6/1/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.089



Ποδόσφαιρο Γυναικών

Νέες Ατρομήτου - ΠΑΟΚ - 1-2

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στη Women's Football League ο ΠΑΟΚ Morris, επικρατώντας στο Περιστέρι του Νέου Ατρομήτου με 1-2, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. 

Ο ΠΑΟΚ Morris παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Νίχαους, Κοσκερίδου, Γκούνη, Αχμέντοβα, Μήτκου, Στράντζαλη, Γιοβάνη, Αργυρίου, Καλέση, Ακίντα και Χέλμβαλ. 

Έχοντας την απόλυτη κυριαρχία του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ Morris απείλησε μόλις στο τέταρτο λεπτό, με σουτ της Μήτκου, ωστόσο η τερματοφύλακας του Ατρομήτου παραχώρησε κόρνερ. 

Ο απόλυτος έλεγχος της αναμέτρησης, μετουσιώθηκε γρήγορα σε γκολ, καθώς στο 16ο λεπτό, η Γιοβάνη... έκλεψε στον χώρο του κέντρου και βρήκε την Αργυρίου, η οποία με όμορφο τελείωμα έκανε το 0-1. 

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του 0-1, ο ΠΑΟΚ Morris πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 18ο λεπτό, με την Χέλμβαλ να υποδέχεται με όμορφο τρόπο την πάσα της Γιοβάνη, και με εξίσου όμορφο πλασέ να κάνει το 0-2. 

Ένα λεπτό αργότερα, η Χέλμβαλ έψαξε και δεύτερο προσωπικό γκολ και τρίτο συνολικά, ωστόσο το εξαιρετικό σουτ της κατέληξε σε κόρνερ μετά από απόκρουση της αντίπαλης τερματοφύλακας. 

Στο 25ο λεπτό, η Μήτκου έψαξε και πάλι την τύχη της με σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. 

Δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχες κέρδισαν αμφισβητούμενο πέναλτι, το οποίο έφερε και την αποβολή της Κοσκερίδου, με τον Δικέφαλο να μένει με 10 παίκτριες. Οι Νέες Ατρομήτου μείωσαν σε 1-2, με αυτό να είναι και το τελικό σκορ για το πρώτο μέρος. 

Κυριαρχικός εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος, δημιουργώντας δύο φάσεις με την Παπαδοπούλου, η οποία πέρασε στο παιχνίδι. 

Στο 59ο λεπτό, η Μήτκου απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, το οποίο μπλόκαρε η αντίπαλη τερματοφύλακας. 

Στο 88ο λεπτό, η Χέλμβαλ προσπάθησε να πετύχει το 1-3, ωστόσο το πλασέ της μπλόκαρε η αντίπαλη τερματοφύλακας. 

Στα τελευταία λεπτά, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με το σκορ να παραμένει στο 1-2, και τον ΠΑΟΚ Morris να πετυχαίνει στο 10Χ10 στο πρωτάθλημα, παραμένοντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 30 βαθμούς. 

Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ο διαιτητής, με το πέναλτι το οποίο έδωσε και την απαράδεκτη κόκκινη κάρτα στην Κοσκερίδου, αλλάζοντας την αριθμητική ισορροπία του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ, παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα, ήταν εκείνος που κράτησε την μπάλα στα πόδια του και δημιούργησε φάσεις. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Θαλή Θεοδωρίδη, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, εντός έδρας, κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 13:45, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. 

ΠΑΟΚ Morris (Θαλής Θεοδωρίδης): Νίχαους, Κοσκερίδου, Γκούνη, Αχμέντοβα, Μήτκου, Στράντζαλη, Γιοβάνη, Αργυρίου (79' Βαρδαλή), Καλέση, Ακίντα (46' Παπαδοπούλου), Χέλμβαλ. 


Μπάσκετ Γυναικών 11η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - Ελευθερία Μοσχάτου -59-63

Για την 11η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε το πρωί του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου στο PAOK Sports Arena, την Ελευθερία Μοσχάτου, γνωρίζοντας την ήττα με 59-63.

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Κιλαζίδου, Ουόκερ, Τζόουνς, Μυλωνάκη και Ράις. 

Σ' ένα κλειστό πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο επικράτησε η επιθετική νευρικότητα και στις δύο πλευρές, το ξεκίνημα ήταν ισορροπημένο, 4-4. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενες δημιούργησαν μία διαφορά, 6-12, την οποία αύξησαν, 6-15, με τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ με 3-0 σερί να μειώνει στο τελικό 9-15. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, μπορεί στα πρώτα λεπτά η Ελευθερία Μοσχάτου να διατηρούσε την διαφορά, 13-20, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ με αντεπίθεση διαρκείας, όχι μόνο μείωσε στο καλάθι, 29-31, αλλά πέρασε και μπροστά με επιθετική πολυφωνία, καλή άμυνα και ώριμες επιλογές, 37-32, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για το πρώτο ημίχρονο. 

Στην επανάληψη, ο Δικέφαλος συνέχισε να παίζει σε υψηλό ρυθμό, δημιουργώντας μάλιστα διψήφια διαφορά σε δύο περιπτώσεις, 45-35 και 47-37. Οι φιλοξενούμενες έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν στον πόντο, 50-49, περνώντας μάλιστα και μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, 50-52.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι «ασπρόμαυρες»... πλήρωσαν την αστοχία τους, η οποία τις κράτησε χαμηλά επιθετικά. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενες βρήκαν μακρινά σουτ και πήραν σημαντική διαφορά σε κομβικό σημείο, 53-62. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ προσπάθησε να αντιδράσει και να μειώσει με πίεση σε όλο το γήπεδο, ωστόσο δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το τελικό 59-63. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Άγγελου Αγγελίδη, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, εντός έδρας, κόντρα στις Εσπερίδες Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α1. 

Δεκάλεπτα: 9-15, 37-32, 50-52, 59-63

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Αγγελίδης): Γουόκερ 25(4), Κιλαζίδου 8, Ράιτς 7, Μυλωνάκη 5(1), Μιχαηλίδου, Σταματάκη, Τζόουνς 14.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...