3/11/20

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.043













 

 3η αγωνιστική Φάση Ομίλων, UEFA Europa League

ΠΑΟΚ - PSV Eindhoven - 4-1

Για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ δι΄λστην Τούμπα την ολλανδική Αϊντχόφεν .

O Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλη, στα χαφ τους Σβαμπ, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί και μπροστά τους Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Τσόλακ, σε ένα 4-3-3.

Ο Δικέφαλος μπήκε συντηρητικά στο ματς, έμοιαζε να τον ενδιαφέρει περισσότερο να κρατήσει τους Ολλανδούς μακριά από την εστία μας, αλλά στο 20ό λεπτό, έγινε το 0-1 για την Αϊντχόφεν με πέναλτι του Ζάχαβι, το οποίο έκανε ο Σβαμπ, σε μια φάση που δεν έδειχνε επικίνδυνη.

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να απειλεί, ενώ στο 41ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς σωτήρια σταμάτησε το σουτ του Ζάχαβι, μετά από λάθος του Καντουρί. Στο πρώτο μισό του αγώνα η απόδοση 2-3 παικτών μας ήταν κάτω του αναμενόμενου, καθώς έδειχναν να είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης μπήκαν Τζόλης και Σφιντέρσκι στις θέσεις των Μπίσεσβαρ και Τσόλακ, οι οποίοι στο πρώτο 45λεπτο δεν έδειξαν κάτι. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα επακολουθούσε στην επανάληψη!!! Ούτε ο πιο ευφάνταστος νους! Η ομάδα με τις αλλαγές απέκτησε φρεσκάδα και στο 47ο λεπτό ο Σβαμπ από κοντά μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς, πέτυχε το 1-1.

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή! Στο 56ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς με ιδανικό τελείωμα έκανε το 2-1 και πριν προλάβουν οι Ολλανδοί να καταλάβουν τι είχε γίνει, τρία λεπτά αργότερα ο Τζόλης έγραψε 3-1!

Ο καταιγισμός των γκολ συνεχίστηκε και στο 66' ο Ζίβκοβιτς με άψογο τελείωμα έγραψε το 4-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Πολωνού διαιτητή. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ! Άψογος στην άμυνα ενώ πετούσε φωτιές στην επίθεση και έφτασε δίκαια στον θρίαμβο!

Πάμπλο Γκαρσία:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε λίγο. Μας έλειπε το να βγαίνουμε γρήγορα μπροστά. Σίγουρα οι παίκτες που έκανα αλλαγή στο ημίχρονο βοήθησαν αρκετά και μας βοήθησαν να παίξουμε πιο γρήγορα στις αντεπιθέσεις».

Για την αλλαγή του Τσόλακ: «Ο Τσόλακ δούλεψε πολύ για την ομάδα, πάντα το πρώτο ημίχρονο είναι πιο δύσκολο. Δούλεψε σκληρά. Η αλλαγή του ήταν θέμα τακτικής, αυτός ήταν ο λόγος».

Για τις αλλαγές που έκανε στον ΠΑΟΚ: «Εμείς θέλουμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, θέλουμε να πρεσάρουμε ψηλά. Θέλει κάθε μέρα δουλειά. Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να συγκλίνουμε προς τα μέσα και να μην αργούμε, μας βοήθησε το πρώτο γκολ, πήραμε ψυχολογία. Αυτοί που μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν πιο κάθετο ποδόσφαιρο».

Για το στυλ παιχνιδιού που θέλει να βλέπει: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό εμείς θέλουμε να πρεσάρουμε ψηλά. Ανάλογα με το τι παιχνίδι έχουμε χρειάζεται και η κατοχή, αλλά θέλουμε να παίζουμε γρήγορα για το γκολ. Το πιο σημαντικό είναι το γκολ».

Για τους μικρούς του ΠΑΟΚ: «Έχουμε στο ρόστερ 26 παιδιά και όλοι είναι διαθέσιμοι. Όλοι δουλεύουν καλά και θέλω να τους δω όλους, όποιος αξίζει να παίξει, θα παίξει. Καθημερινά δίνουμε εξετάσεις, κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι είναι τελικός για εμάς. Εγώ είμαι ο πρώτος που κάνει πολλά λάθη, αλλά κοιτάμε την ομάδα και θέλω να παίξουμε με καρδιά. Θέλω να είμαι δίκαιος με όλους».

Για το τι έμαθε από το ματς απέναντι στην Αϊντχόφεν: «Πρώτα έμαθα ότι έχουμε καλή ομάδα, καλούς παίκτες. Υπάρχουν οι λεπτομέρειες, αλλά έμαθα ότι έχουμε καρδιά, έχουμε νικητές μέσα στα αποδυτήρια και οι παίκτες ακολουθούν τον προπονητή, είμαστε μαζί και αυτό είναι σημαντικό».

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης (71' Λύρατζης), Σβαμπ, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί (80' Τσιγγάρας), Α. Ζίβκοβιτς (84' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (46' Τζόλης), Τσόλακ (46' Σφιντερσκι).

Αϊντχόφεν: Μβογκό, Τέζε, Μποσκαρλί, Σαγνκαρέ (83' Λεντέσμα), Μαξ, Τόμας (58' Μαντουέκε), Ροζάριο (46' Φάιν), Γκέτσε (83' Σαϊμπάρι), Μάλεν, Ιχατάρενι (58' Τζούνιορ), Ζάχαβι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...