8/5/09

oxyro N842


paok-oxyro - Φερνάντο Σάντος
« Ή πρωταθλητής ή αν βγω δεύτερος του χρόνου, δεν θα παίξω πλέι οφ».
«Αν είμαστε έτοιμοι θα φανεί στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε την ομάδα για τα πλέι οφ, τα οποία είναι μία εντελώς διαφορετική διοργάνωση από το πρωτάθλημα. Στη μίνι προετοιμασία στην Ξάνθη προσπαθήσαμε να καταλάβουν οι παίκτες τα λάθη τους κατά τη διάρκεια της σεζόν και να τα διορθώσουν.
»Σε τέτοιου τύπου διοργανώσεις, με λίγα παιχνίδια και λίγες ομάδες, ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι κάποια ομάδα είναι ξεκάθαρα το φαβορί», επισήμανε αρχικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου» και συνέχισε:
«Βέβαια πάντα κάποια ομάδα έχει ένα μικρό προβάδισμα. Εάν δούμε τα αποτελέσματα των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ στα μεταξύ τους παιχνίδια κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, θεωρητικά προκύπτει ένα φαβορί.
»Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θα παλέψουμε για τη νίκη για να καταλάβουμε την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία. Οι παίκτες έχουν κίνητρο, θέληση και πίστη για να το πετύχουν αυτό.
»Όλα αυτά, όμως, είναι θεωρητικά, στο γήπεδο θα κριθούν όλα. Από την εμπειρία που έχω από αναλόγου τύπου διοργανώσεις, με λίγες ομάδες και λίγα παιχνίδια, ξέρω ότι το πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό και αποφασιστικής σημασίας. Φυσικά και γνωρίζουμε τη σημασία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Οποιοσδήποτε, όμως, κι αν ήταν αντίπαλος, θα θέλαμε τη νίκη».
Σε σχέση με τις αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με τους «πράσινους», ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε:
«Πρέπει να αλλάξουμε τα αποτελέσματα που φέραμε στην κανονική περίοδο. Για αυτό δουλέψαμε όλο αυτόν τον καιρό. Ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξουμε, θα δούμε μέσα στο παιχνίδι αν θα τα καταφέρουμε. Δεν με απασχολεί πολύ ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή.
»Τον σεβόμαστε, αλλά δεν τον φοβόμαστε. Αναγνωρίζουμε την αξία του αντιπάλου και ξέρουμε ότι για να κερδίσουμε πρέπει να είμαστε καλύτεροι από αυτούς.
»Αυτή την εβδομάδα δεν έδειξα κανένα βίντεο με αγώνες του Παναθηναϊκού, ούτε μίλησα αναλυτικά για αυτό το παιχνίδι, γιατί το πιο σημαντικό είναι αυτό που θα παρουσιάσουμε εμείς στον αγωνιστικό χώρο, με όλο τον σεβασμό στον Παναθηναϊκό. Για να κερδίσουμε πρέπει να τρέξουμε και να κουραστούμε παραπάνω από αυτούς».
Ξεκαθάρισε, ακόμη, πως τα πλέι οφ δεν αποτελούν τεστ για τους ποδοσφαιριστές για τη νέα περίοδο.
«Τα πλάνα για την επόμενη σεζόν είναι ήδη έτοιμα. Αυτό που μας απασχολεί είναι τα πλέι οφ και να διατηρήσουμε την ίδια ομαδική νοοτροπία και να συγκεντρωθούμε σε αυτά τα παιχνίδια. Όλα τα άλλα θα έρθουν», είπε και πρόσθεσε για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ:
«Είναι σημαντική η παρουσία του κόσμου, όπως σημαντικό είναι να μη συμβεί το παραμικρό. Χρειαζόμαστε τη στήριξη των οπαδών μας που είναι καταπληκτικοί και βοηθούν την ομάδα.
»Αυτό που περιμένω είναι μας στηρίξουν από το πρώτο λεπτό του αγώνα, όπως έκαναν σε όλη τη σεζόν και αξίζουν συγχαρητήρια. Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ήταν το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, όπου δημιουργήθηκαν κάποια μικροπροβλήματα. Εγιναν κάποιες υπερβολές από τον ενθουσιασμό και τη φιλοδοξία να κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι.
»Ήταν το μοναδικό ματς που οι φίλαθλοι δεν στάθηκαν άξιοι των περιστάσεων. Δεν θέλω ακρότητες. Ο κόσμος μας βοηθάει, αλλά δεν θα καθορίσει το παιχνίδι, ιδίως όταν αγωνίζεσαι με αντιπάλους δυνατούς με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές».
Ο Σάντος απέφυγε να σχολιάσει μεταγραφικά ζητήματα, καθιστώντας σαφές πως «... δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ασχολούμαστε με άλλα θέματα, πέρα από τα πλέι οφ».
Κατέληξε εξωτερικεύοντας για πολλοστή φορά την αντίθεση του στα πλέι οφ:
«Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί γίνονται, με πειστικά επιχειρήματα; Θα το δεχθώ. Είναι παράξενη διαδικασία, δεν υπάρχει σε κανένα άλλο πρωτάθλημα, άρα κάποιο λάθος υπάρχει από τη στιγμή που δεν υφίσταται πουθενά αλλού.
»Στο ποδόσφαιρο η Αμερική δεν έχει υψηλό επίπεδο, κάποια στιγμή μιλούσα με έναν φίλο μου προπονητή εκεί και μου εξήγησε ότι αυτό έγινε γιατί ξεκίνησαν όλα σε τελείως λάθος βάσεις.
»Ήθελαν κατευθείαν από το μηδέν να φτάσουν στο τέλειο και θεσμοθέτησαν πριμ για τις ασίστ, έκαναν διάφορες άλλες πρωτοτυπίες, 'σκοτώνοντας' έτσι την μπάλα. Το ποδόσφαιρο υπόκειται σε κάποιες μικροαλλαγές, αλλά όχι σε ριζικές τομές. Πρέπει να παραμείνει έτσι όπως είναι.
»Υπάρχουν μια-δυο χώρες όπου ισχύουν τα πλέι οφ, αλλά εκεί υπάρχουν και πλέι άουτ. Αυτός είναι ένας τρόπος που παρατείνει την αγωνιστική περίοδο και θα είχε κάποιο νόημα, γιατί θα ήταν δίκαιο για όλες τις ομάδες.
»Καταλαβαίνω ότι οικονομικά στοιχίζει όταν οι ομάδες είναι 4-5 μήνες σε απραξία. Οσες ομάδες συμμετάσχουν στα πλέι οφ, οικονομικά θα είναι κερδισμένες, αλλά θα μπορούσε να δοθεί λύση στο οικονομικό θέμα και με άλλους τρόπους.
»Όπως στη Γαλλία και στην Πορτογαλία, όπου δημιούργησαν μία διαφορετική διοργάνωση που δίνει περισσότερα παιχνίδια σε όλες τις ομάδες και όχι μόνο σε κάποιες. Οικονομικά μπορούν να βρεθούν λύσεις, αλλά εγώ είμαι προπονητής ποδοσφαίρου και δεν πρέπει να με απασχολούν τα οικονομικά θέματα.
»Αυτοί που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορούν να λάβουν ή όχι υπόψιν τη γνώμη μου, αλλά θεωρώ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, αλλά άλλα πλέι οφ δεν θα παίξω. Ή πρωταθλητής ή δεν θα παίξω άλλα πλέι οφ. Αν βγω δεύτερος του χρόνου, δεν θα παίξω πλέι οφ»,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...