14/3/10

oxyro N1.107

Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΛΑ ΧΡΩΜΑ



Παναγιώτης Ποικιλίδης στον Sentra 103,3:

«Hμασταν εγκλωβισμένοι επί 45 λεπτά στο λεωφορείο επειδή η αστυνομία δεν είχε καταφέρει να εκκενώσει το χώρο. Ήταν ελλιπή τα μέτρα που είχαν ληφθεί. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τηρούνται αυτά που συμφωνούνται νωρίτερα. Όταν ήρθε η επιπλέον αστυνομική δύναμη, ήταν πια αργά. Είχα πολλά χρόνια να δω τέτοια αντιμετώπιση με πέτρες και μπουκάλια.
Προσπαθούσαμε μα σώσουμε τους εαυτούς μας. Είναι λυπηρό, δεν υπήρχε ένας άνθρωπος της αντίπαλης ομάδας. Ο κος Κόντης μας φώναζε να κατεβούμε και να μπούμε μέσα. Δεν βοήθησε έτσι. Εμείς στην Τούμπα τους πηγαίνουμε προσωπικά στις θέσεις τους. Εμάς μας εγκατέλειψαν σε ένα ‘μπουθ’ μόνους μας.
Μέσα στο γήπεδο υπήρχαν άνθρωποι με κουκούλες, με σκούφους και μαύρα γυαλιά ενώ μας είχαν διαβεβαιώσει στη σύσκεψη ότι δεν θα γίνει το παραμικρό. Τελικά έγιναν τα χειρότερα. Τόσο πολύ ήθελε το ματς ο Άρης ή μήπως κάποιοι άλλοι ; Λυπάμαι γιατί ξεφτιλίζεται το ποδόσφαιρο. Εμείς κάνουμε μια υγιή προσπάθεια με τη διοίκηση που έχουμε αλλά απ’ ότι φαίνεται είμαστε μόνοι μας».
Για τη διαιτησία του Σπάθα:
«Δεν μας άφησε η διαιτησία να κάνουμε το παιχνίδι μας, αυτό που έβλεπε ο κόσμος μας και γενικότερα οι Ελληνες οπαδοί. Γίνανε τόσες φάσεις που δεν χαρίστηκε σε μας και χαρίστηκε στον Αρη».
Για το μέλλον του ΠΑΟΚ:
«Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και κυρίως τα οικονομικά είμαστε σε καλό δρόμο και μέσα στους στόχους μας».
Για το ποιο ήταν το κίνητρο του Σπάθα:
«Ο Σπάθας λειτούργησε για να ευνοήσει κάποια άλλη ομάδα».
Για το αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προτίθεται να λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας ενόψει του ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα:
«Τα ίδια μέτρα που ισχύουν σε κάθε ματς. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με συνδέσμους κι όλα πάνε καλά τα τελευταία χρόνια στην Τούμπα».




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

«Καμία ανακοίνωση κατά της διαιτησίας δεν έχει μεγαλύτερη δύναμη από την εικόνα του ίδιου του διαιτητή που με υπερβάλλοντα ζήλο προσπαθεί να διαμορφώσει το αποτέλεσμα ενός από τα κρισιμότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Ήθελε ο Σπάθας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον άφησε για πάνω από ενάμιση λεπτό!
Καθάρισε, λοιπόν, το τοπίο. Από τον "ενοχλητικό" ΠΑΟΚ, που έγινε έρμαιο ενός παιδιού. Πιόνι στα σχέδια άλλων έγινε και ο αντίπαλος, ο οποίος αν ποτέ βρεθεί σε θέση να διεκδικεί πρωταθλήματα ίσως βρεθεί και σε αντίστοιχη θέση.

Μόνοι μας εναντίον όλων θα συνεχίσουμε να πολλαπλασιάζουμε τους φιλάθλους έτσι, αφού δεν μας αφήνετε να το κάνουμε με τίτλους.
Ένοχοι είναι όλοι όσοι αφήνουν τύπους σαν τον Σπάθα να συνεχίζουν την παράδοση. Και θύματα όλοι όσοι είδαν στο πρόσωπο του ΠΑΟΚ την ελπίδα για επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δεν ήταν μόνο δικοί μας φίλαθλοι αυτοί...
ΥΓ. Δυστυχώς για σας στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πολύ και ξέρουν καλά το ποδόσφαιρο.»

ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.

«Θα θέλαμε να καταδικάσουμε την Ελληνική Αστυνομία που σχεδίασε και εκτέλεσε άψογα τα μέτρα τάξης προκειμένου τελικά η διοίκηση της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. να παραμείνει επί 50 λεπτά στο λεωφορείο περικυκλωμένη από φιλάθλους του Άρη και να ρισκάρει την σωματική της ακεραιότητα κατά την είσοδο της στο γήπεδο. Ανάλογα αποτελεσματική ήταν και η προστασία της αποστολής του Π.Α.Ο.Κ. κατά την άφιξη της στο γήπεδο. Οι εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια αντικατοπτρίζουν κατά το ήμιση της βάρβαρης πραγματικότητας.

Προφανώς η Ελληνική Αστυνομία είχε κουραστεί τόσες εβδομάδες να εμποδίζει το δημοκρατικό δικαίωμα των φιλάθλων του Π.Α.Ο.Κ. να υποστηρίξουν ειρηνικά την ομάδα σε εκτός έδρας αγώνες.

Η προστασία του πολίτη βρίσκεται σε εξέλιξη προφανώς για όποιον πολίτη δεν δηλώνει ΠΑΟΚτσής.,

ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.»




ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΟΥΛΟΙ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ........
ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ

ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΠΑΘΑΡΗΣ......



paok-oxyro - ΒΑΖΕΛΟ-ΣΠΑΘ-ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ - 2-0

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..........
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΟΥΝ,
ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΡΑ-ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΤΗΤΗ
ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1' ΛΕΠΤΟ ΕΠΑΙΖΕ 90-10.
ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ......
ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ,
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΧΕΣ...........
Ο σπαθας ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΒΑΖΕΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ,
ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΑΥΤΑ,
ΕΞΩ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΤΣΑΤΣΟΙ ΑΠ ΤΟ ΒΟΡΡΑ........
ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΕΤΕ ΑΕΤΕ ΔΙΚΕΦΑΛΕ........

300 φίλοι του Π.Α.Ο.Κ., αμέσως μετά την λήξη του ντέρμπι και την ήττα με 2-0 από τον ΣΠΑΘαρη συγκεντρώθηκαν στην Τούμπα, ώστε να δείξουν πως βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Μόλις έφτασε το πούλμαν χειροκρότησαν τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες.
Μπράβο σε όλα τα ΠΑΟΚΤΣΑΚΙΑ που ήταν και στο Βενιζέλος στην Αθήνα αλλά και στο αεροδρόμιο Μακεδονία για να κράξουν τον Σπάθα.

Φερνάντο Σάντος:

"Ήταν ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε πάρα πολύ νωρίς από κίτρινη κάρτα στα 30'' και η ομάδα μου δέχθηκε μία νευρικότητα. Ο Άρης από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε ότι δεν ήμασταν ήρεμοι και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων πετυχαίνοντας κι ένα γκολ. Εμείς προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε έχοντας κάποιες δυσκολίες. Σε ένα παιχνίδι πολύ μπερδεμένο δεχόμενοι πολλές κίτρινες κάρτες. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας και να σκεφτούνε μόνο το παιχνίδι και στο τι έπρεπε να κάνουνε. Μπήκαμε καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο και εκεί που μπορούσαμε να κάνουμε κάτι δεχθήκαμε ένα πολύ καλό γκολ από τον Κάμπορα όπου φέρουμε και εμείς κάποια ευθύνη. Το παιχνίδι όμως στη συνέχεια πέρασε στην ιστορία γιατί ήρθανε και οι αποβολές και δεν μπορούσαμε πλέον να κάνουμε κάτι».
Για την εμφάνιση της ομάδας του σημείωσε:
"Η ομάδα ουσιαστικά μπήκε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο και ποτέ δεν μπόρεσε να γίνει πιεστική και να έχει την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορία της κι αυτό γιατί όταν είχαμε την μπάλα την χάναμε πάρα πολύ εύκολα".
Για την κίτρινη κάρτα στον Πάμπλο Γκαρσία στο ξεκίνημα του παιχνιδιού είπε:
"Δεν έχω δει ποτέ στα 30'' να βγαίνει κίτρινη κάρτα επειδή ένας παίκτης δίνει την μπάλα στον αντίπαλο. Για ποιο λόγο; Και δύο κόκκινες κάρτες χωρίς καμία στον Άρη; Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από την διαιτησία αλλά υπάρχουν και πράγματα που δεν έχουνε καμία λογική. Υπήρχε μία διαφορά όσον αφορά το κριτήριο μεταξύ των δύο ομάδων. Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και ξέρω να το αναγνωρίζω, ενώ δώσαμε συγχαρητήρια στον Άρη που μας μπλόκαρε πολύ καλά".

ΦΑΣΕΙΣ

1: Κόντρες και αναστάτωση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, Κάλβο και Κάμπορα δεν μπόρεσαν από κοντά να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.
10: Ο Μουσλίμοβιτς κάνει ωραία κάθετη πάσα στον Βιεϊρίνια, εκείνος βγήκε απέναντι από τον Σηφάκη, όμως ο Πορτογάλος ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ.
20: Ο Κόκε κερδίζει πέναλτι από τον Κοντρέρας. Ο Κάμπορα αναλαμβάνει την εκτέλεσή του, αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Χαλκιά!
22: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ! Θαυμάσιο γυριστό σουτ του Κάμπορα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ!
64: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ! Θαυμάσιο σουτ του Κάμπορα -χωρίς να βλέπει το τέρμα- και ο Αρης προηγείται 2-0!
71: Νέτο βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και κάνει το σουτ, ο Χαλκιάς δεν καταφέρνει να μπλοκάρει την μπάλα, ο Κάλβο προσπάθησε να μπει στην φάση, όμως ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ έδιωξε στην συνέχεια με τα πόδια.
75: Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Σορλέν κάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Σηφάκης, όμως, μπλοκάρει.
76: Νέα ευκαιρία για τον Δικέφαλο να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Βιεϊρίνια έκανε ένα σουτ-κεραυνό έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Σηφάκης να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
78: Ο Σνάουτσνερ αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Κάλβο.
80: Με 9 παίκτες ο ΠΑΟΚ μετά από αποβολή και του Βιεϊρίνια με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Η. ΣΠΑΘΑΣ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
ΒΟΗΘΟΣ: Σ. ΤΡΥΦΩΝΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
ΒΟΗΘΟΣ: Χ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΧΑΪΑΣ)

Άρης:
Μιχάλης Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Νταρσί Νέτο, Κάρλος Αράνο, Κριστιάν Νασούτι, Μεχντί Ναφτί, Καμίλ Μεριέμ, Τόνι Κάλβο, Θανάσης Πρίττας (67' Νάτσο Γκαρσία), Σέρχιο Κόκε (89' Φρανσίσκο Χαβίτο), Χαβιέρ Κάμπορα (87' Εντι Τζόνσον)

Π.Α.Ο.Κ.:
Κώστας Χαλκιάς, Στέλιος Μαλεζάς, Μασιέλ Λίνο, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Πάμπλο Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία (67' Βασίλης Κουτσιανικούλης), Βίκτορ Βιτόλο, Ολιβιέ Σορλέν, Βλάνταν Ιβιτς (84' Νίκος Αραμπατζής), Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (88' Γιώργος Φωτάκης), Αντελίνο Βιεϊρίνια

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Παναθηναϊκός-26-61
2.ΠΑΟΚ-26-56
3.Ολυμπιακός-26-54
4.AEK-26-45

5.Άρης-26-42
6.Νέα Καβάλα-26-37
7.Ατρόμητος-26-35
8.Πανιώνιος-26-34
9.Ηρακλής-26-31
10.Αστ. Τρίπολης-26-30
11.Εργοτέλης-26-30
12.Λάρισα-26-30
13.Λεβαδειακός-26-27
14.Skoda Ξάνθη-26-25
15.ΠΑΣ Γιάννινα-26-25
16.Πανθρακικός-26-12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...