. Λέω ξανά πως είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ. Το να γεμίζει πλέον το γήπεδο, αποκτά και χειροπιαστή αξία. Το να έχεις το παιδί σου καλά, είναι το καλύτερο συναίσθημα του κόσμου. Το αν απειλεί κάτι τη ζωή του παιδιού σου, είναι το χειρότερο. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να βρεθεί κάποιος ξένος να σε βοηθήσει και να απλώσει το χέρι του».

«Είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών, είμαι φίλαθλος του ΠΑΟΚ και ζούμε μόνιμα στον Πειραιά. Τα δύο από τα παιδιά μου έχουν σοβαρό πρόβλημα. Είμαι άνεργος, ενώ η γυναίκα μου βρίσκεται σε άδεια εγκυμοσύνης, λόγω της Άννας – Μαρίας που είναι ακόμα βρέφος. Ίσα – ίσα μπορούμε να επιβιώσουμε, όχι να δώσουμε λεφτά για εγχειρήσεις. Δημοσιοποιήσαμε την ιστορία μας και ανταποκρίθηκε πολλοί άνθρωποι, άγνωστοι σε εμάς. Φίλοι μου με προέτρεψαν να απευθυνθώ και στον ΠΑΟΚ. Το έκανα, αν και με λίγο φόβο γιατί έχω χτυπήσει πολλές πόρτες. Δεν μου τις έκλεισαν, αλλά δεν μου έχουν απαντήσει ακόμα».

«Πήγα στην Τούμπα, δεν μίλησα με τον κ. Βρύζα όπως σκέφτηκα σαν απλός άνθρωπος, αλλά με τη γραμματέα του. Αυτό έγινε τη Δευτέρα. Μου είπε πως θα με έπαιρνε σε λίγη ώρα τηλέφωνο. Δεν έφυγα από την Τούμπα λόγω της αγωνίας μου. Έκανα βόλτες γύρω – γύρω. Σε μία ώρα όντως με πήρε τηλέφωνο και κλείσαμε ραντεβού. Πήγα με όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί μου, όπως έχω κάνει πολλές φορές. Το ραντεβού κράτησε μόνο δέκα λεπτά. «Θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε» μου είπαν αλλά αυτό το είχα ξανακούσει. Έφυγα με μια αμφιβολία και δυσπιστία».

«Την Τρίτη όμως με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν «αποφασίσαμε το 10% των εισπράξεων του επόμενου εντός έδρας αγώνα, να διατεθούν σε εσάς». Πήγε να μου πέσει το τηλέφωνο. «Αλήθεια μου λέτε;» ρώτησα αυθόρμητα. Το όλο θέμα λύθηκε μέσα σε 24 ώρες, πραγματικά είναι καταπληκτικό από τη στιγμή που χρειάζεται να δώσει κάποιος έγκριση. Και την έγκριση αυτή την δίνει ο κ. Σαββίδης. Ένας άνθρωπος με τόσες επιχειρήσεις και τόσες ευθύνες, είναι καταπληκτικό να ασχολείται έστω και ένα λεπτό με το δικό μου θέμα και άλλα παιδάκια γενικότερα».

«Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν τα δύο παιδάκια, απαιτεί άμεση επέμβαση στο από ειδική ομάδα γιατρών. Είναι καλό πως αν γίνει η επέμβαση στα κεφαλάκια τους, θα ζήσουν μια απόλυτη φυσιολογική ζωή χωρίς προβλήματα. Είναι μια πάθηση που έχει ίαση. Αν δεν γίνει, θα έχουν προβλήματα. Όποια ομάδα και αν υποστηρίζει κανείς, τέτοιες πρωτοβουλίες δεν είναι απλά κινήσεις αγάπης. Είναι κινήσεις ζωής. Όχι μόνο για τα δικά μου τα παιδιά, αλλά για όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είναι μία κίνηση που σου αλλάζει τη ζωή, σου δίνει ελπίδα,. Ό,τι και να πω, είναι λίγο. Πραγματικά σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια του φτωχά»













Τα παιδιά που πάσχουν από μια σπάνια ασθένεια στην ΤΟΥΜΠΑ

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ που αγόρασαν εισιτήριο για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά βοήθησαν αυτομάτως τον μικρό Σήφη και την αδερφούλα του Αννα Μαρία, παιδιά τα οποία πάσχουν από μια σπάνια ασθένεια που δεν επιτρέπει να ανάπτυξη του κρανίου τους με αποτέλεσμα να χρίζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης προκειμένου να σωθούν.

Ο πατέρας των δύο άτυχων παιδιών
«Ηξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που υποστηρίζω από μικρό παιδί, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν και η οικογένεια που θα σταθεί δίπλα μου σε αυτή τη τόσο δύσκολη στιγμή που κινδυνεύει η ζωή των παιδιών μου. Η ομάδα δεν είναι μόνο τα γκολ, η ομάδα δεν είναι μόνο οι τίτλοι, η ομάδα είναι η οικογένεια που σε στηρίζει στα δύσκολα και είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΟΚ. Και τα παιδιά μου θα μάθουν ν' αγαπάνε την ομάδα που τους χάρισε την ευκαιρία να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή»















Ο Πάμπλο Γκαρσία και η Θεοδώρα
 
Για όσους θα θυμούνται, ο Πάμπλο Γκαρσία είχε επσκεφτεί πριν λίγες μέρες στο νοσοκομείο την μικρή Θεοδώρα, που έπασχε από την "κακιά" αρρώστια και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί τόνισαν στους γονείς της ότι η καλή ψυχολογία μπορεί να την βοηθήσει να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της. Ο Πάμπλο Γκαρσία επισκέφθηκε στο Ιπποκράτειο την Θεοδώρα και η χαρά που πήρε όταν τον είδε δεν περιγράφεται. Λίγες μέρες μετά μάλιστα πήρε εξιτήριο και πήγε στο σπίτι της. Ο Γκαρσία την κάλεσε στην σουίτα του γηπέδου της Τούμπας και εκείνη δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά του.


































 


ΠΑΟΚ - Πλατανιά - 1-0

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον αξιόμαχο Πλατανιά 1-0 με ένα εκπληκτικό γκολ του Ζβόνιμιρ Βούκιτς στο 58ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμα παιχνίδι, προβλημάτισε με την απόδοση του κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά επί της ουσίας, τη δουλειά του την έκανε παίρνοντας τους τρεις βαθμούς.

Χουμπ Στέφενς
"Έσω ξαναπεί ότι κάποιοι παίκτες πρέπει να μάθουν να παίζουν 3 αγώνες την εβδομάδα. Πολλοί παίκτες όπως ο Λούκας, ο Στοχ, ο Τζιόλης και ο Κίτσιου δεν το έκαναν πέρσι. Όμως πρέπει να το μάθουν και να αντεπεξέρχονται. Χρειάζεται χρόνος γι αυτό. Γι αυτό το λόγο δεν αγωνίστηκαν σήμερα ο Τζαβέλλας και ο Νίνης. Ο Λίνο και ο Λάζαρ προέρχονται από μακροχρόνιους τραυματισμούς. Χαίρομαι που έχουμε πολλούς παίκτες, αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε τρία παιχνίδια την εβδομάδα και αυτό είναι διαδικασία".

Για τις λίγες ευκαιρίες απέναντι στον Πλατανιά: "Κάναμε και σήμερα ευκαιρίες, πετύχαμε ένα όμορφο γκολ. Επαναλαμβάνω ότι οι παίκτες πρέπει να είναι καλά σε φυσική κατάσταση στα συνεχόμενα ματς. Χρειάζεται να είμαστε πιο φρέσκοι απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως ο Πλατανιάς, που ήρθε να παίξει άμυνα και αυτό μας δημιουργεί δυσκολίες. Και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες, παρότι δεν παίζαμε καλά".

Αν ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να δημιουργήσει με το δίδυμο Σαλπιγγίδη - Αθανασιάδη: "Όχι. Πιστεύω ότι μπορούν να παίξουν και οι δύο μαζί. Το έκαναν απέναντι στη Σάλκε. Ο Σάλπι σήμερα δεν ήταν σε καλή μέρα, όμως χαίρομαι επειδή έχουμε και τον Βούκιτς και το Νέσιντ που επανέρχεται μετά από ένα μεγάλο τραυματισμό".

Αν θεωρεί ότι υπήρξε σήμερα πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας: "Όχι, γιατί το λέτε αυτό. Πιστέψτε με  ότι ο Πλατανιάς είναι καλή ομάδα.  Δεχθήκαμε μία ευκαιρία και αυτό μπορεί να γίνει και όταν παίζεις με αντίπαλο ερασιτεχνικό σωματείο".

Αν θεωρεί καλό ότι ο ΠΑΟΚ έχει πλουραλισμό στα γκολ: "Είναι καλό. Έχεις περισσότερους παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Είναι πολύ καλό στοιχείο, να σκοράρουν και άλλοι πλην τον επιθετικών. Σημαίνει ότι δεν είμαστε μονοδιάστατοι και δυσκολεύουμε τους αντιπάλους να μας αντιμετωπίσουν".

Σανθ Χακόμπο
"Είναι δύσκολο να παίζεις δύο μέρες μετά από ένα παιχνίδι. Ημασταν κουρασμένοι. ο αντίπαλος μας πρέσαρε λίγο, αλλά μας περίμενε πίσω και ήταν δύσκολο για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά, αυτό είναι σίγουρο, αλλά το σημαντικό σε αυτά τα παιχνίδια είναι να νικάς. Πλέον έχουμε λίγες μέρες μπροστά μας για να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε. Το θετικό είναι πως δεν δεχθήκαμε γκολ. Στο προηγούμενο ματς είχαμε αυτό το πρόβλημα, αλλά το διορθώσαμε, σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να παίζουμε καλύτερα. Ότι σε κάθε παιχνίδι νικάμε δείχνει ότι ήμαστε καλά. Πλέον μέχρι τα Χριστούγεννα έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, και είναι λογικό να παρουσιαζόμαστε κουρασμένοι. Ωστόσο αυτό είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να μαθαίνουμε όχι από τα καλά που κάνουμε, αλλά από τα λάθη μας. Είναι σίγουρο πως στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, αλλά πρέπει να το διορθώσουμε γιατί θα αντιμετωπίσουμε και άλλες ομάδες που θα παίζουν έτσι".

Γιάννης Σκόνδρας
Για τις επιλογές στο ρόστερ: "Εχουμε μεγάλο ρόστερ, πολύ καλή ομάδα και όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι, είτε παίζουν, είτε είναι στον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ έχε ετοιμοπόλεμους σχεδόν όλους τους παίκτες στο ρόστερ του και έχει πάρα πολλές λύσεις. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό για την ομάδα και τον προπονητή".

Για τη θέση που αγωνίζεται: "Από την στιγμή που ο προπονητής μου επέλεξε να αγωνιστώ αριστερά, εγώ θα παίξω. Θα παίζω σε όποια θέση μου πει ο προπονητής και θα προσπαθήσω να δώσω το 100%. Από εκεί και πέρα εγώ δουλεύω σκληρά για να διεκδικήσω μία θέση εκεί που παίζω".

Για τον αγώνα με τον Πλατανιά: "Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή. Ημασταν κουρασμένοι, θα κρατήσουμε κάποια διαστήματα που παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και τους σημαντικούς τρεις βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ θέλει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, γι αυτό χρειάζεται τον κάθε βαθμό. Ειδικά μέσα στην έδρα σου πρέπει να νικάς ακόμα και αν δεν παίζεις καλά".

Για τη συνέχεια: "Υπάρχει μία μεγάλη πρόοδος στην ομάδα, ειδικά από την στιγμή που ήρθε ο κ. Σαββίδης. Υπάρχει βελτίωση σε όλα τα τμήματα σε υποδομές και μετεγγραφές. Αγωνιστικά η ομάδα δεν έχει δείξει ακόμα το 100%, έχουμε πολλά να δώσουμε ακόμα. Ο κόσμος είναι απαιτητικός και θέλει νίκες. Μακάρι να μπορούσαμε να συνδυάσουμε και τα δύο. Προσπαθούμε, αλλά το σημαντικότερο είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί".

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Γλύκος, Κατσικάς, Σκόνδρας, Νίνης, Βούκιτς, Ολίσε, Νέτσιντ.

Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Φαΐσκα, Φερνάντεζ, Ράφαελ, Τετέ, Αγκιλέρα, Γουνδουλάκης, Μοράλ, Τόρες, Ναζλίδης. Περιστερίδης, Ιντζίδης, Κάστελς, Μπέλιτς, Πόποβιτς, Δημήτρης, Σιώπης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δ. Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βούκιτς (58΄), Τόρες (63΄), Ζουμπουλάκης (72΄), Βίτορ (90+1΄)
ΚΟΚΚΙΝΗ:

ΑΛΛΑΓΕΣ: 46΄ Βούκιτς (Σαλπιγγίδης), 64΄ Πόποβιτς (Γουνδουλάκης), Μπέλιτς (Μοράλ), 73΄ Νέτσιντ (Αθανασιάδης), 77΄ Σκόνδρας (Λίνο)

ΓΚΟΛ: 58΄ Βούκιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...