8/12/18

oxyro N 3.542




8η αγωνιστική της Basket League

Λαύριο - ΠΑΟΚ - 64-77

Για την 8η αγωνιστική της Basket League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας το Λαύριο με 64-77...

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι καθώς κυριάρχησε στον απόλυτο βαθμό στα πρώτα 5΄30΄΄, όταν και προηγήθηκε με 0-16, με τον Phil Goss να έχει σε αυτό το διάστημα 3/3 τρίποντα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ +11, χάρη σε ένα buzzer beater του William Hatcher.

Το Λαύριο άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά στην δεύτερη περίοδο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Doron Lamb, ο οποίος έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 16 πόντους και απόλυτη ευστοχία. Ο ΠΑΟΚ κράτησε το προβάδισμα, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι (38-40) με τη λήξη του πρώτου μέρους.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλά και στο δεύτερο ημίχρονο, τρέχοντας ένα σερί 9-0 με τον Phil Goss να συνεχίζει την εξαιρετική του εμφάνιση. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός και στην άμυνα, κράτησε το Λαύριο και πάλι στους 9 πόντους και πήρε και πάλι διψήφια διαφορά με το τέλος (47-59) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ συντήρησε τη διαφορά χωρίς να κινδυνέψει από το Λαύριο και έφτασε σε μια σχετικά άνετη νίκη με 64-77.

Ηλίας Παπαθεοδώρου:
«Κάναμε ένα κακό δεύτερο δεκάλεπτο αμυντικά. Αφήσαμε το Λαύριο να σκοράρει εύκολα και δώσαμε το δικαίωμα να επιστρέψουν. Στο υπόλοιπο διάστημα είχαμε πλήρως τον έλεγχο μέσα από την άμυνα και σταθερά καλές επιλογές στην επίθεση. Αν ευστοχούσαμε σε ανοιχτά σουτ και βολές, ίσως κερδίζαμε πιο εύκολα αλλά η πρώτη μας εκτός έδρας νίκη είναι σημαντική.
Ο ρυθμός είναι σημαντικός, είχαμε καλό ρυθμό πριν την διακοπή. Είχαμε πολλές απουσίες αυτές τις 15 ημέρες. Συζητήσαμε με τα παιδιά ότι ο μόνος τρόπος για να είμαστε δυνατοί, είναι να είμαστε πειθαρχημένοι στην άμυνα. Το κάναμε στο ξεκίνημα και βρήκαμε το ρυθμό μας. Είχαμε πολλές άστοχες βολές, πολλά άστοχα ελεύθερα σουτ και η έλλειψη ρυθμού μας επηρέασε.
Προσπαθούμε αυτό το υπάρχον ρόστερ να το αξιοποιήσουμε. Και ο Τζόουνς και ο Τέπιτς προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μια θέση που δεν έχουν μάθει να παίζουν. Δεν είναι εύκολο. Προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό του Μαργαρίτη...»

Όσο για το ματς με την Βενέτσια, απάντησε: «Είναι ένα κομβικό παιχνίδι. Παίζουμε με μια εξαιρετική ομάδα, προερχόμαστε από μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη με την Τενερίφη και έχω την αίσθηση ότι μια πιθανή νίκη δική μας, θα μας ανοίξει το δρόμο για την πρόκριση. Είναι δύσκολο και ενδιαφέρον παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα έχουμε την στήριξη του κόσμου. Το είδαμε και με τον Άρη. Έχουμε μεγάλη δυναμική με τον κόσμο δίπλα μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα μας στηρίξουν την Τετάρτη»

Τα δεκάλεπτα: 9-20, 38-40, 47-59. 64-77

ΠΑΟΚ: Jones 4, Moreira 15, Χρυσικόπουλος 8, Σχίζας 2, Κόνιαρης 3 (1), Αθηναίου 3 (1), Tepic 2, Ζάρας 5 (1), Hatcher 7, Garrett 3 , Goss 25 (5)

Λαύριο: Μαστρογιαννόπουλος, Melson 9 (3), Λούντζης 5 (1), Κουζέλογλου 3 (1), Milosevic 11 (1), C. Jones, Nixon 10, Κακλαμανάκης 4, Lamp 18 (3), Odiase 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...