20/2/16

oxyroN2.752




1η αγωνιστική της φάσης των play offs του γυναικείου πρωταθλήματος χάντμπολ

ΠΑΟΚ - Αναγέννηση Άρτας - 27-26 

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, με σημαντικές απουσίες, σε ένα ντέρμπι με τα όλα του, οι παίκτες της Γρηγορίας Γκόλια, νίκησαν με 27-26 την Αναγέννηση Άρτας, στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος.
Με τη Τσαουσίδου στο νοσοκομείο λόγω σκωληκοειδίτιδας και την Καρσανίδου νοκ-άουτ, τα κορίτσια του ΠΑΟΚ αντιμετώπισαν την τρίτη της βαθμολογίας, Αναγέννηση Άρτας. 
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη την εξέλιξη του, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν από την αρχή στο σκορ, αλλά οι παίκτριες της Γρηγορίας Γκόλια, ήταν αυτές που χαμογέλασαν στο τέλος, με το 27-26.
Πλέον στον ΠΑΟΚ, κοιτάνε το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, μέσα στην έδρα της Νέας Ιωνίας…

Η επόμενη αγωνιστική (2η):  

Σάββατο 27/2/2016 

ΟΦΝΙ- ΠΑΟΚ

Μ. Αλέξανδρος - Αναγέννηση Άρτας

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 4-3, 4-5, 5-9, 7-12, 11-14 (ημχ.), 14-16, 15-20, 18-21, 24-25, 27-26.
Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 3/4-2/2

ΠΑΟΚ: (Γρηγορία Γκόλια): Νούλα, Τζέριτς, Μάστακα 5, Μίλασιτς 5, Στρατάκη, Βαφειάδου 5, Παπάζογλου 1, Μούρνου 4, Παύλου, Καρσανίδου , Ράτσικα, Τσομπανίδου 3, Μπατζαρακούδη, Κωστοπούλου 4, Κοκτσίδου, Μεντεσίδου.

ΑΡΤΑ (Γιώργος Παναγιώτου): Καλασνίκοβα, Καλοϊδή 2, Σμαρδέλη 2, Βέμη, Παπαδοπούλου, Σκάρα 5, Στανκούτε 7, Ζούμπου , Δημήτρη 3, Σαπλαούρα, Δημητρίου 3, Παναγιώτου, Ματαρώνα 4, Μέγα.



20ή αγωνιστική της Basket League

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - 67-90

Στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Basket League, o ΠΑΟΚ γνώρισε βαριά ήττα στο "Παλατάκι" από τον βάζελο με 67-90...
Με απόντες και πάλι τους Σχορτσανίτη και Βασιλειάδη, ο ΠΑΟΚ με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (12-9) στο πεντάλεπτο, δεν μπόρεσε να κοντράρει τον βάζελο και γνώρισε μια βαριά ήττα, η έκταση της οποίας περορίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Σούλης Μαρκόπουλος:
«Είναι τελείως διαφορετικό ο Παναθηναϊκός, πολύ δυνατός, συγκεντρωμένος σε αυτό που θέλει να κάνει. Πιέζει πολύ στην άμυνα, έξω από τη γραμμή τριών πόντων, εφόσον περάσεις σου δημιουργούν προβλήματα κοντά στη ρακέτα. Έχει όμως και αδυναμίες, πήγαμε να τις βρούμε στην αρχή, αλλά η συνέχεια ήταν καταστροφική. Είχαμε ένα καταστροφικό πρώτο ημίχρονο και εκεί τελείωσαν τα πάντα. Τα προβλήματα που υπάρχουν, έχουν λυγίσει την ομάδα σε πολλά σημεία. Το πιο αρνητικό σημείο είναι αυτό, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, η ομάδα έχει χάσει την εμπιστοσύνη της, την αποφασιστικότητά της και αυτό το έδειξε στα δύο τελευταία παιχνίδια, που δε μπόρεσε να αντιδράσει και να βρει τον εαυτό της. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ προβληματίζει όπως παρουσιάζεται σε άμυνα και επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο , ο ΠΑΟΚ είχε 5 αμυντικά ριμπάουντ και ο Παναθηναϊκός 9 επιθετικά… Αυτό δείχνει τον τρόπο με τον οποίο παλεύεις στον αγωνιστικό χώρο».
Για το ποιο θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ: 
«Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ τη φετινή περίοδο ήταν περίεργο και πολύ δύσκολο. Η ομάδα είχε συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια, με ένα ρόστερ που ήταν αδύνατο, όχι πολύ γεμάτο και ανομοιογενές σε μεγέθη. Εννοώ ότι ο 10ος παίκτης του Παναθηναϊκού μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα της Ελλάδας ως βασικός. Είναι αναγκασμένοι οι παίκτες που υπήρχαν στην ομάδα να υπερβάλλουν εαυτό, παίζοντας με παίκτες άλλου μεγέθους. Ο Μαργαρίτης για παράδειγμα ήταν αναγκασμένος να παίζει με παίκτες πάρα πολύ σκληρούς ανά τρεις μέρες. Και όχι μόνο με έναν, όποιος έμπαινε έπρεπε να συνεχίζει να κοντράρεται... Λογικό είναι να υπάρχει κούραση και όταν το κορμί είναι πιο αδύνατο, έρχονται και τραυματισμοί. Μετά το προηγούμενο παιχνίδι, είχαμε έξι παίκτες εκτός προπόνησης, εκτός Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη... Δε μπορείς να κάνεις προπόνηση και να ετοιμαστείς για το επόμενο παιχνίδι. Το αρνητικό αποτέλεσμα ρίχνει την ψυχολογία και η ομάδα δεν έχει την αποφασιστικότητα που πρέπει. Αυτό ήταν φανερό στα δύο τελευταία παιχνίδια, αφού όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν υπήρχε φυσιολογική αντίδραση».
Για το αν χρειάζεται κάτι περισσότερο από ξεκούραση και την επιστροφή Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη:
«Αυτή τη στιγμή η ομάδα πρέπει να κερδίσει για να αλλάξει η ψυχολογία της. Το θέμα είναι οι δυνατότητες που έχουν να βγάλουν περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αδιανόητο ο Παναθηναϊκός να έχει κάνει 7 φάουλ στο πρώτο δεκάλεπτο και εμεί να κάνουμε το 4ο φάουλ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου και να εχουμε δεχτεί 30 πόντους… Η αντίδραση σώματος και πνεύματος δεν είναι φυσιολογική. Είναι θέμα και αν προλαβαίνεις με αυτά τα έξι παιχνίδια που έχουν απομείνει ως το τέλος της κανονικής περιόδου, να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει. Ολοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα κερδίσουμε. Και με τον Παναθηναϊκό το πιστεύαμε. Το θέμα είναι αν θα αντιδράσει το κορμί έτσι όπως πρέπει».
Για το αν η Ευρώπη ήταν τελικά πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ:
«Με τους τραυματισμούς που υπήρχαν κι έτσι όπως ήταν το ρόστερ, ίσως να ήταν υπερβολή… Αν υπάρχουν όμως αυτοί οι παίκτες και μια διαφοροποίηση άλλων καταστάσεων θα μπορεί να παίξει άνετα. Πρέπει να παίζεις στην Ευρώπη…»

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 32-61, 46-78, 67-90.

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 7, Μαργαρίτης 11, Ντούβνιακ 5, Μάρκοβιτς 12, Χάτσερ 16, Λιάπης 4, Κακαρούδης 2, Τσόχλας, Δέδας 2, Κώττας 8, Καμαράς.

Παναθηναϊκός: Ραντούλιτσα 9, Φελντέιν 5, Γκιστ 10, Καλάθης 7, Ουίλιαμς 18, Χέινς 9, Μποχωρίδης 7, Γιάνκοβιτς 5, Διαμαντίδης 6, Παπαγιάννης 8, Λούντζης 2, Κούζμιτς 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου