10/12/09

oxyro N1.25


paok-oxyro -Πρώτη συνέντευξη τύπου Ζήση Βρύζα και Ηλία Βιολίδη.

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τότε που ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραχώρησε σήμερα ο Ζήσης Βρύζας.

Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε

«Συνεχίσουμε με πλήρη συνείδηση ευθύνης ένα έργο του οποίου πρωτεργάτης ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
Εμείς συνεχίζουμε με πλήρη συνείδηση της ευθύνης, το έργο μας σε αυτή την ομάδα. Έχοντας άξιους συνεργάτες δίπλα μας και ακολουθώντας το πλάνο μας. Έχουμε όρεξη και δύναμη να το κάνουμε. Ξέρουμε και δεχόμαστε την αντιπολίτευση. Αυτούς όμως που με τεκμηριωμένη άποψη μπορούν να μας κάνουν να είμαστε πιο σοβαροί και υπεύθυνοι.
Ανοιχτή πόρτα για τον φίλο μου»

Για το αν σκοπεύουν να ανοίξουν την ΠΑΕ σε διοικητικό επίπεδο σε άλλους ανθρώπους:

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο στο οποίο πάνω δουλεύουμε. Η ομάδα ξεκίνησε με τον Θόδωρο Ζαγοράκη και ξέρετε τη σχέση και τη φιλία που έχουμε. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή γι΄ αυτόν. Σκέψεις για έξτρα ανθρώπους υπάρχουν. Ο κ. Μανδρίνος είχε πολύ σοβαρούς προσωπικούς λόγους και αποχώρησε. Είχε παραιτηθεί όταν ακόμη ήταν πρόεδρος ο κ. Ζαγοράκης όμως του είχα ζητήσει προσωπικά να παραμείνει για λίγο καιρό ακόμη ώστε να μας βοηθήσει. Σε ότι αφορά την πλαισίωση της ομάδας με άλλους ανθρώπους είμαστε ανοιχτοί. Οποιονδήποτε θεωρήσουμε ότι είναι ικανός, είναι ευπρόσδεκτος

Για το θέμα της ρύθμισης των χρεών και το αν υπάρχει κάποια πρόοδος, απάντησε:

«Το θέμα των χρεών είναι προτεραιότητα. Εξαρτάται η βιωσιμότητα του ΠΑΟΚ και κατά πόσο μπορεί αυτή η ομάδα να δει διαφορετικά το μέλλον της. Δουλεύουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε δείξει ότι μιλάμε πως όταν έχουμε κάτι να πούμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν περίοδοι που γίνονται πράγματα που δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω. Όταν γίνει κάτι θα το μάθετε. Σας διαβεβαιώ ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης έφθασε μία ανάσα απο΄την λύση και ήταν καθαρά συγκυριακό το θέμα που δεν έγινε γιατί προέκυψε αλλαγή του υπουργού εκείνη την στιγμή. Η δύναμη που έχει ο ΠΑΟΚ και που έχει η θέση του προέδρου του ΠΑΟκ είναι γνωστή σε όλους μας και ξέρουμε τον τρόπο να την κάνουμε να την καταλάβουν και οί άλλοι».

Για το αν υπάρχει κεφάλαιο για μεταγραφές, ο Ζήσης Βρύζας απάντησε:

«Υπάρχει και το καταλαβαίνουν όλοι, μία πολύ σφιχτή οικονομική πολιτική από την πλευρά μας. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς τον δρόμο της εξυγίανσης. Εμείς θα ενισχύσουμε την ομάδα όπως πιστεύουμε ότι μας επιτρέπουν τα οικονομικά μας για να είμαστε ικανοποιημένοι στο τέλος της χρονιάς».

