19/8/11

oxyro N1.522































paok-oxyro - Europa League

ΠΑΟΚ - Καρπάτι Λβιβ - 2-0

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 25.000 και πλέον οπαδοί μας που στήριξαν από το πρώτο λεπτό την ομάδα νίκησε την Καρπάτι 2-0 και πλέον κρατάει στα χέρια του την υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Τα γκολ ο Αθανασιάδης στο 15' και ο Λίνο 56'. Οι Καρπάτι έδειξε ότι είναι ένας αντίπαλος που χρειάζεται προσοχή μέχρι το τέλος.

Λάζλο Μπόλονι

"Δεν ξέρω αν μπορώ να πω κάτι πριν τις ερωτήσεις, είμαι πολύ κουρασμένος. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι παρόλο που έχουμε το 2-0 υπάρχει και συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι στην Ουκρανία θα είναι πολύ δύσκολες οι εξετάσεις για εμάς.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλοί οι επιθετικοί μας. Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την μπάλα μπροστά και όλη η ομάδα έμενε πίσω. Μπορεί κάποιες φορές οι επιθετικοί να δέχτηκαν κακές μπαλιές, αλλά έστω και έτσι περίμενα να παίξουν καλύτερα.

Στο κέντρο οι θέσεις μας ήταν λάθος, μετά το 1-0 περίμενα το κέντρο μας να είναι πιο γεμάτο, αλλά ο Λάζαρ ανέβαινε πάνω και ο Γκαρσία με τον Αρίας δεν μπορούν να έχουν όλες τις απαντήσεις στα προβλήματα του ματς".

Για το δεύτερο ημίχρονο και την πάσα του Πάμπλο Γκαρσία δήλωσε: "Τακτικά στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι, άσχετα αν είχαμε κάποιες κακές στιγμές. Πρέπει να πω ότι ο Γκαρσία έχει μεγάλη ποιότητα, η πάσα του στην φάση του γκολ του Αθανασιάδη ήταν εξαιρετική.

Για την φυσική κατάσταση των παικτών του ΠΑΟΚ και τις αλλαγές που σκέφτεται για την ομάδα: "Δεν ξέρω τον λόγο, ίσως ήταν η υγρασία, αλλά η ομάδα μου σήμερα δεν είχε καλή φυσική κατάσταση. Έχουμε πει πολλά, ξέρετε είναι αρκετά αυτά που θέλουμε να κάνουμε ακόμη, όπως να είμαστε πιο επιθετικοί, με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, περισσότερο σκοράρισμα και μηδέν στην άμυνα. Μόνο ανόητος μπορεί να είσαι για να μην δέχεσαι αλλαγές όταν αυτές χρειάζονται και εγώ δεν είμαι ανόητος, μερικές φορές λες κάτι που ισχύει τώρα, αλλά δεν ισχύει μετά".

Για τον τρόπο που αντιμετώπισε την Καρπάτι στο πρώτο ημίχρονο: "Ξέρουμε ότι η Καρπάτι έχει πολύ καλό κέντρο, δεν ήταν έκπληξη που ήταν καλύτερη στο κέντρο στο πρώτο ημίχρονο. Είμαι χαρούμενος γιατί κερδίσαμε και παραμένω χαρούμενος και για άλλα πράγματα, όπως η συμμετοχή του Κοντρέρας στο παιχνίδι και το γεγονός πως σκόραρε ξανά ο Αθανασιάδης. Ασχετα που είμαι ικανοποιημένος από αυτόν μόνο από το πρώτο μέρος. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια".

Για τα μεταγραφικά και αν αλλάζει σκέψη για την περίπτωση του επιθετικού αφού ο "Κλάους" τα πάει εξαιρετικά: "Οχι δεν αλλάζω την στάση μου, περιμένω και το πρωτάθλημα, χωρίς επιθετικούς είναι δύσκολο. Χρειάζομαι παίκτες. Κοιτάζω γύρω μου και δεν βρίσκω λύσεις".

Για το τι ζητάει από την ομάδα: "Αυτό που θέλω από την ομάδα είναι αυτό που θέλουν και οι φίλαθλοι. Δουλεύουμε πολύ με όλους τους παίκτες. Δουλεύουμε για να ανεβάσουμε το επίπεδο των ποδοσφαιριστών, αλλά αυτό κάποιες φορές δεν είναι αρκετό".

Για το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό: "Παρόλο που δεν ήμασταν καλοί δεν ήμασταν και καταστροφικοί. Αν μια μεγάλη ομάδα όπως η Ιντερ έπαιρνε έτσι αποτέλεσμα, όπως εμείς σήμερα, θα λέγαμε μεγάλα λόγια. Θα συμφωνήσω, ωστόσο, ότι η ομάδα πρέπει να ανέβει επίπεδο".

Πάμπλο Κοντρέρας

Για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει: "Είχα ενοχλήσεις, αλλά ελπίζω ότι δεν είναι θλάση. Θα φανεί από τις εξετάσεις".

Για το τι πρέπει να δείξει ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς: "Σίγουρα, η Καρπάτι έδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα και στα 90 λεπτά. Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι να κοντρολάρει την κατάσταση για να πάρει αυτό που θέλει".

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να παίξει δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους ομίλους: "Σίγουρα είναι πολύ καλό αποτέλεσμα αυτό στην έδρα μας. Η ομάδα δεν πρέπει να επαναπαυθεί, αντίθετα πρέπει να αντιμετωπίσει με την ίδια σοβαρότητα και τη ρεβάνς".

Για το αν πρέπει να περιμένουμε κάτι καλύτερο φέτος από τον ΠΑΟΚ, με βάση το καλό ξεκίνημα: "Εμείς πάντα δουλεύουμε για το καλό της ομάδας, αν φέτος ξεκινήσαμε με τρεις νίκες είναι πολύ καλό και προχωράμε".

Για την αδυναμία που έδειξε ο ΠΑΟΚ στο κέντρο της άμυνας: "Όταν κρατάς το μηδέν στην άμυνα είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα, η επίθεση της Καρπάτι έδειξε μια δύναμη, όμως, για θέματα τακτικής δεν είμαι ο αρμόδιος για να σας απαντήσω".

Άλβες Λίνο

"Πήραμε σημαντική νίκη επί της Καρπάτι, όμως, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στη ρεβάνς της Ουκρανίας, καθώς δεν τελείωσε η πρόκριση. Πρέπει να πάμε στο Λβιβ και να δείξουμε την αξία μας. Το δεύτερο ματς θα είναι εξίσου σημαντικό, αλλά θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, που πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή. Αφιερώνω το γκολ που σημείωσα στον Πάμπλο Κοντρέρας και στην οικογένεια του. Ο Πάμπλο γύρισε κοντά μας, αλλά τραυματίστηκε. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό".

Γιώργος Φωτάκης

"Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Αυτό το 2-0 μας δίνει σημαντικό προβάδισμα, εξαιτίας κυρίως του γεγονότος ότι το σκορ είναι "καθαρό", αφού καταφέραμε να διατηρήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Πήραμε τη νίκη που θέλαμε, αλλά πρέπει να κάνουμε το ίδιο και στη ρεβάνς. Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας το σημερινό (18/8) αποτέλεσμα. Πλέον, στρέφουμε την προσοχή μας στον αγώνα του Λβιβ".

ΠΑΟΚ: Κρέστις, Έτο, Κοντρέρας (46' Μαλεζάς), Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Αρίας (86' Μπαλάφας), Λαζάρ (72' Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Φωτάκης, Αθανασιάδης. Χαλκιάς, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Ρομπέρ, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς

Καρπάτι Λβιβ: Τλούμακ, Οσίπκο, Κριστομπάλ (64' Βορόνκοφ), Ζένιοφ (57' Πασέκο), Γκολόντιουκ, Γκόμεζ, Μπάλαζιτς, Τκάτσουκ, Φεντέτσκι, Λούκας (75' Κραφτσένκο), Χουντόβιακ. Μπογκαντίνοφ, Γκόντγουιν, Βορόνκοφ, Πετρίφσκι, Μαρτινιούκ, Κραφτσένκο, Πατσέκο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Γκαρσία, Ζένιοφ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Ρόμπερ Μάλεκ (Πολωνία)
ΒΟΗΘΟΙ : Κρίστοφ Μούρμους (Πολωνία) - Ματσιέι Βιερζμπόφσκι (Πολωνία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...