16/9/12

oxyro N1.832























Super League

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τριπολης - 2-1

O ΠΑΟΚ. κατάφερε να φέρει τα πάνω – κάτω και να πάρει μια μεγάλη όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι νίκη με 2-1 επι του Αστέρα Τριπολης.

Γιώργος Δώνης  

«ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς δεχτήκαμε γκολ την πρώτη φορά που ήρθε η μπάλα στην περιοχή μας. Είμαστε μια νέα ομάδα γι΄ αυτό και 7΄-8΄ μετά το γκολ είχαμε μεταπτώσεις στην απόδοσή μας κι ευτυχώς δεν το πληρώσαμε».

Ακόμα ο έλληνας προπονητής τόνισε ότι «ήταν σημαντικό ότι γυρίσαμε ένα ακόμη παιχνίδι. Εχουμε, όμως, θέματα για να λύσουμε. Δεν εθελοτυφλούμε. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας πρώτα. Επίσης το θετικό σήμερα ήταν ότι είχαμε την κατοχή της μπάλας, όμως για να είμαι απολύτως ειλικρινής ο Αστέρας είχε και τρία δοκάρια».

Επίσης ο Δώνης έδωσε το στίγμα της δικής του λογικής για τον φετινό ΠΑΟΚ:
«Αυτή η νίκη ήταν σημαντική για τη ψυχολογία μας, δεν ήταν νίκη σε ένα κρίσιμο ματς. Εχουμε μάθει στην Ελλάδα να θεωρούμε κρίσιμο κάποιο παιχνίδι, ανάλογα με τα αποτελέσματα της ομάδας και να μη βλέπουμε τι θέλει να φτιάξει αυτή η ομάδα. Προτεραιότητα για μας είναι να χτίζουμε τον ΠΑΟΚ που θέλουμε, με το πλάνο που θέλουμε. Σίγουρα και θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, όμως πρέπει να ακολουθήσουμε και το πλάνο μας για να φτιάξουμε έναν πολύ δυνατό ΠΑΟΚ, όπως τον θέλω εγώ».

Σε ερώτηση σχετικά με το σκορ τού ματς κι αν αδικείται ο Αστέρας, ο έλληνας προπονητής τού ΠΑΟΚ ήταν συγκεκριμένος:
«Μέχρι το 20΄ ήμασταν ανώτεροι από τον Αστέρα και θα έπρεπε να προηγηθούμε. Ο Αστέρας είχε τα δοκάρια, αλλά κι εμείς φάσεις για γκολ. Αν τις είχαμε κάνει γκολ, εμείς θα είχαμε πάρει το προβάδισμα κι όχι ο αντίπαλός μας.
Στο πρώτο 20λεπτο είχαμε τον απόλυτο έλεγχο, κάναμε πολλές τελικές προσπάθειες, αλλά την πρώτη φορά που έφθασε η μπάλα στην περιοχή μας, κάναμε πέναλτι και μείναμε πίσω στο σκορ. Από εκείνο το σημείο για μια ομάδα που χτίζεται τώρα και για 8΄ χάσαμε τον έλεγχο που επιβάλλαμε. Ο Αστέρας είχε μεγάλες ευκαιρίες, όμως εμείς, αν δείτε τα στατιστικά είχαμε την κατοχή της μπάλας με 64% και τις διπλάσιες τελικές προσπάθειες. Απλά οι μεγάλες των αντιπάλων μας ήταν τα δοκάρια, ενώ κάποιες έβγαλε και ο τερματοφύλακάς μας».

Για την ποιότητα τού ρόστερ του ΠΑΟΚ, ο Δώνης δήλωσε:
«Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Οταν γίνονται μεγάλες διαφοροποιήσεις στην ομάδα, όταν μειώνεται το μπάτζετ στο 50%  κι έχουμε πολλούς νέους παίκτες, δεν μπορούμε να κερδίζουμε συνέχεια. Χρειαζόμαστε χρόνο… Είχαμε την τύχη να βρούμε έναν σοβαρό επενδυτή και θα γίνουν σε βάθος χρόνου σημαντικές κινήσεις. Ξεκινάμε, όμως, από το «Α». Εχουμε παίκτες με ποιότητα και ικανότητες, όμως επειδή είναι νέοι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους εξελίξουμε. θα σας αναφέρω κι ένα παράδειγμα από την Ιταλία και τις Ίντερ και Μίλαν, οι οποίες είχαν ανάλογες διαφοροποιήσεις. Δεν περιμένουν το πρωτάθλημα, αλλά συνειδητοποιούν την πραγματικότητα και δουλεύουν σκληρά για να πάρουν αργότερα το πρωτάθλημα».

Για το θέμα, που συζητιέται πολλές μέρες στη Θεσσαλονίκη και τοην Μπονγκάνι Κουμάλο, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν συγκεκριμένος και ανέφερε τα πιστεύω του:
«Δεν είναι θέμα ικανότητας η σημερινή του κακή απόδοση, που είδατε κι εσείς κι εγώ. Είναι θέμα προσαρμογής. Ο Κουμάλο δεν έχει την εμπειρία της Ευρώπης, μια και στην Τότεναμ αγωνίστηκε λίγο. Μάλιστα ήρθε και σε ένα πιεστικό πρωτάθλημα, σε έναν μεγάλο σύλλογο και αγχώθηκε. Πρέπει όλοι να τον στηρίξουμε. Από τον Κουμάλο, όπως κι από τον Κατσικά, είδαμε άλλα στοιχεία στην προετοιμασία. Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που είδα τον Κατσικά να παίζει καλά, θέλω να δω και τον Κουμάλο που είδα στην Ολλανδία. Δεν πρέπει να βγάζουμε έναν παίκτη άχρηστο. Εχει προσόντα, πρέπει να τον στηρίξουμε».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο Γιώργος Δώνης υπερασπίστηκε την επιλογή του να αποκτηθεί ο Κουμάλο:
«
Ο Κουμάλο ήταν βάση μετρήσεων ο πιο γρήγορος και ο πιο αλτικός παίκτης τού ΠΑΟΚ. Την παρούσα φάση έχει πρόβλημα με την πίεση που ασκείται προς το πρόσωπό του. Υπάρχουν εδώ πολλές απαιτήσεις από αυτόν, δεν είναι όπως στην Εθνική Ν. Αφρικής ή στην Αγγλία που τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά. Αισθανόμαστε ότι είναι πολύ αγχωμένος, μπαίνει στο γήπεδο σαν να θέλει να αποδείξει πράγματα. Πρέπει να τον στηρίξουμε. Δεν είμαι από τους προπονητές που σε λίγα παιχνίδια θα βγάλω έναν παίκτη ότι δεν κάνει. Μπορεί να κάτσει στον πάγκο, όχι όμως τώρα, μια και δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια».

Για το σύστημα της ομάδας και το 4-4-2 υπογράμμισε:
«Δεν παίζει ρόλο το σύστημα, αλλά η φιλοσοφία που παίζει μια ομάδα. Άλλος μπορεί να παίζει το 4-4-2 με μεγάλες πάσες κι άλλος με την κατοχή της μπάλας. Ένα σύστημα δεν κάνει καλούς ή κακούς τούς παίκτες. Εμείς έχουμε τη φιλοσοφία να κατέχουμε την μπάλα, όχι ανούσια και να δημιουργούμε τελικές».

Ακόμα ο Δώνης εξήγησε ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ διαφορετικός αν επιστρέψουν οι τραυματίες και ορισμένοι παίκτες πιάσουν το 100% των δυνατοτήτων τους:
«Οι Φωτάκης, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Βιβιάν, Λόρενς και Χακόμπο δεν έκαναν προετοιμασία μαζί μας. Πρέπει να κυνηγήσουν τον χρόνο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μπαίνουν σταδιακά. Λίγη υπομονή χρειάζεται και σε έναν μήνα θα βρουν το ρυθμό που θέλουμε εμείς».