Για το αν ο κ. Βιολίδης παραιτήθηκε από τον ερασιτέχνη για τις αντιδράσεις μίας μειοψηφίας τόνισε:

«Εγώ δε βλέπω απέναντι στο πρόσωπο του κ. Παπαδόπουλου έναν εχθρό. Δεν στοχοποιώ κανέναν και εννοώ τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο. Υπάρχει και μία ομάδαανθρώπων που τον ψήφισε. Συνεπώς δεν είναι αντίδραση ενός μόνο ανθρώπου. Εκπροσωπεί μία τάση ανθρώπων. Τους λόγους και το γιατί έφθασε ο Θόδωρος Ζαγοράκης στην απόφαση του, θα το αναφέρει ο ίδιος όταν έρθει η ώρα. Αυτό δεν θα αρέσει σε πολλούς. Είναι λόγοι που αφορούν την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι προσωπικοί του λόγοι που να μην γνωρίζω. Η αξιοπρέπεια δεν μετριέται. Εγώ σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις που έχω με τον Ζαγοράκη του έχω πει ότι δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να γυρίσω. Κάποιοι μας πληγώνουν καθημερινά. Όχι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Εμείς είμαστε εδώ. Ο ΠΑΟΚ πλέον έχει μπει σε ένα δρόμο. Από εκεί και πέρα εμείς έχουμε χάσει πολλά από την προσωπική μας ζωή, τις δουλειές μας… τα πάντα. Την αξιοπρέπεια μας όμως δεν πρόκειται να την χάσουμε. Τουλάχιστον αυτό θα το κρατήσουμε. Όλοι έχουμε τις αντοχές μας».

Για το τι θα συμβεί αν αποχωρήσει και ο Ζήσης Βρύζας, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ απάντησε:

«Ξέρω πολύ καλά πόσο ρευστά είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Έχω την όρεξη και την διάθεση να συνεχίζω να δουλεύω σκληρά. Θέλω να δω αυτό το έργο να ολοκληρώνεται».

Για το τι είναι πιο δύσκολο, αν είσαι ποδοσφαιριστής, τεχνικός διευθυντής ή πρόεδρος ο Ζήσης Βρύζας απάντησε:

«Να είσαι ποδοσφαιριστής είναι το πιο όμορφο επάγγελμα στον κόσμο. Είναι πιο δύσκολο να είσαι πρόεδρος. Σαν τεχνικός διευθυντής διαχειρίζεσαι ένα συγκεκριμένο τομέα της ομάδας. Ως πρόεδρος πρέπει να έχεις μία σφαιρική άποψη και να εμπνέεις τους ανθρώπους για να δουλέψουν όπως θέλεις».

Για τον Σέρτζιο Κονσεισάο ο κ. Βρύζας τόνισε:

«Έχει τα προσόντα και την θέληση. Έχει ένα όνομα παγκοσμίως γνωστό και εμείς ως ΠΑΟΚ μπορούμε να πάρουμε από τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Όπως αυτός πρέπει να τιμήσει ότι ο ΠΑΟΚ τον διάλεξε για την θέση αυτή. Είναι άξιος και θα τον στηρίξουμε».

Για την περίπτωση του Κριστιάνο Μοράες που ήρθε για τον ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας είπε:

«Είμαστε κοντά σε μία συμφωνία. Είναι αλήθεια ότι ήταν η πρώτη επιλογή μας για την θέση αυτή. Είμαι επιφυλακτικός μέχρι να πέσουν οι υπογραφές».

Για την ανανέωση του Βιεϊρίνια τόνισε:

«Ο Βιεϊρίνια δεν πωλείται. Ο παίκτης ανανέωσε. Η ρήτρα του είναι 15εκ. Ευρώ».

Για το πότε εκτιμάται η ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου, ο Ζήσης Βρύζας είπε:

«Μπορεί να υπάρχει μέσα από έναν προγραμματισμό, ένα δίμηνο δυσκολίας. Σε αυτή την φάση είμαστε την στιγμή αυτή. Δεν μπορούμε συνεπώς να πούμε πότε θα είναι έτοιμο. Θέλουμε να το τελειώσουμε μέχρι το καλοκαίρι. Εννοώ να γίνει το κεντρικό κτίριο και τα 600 τ.μ. που είναι το κτίριο για τους νέους. Περιμένουμε την ρευστότητα για να προχωρήσουμε».

Για το αν ο Ζήσης Βρύζας αισθάνεται ότι έχει πετύχει το πλάνο τόνισε:

«Λάθη κάνουν όλοι. Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος κοιμάται. Σε γενικές γραμμές το αγωνιστικό πλάνο βαδίζει προς τα εκεί που θέλουμε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει πρωταθλητής με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, ο κ. Βρύζας τόνισε:

«Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Εμείς ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια μία ανασύνταξη της ομάδας σε όλη την δομή της. Σε ότι αφορά το διοικητικό, το οργανωτικό, τις ακαδημίες… Η ομάδα είναι ένα σύνολο από πράγματα. Αυτό που βλέπουμε την Κυριακή είναι η κορυφή. Δεν είναι εύκολο το έργο. Όταν λέω να ολοκληρωθεί το έργο μας εννοώ όλα αυτά να είναι σε βαθμό πάνω από το 90%».

Για την προφορική συμφωνία με τον Φερνάντο Σάντος και το αν θα υπάρξει και γραπτή συμφωνία, ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε:

«Θα μιλήσουμε με τον κ. Σάντος και θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση για τον ΠΑΟΚ».

Για τα μεταγραφικά ζητήματα ο Ζήσης Βρύζας επισήμανε:

«Ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να σου προκύψει. Έχουμε δουλέψει όλο αυτό το διάστημα ώστε να πάρουμε παίκτες που θα είναι όσο το δυνατόν συντομότερα στη διάθεση μας. Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κριστιάνο θα είναι ο πρώτος παίκτης. Ίσως να πάρουμε έναν ακόμη όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει».

Για τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι ο κ. Βρύζας είπε:

«Πρώτα επικοινωνούμε με τους ποδοσφαιριστές μας και μετά θα ανακοινώσουμε στον Τύπο τι θα συμβεί».

Για το αν ο Ζήσης Βρύζας εκνευρίζεται που η ομάδα δεν κερδίζει ντέρμπι είπε:

«Η ήττα δεν χωνεύεται με τίποτα. Το συναίσθημα αυτό είναι μη αποδεκτό. Ξέρω πολύ καλά ότι η ισορροπία που πρέπει να έχεις σαν αθλητής αλλά και σαν ομάδα για να το μεταδώσεις αυτό, δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να έχεις πρωταθλητές στην ομάδα σου σε όλους τους τομείς. Αυτό το περνάς από τις προσωπικότητες των ανθρώπων και την οργάνωση. Μας προβληματίζει σίγουρα το θέμα και έχουμε καταναλώσει πολλές ώρες για να βρούμε λύση. Πιστεύω θα την βρούμε την λύση. Είναι κάποια θέματα αγωνιστικά και σε ότι αφορά τις νοοτροπίες και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται κάποια παιχνίδια όμως θα μείνουν μεταξύ μας».

Για το θέμα των αποδεσμεύσεων που έθιξε και ο κ. Σάντος ο Ζήσης Βρύζας είπε:

«Έχουμε προγραμματισμένα ραντεβού με ποδοσφαιριστές που δεν είναι στα πλάνα από τον Ιανουάριο και μετά».

