4/12/09

oxyro N1.17


paok-oxyro - Συνέντευξη Τύπου Fernando Santos
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΕΚ
"Ήταν ένα παιχνίδι που ξεκινήσαμε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να το κερδίσουμε, βλέποντας και τα τελευταία καλά αποτελέσματα. Όλα έδειχναν ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί, κάτι που φάνηκε και στο πρώτο ημίχρονο. Ελεξαμε το παιχνίδι αλλά αυτό που μας έλειψε είναι το ένστικτο του να τελειώσεις το ματς όταν έχεις την ευκαιρία. Είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Είχαμε και τον έλεγχο αλλά μας έλειψε ηρεμία στην τελευταία πάσα η το τελευταίο σουτ. Επίσης αυτό που μας έλειψε είναι ότι δεν ήμασταν πολύ επιθετικοί. Είχαμε έλεγχο αλλά δεν ψάχναμε τόσο σωστά το γκολ. στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε με την ίδια διάθεση και θέληση, αλλά δυστυχώς σε στιγμιαία έλλειψη συγκέντρωσης της ομάδας δεχτήκαμε ένα γκολ που δεν πρέπει να δέχεται μια ομάδα. Στα υπόλοιπα 15-20 λεπτά η ομάδα ήταν πολύ νευρική. Η ΑΕΚ από την πλευρά της βολεύτηκε με αυτό το γκολ και έμεινε πίσω και έψαχνε τις αντεπιθέσεις, πράγμα που έκανε το παιχνίδι πολύ δύσκολο για μας. Πρέπει να έχεις και την τύχη με το μέρος σου. Χτες στο ΟΑΚΑ είδαμε μια ομάδα (σ.σ. Έβερτον) που δεν έκανε τίποτα αλλά νίκησε. Νομίζω ότι αν είχαμε βάλει εμείς το γκολ θα είχαμε κερδίσει".
ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
"Θα πρέπει να έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια σίγουρα κάνεις από εμάς δεν είναι ευχαριστημένος ούτε κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας σχετικά με τα ατυχή αποτελέσματα στα ντέρμπι. Όλοι και εγώ μαζί θέλουμε να αντιστρέψουμε αυτή τη κατάσταση και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Σίγουρα είναι κάτι παράξενο είναι μια πραγματικότητα όμως. Πιστεύω τι φέτος θα μπορούσαμε ένα να έχουμε κερδίσει είτε με τον Ολυμπιακό, είτε και την ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μια δυσκολία αντίδρασης όταν δεχόμαστε πρώτοι γκολ. Από εκεί και περά εμείς είμαστε που θα πρέπει να βρούμε λύση. Η νοοτροπία μας μένει ίδια, ο στόχος είναι να κατεβαίνουμε για την νίκη. Δεν υπάρχει αλλαγή σε στόχους ή νοοτροπίας. Θα ήταν πολύ εύκολο για μας να βρούμε εύκολες δικαιολογίες αλλά δεν το θέλουμε αυτό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση στα ίσια, είναι μια δουλειά όλων και φυσικά και δίκη μου. Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που θέλουμε. Όπως με την ΑΕΚ που είχαμε κατοχή αλλά ανούσια. Δεν είχε στόχο το γκολ. Αυτό μας λείπει σε αυτά τα παιχνίδια. Κάτι που το έχουμε στα υπόλοιπα. Όταν έχεις τόση κατοχή δεν είναι δυνατόν να μην κάνεις ευκαιρίες να μην πιέζεις τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Πιστεύω τι κυρίως αυτό μας έλειπε".
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
"Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να θέλει να κερδίσει αυτά τα παιχνίδια περισσότερο από εμάς. Πρώτα από όλα όταν υπάρχει θέμα, αφορά όλους. Όλοι κερδίζουμε και όλοι χάνουμε μαζί. Δεν υ υπάρχει να κερδίζει η ομάδα και να νικάν οι παίκτες, και όταν χάνει να χάνει ο προπονητής. Το ίδιο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι παίκτες και ο προπονητής. Δεν ανέφερα συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι θέμα ομάδας γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Είναι συλλογικές οι ευθύνες και προφανώς πρώτα απ ολα του προπονητή".
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
"Περίμενα η ομάδα μου να έχει ακόμα 4-5 βαθμούς. Νομίζω θα μπορούσαμε να είμαστε σε αυτό το σημείο. Μερικές φορές δεν μας άφησαν, άλλες φταίγαμε εμείς. Αλλά αυτό το παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν αλλάζει σε τίποτα τον τρόπο σκέψης μας. Στόχος είναι να κερδίζουμε όσα παιχνίδια μπορούμε για να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν αλλάζει τίποτα το ότι έχουμε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Λάρισα θέλουμε να παμε να το κερδίσουμε, να πάρουμε τους βαθμούς, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Νομίζω ότι το έχω ξεκαθαρίσει. Όσο κερδίζω εγώ, τόσο κερδίζουν και οι παίκτες. Όταν χάνουμε, χάνω εγώ πρώτα. Είμαι υπεύθυνος για αυτή την ομάδα και στα καλά και στα άσχημα. Δεν μου αρέσει να αποφεύγω τις ευθύνες μου".
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΖΗΜΑΤΑ
"Σίγουρα μιλάμε και για τη μεταγραφικη περίοδο αλλά και για τις επόμενες. Γιατί ο μοναδικός μας στόχος και δικός μου και του προέδρου είναι να μπορέσουμε αύριο ο ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος από ότι ήταν σήμερα. Ο στόχος μας πάντως παραμένει και είναι όσο πιο γρήγορα ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να γίνει πρωταθλητής. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και 24 χρόνια δεν είχε φτάσει ποτέ δεύτερος. Αυτή είναι η αλήθεια. Θα πρέπει να δούμε και το ένα και το άλλο. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη ότι όσο είμαι προπονητής δεν έχουμε κερδίσει ντέρμπι. Δεν θα κρυφτώ από αυτό το θέμα. Ο ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια δεν βρισκόταν στις πρώτες θέσεις όπως κάνει αυτές τις 2 σεζόν. Πολλά χρόνια δεν μιλούσαμε για να ντέρμπι αλλά μιλούσαμε για βαθμολογία. Είναι κακό να μην κερδίζεις ντέρμπι και το ξέρουμε αλλά πρέπει και εσείς να καταλάβετε την εξέλιξη που έχει κάνει η ομάδα. Βρίσκεται πάνω σε ένα δρόμο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να ζούμε συνέχεια στη στιγμή. Αν είχαμε κερδίσει όλα θα ήταν ωραία και δεν θα είχαμε ανάγκη μεταγραφές; Δεν χρειάζεται να ζούμε με το αν κερδίσαμε η χάσαμε σήμερα. Έχουμε ένα πλάνο και δουλεύουμε σε αυτή τη κατεύθυνση με σκοπό ο ΠΑΟΚ να γίνει καλύτερος. Ξέρουμε ήδη τι χρειαζόμαστε και δεν έχει να κάνει με την ΑΕΚ η με κάποια άλλη ομάδα. Θα ψάξουμε να βρούμε τις λύσεις στο ρόστερ ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Δεν αλλάζουμε κάτι στο πλάνο. Πρώτα από όλα εννοείται ότι για να φέρουμε κάποιον παίκτη θα πρέπει να πιστεύουμε ότι θα μπορεί να βοηθήσει. Δεν θα κάνουμε μεταγραφές απλά για να κάνουμε. Θέλουμε να κάνουμε τον αυριανό ΠΑΟΚ καλύτερο από τον σημερινό. Οι παίκτες θα έρθουν για να βοηθήσουν. Αλλιώς πετάμε λεφτά που θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε για καλύτερο σκοπό. Από εκεί και πέρα ο στόχος μας είναι να φέρουμε 1-2 ποδοσφαιριστές το πολύ. Αν μπορούμε να φέρουμε κάποιον που να δώσει ένα επιθετικό βάθος και να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας. Αν μπορούμε να βρούμε τέτοιο ποδοσφαιριστή τότε ναι θα τον φέρουμε. Αλλά θα πρέπει να είναι και πολύ καλός και να μας δώσει και επιθετικό βάθος. Δεν μπορώ να γίνω πιο ξεκάθαρος".
ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
"Να υπάρχουν περισσότεροι ποδοσφαιριστές από ότι έχουμε δεν γίνεται, όποτε θα πρέπει πρώτα να μειώσουμε το ροστερ. Είναι ένα ζήτημα που δεν είχε να κάνει μόνο με το τι θέλει ο ποδοσφαιριστής ή ο ΠΑΟΚ. Έχει να κάνει με το αν ο ποδοσφαιριστής θέλει ή δεν θέλει. Είναι άνθρωποι και έχουν συμβόλαια και δεν θα τους βάλει κανείς "το πιστόλι στο κεφάλι" για να φύγει. Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι καλύτερα για αυτούς. Θα πρέπει να βρεθεί σωστή λύση. Όταν δεν παίζεις πρέπει να το καταλαβαίνεις. Όταν βλέπεις ότι δεν παίζεις καλό είναι και μόνος σου να καταλαβαίνεις ότι είναι καλύτερα να πας κάπου όπου θα παίζεις. Από πλευράς μας είναι σκέψη μας να μειώσουμε και λίγο το ροστερ. Η διοίκηση ξέρει την δική μου γνώμη. Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο με προσθήκη δύο παικτών με αυτά τα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν και πολλοί Έλληνες που πληρούν αυτά τα χαρακτηριστικά. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να ξεκινήσει από αυτή τη γραμμή με όλους τους υπόλοιπους ανταγωνιστές".
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
"Αυτοί που έχουν γρίπη (σ.σ. Sorlin, Kresic) δεν θα παίξουν. Από εκεί και πέρα το γεγονός ότι η Λάρισα έπαιξε χτες με τον Εργοτέλη δεν μας αγγίζει. Δεν θα αλλάξουμε σκεπτικό. Στους ποδοσφαιριστές είπαμε και το ίδιο πράγμα. Να μπούμε με την ίδια σοβαρότητα και οργάνωση. Αν το κάνουμε αυτό είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε. Για να κερδίσουμε και να είμαστε μεγάλη ομάδα υπάρχουν δύο ζητήματα. Πολλοί πιστεύουν ότι για να γίνει ομάδα επιθετική πρέπει απλά να έχει 5 επιθετικούς. Μια ομάδα επιθετική είναι η ομάδα που όταν δεν έχει την μπάλα αναγκάζει τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Και μετά με την μπάλα στα ποδιά ξέρει τι πρέπει να κάνει και δεν σπαταλάει χρόνο. Κυνηγάει το γκολ. Πάντα μέσα στην δική μας ποιότητα αυτό θέλω να πετύχω. Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που κάνουν όμως τη θεωρία πράξη. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τους παίκτες να παίξουν όπως η Μπαρτσελόνα. Η ατομική ποιότητα κάνει η δεν κάνει την διάφορα. Για να γίνει μια ομάδα μεγάλη θα πρέπει να αναγκάσουμε τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Να μην αγωνιστεί έτσι όπως θέλει. Στην ΑΕΚ ήμασταν πολύ καλοί χωρίς την μπάλα στα ποδιά αλλά ήμασταν λιγότερο πιεστικοί από ότι έπρεπε. Όταν λεμε αμυντικά δεν λεμε θα βάλουμε 10 παίκτες στην εστία. Αμυντικά παίζεις απλά όσο πιο κοντά γίνεται στην αντίπαλη εστία. Έτσι βρίσκεις τον αντίπαλο ανοργάνωτο και κλέβεις την μπάλα. Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν τι θέλουμε, άλλες φορές το κάνουν πολύ καλά άλλες λιγότερο. Θέλει ηρεμία. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και με αυτά τα στοιχεία θα έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες".
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ BRYCE MOON
"Πρώτα από όλα όταν έγινε η μεταγραφή θεωρήσαμε ότι ο Αραμπατζής θα έχει μεγάλες δυσκολίες να αγωνιστεί. Είχαμε και πολλά προβλήματα με τραυματισμούς. Έπρεπε να βρεθεί άμεση λύση. Δυστυχώς είχε και ο Moon πρόβλημα τραυματισμού. Κάπου εκεί ο Αραμπατζής και ο Sznaucner γύρισαν, όποτε έμεινε έξω λόγω αυτού του προβλήματος. Τώρα πάει καλά και το θέμα είναι να αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Το θέμα δεν είναι αν θα παίξει δεξί μπακ η όχι. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...