Τέλος αναφέρθηκε στον Λίνο, λέγοντας ότι ήταν καλός στην προετοιμασία και ότι βοηθάει τον ΠΑΟΚ στην προώθηση της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια, ενώ για το δίδυμο των επιθετικών μπροστά σχολίασε:
«Από τον Κλάους δε θέλουμε να είναι ο τυπικός σκόρερ. Αντίθετα θέλουμε να έχει συμμετοχή στις φάσεις της ομάδας και να τρέχει με την μπάλα στα πόδια. Αυτά τα ξέχασε μετά την προετοιμασία. Ο δεύτερος επιθετικός πρέπει να ντριμπλάρει, να κρατάει την μπάλα και ο Λόρενς το κάνει αυτό. Επίσης ο Λόρενς αποκτήθηκε και γιατί μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Ακόμη και δεύτερο αμυντικό χαφ, όταν βέβαια είναι καλά προπονημένος».
Λίαμ Λόρενς

Για τον αγώνα: «Έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα στο δεύτερο μέρος και αυτό κάναμε. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι».

Για το γκολ που πέτυχε: «Ήταν φανταστικό ότι σκόραρα μέσα στην Τούμπα. Τη μπάλα δεν τη βρήκα καλά, αλλά χτύπησε στο έδαφος πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα και μπήκε στα δίχτυα».

Για τις νίκες – θρίλερ του ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω αν είναι θρίλερ για τους οπαδούς μας οι νίκες έτσι όπως έρχονται, αλλά εμένα δεν με πειράζει όσο κερδίζουμε».

Για τη θέση του: «Παίζω παντού, όπου επιλέγει ο προπονητής».
Γιώργος Κατσικά
 

Για τη μορφή του αγώνα: "Ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς. Το πέναλτι που δόθηκε στο πρώτο μέρος στον Αστέρα είναι δίκαιο. Στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο ο προπονητής προσπάθησε να μας ανεβάσει το ηθικό. Καταφέραμε να αλλάξουμε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος. Πρέπει να πάρουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ: "Στο πρώτο 20λεπτο είχαμε την κατοχή,αλλά και πάλι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Στο μεσοδιάστημα μέχρι την ισοφάριση θα μπορούσαμε να έχουμε δεχθεί κι άλλα γκολ".

Για τις κουβέντες που είπε ο Δώνης στα αποδυτήρια: "Μας είπε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει πάντα να κερδίζουμε ανεξάρτητα με τον αντίπαλο".

Για το ματς με την Ξάνθη: "Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να νικήσουμε στα Πηγάδια, αρκεί να έχουμε την εικόνα που παρουσιάσαμε στο δεύτερο μέρος".
 Μπογκανί Κουμάλο
«το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η νίκη και το καταφέραμε. Δείξαμε χαρακτήρα. Έκανα λάθος στο πέναλτι, έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός. Λάθος που έφερε περισσότερη πίεση στην ομάδα».

Για τη φάση του πέναλτι: «Ίσως και να μην τον βρήκα τόσο πολύ, αλλά είναι δύσκολο για το διαιτητή να μην το δώσει. Το σημαντικό είναι ότι γυρίσαμε το παιχνίδι».
ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Κουμάλο, Κάτσε, Αθανασιάδης - Πιπίνης, Περόνε, Μπαρτολίνι, Φούλοπ, Φορμίκα.
ΚΟΚΚΙΝΗ : Μπαρτολίνι (90)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Μήτσιος (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ : Γκάγκας (Λάρισας) – Μαγιάνης (Άρτας).
ΠΑΟΚ : Γλύκος, Αποστολόπουλος (46 Έτο), Κατσικάς, Κουμάλο, Σταφυλίδης (63 Γεωργιάδης), Φωτάκης (82 Γιάννου), Λάζαρ, Κάτσε, Λίνο, Λόρενς, Αθανασιάδης.
ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ : Φούλοπ, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Άλβαρεζ (88 Ντινιωτάκης), Ουσέρο, Ράγιος, Ναβάρο (80 Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (52 Φορμίκα), Περόνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...