Όσο για την χρονιά που ήταν πιο δύσκολη για τον Ζήση Βρύζα…

«Η πρώτη ήταν η πιο δύσκολη χρονιά. Όμως αυτή η τρίτη είναι η πιο δύσκολη γιατί η ομάδα έκανε πέρυσι ένα άλμα παραπάνω απο΄τις δυνατότητες τους. Είναι άλλο κομμάτι η αγωνιστική δυναμική και άλλο η δυναμική του συλλόγου. Στο βάθος του μυαλού μας φέτος υπήρχε η περσινή επιτυχία. Χάσαμε λοιπόν λίγο το ρεαλισμό και την ισορροπία μας. Η διαχείριση της χρονιάς αυτής είναι δύσκολη από βδομάδα σε εβδομάδα και από μέρα σε μέρα».
Για το αν θα θυσιαζόταν ο αγωνιστικός σχεδιασμός για την λύση στο θέμα των χρεών αλλά και για το θέμα του γηπέδου, ο κ. Βρύζας ήταν ξεκάθαρος:

«Όλοι θα δεχόμασταν αντί για πέντε μεταγραφές να γίνουν τρεις και να λυθεί το θέμα των χρεών. Από την άλλη η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχιστεί. Σε ότι αφορά το γηπεδικό, η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή δεν έχουμε ασχοληθεί ενεργά. Έχουν γίνει κάποιοες συζητήσεις και μου έχει προταθεί να γίνει μία προμελέτη για το αν μπορεί να γίνει γήπεδο στην Τούμπα. Έχουμε ενημερώσει τον ερασιτέχνη γι΄ αυτό. Πιστεύω προσωπικά ότι σε ότι αφορά το γήπεδο και την διοίκηση… πρέπει να κινείσαι και να κάνεις πράγματα για το καλό του ΠΑΟΚ. Στο διάστημα που είμαστε και θα είμαστε εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια ενέργεια προς συμφέρον κάποιου. Πρέπει να ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και πού μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση».

Για το αν ο ΠΑΟΚ παίζει καλό ποδόσφαιρο ή έχει προβλήματα μεσοεπιθετικά, ο κ. Βρύζας απάντησε:

«Είναι διαφορετικό το ωραίο ποδόσφαιρο από το καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα κατά τη γνώμη μου έχει χαρακτήρα. Είναι σαν ένας άνθρωπος που πρέπει να βρίσκει απαντήσεις. Έχουμε καταφέρει να περάσουμε στους παίκτες μας κάποια σημαντικά μηνύματα. Θα προτιμούσαμε όλοι να κερδίζει η ομάδα 4-0 όλα τα παιχνίδια. Όμως δεν γίνεται να συμβεί αυτό σε ένα μικρό περιθώριο που είχαμε. Θα ήταν ευκολότερο να το πετύχουμε αν είχαμε την οικονομική δυνατότητα. Μία ομάδα για να κατακτήσει ένα ποδοσφαιρικό θέμα, όπως και ένας παίκτης μπορεί να χρειαστεί δύο και τρεις μήνες για να το μάθεις. Εμείς λέω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο σε αυτή την κατεύθυνση. Στην διάρκεια πιστεύουμε ότι θα φθάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Για το αν ο κ. Βρύζας θεωρεί ότι υπήρξε λάθος διαχείριση της περσινής δεύτερης θέσης που κατέκτησε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος:

«Στόχος της ομάδας πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της. Δεν μπορεί το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα να μην συμβαδίζει και με την γενικότερη οργάνωση της. Είναι λογικό και εμείς να απαιτούμε στόχους από τον προπονητή».

Σε ότι αφορά τους δανεικούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας τόνισε:

«Υπάρχει προοπτική επιστροφής. Στα πλάνα μας για την επόμενη χρονιά είναι ο Κλάους Αθανασιάδης και ο Σωτήρης Μπαλάφας. Από εκεί και πέρα, θα επιλέξουμε έναν ακόμη παίκτη».

Για τους έλληνες παίκτες του ΠΑΟΚ και τις επικείμενες αποφάσεις της FIFA ο πρόεδρος της ΠΑΕ δήλωσε:

«Μας απασχολεί πολύ το θέμα και από τις κινήσεις μας φαίνεται αυτό. Θα συνεχιστεί αυτό».

Ο Ζήσης Βρύζας έκανε και μία διευκρίνιση σε ότι αφορά το θέμα της επιστροφής του Θοδωρή Ζαγοράκη που έμοιαζε να θίγει:

«Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καφενείο να ανοίξεις την πόρτα και να μπεις. Ο κ. Ζαγοράκης έχει μεγάλη συνείδηση και συναίσθηση του τι είναι φεύγω κι έρχομαι. Εγώ είπα την προσωπική μου άποψη ότι άνθρωποι όπως ο Ζαγοράκης δεν υπάρχει η πολυτέλεια να βρίσκονται εκτός ΠΑΟΚ».

Για την προσφορά του Βασίλη Κουτσιανικούλη που αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του ΠΑΟΚ, ο κ. Βρύζας είπε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι όμως περιμένουμε ακόμη περισσότερα από τον Βασίλη. Όταν πηγαίνεις σε μία ομάδα με άλλους στόχους από αυτή που ήσουν, χωρίς να θέλω να μειώσω τον Εργοτέλη, είναι δύσκολο. Και μόνο που έπαιζε μπροστά σε 1.000 άτομα και τώρα παίζει μπροστά σε 30.000 λέει πολλά. Θα προσπαθήσουμε και εμείς να του δώσουμε τα εχέγγυα και να τον βοηθήσουμε για να πετύχει».

Βιολίδης:

Για το γεγονός ότι η «εποχή της ζητιανιάς πέρασε για τον ΠΑΟΚ»,
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε αναλυτικά για τα οικονομικά της εταιρίας σήμερα, τη συμμετοχή του στον Ερασιτέχνη, το πλάνο που έχει ο σύλλογος, την αποχώρηση Ζαγοράκη και τις πρόσφατες εκλογές της Σούπερ Λιγκ:

«Ήθελα να τα οικονομικά στοιχεία, επειδή ήταν μία από τις δύσκολες στιγμές που είχα τα 2,5 χρόνια που ενεργοποιούμαι στα κοινά του ΠΑΟΚ. Είναι δύσκολη, επειδή ακούω διάφορους να λένε διάφορα και το χειρότερο είναι ότι δεν ακούω κανένα να το κάνει επώνυμα. Κανείς, όμως, δεν λέει την αλήθεια. Είμαι εξοργισμένος, αλλά δεν το δείχνω. Η αλήθεια είναι ο έλεγχος που κάνουμε από ορκωτούς λογιστές και παραδίδουμε κάθε εξάμηνο στον Ερασιτέχνη. Αν κάτι φωνάζει είναι το ενημερωτικό δελτίο που παραδίδει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και περάνει από διάφορα όργανα. Αν κάτι φωνάζει είναι ο έλεγχος που μας έρχεται από την Εφορία και αφορά την τελευταία τριετία έχουμε μία μικρή λογιστική διαφορά. Το πρώτο έτος έγινε ένα λάθος από τους ορκωτούς λογιστές, αλλά το διορθώσαμε. Αν κάτι φωνάζει είναι όλα αυτά και δεν πρέπει να φωνάζω εγώ. Πρέπει να καταπιώ το θυμό και την οργή μου. Όποιος θέλει σήμερα-αύριο ας έρθει, η πόρτα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ανοιχτή. Από την πρώτη ημέρα είμαστε εδώ, ένα πράγμα υποστηρίξαμε την αλήθεια και μεταξύ μας και με τον κόσμο. Θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα που θα συζητήσουμε και στη συνέχεια. Θέλω να μιλήσω για το τι έγινε από τι 30/06 και μετά, θα σας ενημερώσουμε για τα οικονομικά του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να μιλήσουμε για τον προϋπολογισμό και ακούστηκε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μέσα 2 εκατ. ευρώ. Κάτι που δεν ισχύει. Ο προϋπολογισμός σημάνει τα περισσότερα πιθανά έξοδα με τα λιγότερα έσοδα. Δεν έχουμε βάλει μέσα τα εισιτήρια. Άρα μην βιάζονται πολλοί. Για να κλείσω το θέμα 30/06, με ρώτησαν αν η ΠΑΕ δημοσίευσε τον ισολογισμό. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι να έρθει η δική μας διοίκηση δημοσίευε μόνο σε 5 εφημερίδες. Εμείς, όμως, δημοσιεύσαμε σε 10 εφημερίδες πολιτικές και αθλητικές».

