23/9/15

oxyroN2.615




 
 













 










4η Αγωνιστική της Super League

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ -  2-1

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 24.000 οπαδούς μας κέρδισε στην Τούμπα την ΑΕΚ με 2-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, για την 4η αγωνιστική της Super League..., ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 3-4-2-1 έχοντας τους Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλα στην άμυνα, Κωνσταντινίδη, Σάμπο, Τζιόλη, Ροντρίγκες, στη μεσαία γραμμή, Μακ - Ροντρίγκες μπροστά τους και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Τούντορ
Για το ποιοι παράγοντες συνέβαλλαν  στη νίκη του ΠΑΟΚ: «Το πιο σημαντικό ήταν ο χαρακτήρας των παικτών. Δεν είναι εύκολο, μετά από τόσες ευκαιρίες και κυριαρχία στο γήπεδο, να βρεις τη δύναμη να γυρίσεις το παιχνίδι, το κάνουν μόνο οι άντρες και τέτοιους εχω στα αποδυτήριά μου!»
Για τις αρκετές ευκαιρίες που απώλεσε η ομάδα : «Παίρνω πάντα τις ευκαιρίες ως σημαντικό στοιχείο, γιατί το ζήτημα είναι να δημιουργείς. Έπαιξε ρόλο κι ο αγωνιστικός χώρος στη φάση του Μακ, αν ήταν πιο έτοιμος, θα σκόραρε.»
Για την έντονη πίεση της AEK  στα τελευταία λεπτά: «Είναι θέμα νοοτροπίας και τρόπου παιχνιδιού. Δεν ήταν εύκολες οι στιγμές, τα χαρακτηριστικά των παικτών της ΑΕΚ είναι να έχουν την κατοχή της μπάλας κι εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι γι" αυτό. Η πίεση είναι αναμενόμενη, όταν υπάρχει η επιθυμία της αντιπάλου για το γκολ, αλλά εμείς αξίζαμε τη νίκη, γιατί είμαστε πιο συμπαγής κι έτοιμη ομάδα.»
 Γιατί οι  μεταγραφικές επιλογές δεν περιελάμβαναν εσωτερικά χαφ: «Γιατί παίζουμε 3-4-3 κι οχι 3-5-2 στα περισσότερα παιχνίδια. Κανείς στην Ιταλία, για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιεί παίκτες στα πλάγια ως μπακ, αλλά πιο επιθετικά. Το αντίθετο το κάνει μόνο η Μάντσεστερ».
Για το τι συμβαίνει στην  περίπτωση του  Κάτσε: «Συνήθως υπάρχουν τέτοια θέματα σε μια ομάδα, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας, όπως κι ο Σάμπο και θα παίζουν και οι δύο.»
Για την απόδοση στο χώρο του κέντρου, Σάμπο – Τζιόλη: «Πιστεύω ότι με την κίνηση μου στο δεύτερο ημίχρονο, καταλάβατε τι θεωρώ για το πρώτο...!»
Για το αν προσπαθεί να μιμηθεί το σύστημα του Αντόνιο Κόντε στη Γιουβέντους: «Ο Κόντε παίζει περισσότερο ένα 3-5-2 ενώ εμείς 3-4-3. Η μόνη συσχέτιση, που υπάρχει είναι ότι κι οι δύο πιστεύουμε ότι το σύστημα αυτό σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες για τη νίκη».
Για τον αν θα αγωνίζονται μαζί Κλάους – Μπερμπατοφ: «Φυσικά, και θα τους βλέπετε συχνά μαζί!»

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ:
Για το πως γύρισε το παιχνίδι:«Το ομαδικό πνεύμα γύρισε το παιχνίδι. Εχουμε μία νεανική ομάδα που έδειξε θέληση και δύναμη κι αυτό έπαιξε ρόλο».
Για την εμπειρία της γεμάτης Τούμπας: «Τρομερό, Εκπληκτικό συναίσθημα. Τα παιδιά μου είπαν στα αποδυτήρια ότι έτσι είναι στα ντέρμπι».
Για το βαθμό ετοιμότητας του: «Θα ρωτήσετε τον προπονητή. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Όπως σήμερα θέλω να τους βοηθήσω. Εχω πετύχει πολλά γκολ στην καριέρα μου δεν με ενδιαφέρει αυτό».
Για το αν ανησυχεί για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες: «Είναι καλό που δημιουργείς ευκαιρίες. Δείχνει ότι έχεις ποιότητα. Σήμερα αξίζαμε να νικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα γκολ».
Για τον αν είναι ευχαριστημένος που επέλεξε  να έρθει στον ΠΑΟΚ: «Ήμαστε μια νεανική ομάδα είμαι πολύ χαρούμενος. Μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά με τηνεμπειρία μου. Παίζουμε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γιατί να μην είμαι χαρούμενος όλα είναι υπέροχα».
Για τους προσωπικούς του στόχους: «Αυτό που ενδιαφέρει είναι να βοηθήσω την ομάδα. Να μοιράσω πάσες, να δημιουργήσω. Έχω χορτάσει γκολ. Ότι μου ζητήσει ο προπονητής εγώ θα το κάνω. Το ποδόσφαιρο δεν είναι για έναν παίκτη, αλλά για την ομάδα. Φυσικά θέλω να βάλω γκολ, αλλά σημασία έχει η ομάδα».

