13/1/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.096





Basket League 14η αγωνιστική

Περιστέρι – ΠΑΟΚ - 71-35

Μια πολύ βαριά ήττα υπέστη ο ΠΑΟΚ mateco στο Κ.Γ. Ανδρέας Παπανδρέου από το Περιστέρι, χάνοντας με 71-35 για την 14η αγωνιστική της Basket League.

O Δικέφαλος ήταν κακός και στα δύο μέρη του παρκέ, με την κούραση να είναι διάχυτη στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο. Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα σε κανένα χρονικό σημείο και γνώρισαν δίκαιη ήττα από τους «κυανοκίτρινους».

Οι «ασπρόμαυροι» υπέστησαν την τρίτη διαδοχική ήττα τους στο πρωτάθλημα και πλέον βρίσκονται στο 6-8 στο πρωτάθλημα, έχοντας μπροστά τους ένα απαιτητικό παιχνίδι με την Τόφας Μπούρσα, το οποίο θα κρίνει την πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League.

Με πρόβλημα ξεκίνησε το ματς

Η διαφορά ανέβηκε στους εννιά (13-4) με τον Λοβ να σκοράρει από τη γωνία σε νέο τρίποντο. Αρκετά άστοχοι οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα λεπτά, με τον Σχίζα, αλλά και τον Γκίλμορ να μην σκοράρουν και τον ΠΑΟΚ να παραμένει στους έξι πόντους (13-6), μετά από έξι αγωνιστικά λεπτά.

Ο ΜακΝίς μπήκε ξανά στο παιχνίδι, ωστόσο η διαφορά είχε εκτιναχθεί στους δέκα (19-9), μετά το εύστοχο λέι απ του Τόμπσον δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Μηδέν ασίστ είχε ο Δικέφαλος, μετά από οκτώ λεπτά, κάτι που δείχνει τη δυσκολία του στο σκοράρισμα απέναντι στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Ενός κακού μύρια έπονται, καθώς ο Λαουρίνας Μπελιάουσκας ζήτησε αλλαγή στα τελευταία λεπτά, προκαλώντας και πάλι «συναγερμό» στις τάξεις του ΠΑΟΚ.

Με δύο εύστοχες βολές του Χάρισον, διαμορφώθηκε το 22-11 της πρώτης περιόδου, με τον Δικέφαλο να έχει προβλήματα και στα δύο μέρη του παρκέ.

Ζόρισαν από νωρίς τα πράγματα

Στους 17 (28-11) έφτασε το προβάδισμα του Περιστερίου, μετά από διαδοχικά τρίποντα των Μήτρου Λονγκ και Χουγκάζ. Την ίδια στιγμή η συμμετοχή του Μπελιάουσκας έμοιαζε δύσκολη, προσθέτοντας ένα ακόμη πρόβλημα για τον Φώτη Τακιανό.

Πολύ άστοχος στο περιφερειακό σουτ ήταν σήμερα ο ΠΑΟΚ mateco, έχοντας 0/4, μετά από 15 αγωνιστικά λεπτά, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει και να μειώσει τη διαφορά. Ο Δικέφαλος πήρε τάιμ άουτ, μετά το καλάθι από αιφνιδιασμό του Μήτρου Λονγκ, το οποίο αύξησε τη διαφορά στους 18 (33-15) έξι λεπτά πριν το ημίχρονο.

Το Περιστέρι είχε «φορτωθεί» φάουλ στα πρώτα λεπτά της περιόδου, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ με βολές, ωστόσο οι αριθμοί του δεν ήταν καλοί ούτε σε αυτό τον τομέα. Ο Λοβ συνέχισε να πληγώνει την πρώην ομάδα του με διαδοχικά τρίποντα, φτάνοντας το Περιστέρι στο +21 (40-19) δύο λεπτά πριν το ημίχρονο.

Με διαδοχικά καλάθια εκατέρωθεν και buzzer beater του Ζερμέιν Λοβ, διαμορφώθηκε με 46-24 του πρώτου ημιχρόνου. Οι «ασπρόμαυροι» μετά από 20 λεπτά στο παιχνίδι είχαν 41% στο δίποντο και 0% στο τρίποντο, ενώ την ίδια στιγμή οι «κυανοκίτρινοι» είχαν 57% και 54% αντίστοιχα.

Δεν σκόραρε ο ΠΑΟΚ για οκτώ λεπτά

Ο Τόμπσον ευστόχησε στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο για περισσότερα από τρία λεπτά το σκορ παρέμεινε στο 48-24, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες.

Με καλάθι του Λοβ το Περιστέρι βρισκόταν στο +26 (50-24), τη στιγμή που οι «ασπρόμαυροι» ήταν εξαιρετικά άστοχοι από μακριά. Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε καλάθι για περισσότερα από έξι λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αύξησαν κι άλλο τη διαφορά (57-24).

Οι πρώτοι πόντοι των φιλοξενούμενων ήρθαν στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου με βολές του Σχίζα, ενώ ο Τσιακμάς σκόραρε το πρώτο εντός πεδιάς καλάθι του Δικεφάλου ένα λεπτό πριν τη λήξη!

Στο +29 βρέθηκε το Περιστέρι στο τέλος της τρίτης περιόδου, με το παιχνίδι να μοιάζει μη αναστρέψιμο (57-28).

Διαδικαστικό το τέταρτο δεκάλεπτο

Δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ mateco, έχοντας προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, τη στιγμή που η ομάδα έμοιαζε πολύ κουρασμένη.

Μόλις ένα καλάθι σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι σε τέσσερα λεπτά, ένα κακό σερί που τερμάτισε ο Τσιακμάς έξι λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, ωστόσο η διαφορά βρισκόταν στους 30 (62-32).

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης είχε κριθεί, με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές και νέα πρόσωπα στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Χρόνο συμμετοχής πήρε ο Αρσενόπουλος, αλλά και ο Σωτηρίου, με τον πρώτο να αποβάλλεται με πέντε φάουλ τρία λεπτά πριν τη λήξη του ματς.

Το Περιστέρι βρισκόταν στο +37 (71-34), έχοντας double score απέναντι στον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Φώτης Τακιανός δεν είχε λύσεις από τον πάγκο, ενώ ήθελε να προφυλάξει και τον Μπελιάουσκας.

Στο παρκέ πέρασε και ο Σκουλαριώτης στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα, με τα πράγματα να έχουν κριθεί.

Ο Δικέφαλος ηττήθηκε, τελικά, με 71-35 για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έχοντας όμως μπροστά του ένα απαιτητικό ματς που θα κρίνει μια ευρωπαϊκή πρόκριση στους «16».

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στο Παλατάκι, όταν θα υποδεχθεί την Τόφας στο πλαίσιο του Game 3 του Basketball Champions League.

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζας, Γκίλμορ, ΜακΝίς

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 22-11

2η: 24-13

3η: 11-4

4η: 14-7

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 46-24, 57-28, 71-35

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...