Για την κατάσταση σήμερα:

«Ας πάμε στο σήμερα. Μέχρι σήμερα έχουμε 7,060 εκατ. ευρώ από τα εισιτήρια. Από πωλήσεις παικτών έχουμε 250.000 ευρώ. Από διάφορες υποθέσεις 44.070 ευρώ. Από την αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ. Στις ομάδες έχουν δοθεί 1 εκατ. ευρώ, στη μισθοδοσία 895.000 ευρώ και 350.000 ευρώ στον ΑΣ ΠΑΟΚ, εκ των οποίων οι 90.000 ευρώ αφορούν την περσινή σεζόν. Το ποσό του 1,112 εκατ. ευρώ πήγε σε προμηθευτές για το προπονητικό κέντρο, 600.000 ευρώ σε τουρνικέ και όσα χρειαστήκαν για να παίξει η ομάδα μας στην Ευρώπη. Επίσης, 600.000 ευρώ ήταν έξοδα του αγωνιστικού τμήματος».

Για τις σχέσεις με τον Ερασιτέχνη:

«Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει 401.000 ευρώ στην τράπεζα για τις μελλοντικές του υποχρεώσεις. Η εποχή της ζητιανιάς πέρασε! Η εποχή που μαζεύαμε δέκα, δέκα τα ευρώ πέρασε. Η εποχή που ξυπνούσαμε κάποιους για να πετάξει η ομάδα τελείωσε ανεπιστρεπτί. Θέλω να πω κάτι πάνω σε αυτά τα νούμερα που αναφέραμε: Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν πληρώνει η ΠΑΕ τις υποχρεώσεις του Ερασιτέχνη, ο οποίος έχει πάρει 350.000 ευρώ. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Έχουμε άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο του ΑΣ, κ. Κατσαρή. Ο λόγος ήταν ότι εμείς υπολογίσαμε στα 4 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει ο ΠΑΟΚ από τις τέσσερις δόσεις που θα πάρουν όλες οι ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα, που τελικά δόθηκαν σε δύο ισόποσες δόσεις. Όταν εμείς έχουμε δυσκολίες θα πάμε στη… μάνα του συλλόγου και όχι στην ομάδα ενός ποδοσφαιριστή να ζητήσουμε κάποια διευκόλυνση. Φυσικά όλοι οι λόγοι αποκρύφτηκαν. Πάλι δεν το άκουσαν κάποιοι; Θεωρώ ότι τον τελευταίο καιρό κάποιοι κωφεύουν ή τουλάχιστον δεν λένε την αλήθεια, κάτι που δεν γίνεται επώνυμα».

Για τη συμμετοχή του στον Ερασιτέχνη:

