31/10/20

oxyro N 4.043






7η αγωνιστική, Superleague Interwetten

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ -1-3

Για την 7η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Παναιτωλικό με 1-3 και πήρε το διπλό στη σεζόν...

O Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ουαγκέ, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλη, αμυντικά χαφ τους Ελ Καντουρί, μπροστά τους οι Μουργκ, Τζόλης, Α. Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Σφιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε εξαιρετικά στο ματς, πίεσε τους γηπεδούχους από την αρχή και άρχισε να δημιουργεί πολύ επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κνετ. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Κνετ με υπερπροσπάθεια σταμάτησε την κεφαλιά του Βαρέλα, ενώ στο 13ο λεπτό χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον Μουργκ από καλή θέση να σουτάρει άουτ, μετά από γύρισμα του Γιαννούλη.

Ο Δικέφαλος κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και πέντε λεπτά αργότερα 18ο λεπτό δημιούργησε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Τζόλη που από κοντά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Κνετ!

Στο επόμενο λεπτό το σκορ άνοιξε! Ο Σβάμπ σέντραρε από τα δεξιά και ο Σφιντέρσκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Μετά το 25' ο Παναιτωλικός ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά δεν απείλησε σοβαρά την εστία μας, καθώς οι παίκτες του δεν πατούσαν στην περιοχή μας.

Στο 54ο λεπτό, ο Τζήλος έδωσε πέναλτι στον Παναιτωλικό, το έκανε ο Ίνγκασον και ισοφάρισε σε 1-1 ο Αριγίμπι. Ανόητο πέναλτι ο Ισλανδός σε μια φάση που δεν μύριζε κίνδυνο! Ο ΠΑΟΚ μπήκε παθητικά στην επανάληψη και το πλήρωσε!

Στο 61' πέρασε στο ματς ο Μπίσεσβαρ στη θέση του Τζόλη, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να σπάσει το ταμπούρι των γηπεδούχων, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά με εξαίρεση τη φάση του 81ου λεπτού όταν ο Κνετ σταμάτησε αρχικά το σουτ του Ζίβκοβτς και στη συνέχεια αυτό του Τσόλακ, η ομάδα δεν απειλούσε.

Η λυτρωση ήρθε στο 88΄όταν ο Νινούα με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 1-2, για να διαμορφωθεί το τελικό 1-3 στο 94' με εύστοχο πέναλτι του Τσόλακ.

Πάμπλο Γκαρσία:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα ήταν μια τιμή που δεν περίμενα. Δεν είχαμε πολλές μέρες για να δουλέψουμε, αλλά έχουμε καλούς παίκτες και φυσικά χρειάζεται δουλειά, πρέπει να δουλέψουμε στα σημεία αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος».

Για τα σημεία που εντόπισε ότι χρήζουν βελτίωσης: «Είναι πολλά σίγουρα πρέπει να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα, είναι ότι είχαμε και ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε πολλά παιδιά που προέρχονται από τραυματισμούς αλλά δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Χρειάζεται πολύ δουλειά και λίγο χρόνο».

Για το τι του άρεσε: «Θέλει δουλειά αλλάξαμε λίγο το σύστημα αλλά οι παίκτες μας είναι έξυπνοι και καταλαβαίνουν γρήγορα. Είμαι χαρούμενος γιατί είμαστε όλοι στον ίδιο δρόμο και τα παιδιά με βοήθησαν πολύ».

Για το αν αυτή η νίκη τους δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια: «Σίγουρα όταν κερδίζεις δουλεύεις πιο ήρεμος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα τέλεια. Η νίκη πρέπει να μας δίνει κίνητρο να δουλεύουμε περισσότερο».

Για τους στόχους που έχει θέσει: «Δεν μου αρέσει να λέω πολλά, εγώ θέλω να πάω παιχνίδι με παιχνίδι, θέλω να βλέπει ο κόσμος στο γήπεδο το τι μπορούμε να κάνουμε».

Παναιτωλικός: Κνετ, Βάντερσον, Καρασαλίδης, Ντάλσιο, Ντίαζ (70' Τσιγγάρας), Αριγίμπι, Βέργος (63' Ντουάρτε), Μεντόσα (79' Άλβαρες), Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Γιάκολις (79' Αζάντι). Αναπληρωματικοί: Μελίσσας, Αζάντι, Ντουάρτε, Άλβαρες, Μοσκέρα, Σκιαδάς, Τσιγγάρας, Μαλής, Σκόνδρας

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ουαγκέ (82' Σοάρες), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί (82' Νινούα), Σβαμπ (66' Εσίτι), Μουργκ, Τζόλης (61' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (66' Τσόλακ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...