Γκάρι Ροντρίγκες
Για την ασυνεννοησία  στην φάση με τον Μακ: «Ζήτησα συγνώμη από το Μακ για τη φάση που κάναμε. Έπρεπε να τον αφήσω να την τελειώσει μόνος του».
Για την εικόνα που είχε το παιχνίδι: «Όπως πήγε το παιχνίδι, αν μια ομάδα δικαιούταν τη νίκη ήμασταν εμείς. Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό ο ΠΑΟΚ δικαιούταν να σκοτώσει τον αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει. Κρατώ ότι από 1' ως το 90' ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και η νίκη μας ήταν δίκαιη».

Aλεξανδρος Τζιόλης
Για τη σημασία της σημερινής νίκης:  «Ήταν η πιο σημαντική μας νίκη γιατί ήταν κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Θέλαμε να κάνουμε μία νίκη και για ψυχολογικούς λόγους και για βαθμολογικούς. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν κόντρα στη ροή του ματς. Αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Είχαμε όμως ψυχολογικά αποθέματα και καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς»
Για την πίεση που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά: «Ο αντίπαλος βγήκε μπροστά και ρίσκαρε. Μας απείλησαν σε μία φάση, όμως αντέξαμε την πίεση. Η ισοπαλία θα ήταν πολύ άδικο αποτέλεσμα αν ερχόταν».
Για τον Κάτσε: «Ο Κάτσε είναι ένας πολύ καλός και ταλαντούχος παίκτης. Έχουμε κι άλλους παίκτες στην ομάδα και θα κρίνουν οι άλλοι ποιος είναι καλός παίκτης».
Για το αν  ένιωσε ότι δεν υπήρχε αλτρουισμός: «Ίσως ισχύει αυτό. Γιατί ήταν ντέρμπι και ο καθένας θα ήθελε να σκοράρει. Σήμερα νομίζω ότι κάναμε πιο δύσκολο το παιχνίδι από ότι θα μπορούσαμε. Θεωρώ ότι έπρεπε να έχουμε πιο άνετη νίκη με βάση την εικόνα μας».
Για το  δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί: «Οι επόμενες βδομάδες είναι πολύ δύσκολες για την ομάδα. Η ομάδα έχει το αρνητικό ότι ξεκίνησε πολύ νωρίς. Το θετικό είναι ότι έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας και έχουμε βρει ρυθμό. Είμαστε μία καινούργια ομάδα. Είμαστε σε διαδικασία χτισίματος και το καλό είναι να κερδίζουμε για να αποκτάμε εμπιστοσύνη».
Για την ανατροπή που πέτυχε η ομάδα: «Όταν χάνεις τόσες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο πέφτεις ψυχολογικά, αλλά πίστευα στην ομάδα. Ήμασταν σε καλή βραδιά και όταν δεχτήκαμε το γκολ ήταν θέμα χρόνου να ισοφαρίσουμε. Αισθάνομαι καλά και ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

ΓΚΟΛ: 64' Μακ, 85' Αθανασιάδης - 47' Αραβίδης
Ασίστ: - 47' Βάργκας
Δοκάρι:  -
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου).
Τέταρτος διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών).
Παρατηρητής αναμέτρησης: Μπέγκος Δημήτριος (Αργολίδος).

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Μ. Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα,Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης (58' Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκες, Τζιόλης, Σάμπο (46' Κάτσε), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (88' Μαλεζάς).

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου (75' Πλατέλλας), Μπουονανότε (67' Μάνταλος), Βάργκας (56' Μπαρμπόσα), Αραβίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.20

6η αγωνιστική των play offs  Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - 2-1  Για την 6η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπια...