2/11/20

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.043









 

UEFA Women's Champions League. 

ΠΑΟΚ - SL Benfica - 1-3

Για τον πρώτο προκριματικό γύρο του UEFA Women's Champions League, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Γήπεδο Μακεδονικού την SL Benfica, από την οποία γνώρισε την ήττα με 1-3.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Παπακωνσταντίνου κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας η Καραπέτσα, στο αριστερό η Μήτκου, και κεντρικά μπακ τις Σμιλίκοβιτς-Γκάτσου. Στο κέντρο οι Στράντζαλη, Πίτσιου και Κακαμπούκη, και επιθετική τριπλέτα τις Μπετανκούρτ, Βαρδαλή και Σπυριδωνίδου.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Δικέφαλο, καθώς η Μπενφίκα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στη πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, με κοντινή προβολή της Άνα Βιτόρια στο 3ο λεπτό.

Προσπαθώντας να συνέλθει από το «σοκ» του πρώτου γκολ, η ομάδα του ΠΑΟΚ επιχείρησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, δημιουργώντας μάλιστα δύο φάσεις στο 28' με την Σπυριδωνίδου και στο 36' με την Μπετανκούρτ. Ωστόσο, η Μπενφίκα ήταν εκείνη που σκόραρε στο τέλος του ημιχρόνου, μετά από αντεπίθεση η Λακάς νίκησε στο τετ α τετ την Παπακωνσταντίνου και έκανε το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε σαφώς πιο βελτιωμένος, έβαλε κάτω την μπάλα και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του στο παιχνίδι. Ο Δικέφαλος μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ στο 57', καθώς με μακρινό εξαιρετικό πλασέ η Θωμαή Βαρδαλή «κρέμασε» την Καρολίνα Ντίας για το 1-2.

Ο ενθουσιασμός και η θέληση για ισοφάριση από τις παίκτριες ΠΑΟΚ δημιούργησαν χώρους στην Μπενφίκα. Στην προσπάθεια τους να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, οι «ασπρόμαυρες» βγήκαν ψηλά να πιέσουν ρισκάροντας. Αυτό ήταν κάτι που εκμεταλλεύτηκε η πορτογαλική ομάδα, και στο 61ο λεπτό με προβολή η Αμάντο έκανε το 1-3.

Στο επόμενο μισάωρο το παιχνίδι ισορρόπησε, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός αλλά δεν δημιούργησε κάποια φάση. Το 1-3 δεν άλλαξε, με αυτό να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.

Στο δια ταύτα, η αγωνιστική απραξία περίπου οκτώ μηνών μετά την διακοπή λόγω της πανδημίας φάνηκε στο γήπεδο, καθώς η Μπενφίκα έχοντας ήδη πέντε επίσημους αγώνες στα πόδια της ήταν πιο έτοιμη. Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ στρέφουν το βλέμμα τους πλέον στις εγχώριες διοργανώσεις όταν αυτές αρχίσουν μετά τη νέα αναστολή λόγω της πανδημίας.

Στα αξιοσημείωτα, η παρουσία του Προέδρου του Α.Σ. ΠΑΟΚ, κ. Αθανάσιου Κατσαρή, καθώς και του Γενικού Γραμματέα, κ. Αθανάσιου Καπετανάκη, στο Γήπεδο Μακεδονικού, όπου και παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Φιλίππου και Έλενας Κακαμπούκη, μετά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την SL Benfica, στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού γύρου του UEFA Women's Champions League.

Ελένη Κακαμπούκη:

«Δεχτήκαμε δύο γκολ σε δύσκολα σημεία του αγώνα, στην αρχή και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο δεν τα παρατήσαμε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις συμπαίκτριες μου και σε όσους πιστεύουν σ' εμάς. Συνεχίζουμε μέσα στον δύσκολο καιρό που ζούμε...».

Σπύρος Φιλίππου:

«Από την πρώτη στιγμή ξέραμε ότι ένας αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν διαφορετική λειτουργία. Η μία είναι δομημένη καθαρά επαγγελματικά, και εμείς είμαστε μία ομάδα που δουλεύουμε σαν ερασιτέχνες προσπαθώντας να εφαρμόσουμε μία επαγγελματική λειτουργία. Ο ρυθμός σίγουρα έπαιξε ρόλο. Η αποχή από επίσημα ματς φάνηκε σε στιγμές του παιχνιδιού. Θα σταθώ στο γεγονός ότι σε πολλά χρονικά διαστήματα της αναμέτρησης ήμασταν ανταγωνιστικοί. Με αυτά τα δεδομένα πρέπει όλες οι στιγμές να είναι ευνοϊκές. Στο ξεκίνημα δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε και δεχτήκαμε ένα φθηνό γκολ, στην πορεία ισορροπήσαμε και προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την μπάλα και να βγούμε στην επίθεση, η Μπενφίκα στο πρώτο μέρος κυριάρχησε και δεχτήκαμε το 0-2 στο 45'.

Στο δεύτερο ημίχρονο τονίσαμε κάποιες αδυναμίες που είχαμε, οι παίκτριες μου αντέδρασαν σωστά. Αυτό που ζήτησα είναι να βγάλουν τα ψυχικά αποθέματα και να αντιδράσουν, να δείξουν ότι μέχρι το 90 θα ανατρέψουν το σκορ. Αυτό πιστεύω φάνηκε, μειώσαμε σε 1-2, είχαμε στιγμές που θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε. Από κει και πέρα η ποιότητα και η ταχύτητα της Μπενφίκα είναι γνωστή, και κατάφεραν στο κομμάτι που κυριαρχούσαμε εμείς να μας βάλουν το τρίτο τέρμα και κάπου εκεί να βάλουν τέλος στο παιχνίδι, βάζοντας μας ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας. Μέχρι το 90 δεν μπορώ να πω ότι δεν έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθεια. Κρατάμε από αυτό το ματς την εμφάνιση κατά διαστήματα που νομίζω ότι δείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε τέτοιες ομάδες, κρατάμε τα θετικά σχόλια των ανθρώπων της Μπενφίκα. Δυστυχώς δεν έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι ζητούσαμε, αλλά εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις παίκτριες, και σε αυτές που αγωνίστηκαν και σε αυτές που δεν πήραν την ευκαιρία, είναι 25 άτομα που ξέρουμε τι αγώνα έχουμε κάνει, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».

Σκορερ: Άνα Βιτόρια 3', Λακάς 44', Βαρδαλή 57', Αμάντο 61'

ΠΑΟΚ (Φιλίππου): Παπακωνσταντίνου, Καραπέτσα (69' Πατερνά), Σμιλίκοβιτς, Γκάτσου, Μήτκου, Κακαμπούκη, Στράντζαλη, Πίτσιου (50' Πούλιου), Βαρδαλή, Μπετανκούρτ (83' Μπαξεβάνου), Σπυριδωνίδου (88' Δοϊναρλή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου