29/8/11

oxyro N1.530

















paok-oxyro - ΠΑΟΚ - Ξάνθη -1-0

Ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κέρδισε την Ξάνθη με 1-0 με γκολ του Αντρέ Βιεϊρίνια στο 6ο λεπτό σ΄ένα παιχνίδι που είχε την τύχη με το μέρος του

Λάζλο Μπόλονι
«πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, μια και τελειώσαμε μια δύσκολη εβδομάδα. Δε χάσαμε στην Ουκρανία και μετά από δύο - τρεις μέρες στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, κερδίσαμε. Παρ΄ όλο που δεν είμαι ικανοποιημένος αισθάνομαι χαρούμενος γιατί είναι σημαντικοί οι τρεις βαθμοί στην πρεμιέρα. Θέλω να δω το ποτήρι μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο. Σίγουρα θα πιέσω την ομάδα μου να παίξει καλύτερα και θα ασχοληθώ και με το άδειο κομμάτι»
Γιατί ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε τόσες φορές στον αγώνα:
«Είχαν ευκαιρίες οι παίκτες της Ξάνθης γιατί είναι καλοί παίκτες κι εκείνοι. Η Ξάνθη ήταν απελευθερωμένοι από τις ευθύνες κι αυτοί ήταν κάποιοι από τους λόγους που μας πίεσαν κι έκαναν ευκαιρίες».
Για το λόγο που επέλεξε να κάνει αργά τις αλλαγές:
«Σε αυτό δεν πρέπει να σας δώσω την απάντηση».
Για το σύστημα που επέλεξε να παίξει σήμερα ο ΠΑΟΚ:
«Καταρχάς μου αρέσει να παίζω πιο μπροστά. Κατά δεύτερον ο Σαλπιγγίδης προέρχεται από τραυματισμό κι ήθελα να τον βάλω σε ρυθμό αγώνα εν όψει των υποχρεώσεών του με την Εθνική. Σήμερα έκανε μια καλή προπόνηση».
Για τις μεταγραφές, ο Ρουμάνος προπονητής:
«Δεν είναι ένα προσωπικό πλάνο. Είναι ένα μαζί με τη διοίκηση και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Μέχρι τώρα δεν κάναμε μεγάλα πράγματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ομως εσείς ξέρετε καλύτερα την κατάσταση κι από εμένα. Γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να φέρουμε ποδοσφαιριστές. Και χθες και σήμερα μιλούσα με τους διοικούντες για παίκτες. Αυτήν τη στιγμή έχουμε πέντε επιθετικούς. Ξέρουμε ότι δεν είναι αρκετοί. Θα δούμε αν θα μπορέσουμε να βρούμε λύση ή όχι. Μιλήσαμε ακόμα για άλλες θέσεις, στις οποίες έχουμε μόνο έναν ποδοσφαιριστή. Μαζί προσπαθούμε να βρούμε τη λύση, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι εύκολη. Είχα μιλήσει για δύο παίκτες, τώρα αν έρθει ένας θα είμαι χαρούμενος».
Για τη διακοπή του πρωταθλήματος εν όψει των αγώνων των εθνικών ομάδων:
«Χρειαζόμαστε να επιστρέψουν οι τραυματίες, τούς χρειαζόμαστε. Ακόμα κι οι Αθανασιάδης και Γεωργιάδης έπαιξαν με προβλήματα σήμερα. Δε χρειαζόμαστε ιδιαίτερη δουλειά στη φυσική κατάσταση. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ στην κατοχή της μπάλας. Δεν μπορούμε να το διδάξουμε εύκολα. Πάντως κι εγώ θέλω να δουλέψω με ορισμένους ποδοσφαιριστές. Ο Λάζαρ είχε έναν τραυματισμό, επέστρεψε, έπαθε έναν άλλον και τώρα πρέπει να πάει στην Εθνική. Εκεί είναι αδύνατο να δουλέψει στη φυσική κατάσταση. Ο Κοντρέρας κι ο Σαλπιγγίδης πάλι δεν μπόρεσαν να δουλέψουν στη φυσική κατάσταση, μια και τώρα πάλι φεύγουν για παιχνίδια με τις Εθνικές».
Για το αν είναι αναγκαία κάποια μεταγραφή εν όψει των δύσκολων υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα κι Ευρώπη:
«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε στο τέλος να φέρουμε έναν ή δύο ποδοσφαιριστές. Γι΄ αυτό το λόγο αύριο που θα πάω στην πατρίδα μου, θα δω τη γυναίκα μου και μετά θα πάω στην εκκλησία για να προσευχηθώ λίγο».
Για την έναρξη του πρωταθλήματος χωρίς τρεις ομάδες:
«Η ομοσπονδία… κοιμήθηκε λίγο. Ακολούθησαν ένα βαλκανικό σύστημα του "σιγά, σιγά". Η ΟΥΕΦΑ πήρε μια πολύ αυστηρή απόφαση και με αυτό υποχρέωσε και τη δική μας ομοσπονδία να κάνει το ίδιο. Καλύτερα, πάντως, να παίρνει τη σωστή απόφαση αργοπορημένα, παρά καθόλου».
Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων και τη διακοπή στο ματς:
«Οι φίλαθλοί μας είναι φανταστικοί, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι θα υπάρχει ένα όριο. Λίγα χρόνια πριν ακούγαμε να κάνουν ήχους πιθήκων για μαύρους ποδοσφαιριστές. Αυτό τέλειωσε κι είναι καλό πράγμα. Ολοι μας πρέπει να κατανοούμε τις αποφάσεις της ομοσπονδίας, αλλά κι εκείνοι με τη σειρά τους πρέπει να δίνουν καλά παραδείγματα».

