28/11/20

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.049



 

4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League

Αϊντχόβεν - ΠΑΟΚ - 3-2

Για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ έχασε εκτός έδρας με 3-2 από την Αϊντχόβεν ...

O Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Καντουρί, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Τσόλακ, μια ενδεκάδα με εκπλήξεις, καθώς Τσιγγάρας και Τσόλακ δεν αναμενόταν να ξεκινήσουν!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4' έκανε το 0-1, όταν μετά από σουτ του Τζόλη, η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Βαρέλα πριν καταλήξει στα δίχτυα του Μ'βογκό! Στο 10ο λεπτό ακυρώθηκε σαν οφ σάιντ το γκολ της Αϊντχόβεν (σκόρερ ο Μάλεν), ευτυχώς δεν είχε VAR, γιατί ο παίκτης καλυπτόταν!

Τρία λεπτά αργότερα, ο Τζόλης μετά από συνεργασία Ζίβκοβιτς – Σβαμπ σημείωσε το 0-2! Στο 20' οι Ολλανδοί ξαναμπήκαν στο ματς μειώνοντας με τον Γκάπκο, με την μπάλα να περνάει μέσα από τα πόδια του Ζίβκοβιτς!

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, η Αϊντχόβεν πίεσε, μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή μας, είχε 2-3 μακρινά σουτ τα οποία δεν μεταφράστηκαν σε κάποιο γκολ όπως θα ήθελαν, με τον ΠΑΟΚ να είναι επικίνδυνος σε αντεπιθέσεις, με χαρακτηριστικότερη αυτή του 40ού λεπτού, όταν βγήκε με 4 παίκτες στην κόντρα, αλλά η μπαλιά του Ελ Καντουρί κόπηκε την τελευταία στιγμή, στερώντας από τον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να γίνει απειλητικός.

Οι Ολλανδοί μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία των παικτών μας και στο δίλεπτο 51'-53' ανέτρεψαν το σκορ με τους Μαντουέκε και Μάλεν σε ένα χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ έδειχνε υπνωτισμένος και το πλήρωσε!

Στο 57ο λεπτό, ο Μαντουέκε από καλή θέση σούταρε άουτ και αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια της Αϊντχόφεν! Ο ΠΑΟΚ είχε γεμάτη μισή ώρα για να φέρει το ματς στα ίσα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Για την ακρίβεια ούτε καν απείλησε!

Οι αλλαγές του Γκαρσία αυτήν τη φορά δε βοήθησαν και μοιραία ήρθε μια ήττα που όπως εξελίχθηκε το ματς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί!

Πάμπλο Γκαρσία:

Για το τι έφταιξε ο ΠΑΟΚ και έχασε τον έλεγχο μετά το 0-2 και δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλες ευκαιρίες: «Είναι φυσιολογικό όταν είσαι 2-0 στο πρώτο σκορ, ότι ο αντίπαλος θα βγει να πιέσει και να προσπαθήσει για γκολ. Είναι καλή ομάδα, εμείς πατήσαμε καλά στο πρώτο μέρος, βάλαμε το γκολ. Ο αντίπαλος πρέσαρε, εμείς δεν κάναμε καλή άμυνα και έτσι χάσαμε».

Για το αν έλειψε ο Γιαννούλης: «Ξέρουμε τι παίκτης είναι, ήταν τραυματίας είχε και κορονοϊό. Ξέρουμε ότι ο Περέιρα δεν είναι στην λίστα, για αυτό βάλαμε τον Κρέσπο, γιατί είχε παίξει κάποια παιχνίδια εκεί. Δεν είναι αριστερό μπακ, αλλά είμαστε ΟΚ στην θέση, έχουμε και άλλα παιδιά να παίξουν εκεί».

Για το τι πήγε λάθος στην συνέχεια του αγώνα: «Κάποια άλλα ματς δεν πατούσαμε καλά, ενώ πατήσαμε καλά σήμερα (σ.σ χθες) στο πρώτο ημίχρονο. Ξέραμε ότι οι δυο εξτρέμ παίζουν προς τα μέσα και υπάρχουν και δυο φορ. Από εκεί φάγαμε το πρώτο γκολ, είχαμε ευκαιρία να παίξουμε αντεπιθέσεις, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πίεσαν πολύ καλά και μας δημιούργησαν αρκετά προβλήματα από τα πλάγια».

Για το αν θεωρεί ότι μπορούσε να είχε αποφύγει τα θέματα στην άμυνα: «Πρέπει να δουλέψουμε. Είναι δικό μου λάθος, δική μου ευθύνη για να βελτιωθούμε στην άμυνα».

Για την αλλαγή του Τζόλη: «Ξέρουμε το παίκτης είναι ο Τζόλης, πάει πολύ καλά. Πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά, όπως όλη η ομάδα. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε. Θέλει δουλειά, σε τέτοια παιχνίδια αν αφήνεις μισό ή ένα μέτρο μετράει και το πληρώνεις. Στην άμυνα χρειάζεται πειθαρχία. Είναι θέμα δικό μου και εγώ φταίω».

Για τις αλλαγές στην ενδεκάδα: «Κάποια παιδιά ήταν οριακά, κάποια είχαν ενοχλήσεις και έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Εχουμε 25-26 παιδιά και πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι. Χρειάζεται να παίξουν όλοι και να είναι έτοιμοι. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλη την ομάδα. Ο Αουγκούστο είχε πρόβλημα, ο Ροντρίγκο ήταν «έτσι και έτσι», είχαμε θέματα».

Για την επιλογή Τσόλακ στην ενδεκάδα:«Έχουμε δυο σέντερ φορ. Ο Τσόλακ είναι νέος εδώ, πρέπει να προσαρμοστεί με την ομάδα και θέλει χρόνο. Έχουμε εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά. Όταν ένας σέντερ φορ δεν βάζει γκολ, δημιουργείται πρόβλημα στο μυαλό, το ξέρω. Πρέπει να υποστηρίξουμε αυτά τα παιδιά και να συνεχίσουμε την δουλειά».

Αϊντχόβεν: Μ'βογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσαλί, Μαξ, Ροζάριο, Μαντουέκε (78' Μάουρο Τζούνιορ), Σανγκαρέ, Γκάπκο, Μάλεν (91' Λεντέσμα), Ζάχαβι (71' Χέντρικ).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο (86' Ουαγκέ), Καντουρί (86' Μπίσεσβαρ), Σβαμπ, Τσιγγάρας (69' Ντόουγκλας), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (57' Μουργκ), Τσόλακ (69' Σφιντέρσκι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...