19/2/16

oxyroN2.739
































Βόλει League Cup «Νίκος Σαμαράς» στη Σύρο.

ΠΑΟΚ - Φοίνικα Σύρου - 3-0

Στο πλαίσιο του 2ου ημιτελικού του League Cup, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Σύρο τον διοργανωτή του φετινού φάιναλ φορ, Φοίνικα Σύρου με 3-0 σετ... στον ημιτελικό με έναν Σεπέδα να βγάζει φλόγες. Πλέον ο Δικέφαλος θα παίξει το Σάββατο στον μεγάλο τελικό του League Cup με τον Ολυμπιακό.

Βασίλης Κουρνέτας
«Είχαμε κάποιες διακυμάνσεις στην απόδοσή μας στα πρώτα σετ. Θα μπορούσαμε να νικήσουμε και πιο άνετα... Ήμασταν, ωστόσο, συγκεντρωμένοι και τώρα θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε για τον αυριανό τελικό. Παίζουμε κόντρα στον Ολυμπιακό, απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Οι πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου είναι μοιρασμένες».
Για τα λάθη που έγιναν στον ημιτελικό με τη νησιωτική ομάδα, δήλωσε: «Θεωρώ ότι κάναμε αρκετά λάθη, ισοφαριστήκαμε, αλλά, τελικά, συγκεντρωθήκαμε και περάσαμε στον τελικό. Φέτος ο ΠΑΟΚ είναι μια διαφορετική ομάδα, με διαφορετικά πρόσωπα. Πλέον, και με τις προσθήκες που έγιναν τον Γενάρη, πατάμε καλύτερα. Έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει. Σαφώς και έχουν γίνει λάθη το καλοκαίρι, αλλά το υλικό του ΠΑΟΚ είναι υλικό πρωταθλητισμού».
Πρόσθεσε, τέλος: «Είναι ένας τελικός, ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Θέλω να πιστεύω πως θα γεμίσει το γήπεδο θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος και... ας νικήσει ο καλύτερος».

Γιάννης Καλμαζίδης:
Για το σημερινό παιχνίδι: «Δεν κάναμε και την τέλεια εμφάνιση. Σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού δεν πήγαμε καλά. Απλά καλύψαμε τις αδυναμίες μας με άλλα καλά σημεία. Ακόμη και αυτό που έγινε στο τρίτο σετ με το 23-10 που έγινε 24-20 ήταν ανεπίτρεπτο».
Για τον τελικό με τον Ολυμπιακό: «Είναι διαφορετικός ο αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά πλεονέκτημα και πρέπει να παίξουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Δεν υπάρχει ένας. Ο Ολυμπιακός έχει 14-15 παίκτες και πρέπει να τους προσέξουμε όλους. Είναι ολοκληρωμένη ομάδα»

Ντέιβιντ Λι:
Για την εύκολη επικράτηση του ΠΑΟΚ: «Το αποτελέσματα ήταν πιο εύκολο από ότι περιμέναμε. Αλλά ήταν καλή ομάδα.
Το να παίξουμε σήμερα εδώ στη Σύρο μπροστά σε ένα «θορυβώδες» κοινό δεν ήταν εύκολο να προσπαθείς να επικοινωνήσεις με τους άλλους παίκτες, αλλά η ομάδα μας ήταν καλή σήμερα.
Θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι και πιστεύω ότι θα είμαστε η καλύτερη ομάδα στην λίγκα».
Για τον αυριανό τελικό με τον ΟΣΦΠ: Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ περισσότερο πειθαρχημένος και μεγαλύτερη πρόκληση για μας, καθώς είναι πιο ισορροπημένος από τον Φοίνικα. Είναι ενδιαφέρον το πως θα τα πάμε εμείς στο παιχνίδι, μπορούμε να τα πάμε καλά και ελπίζω να κερδίσουμε αυτό το Κύπελλο γιατί είναι καλό για τους οπαδούς τους οποίους θέλω να τους στείλω χαιρετίσματα ΠΑΟΚάρα, σας αγαπώ παιδιά που μας υποστηρίζεται».

Σετ: 3-0 (27-25,25-22, 25-20).

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 15 (14/24 επ, 1 μπλοκ, 41% υπ - 26% άριστες), Κουρνέτας 1 (άσσος), Σεπέδα 25 (18/33 επ, 5 άσσοι, 2 μπλοκ), Τακουρίδης 5 (4/6 επ, 1 μπλοκ), Λι 7 (4/7 επ, 3 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 7 (4/9 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 58% υπ - 42% άριστες) / Γκαράς (λ, 56% υπ - 33% άριστες), Τερζής, Σαμπανάι, Σμαραγδής, Εφραιμίδης, Καρασαββίδης.

Φοίνικα Σύρου (Νίκολιτς): Χαραλαμπίδης 7 (3/5 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Φέργκιουσον 5 (3/7 επ, 2 μπλοκ), Πάρις 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κάλντγουελ 11 (11/24 επ, 42% υπ - 23% άριστες), Ντόκιτς 11 (10/28 επ, 1 άσσος), Παπαδόπουλος 10 (7/12 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 71% υπ - 48% άριστες) / Ζήσης (λ, 43% υπ - 29% άριστες), Ηλίας 1 (άσσος), Λάππας 3 (1/2 επ, 2 μπλοκ), Ανδρεάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου