23/8/11

oxyro N1.523




Σούλης Μαρκόπουλος

«Να ευχηθώ πρώτα από όλα καλή χρονιά σε όλους, αλλά επίσης η φετινή χρονιά να είναι τουλάχιστον όπως τελείωσε η περσινή. Πιστεύουμε ότι μπορούμε βήμα βήμα να βρούμε τον δρόμο μας και να διεκδικήσουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε. Επειδή μπορεί να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα, σε οποιαδήποτε στιγμή, εμείς σαν ομάδα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε συμβεί. Ο ΠΑΟΚ είτε τερμάτιζε πέρσι στην τρίτη, είτε στην πέμπτη θέση πάντα θα είχε το ίδιο "πρόβλημα" ότι πρέπει να είναι ψηλά. Είναι από τις ομάδες που πρέπει να βρίσκεται στις κορυφαίες του ελληνικού μπάσκετ. Ο στόχος πρέπει να είναι πάντα ψηλός. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα είναι και πάλι κοντά στην ομάδα. Εννοείται ότι περιμένουμε να έρχεται συνεχώς και περισσότερος κόσμος. Οι παίκτες άλλωστε θέλουν να έρχεται ο κόσμος και να τους βλέπει».
Για την στελέχωση του ρόστερ

«Το ρόστερ δεν είναι έτοιμο, ελπίζουμε τις προσεχείς ημέρες να στελεχώσουμε την ομάδα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Κάθε μέρα που περνάει και δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ είναι εις βάρος της ομάδας. Αλλά ελπίζουμε οι παίκτες να έρθουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί καταλαβαίνεται ότι είναι πολλά αυτά τα οποία μαζεύονται ώστε να φτιάξεις μια ομάδα. Όσο πιο νωρίς πας να πάρεις παίκτες τόσο πιο δύσκολο είναι να τους αποκτήσεις στην τιμή που θέλεις. Όσο περνάει ο καιρός τόσο μεγαλώνει η πίεση και προς την ομάδα και προς τους παίκτες. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε προς όφελος της ομάδας. Σίγουρα μία ομάδα δε θα παρουσιαστεί 100% έτοιμη στις πρώτες 30 μέρες».
Για την σημασία ύπαρξης κορμού στην ομάδα

«Κάθε ομάδα θέλει τουλάχιστον τρεις μήνες για να μπει σε ένα συγκεκριμένο δρόμο. Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε την συνταγή της περασμένης σεζόν πρέπει να κρατήσουμε παίκτες από τον "κορμό", τους οποίους πρέπει να συμπληρώσουμε. Οταν ξεκινάς από την αρχή πρέπει πρώτα να αναλύσεις στους παίκτες τι θες από αυτούς μέσα στο γήπεδο και μετά να προχωρήσεις στα υπόλοιπα».
Για το ενδεχόμενο απόκτησης του Corey Maggette

«Θα είναι γενικότερα καλό για το ελληνικό μπάσκετ, εφόσον έρθει ο Maggette. Κι αυτό γιατί είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης που μπορεί να έρθει να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν και άλλες επαφές, από εκεί και πέρα επειδή εγώ αν δεν δω ένα παίκτη στο γήπεδο δεν πιστεύω ότι έχει τελειώσει κάτι, είμαστε σε πλήρη επιφυλακή».



Γιάννης Καλαμπόκης

«Χαίρομαι που επιστρέφω μετά από τέσσερα χρόνια. Ήταν μία επιθυμία δική μου, αλλά και της ομάδας και εύχομαι καλό ξεκίνημα και μία σεζόν με υγεία και επιτυχίες για την ομάδα. Είναι μία χρονιά πρόκληση από πολλές απόψεις. Αγωνιστικά θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα θα συνεχίσει την περσινή πορεία. Θα πάμε ένα βήμα πιο μακριά,. Δεν ξέρω πως μεταφράζεται αυτό, γιατί στην Ελλάδα είναι δύσκολο να κοιτάξεις πάνω από την τρίτη θέση, αλλά θα κάνουμε προσπάθεια για να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο πρωτάθλημα, αλλά και στα προκριματικά της Euroleague. Είναι δύσκολο το έργο μας, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εααυτό για να μπούμε στους ομίλους».

paok-oxyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...