6/12/09

oxyro N1.21





ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ




paok-oxyro - ΠΑΟΚ - ΑΕΛ - 1-0
Στο γήπεδο της ΤΟΥΜΠΑΣ βρέθηκαν πάνω από 17.000 οπαδοί μας, η ομάδα μας όμως μπήκε δυνατά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο κέρδισε πέναλτι και έκανε το 1-0 ο Ίβιτς ,στην συνέχεια το αγώνα ήταν μέτρια και κακή
Φερνάντο Σάντος:
«Hταν ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες μπήκαν για να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και σε ένα πρώτο ημίχρονο που ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως στα 15-20 πρώτα λεπτά πιέσαμε πολύ ψηλά με τους αντιπάλους να κάνουν λάθη. Από το 20' και μετά το παιχνίδι άρχισε να ισορροπεί αφού επιτρέψαμε στη Λάρισα να έχει περισσότερο χώρο και χρόνο για να παίξει. Με κατοχή μπάλας δυστυχώς κάναμε βεβιασμένες ενέργειες, ανορθόδοξη ανάπτυξη και ημιτελείς ενέργειες.
Το παιχνίδι έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε με την αποφασιστικότητα να γίνουμε κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Η Λάρισα που είναι μία οργανωμένη ομάδα είχε τις απαντήσεις της. Μετά την φάση της αποβολής θα έπρεπε να τελειώσουμε το παιχνίδι αφού είχαμε τις ευκαιρίες γι΄ αυτό. Πρώτα απ΄ όλα από την στιγμή που είχαμε παίκτη παραπάνω, έπρεπε να είχαμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, να ανοίξουμε το παιχνίδι και αν δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί παίξαμε ακόμη χειρότερα και επιτρέψαμε στην ομάδα της Λάρισας να πιέσει και να βάλει κάποιο γκολ. Μπορεί να μην είχε κάποια κλασική ευκαιρία όμως από τα πλάγια που εκτελούσε από αριστερά δημιουργούνταν κάποιοι κίνδυνοί.
Χωρίς να παίζουμε καλά, δημιουργήσαμε καλές προϋποθέσεις που αν είχαμε ηρεμία και ψυχραιμία μπορούσαμε να τις τελειώσουμε πολύ καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση η νίκη είναι δίκαια. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε μία πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα που ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο.
Κάναμε πολλές λάθος επιλογές. Βιαστικές επιλογές… Όχι μόνο την τελική πάσα. Γενικά οι γραμμές μας δεν ήταν σταθερές και είχαμε πρόβλημα στην ανάπτυξη μας. Μία υπερβολή προσπάθεια αρκετών παικτών να πάνε σε βεβιασμένες ενέργειες να πάνε σε ένας εναντίον όλων.
Έτσι δεν δείχνουμε κάτι. Από την στιγμή που η ομάδα της ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες, εμείς θα μπορούσαμε να βρούμε χώρους και να δημιουργήσουμε φάσεις. Παρόλ΄ αυτά δεν είχαμε ηρεμία. Η ομάδα δεν ήταν καλή σε ότι αφορά τις επιθετικές της ενέργειες και σαφώς δεν είμαι ικανοποιημένος
Hταν πέναλτι. Αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει πέναλτι. Από τον πάγκο όπως το είδα ήταν πέναλτι.
Σίγουρα είναι κάτι που έγινε αρκετά καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ο Λίνο έπρεπε να ανέβει παραπάνω και να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες. Όταν όμως δεν έχεις κυκλοφορία και χάνεις εύκολα τη μπάλα, αναγκαστικά τα πλάγια μπακ δεν ανεβαίνουν γιατί έχουν αμφιβολία μη χαθεί η μπάλα ψηλά. Αυτό συνάγει με αυτό που είπαμε πριν. Όταν δεν έχεις καλή κυκλοφορία της μπάλας τίποτα δεν πάει καλά.
Μας λείπει πολύ το συλλογικό στοιχείο. Υπάρχει πολύ ατομικότητα από πλευράς ενεργειών πολλών ποδοσφαιριστών. Χάνουμε έτσι την μπάλα εύκολα. Αυτή τη δομή που έχουμε στην άμυνα πρέπει να το έχουμε στην επίθεση. Το σέντερ φορ για παράδειγμα πρέπει να είναι στην περιοχή όταν κάνουμε κάποιες φάσεις. Αλλιώς θα είναι δύσκολα τα πράγματα».
Αραμπατζή:
«Θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς της νίκης γιατί προερχόμαστε από ένα κακό αποτέλεσμα. Μπήκαμε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαμε πολλές φάσεις για να τελειώσουμε πιο νωρίς το παιχνίδι. Αυτό που κρατάμε είναι μόνο οι τρεις βαθμούς», είπε ο αμυντικός του Π.Α.Ο.Κ.
Βιερίνια:
«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Καταφέραμε να βάλουμε το γκολ νωρίς και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Στην φάση του πέναλτι δεν έκανα φάουλ νωρίτερα. Ήταν επαφή σώμα με σώμα ανάμεσα σε δύο παίκτες. Ήταν μια μονομαχία που κέρδισε ο δυνατότερος, στην προκειμένη περίπτωση εγώ».
ΦΑΣΕΙΣ
4 - Γκολ: Ο Βιεϊρίνια μπαίνει στην περιοχή τριπλάρει τον Μάλαρτζ και πέφτει με τον Παπασταμάτη να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Ίβιτς αναλαμβάνει την εκτέλεση και ευστοχεί. Το ριπλέι της φάσης δεν φαίνεται ωστόσο να δικαιώνει τον ρέφερι για την απόφασή του.
45 - Ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Αμπουχατζίρα να κατεβάζει ωραία με το στήθος μέσα στην περιοχή, το σουτ που επιχειρεί όμως περνάει πάνω από την εστία του Χαλκιά.
54 - Ο Κάσας φαίνεται να χτυπάει εκτός φάσης τον Χαλκιά και αποβάλλεται από τον Παπασταμάτη με απ' ευθείας κόκκινη.
65 - Δυνατό σουτ του Τουάμα, ο Χαλκιάς αποκρούει εντυπωσιακά.
66 - Κάθετη πάσα του Ίβιτς στον Μουσλίμοβιτς, αυτός όμως από το ύψος του πέναλτι δεν καταφέρνει να βρει στόχο.
90 - Ο Μουσλίμοβιτς αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς ολοκληρώνει την προσπάθειά του ενώ έχει υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ, μια αυστηρή ωστόσο απόφαση του Παπασταμάτη.
ΣΚΟΡΕΡ: 4' πέναλτι Ίβιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπασταμάτης (Αθήνας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90' Μουσλίμοβιτς (δεύτερη κίτρινη) - 54' Κάσας.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 25' Κοντρέρας, 53' Τσιρίλο, 62' Μουσλίμοβιτς - 3' Μάλαρτζ, 88' Νταμπίζας.
Π.Α.Ο.Κ.:
Κώστας Χαλκιάς, Νίκος Αραμπατζής, Μασιέλ Λίνο, Πάμπλο Κοντρέρας, Μπρούνο Τσιρίλο, Βίκτορ Βιτόλο, Βλάνταν Ιβιτς, Γιώργος Φωτάκης (67' Θανάσης Παπάζογλου), Βασίλης Κουτσιανικούλης (82' Μπράις Μουν), Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Αντελίνο Βιεϊρίνια (91' Μίρκο Σαβίνι)
Α.Ε.Λ.:
Αρκάντιους Μάλαρτζ, Νίκος Νταμπίζας, Παναγιώτης Κατσιαρός, Χρήστος Μελίσσης, Μιχάλης Μπουκουβάλας, Στέλιος Γιαννακόπουλος (63' Περέιρα Ρομέου), Ματίας Ιγκλέσιας, Σαλίμ Τουάμα (78' Στέλιος Βενετίδης), Ηλίας Κυριακίδης (63' Τουμέρ Μετίν), Σιμόν Αμπουχατζίρα, Γκαστόν Κάσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...