23/11/20

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.048



















9η αγωνιστική της Super League

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα - 2-1

Για την 9η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, αν και βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ...

O Γκαρσία απέταξε στο αρχικό σχήμα τους Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα, Εσίτι, Σβαμπ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Σφιντέρσκι, σε ένα 4-2-3-1.

Ο Δικέφαλος έκανε ένα πολύ κακό πρώτο 45λεπτο, μπήκε χωρίς νεύρο στην αναμέτρηση, οι παίκτες συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλο στα λάθη, απέναντι σε έναν καλοστημένο αντίπαλο που έπαιζε άμυνα στο μισό γήπεδο και όποτε του δινόταν η ευκαιρία έβγαινε στην επίθεση!

Μετά από ένα κρύο πρώτο μισάωρο, χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, στο 32ο λεπτό έγινε το 0-1 από τον Εραμούσπε, μετά από τραγικό λάθος του Ροντρίγκο και ολιγωρία της άμυνάς μας στη συνέχεια της φάσης.

Στο 38ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, με τον Εσίτι να σουτάρει λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και ο Χουτεσιώτης να αποκρούει πολύ δύσκολα σε κόρνερ!

Χρειάστηκε να περάσου 38 ολόκληρα λεπτά για να γίνει ο ΠΑΟΚ απειλητικός, ένα γεγονός που αποτυπώνει την εικόνα της ομάδας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο!

Όλες οι γραμμές μας είχαν προβλήματα, αλλά κυρίως η μεσαία, στην οποία ο παρτενέρ του Σβαμπ βρισκόταν σε άλλο παιχνίδι, κάνοντάς μας να σκεφτόμαστε τον Ελ Καντουρί και τον Ντόουγκλας! To 64% κατοχής της μπάλας δε σημαίνει απολύτως τίποτε αφού οι τελικές ήταν ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Με την έναρξη της επανάληψης μπήκαν στο ματς οι Μπίσεσβαρ, Τζόλης, Ελ Καντουρί στις θέσεις των Μουργκ, Βιεϊρίνια, Εσίτι και στο 53ο λεπτό ο Σφιντέρσκι με κοντινό σουτ ισοφάρισε. Στο 57ο λεπτό, είδε 2η κίτρινη ο Εραμούσπε που αποβλήθηκε.

Στο 59ο λεπτό είχε δοκάρι ο Τζόλης με κοντινό σουτ μετά από μπαλιά του Περέιρα!!! Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον ΠΑΣ στο 1/3 του γηπέδου, ψάχνοντας διαδρόμους για την εστία του Χουτεσιώτη.

Στο 66ο λεπτό, τη συρτή σέντρα του Σοάρες, στο τσακ δεν την πρόλαβε ο Σφιντέρσκι, στο 86ο λεπτό και πάλι μετά από σέντρα του Σοάρες, αμαρκάριστος βρέθηκε ο Σφιντέρσκι, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ! Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 91ο λεπτό, όταν ο Ελ Κανντουρί με γυριστό σουτ χάρισε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ

Πάμπλο Γκαρσία.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο προπονητής του Δικεφάλου:

«Όταν δεν πατάς καλά στο γήπεδο, αυτό σε προβληματίζει. Δεν βρίσκαμε τον ελεύθερο παίκτη στο κέντρο, προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, αλλά δυσκολευτήκαμε. Κάναμε ένα λάθος και το πληρώσαμε. Όλα τα παιδιά προσπαθήσαν πολύ και καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Με προβλημάτισε η εικόνα του πρώτου μέρους.

Είχαμε ένα πλάνο, ξέραμε ότι είναι μία ομάδα που πρεσάρουν ψηλά. Θέλαμε να παίξουμε κάθετα να βρούμε τον τρίτο χαφ στο κέντρο, αλλά χωρίς να το καταφέρουμε. Στο δεύτερο μέρος είχαμε υπομονή, κάναμε αλλαγές και η ομάδα πήρε αυτό που ήθελε. Παίξαμε πιο καλά στο δεύτερο ημίχρονο.

Πάντα θέλει δουλειά. Κάποια παιδιά πήγαν στις εθνικές, γύρισαν πριν δύο μέρες. Βλέπω τα παιδιά κάθε μέρα. Έχουμε πολλά ματς. Πρέπει να αλλάζουμε παίκτες. Τους χρειαζόμαστε όλους. Κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός και πρέπει να προσαρμοζόμαστε».

Για την επιστροφή Βιεϊρίνια:

«Τι να πω για τον Βιεϊρίνια; Παίξαμε μαζί, ήταν μικρό παιδί όταν ήρθε εδώ. Θέλει να παίξει πολύ. Δούλεψε σκληρά, γι' αυτό τον έβαλα. Άξιζε να παίξει βασικός. Πρέπει να βρει ρυθμό. Είναι αρχηγός».

Σχετικά με το ματς με την PSV:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα ξεκουραστούμε και θα δουλέψουμε γι΄αυτό το παιχνίδι. Θέλουμε να κερδίσουμε. Υπομονή και δουλειά».

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα (76' Τσόλακ), Εσίτι (46' Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Μουργκ (46' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (46' Τζόλης), Σφιντέρσκι (95' Ουαγκέ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάστρο, Σιόντης, Καρτάλης (80' Λώλης), Παμλίδης, Κριζμάν (24' Ελευθεριάδης), Λεό (61' Ντομίνγκεζ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...