«Εγώ ενημερώνομαι από το γραφείο Τύπου του ΠΑΟΚ για το τι υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Εμένα προσωπικά δεν μου τέθηκε ζήτημα ελέγχου της παρουσίας μου στον Ερασιτέχνη. Κάποιοι είπαν ότι δεν μου αρέσει να ελέγχομαι και να ελέγχω. Ας έρθει κάποιος ειλικρινά και τεκμηριωμένα να πει την αλήθεια και να πει ότι δεν μπορώ να συμμετέχω στον Ερασιτέχνη. Θα ήταν πιο τίμιο να τις μεταβιβάσω στη γυναίκα μου; Αυτή είναι η αξιοπρέπεια; Αυτό είναι το τίμιο; Εγώ είμαι ΠΑΟΚ και όλοι εδώ μέσα είμαστε ΠΑΟΚ. Αν δεν μας κάνει ο Βιολίδης να έρθουμε και να το πούμε. Όταν είπα ότι η πόρτα του ΠΑΟΚ είναι ανοιχτή, ήθελα να πω ότι είναι για όποιον θέλει να έρθει ελέγξει τα οικονομικά της ΠΑΕ. Ας μην ξεχνάμε ότι η ΠΑΕ έκανε συνέλευση με θέμα το συγκεκριμένο ζήτημα και έγινε ο έλεγχος από δύο ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι βρίσκονται κάπου εδώ μέσα. Με τον κ. Παπαδόπουλο δεν έχω να χωρίσω τίποτα. Ο κ. Παπαδόπουλο αυτή τη στιγμή, δυστυχώς για εκείνον, και όταν το καταλάβει έχει συγκεντρώσει κάποιους που δεν θέλουν ή φοβούνται να πουν κάποια πράγματα. Θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους με εμάς, όμως όταν καταλάβουν ότι κάνουν λάθος θα είναι αργά.

Για το πλάνο που υπάρχει:

«Όπως βλέπετε αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πλάνο. Τα νούμερα του ισολογισμού θα αναμορφωθούν αν υπάρξει κάποιο άλλο γεγονός, όπως η πρόκριση επί του Πανσερραϊκού στο Κύπελλο Ελλάδος και τα παιχνίδια στη διαδικασία των πλέι οφ. Το τρίτο θέμα είναι η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που θα γίνει το νέο έτος. Δεν έχω κάτι με τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν είναι ο μόνος και είναι μία ομάδα που τον ψήφισαν. Δεν είναι η αντίδραση ενός και μόνο ανθρώπου».

Για την αποχώρηση Ζαγοράκη:

«Τους λόγους και το γιατί έφτασε ο Ζαγοράκης στην απόφασή του, δεν πρέπει να αναφέρω. Τότε αυτό δεν θα αρέσει σε πολλούς. Από εκεί και πέρα, η αξιοπρέπεια δεν μετριέται. Άλλος μπορεί να αντέχει να ακούσει ένα και άλλος δέκα. Εγώ στις συζητήσεις που έχω με τον Ζαγοράκη, του λέω ότι δεν θα σκεφτόμουνα να διοικήσω τον ΠΑΟΚ, επειδή κάποιοι μας πληγώνουν και δεν αφορά την ομάδα. Εμείς είμαστε εδώ, ο ΠΑΟΚ πλέον έχει μπει σε έναν δρόμο. Εμείς έχουμε χάσει πάρα πολλά. Δεν θα χάσουμε, όμως, και την αξιοπρέπεια μας για χάρη του. Αυτό θα το κρατήσουμε. Στο διάστημα που είμαι στον ΠΑΟΚ περίπου 2,5 χρόνια. Όταν κάποιος ερχόταν και έλεγε ότι ενδιαφέρεται, το έκανε με πολλά εκατ. ευρώ. Εγώ αναλάμβανα αμέσως το έργο να διαπιστώσω ποιος είναι και ποιες είναι οι προθέσεις του».

Για τις εκλογές της Σούπερ Λιγκ:

«Όσον αφορά τις εκλογές στη Σούπερ Λίγκα, αυτό που έγινε με την ψήφο του ΠΑΟΚ, εμείς ψηφίσαμε με τον κ. Παπουτσάκη, επειδή ο ΠΑΟΚ δίνει τον δικό του εαυτό και αυτό που εξυπηρετούσα ήταν τα συμφέροντα του συλλόγου. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες. Εγώ είχα την εντολή από τον πρόεδρο να ψηφίσω τον κ. Παπουτσάκη και δεν το κάναμε έτσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου