19/3/10

oxyro N1.112


paok-oxyro - Φερνάντο Σάντος - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
«είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι για το παιχνίδι που έρχεται, τίποτα άλλο δεν μας απασχολεί. Είναι ακόμα ένα ντέρμπι, ξέρουμε την ένταση που θα υπάρχει γι' αυτό το παιχνίδι. Παίζουν δυο καλές ομάδες που έχουν στόχο τη νίκη και εμείς από την δικιά μας πλευρά έχουμε ξεκάθαρο στόχο από την αρχή της σεζόν. Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με νίκες. Από την άλλη έχουμε αντίπαλο μια ομάδα που δεν έχει κάποιο στόχο, αλλά αυτό τους δίνει το πλεονέκτημα να παίζουν χωρίς άγχος, απελευθερωμένα, οπότε θα γίνει ένα παιχνίδι με ποιότητα, έχουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να φτάσουμε στη νίκη. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για τη νίκη. Να δείξουμε αυτά τα στοιχεία που δείχνουμε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα».
Για την συνέχεια του πρωταθλήματος επεσήμανε ότι
«όσο έχουμε στόχους στο πρωτάθλημα που δεν έχουν κριθεί ακόμα, θα κάνουμε την δική μας προσπάθεια. Αυτή την στιγμή υπάρχει ακόμα πρωτάθλημα, το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί ακόμα. Όσο το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί μαθηματικά, δεν μπορούμε να στρέφουμε την προσοχή μας σε άλλα πράγματα, όπως στα πλέι οφ, είμαστε επικεντρωμένοι στο πρωτάθλημα που δεν έχει τελειώσει ακόμα μαθηματικά, όλα είναι ανοιχτά».
Για την... πολεμική ατμόσφαιρα που υπάρχει στα τοπικά ντέρμπι τόνισε ότι
«έχω πει πολλές φορές πως το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, πρέπει να είναι ένα θέαμα, οι παίκτες οι προπονητές και όσοι είναι στις ομάδες πρέπει να βοηθήσουν σ' αυτό, οτιδήποτε άλλο γίνεται εξωτερικά κάνει κακό και αφορά όλες τις ομάδες αυτό. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι και να είναι σαν να συμμετέχουμε σε ταινία τρόμου, να πρέπει να μπούμε στο γήπεδο καλλυμένοι με κουκούλες και μπουφάν για να προστατευτούμε, να μπαίνουμε για ζέσταμα και να υπάρχουν περισσότεροι σεκιουριτάδες από δικούς μας παίκτες και να φωνάζουν από τα μεγάφωνα, ‘κοιτάξτε τους είναι φοβισμένοι πατήστε τους'. Δεν έχει καμία λογική αυτό, έχω παίξει πολλά ντέρμπι και στο κύπελλο πρωταθλητριών, αλλά αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν εδώ δεν τα έχω συναντήσει πουθενά και δεν εξαιρείται καμία ομάδα απ' αυτό. Οφείλουν όλοι να αφήσουν το παιχνίδι να εξελιχθεί, κάποιος θα λυπηθεί και κάποιος θα χαρεί, είναι μέρος του ποδοσφαίρου αυτό, όπως και η στήριξη είναι μέρος του ποδοσφαίρου, αλλά όλα τα άλλα δεν είναι».
Για τη διαιτησία στο ντέρμπι με τον αρη είπε πως
«δεν μ' αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές και ιδίως για συγκεκριμένα άτομα, οι διαιτητές είναι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στο λάθος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κι εγώ που είμαι τόσα χρόνια στα γήπεδα δεν μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα που δεν είναι ανθρώπινα λάθη. Στα πρώτα 10 - 15 λεπτά δεν υπήρχαν ανθρώπινα λάθη, αλλά υπήρχαν αποφάσεις που πάρθηκαν συνειδητά προς τη μία πλευρά. Στο πρώτο λεπτό του παιχνιδιού γίνεται σκληρό μαρκάρισμα σε παίκτη μας και δεν δίνεται κάρτα, ενώ μετά από 30 δευτερόλεπτα επειδή παίκτης μας κράτησε την μπάλα μετά από φάουλ και την έδωσε στον αντίπαλο, παίρνουμε κάρτα, σε ένα παίκτη μας που παίζει στη νευραλγική θέση του κέντρου. Μετά από λίγο πάλι σε ένα σκληρό φάουλ πάνω σε παίκτη του Π.Α.Ο.Κ. πάλι δεν έδωσε τίποτα ο διαιτητής, κάποιος με εμπειρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο καταλαβαίνει ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Οι παίκτες του αρη το εκμεταλλεύτηκαν, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κέρδισαν, σε αντίθεση με τους δικούς μας παίκτες που επηρεάστηκαν και παρασύρθηκαν από τον εκνευρισμό τους και δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Τέτοιες διαιτησίες πρέπει να τις εξωστρακήσουμε από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Περιμένω και είμαι σίγουρος ότι ο διαιτητής του αγώνα με την ΑΕΚ θα κάνει ένα καλό παιχνίδι και τα λάθη που θα κάνει δεν θα είναι συνειδητά».
Για το εάν πήγε απροετοίμαστος ψυχολογικά ο Π.Α.Ο.Κ. στο Χαριλάου επεσήμανε πως
«καθ' όλη την διάρκεια της βδομάδας μιλήσαμε με τους παίκτες και είπαμε ότι ένα σημαντικό πράγμα του παιχνιδιού, θα ήταν να δείξουμε προσωπικότητα σε οτιδήποτε συμβεί. Εδώ και έξι βδομάδες το λέω στους παίκτες μου, γιατί είναι αλήθεια ότι πολλά παιχνίδι παίζουμε με δέκα παίκτες. Εδώ δόθηκε κόκκινη κάρτα στον Βιερίνια ενώ το σκορ ήταν 2-0, για ποιο λόγο; Αλλά αυτό που λέω δεν ακυρώνει την αξία της νίκης του αρη. Δεν τα ρίχνουμε όλα στη διαιτησία και όλα είναι καλά για μας. Θα έπρεπε να ξεπεράσουμε τις αντίξοες συνθήκες, στα πρώτα 30 λεπτά ιδίως δεν ήταν ο Π.Α.Ο.Κ. που ξέρουμε. Δεν είχαμε καλή λειτουργία σε κανένα τομέα. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να αντιδρούν και να μπορούν και ξεπερνούν αυτές τις αντιξοότητες».
Για τα εναπομείναντα ματς της κανονικής περιόδου είπε ότι
«πριν από μια βδομάδα όλοι έλεγαν ότι ο Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να στεφτεί πρωταθλητής, τώρα ξαφνικά δεν αξίζουμε τίποτα. Αυτό το κλίμα περνάει και στους παίκτες. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, την ΑΕΚ, αλλά πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να το κάνουμε γιατί είμαστε δεύτεροι στην βαθμολογία και μαθηματικά έχουμε ακόμα πιθανότητες να πάρουμε το πρωτάθλημα. Επειδή χάθηκε ένα παιχνίδι, θα χάσουμε και το ηθικό μας και θα λέμε ότι η ομάδα δεν αξίζει τίποτα; Πάμε μέχρι το τέλος όλοι μαζί, ο κόσμος θα βοηθήσει, γιατί αυτή η ομάδα το αξίζει για όλα όσα έκανε μέχρι τώρα και για όσα θα κάνει στο μέλλον».
Για τους αντικαταστάτες των Βιερίνια και Σνάουτσνερ ο Πορτογάλος τεχνικλός υπογράμμισε ότι
«ξέρω ποιοι θα παίξουν, είναι παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητές τους».
Για το εάν θεωρεί ότι είναι σωστό να περνάει το μήνυμα πως ό,τι και να κάνει ο Π.Α.Ο.Κ. δεν θα τον αφήσουν να πετύχει μεγάλους στόχους, απάντησε με νόημα... πως
«δεν θέλω να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο γίνεται. Θα χρησιμοποιήσω μια ισπανική έκφραση. Δεν πιστεύω σε κάποια πράγματα, αλλά γίνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου