10/11/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.298



 

4η αγωνιστική της φάσης των Ομίλων του Basketball Champions League

Νίμπουργκ - ΠΑΟΚ - 71-75 

Για την 4η αγωνιστική της φάσης των Ομίλων του Basketball Champions League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 71-75 μετά από συγκλονιστικό ματς στην Sports Hall Královka, τη Νίμπουργκ ...

Τεράστιας σημασίας νίκη για την πορεία του στο Basketball Champions League, πέτυχε ο ΠΑΟΚ mateco, που επικράτησε με 71-75 της ERA Nymburk, σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με διαφορά 15 πόντων (64-49) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ mateco έκανε μία επική αντεπίθεση και με επί μέρους σκορ 7-27, πήρε τη νίκη. Ο Malcolm Griffin ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ηγήθηκε της αντεπίθεσης, την οποία υπέγραψαν ωστόσο και οι Jermaine Love και ο Marvin Jones.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ mateco, με το σκορ 71-70, πέτυχε ένα πολύ δύσκολο καλάθι, ευστόχησε και στην συμπληρωματική βολή στο φάουλ που κέρδισε. Ο ΠΑΟΚ mateco πήρε το προβάδισμα με 71-73 στα 25 δευτερόλεπτα και ο Jones με εντυπωσιακό τρόπο σταμάτησε το λέι απ που επιχείρησε ο Harding. Ήταν η φάση που έκρινε τον αγώνα!

Ο Love με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ωστόσο νωρίτερα ο Marvin Jones που είχε καθοριστική συμμετοχή στη νίκη του ΠΑΟΚ mateco, είχε ευστοχήσει και σε τρίποντο, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (66-66). Προηγήθηκε και τα τρίτο εύστοχο τρίποντο του Carter και κάπως έτσι γύρισε το παιχνίδι και ήρθε η πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας στη φετινή διοργάνωση.

Άρης Λυκογιάννης

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς, ξέραμε ότι αν θέλουμε να έχομε ελπίδες πρόκρισης έπρεπε να πάρουμε τη νίκη. Είναι πολύ μεγάλη νίκη, πιστέψαμε σε αυτή όταν χάναμε χωρίς να απωλέσουμε την πίστη μας. Στην 4η περίοδο ήμασταν ήρεμοι, αποφασίσουμε να κάνουμε αλλαγές σε κάθε σκριν, ξέραμε ότι έτσι γυρίσαμε το ματς στον πρώτο γύρο.

Ελέγξαμε τα ριμπάουντ, βάλαμε μερικά μεγάλα καλάθια και καλύψαμε τη διαφορά της ήττας. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου αλλά κυρίως για τους φιλάθλους της ομάδας που ήρθαν από παντού και τους δώσαμε αυτή τη χαρά.

Το μεγαλύτερο πράγμα ήταν να μην τους δώσουμε το σουτ. Μόνο ο Ρίβερς μας δημιούργησε πρόβλημα και ο Χάρντινγκ και ο Ρος ήταν κάτω από τα στάνταρ τους. Ξέραμε ότι αν ήμασταν κοντά στο παιχνίδι, θα ξέραμε ότι οι καλύτεροι παίκτες της Νίμπουρκ δε θα ήταν ζεστοί στο τέλος και ήταν κάτι που επιδιώξαμε».

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 40-37, 61-49, 71-75

ERA NYMBURK: Ross 7 (1), Rivers 16 (2), Vana, Benda 6, Harding 17 (1), Gak 5, Kovar 1, Palyza 4, Hruban 13 (2), Tuma 2.

ΠΑΟΚ mateco: Χριστοδούλου, Love 10, Griffin 22, Καμαριανός 2, DiLeo 7, Γ.Καμπερίδης, Carter 12 (3), Jones 18 (1), Τολιόπουλος, Γινακοβιτς 4, Ogbeide.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....