Αντελίνο Βιεϊρίνια
«Προερχόμασταν από ευρωπαϊκό αγώνα, έλειψαν πολύ και αυτοί που δεν έπαιξαν, όμως, όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη», τόνισε ο Πορτογάλος και σχολίασε το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ουντινέζε: «Εγώ είμαι εδώ, είμαι στον ΠΑΟΚ. Είναι τιμητικό να ενδιαφέρεται για μένα μία ομάδα όπως η Ουντινέζε, αλλά τους τελευταίους δύο μήνες έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά, χωρίς να υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο».
Για το δεύτερο γκολ που πέτυχε και ακυρώθηκε

«δεν έχω δει το βίντεο της φάσης, αλλά απ’ όσα μου είπαν δεν έπρεπε να ακυρωθεί»

Λίνο
"Είναι σημαντικό που κερδίσαμε το παιχνίδι που ήταν το πρώτο στο πρωτάθλημα. Ήμασταν πολύ κουρασμένοι αφού πριν τρεις μέρες παίξαμε ξανά. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύπλοκο με πολλές καλές ομάδες, όμως όπως είπα το σημαντικό είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς"

Στέλιος Μαλεζάς
"Ήταν πιο δύσκολο από το ματς με την Καρπάτι. Μετά από μια επιτυχία το μυαλό ξεφεύγει αλλά σήμερα δεν έγινε αυτό", δήλωσε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ στην τηλεόραση της "Nova". "Η Ξάνθη έπαιξε καλά. Θέλαμε τους τρεις βαθμούς για να έχουμε καθαρό μυαλό για την συνέχεια".
Όσο για την συνέχεια; "Χρειάζεται η ομάδα χρόνο και παιχνίδι με παιχνίδι θα εμφανιζόμαστε καλύτεροί", είπε ο Μαλεζάς και πρόσθεσε για την απόκρουση του Φωτάκη πάνω στην γραμμή: "Ευτυχώς ο Γιώργος προνόησε, διάβασε τη φάση και έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή χαρίζοντάς μας τη νίκη".

Ντάριο Κρέσιτς
«Το γεγονός ότι δεν δεχθήκαμε γκολ με ικανοποιεί, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από μένα, αλλά απ’ όλη την ομάδα. Όλοι μαζί αμυνόμαστε», τόνισε ο Κροάτης.
Για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ
«δεν βλέπω μακριά, κοιτάω το επόμενο παιχνίδι», ενώ για τη δική του απόδοση σήμερα, σχολίασε ότι «δεν νομίζω ότι η σημερινή ήταν η καλύτερη εμφάνισή μου στον ΠΑΟΚ, πέρσι έκανα καλύτερα παιχνίδια. Ελπίζω ότι θα έρθουν ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον».

ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Έτο, Μπαλάφας, Βιεϊρίνια, Βάλλας, Βασιλακάκης, Ντάνι.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ : Γεωργιάδης (Κοζάνης) - Δημητριάδης (Καστοριάς)

ΠΑΟΚ:
Κρέσιτς, Έτο, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Λίνο, Αρίας (86« Τσουκαλάς), Φωτάκης, Γεωργιάδης (83» Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Ξάνθη: Βιβιανί, Μπέρτος, Βάλλας, Στάζιακ, Εντιμάρ, Βασιλακάκης (69 Μαρκόφσκι), Ντάνι, Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης, Σουάνης (57 Βλαχοδήμος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου