20/9/13

oxyro N2.093










 


































 

Όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ.

ΠΑΟΚ - Σαχτιόρ Καραγκαντά - 2-1

Ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ομίλων, νίκησε την Σαχτιόρ Καραγκαντά με 2-1. Οι Καζάκοι προηγήθηκαν με τον Κάνιας με πέναλτι και ο Αθανασιάδης μείωσε, ο Βούκιτς με κεφαλιά στις καθυστερήσεις, έδωσε τη νίκη.
Για τρίτη φορά φέτος, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έδωσαν το παρών στο Μακεδονία Παλάς, προκειμένου να εμψυχώσουν τους παίκτες του Χουμπ Στέφενς.  

Χουμπ Στέφενς 
«Δεν ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε κάνει. Πετύχαμε δύο γκολ, αλλά θα μπορούσαμε να τα έχουμε πετύχει από το πρώτο ημίχρονο. Επίσης μπορείτε να δείτε πόσο σημαντικό είναι να είμαστε πλήρεις, ώστε να μπορούμε να βάλουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Πιστέψτε με δεν είναι εύκολο να αγωνιστείς απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει 8-9 παίκτες πίσω από τη μπάλα. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες σου και εμείς δεν το κάναμε στο πρώτο ημίχρονο».

Πόσο δύσκολο ήταν να βλέπει το ματς από την κερκίδα: «Είναι δύσκολο ότι όταν η ΟΥΕΦΑ αποφασίζει πρέπει να το σεβαστείς. Πάντως από ψηλά βλέπεις πολλά πράγματα σε σχέση με τον αγωνιστικό χώρο».

Για την αντίδραση στην αμυντική λειτουργία της Σαχτιόρ σε σχέση και με τις ελληνικές ομάδες που παίζουν έτσι: «Πρέπει να παίζεις πολύ γρήγορα όταν αγωνίζεσαι με τέτοιους αντιπάλους. Αν δεν το κάνεις αυτό χρειάζεσαι ηρεμία. Είχαμε ηρεμία, αλλά δεν είχαμε το γρήγορο παιχνίδι από τις πίσω ζώνες».

Αν ήταν ξεκάθαρο εξαρχής ότι θα αγωνιζόταν ο Λάζαρ για τόσο πολύ: «Ήταν ρίσκο και γι αυτό δεν βάλαμε και τον Λίνο από την αρχή. Ο Λάζαρ είναι πολύ σημαντικός για τέτοια παιχνίδια. Έτσι μπορείτε να δείτε και εσείς πόσο καλό μας κάνει η πληρότητα, που μας δίνει επιλογές για όλα τα μας».

Αν με το σερί νικών που υπάρχει, θεωρεί ότι πλέον βιώνει μία ιδανική κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Όχι, τα πράγματα δεν είναι ιδανικά. Κάθε μέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε και σήμερα δεν είμαι χαρούμενος από την εμφάνιση. Είναι σημαντικό να κερδίζεις και σου δίνει αυτοπεποίθηση. Πρέπει να κρατήσουμε το μέτρο, να μην παρασυρθούμε».

Για το λόγο που έβαλε τον Βούκιτς και όχι τον Νέσιντ: «Όταν παίζεις με έναν αντίπαλο που έχει τόσους ψηλούς παίκτες, δεν κερδίζεις τίποτα να βάλεις ακόμη έναν ψηλό. Νομίζω ότι ο Τόμας δεν ήταν γι αυτό το παιχνίδι. Χρειαζόμασταν έναν παίκτη με αίσθηση του γκολ όπως ο Βούκιτς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Νέσιντ δεν έχει την αίσθηση του γκολ. Ο Βούκιτς μας έδινε μεγαλύτερο πλεονέκτημα, με την ικανότητά του να τρυπώνει. Και οι δύο παίκτες, πάντως προέρχονται από μακριά απουσία και χρειάζονται το χρόνο τους».

Το σχόλιό του για τη νίκη της Άλκμααρ στο Ισραήλ: «Είναι πολύ νωρίς και δεν είναι η στιγμή να δίνουμε σημασία σε αυτά που γίνονται στα άλλα ματς. Εμείς δίνουμε σημασία στο επόμενο ματς του πρωταθλήματος, αυτό είναι πλέον το πιο σημαντικό για εμάς».

Για το ματς της Κυριακής με τον Πλατανιά: «Το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι να πετυχαίνεις γκολ. Είναι σημαντικό να δημιουργείς ευκαιρίες και εμείς το κάναμε απέναντι σε έναν αμυντικογενή αντίπαλο. Πρέπει να σκοράρουμε στις ευκαιρίες μας».

Αν θεωρεί ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν στα τρία ευρωπαϊκά μας ο ΠΑΟΚ θα είχε τον κόσμο του: «Είναι δύσκολο να πω τι θα γινόταν. Όμως είμαι πολύ χαρούμενος που αφήσαμε την τιμωρία πίσω μας. Νομίζω ότι από αυτή τη διαδικασία μάθαμε όλοι. Θα είναι σημαντικό ότι θα έχουμε δίπλα μας τον κόσμο μας από το επόμενο ματς».

Αν συμφωνεί με τον προπονητή της Σαχτιόρ ότι ο Φινοτσένκο ήταν ο χειρότερος του γηπέδου: «Αυτό αφορά τον προπονητή της Σαχτιόρ. Εγώ δεν μπορώ να δώσω απάντηση για παίκτη αντιπάλου. Δεν θα έδειχνα σεβασμό αν έκανα κάτι τέτοιο».

Γιώργος Γεωργιάδης 
"Αυτό που μετράει είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Είχαμε προβλήματα σήμερα αλλά καταφέραμε και κερδίσαμε", τόνισε αρχικά ο βοηθός του Στέφενς και πρόσθεσε ότι "είχανε προβλήματα. Η απουσία του κόσμου ήταν ένα πρόβλημα, καθώς ο κόσμος βοηθά πολύ. Το δεύτερο ήταν η αμυντική συμπεριφορά των αντιπάλων και το τρίτο ότι δεν βρεθήκαμε στην καλύτερή μας μέρα". 

Σωτήρης Νίνης
«Επρεπε να παίξουμε το παιχνίδι μας, προσπαθήσαμε να παίξουμε με την μπάλα κάτω γιατί αν πήγαινε ψηλά, αυτοί είχαν ψηλούς αμυντικούς και `καθάριζαν τις φάσεις. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την μπάλα αρκετή ώρα, γιατί ξέραμε ότι άμα την κυκλοφορούσαμε, θα κάναμε ευκαιρίες. Το κάναμε ως ένα βαθμό, αλλά είχαμε το περιθώριο να το κάνουμε καλύτερα».

Για τις εκτελέσεις των «στημένων» φάσεων από Λούκας και Λίνο στα δύο γκολ:
«Και οι δύο παίκτες έχουν εξαιρετικά στημένα και πόδια, ήταν ένα σημείο οριακό που μπήκαν τα γκολ, γιατί μας έδωσαν τους τρεις βαθμούς».

Για την πορεία στο Europa League: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι ανεξαρτήτου ομάδας, κάθε ομάδα πρέπει να κυνηγά την ευρωπαϊκή διάκριση. Είμαστε πολύ πίσω στην Ευρώπη και πρέπει να βελτιωθούμε για να ανέβει η Ελλάδα, να βελτιωθεί το πρωτάθλημά μας και να παίζουν περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη. Θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και να πάρουμε πόντους για την Ελλάδα».

Στέφανος Αθανασιάδης 
"Ήμασταν καλύτεροι και δίκαια νικήσαμε. Είχαμε δύναμη ψυχής και γυρίσαμε το παιχνίδι Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια".

Για τις δυσκολίες: «Η έλλειψη των φιλάθλων μας ήταν ένα πρόβλημα, αλλά και ο αντίπαλος δεν ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο και αυτό μας δυσκόλεψε».

Για το επόμενο ματς με την Άλκμααρ: "Θα ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι, θα δούμε το ματς που ακολουθεί στο πρωτάθλημα και μετά θα ασχοληθούμε με την Άλκμααρ".

Για το που μπορεί να φτάσει ο φετινός ΠΑΟΚ: "Αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας μπορούμε να φτάσουμε ψηλά".

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λάζαρ, Στοχ, Λούκας, Νίνης, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Γλύκος, Κατσικάς, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Νέτσιντ, Ολίσε.

Σαχτιόρ Καραγκαντά: Μόκιν, Μαλί, Τζίντιτς, Ταρασόφ,Πορυβάεφ, Σίμτσεβιτς, Κάνιας, Βίσιους, Φινοντσένκο, Γκαζαριάν, Κιζνιτσένκο.
Στον πάγκο: Ποκατίλοφ, Τκάτσουκ, Μποραντάεφ, Μπαίζάνοφ, Μπορόφσκι, Νταραμπάγιεφ, Ζένκοβιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φρέντι Φοτρέλ (Γάλλος)
ΑΛΛΑΓΕΣ:  58΄ Σαλπιγγίδης (Λάζαρ), 65΄ Λίνο (Τζαβέλλας), 81΄ Μπαϊζάνοφ (Φινοντσένκο), 85΄ Βούκιτς (Νίνης), 87 Ζένκοβιτς (Κιζνιτσένκο)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ποριβάεφ (37΄), Γκαζαριάν (52΄), Τζιόλης (64΄), Ταρασόφ (79΄)
ΚΟΚΚΙΝΗ: Ποριβάεφ (87΄)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...